BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #439425 przez aksa
dzeeńń doobry :)

ja dziś rano byłam oddać mój jakże cenny mocz do badań,tylko tyle kazał mi gin zrobić na poniedziałkową wizytę
ale człowiek się szybko przyzwyczaja do tego co wygodne (do spania do 10 :laugh: ) wstaćnie najgorzej ale czuje że drzemka mnie dziś nie ominie :laugh:

na obiad dziś robie chłopski garnek:)

ja się wczoraj też troszkę wyrwałam z koleżanką połaziłyśmy po drogeriach, poszłam kupić też stanik bo ten co kupiłam w sierpniu był za mały, jak mnie babka pomierzyła to padłam okazało się że mam rozmiar 70/75 E!! rany jak ja sobie takie większe B nosiłam te pare miechów temu szok!

a jak u Was z wagą? bo ja byłam już 1,5kg na plusie a tu staje wczoraj na wage a tam +1

Gosia trzymam mocno za Was kciuki!!

ja ruchów nie czuje, mama mi powiedziała, że ona poczuła dopiero tak w połowie 5mc

a co do zgagi to niestety od dwóch dni wieczorami to masakra;/

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #439430 przez katarzyna1702
Aksa gratuluje dużego rozmiaru ;) lepiej w cycki niż w biodra ;) i będziesz prawdziwa mamuśka karmiąca moje przestały rosnąć , boleć i we wszystkie biustonosze się mieszczę jak dotychczas.
a ja w domu się nie ważę u lekarza zawsze mam niespodziankę ale chyba tez nie tyje bo nie czuję po sobie.

Ja wczoraj od mamy przywiozłam miskę grzybów ale jakoś nie mam smaka aby je smażyć chyba ususzę.
Ogólnie leń okropnisty mnie dopadł;)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #439436 przez vernix
Agnieszka86, Lafi, Beata, Kika dziękuję Wam za miłe słowa z wczoraj:)

Gosiu Kochana jesteś w moich myślach i modlitwie. Ty i Twoje maleństwo. Wierzę, że będzie dobrze.

Sylwka zażyjesz wszystkie te specyfiki (dobrze, że masz luteinę brać dopochwowo, bo podjęzykowa ma ohydny smak...błee)i na pewno wszystko wróci do normy. Trzymam kciuki za to, aby maleństwo ładnie się ułożyło za tydzień na badaniu i pokazało to co chcecie między nóżkami:P

12 lata 6 miesiąc temu #439437 przez aksa
a ja dzisiaj dla odmiany coś bym porobiła taka wena mnie dopadła ale kto wie może mi minie jak poczekam ;)

kasiu wiem że lepiej w cycki ale kurde jak stane wyprostowana to swoich stóp nie widzę !! ;P i one mi tak bardzo urosły i popękały niestety ;( uparcie je smaruje mam nadzieje że nowe rozstępy się nie pojawią

w sobotę byliśmy na spacerze i natknęliśmy się na maślaczki :) tyle ile nam staryczłomiejsca w kieszeni nazbieraliśmy, a w niedzielę robiłam nóżki z kurczaka w rękawie to wrzuciłam do tego obrane grzybki piękny zapach i smak :)

12 lata 6 miesiąc temu #439444 przez vernix
katarzyna1702 napisał:

Vernix a nie mówiłam Nasze Skarby mają się dobrze i teraz już się tak łatwo nie dadzą i rośną. Gratulujemy syna. Super.
Mój mąż codziennie powtarza że chce syna że syn to to i tamto itp. ja Mu tłumacze żeby tak nie mówił bo co córeczki nie będzie Kochał i przestaje marudzić. Jak każdemu facetowi marzy się zachowanie rodu no i syn to syn ;)
Oj dziewczynki na tym forum jakieś takie nieliczne ;) chłopaki górą.

Katarzyna wiadomo, że facet ma zapisane w genach przedłużenie swojej linii rodowej:)to chyba jest jakiś instynkt pierwotny :laugh: Masz rację, my wariujemy z nerwów, a dzidziusie sobie rosną spokojnie, oby tak dalej :)
Co dziwne, gdy położna po wizycie zapytała jaka płeć, powiedziałam, że chłopczyk, a na to, iż będzie rodzynkiem, bo pełno dziewczynek się rodzi ostatnio.Na naszym forum jest chyba odwrotnie:)
Byle było zdrowe i poród szybki-to najważniejsze:)

12 lata 6 miesiąc temu #439462 przez aksa
może marzec będzie miesiącem chłopców :laugh:

mój małż to powtarzał jak ktoś go pytał co by chciał to mówił że jemu jest totalnie obojętne byle to był zdrowy syn :laugh: ale wiem doskonale że w córeczce też od razu by się zakochał by była córunia tatunia

12 lata 6 miesiąc temu #439482 przez Beata 26
Morning,

ja mam 2 kilo do przodu!

rzeczywiscie chlopcow mamy sporo, dziewczynki beda naszymi rodzynkami tu:)

u mnie dzis deszczowo, zabieram sie do pisania pracy.

ma ktos ciekawy i szybki pomysl na obiad? bo ja dzis kompletnie bez pomyslu..

xxx

12 lata 6 miesiąc temu #439501 przez sylwka727
Beata ja mam już 3kg do przodu a na obiad robię spagettii bo mnie naszło :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 6 miesiąc temu #439509 przez kika1985
kasia na pewno koszulki bedą dobre na nasze brzuszki :p

aksa ja nawet nie wiem jaki nosze teraz rozmiar, ale chyba jakiś giga:p bo nie pasuje na mnie nic :P

12 lata 6 miesiąc temu #439516 przez kika1985
ja nie wiem ile przytyłam, nie wazyłam się od ostatniej wizyty, zważę się w poniedzaiłek, ale chyba ostatnio przytyłam bo w pracy mi dzis powiedział kolega że robie się grubasek, a drugi wczoraj że jestem pulchna B)

obiad dziś robi mój mąż ale nie wiem co bo powiedział że to niespodzianka:P

12 lata 6 miesiąc temu #439519 przez Beata 26
Kika, pozycz meza na godziny okoloobiednie :)

hihi.

moj spagethii nie lubi - a ostatnio nawet marudzi mi, ze teskni za slowackimi potrawami (bo on slowak) - wiec powiedzialam mu, zeby zadzwonil do mamy i ona mu powie jak sie je robi i do dziela :)

12 lata 6 miesiąc temu #439523 przez kika1985
beata spoko tylko trochę daleko do ciebie:P

jaka u was dziś pogoda? u nas słonko świeci i jest ciepło :p muszę po pracy pojechać do tego lidla ciekawe czy będą te poduchy jeszcze

12 lata 6 miesiąc temu #439531 przez lenusia7
Witam :D To widze ja rekordzistka 6 kg do przodu :I U mnie tez spaghetti carbonara :D Milego dzionka brzusie :* Muahhh :D

12 lata 6 miesiąc temu #439542 przez kasia1329
Hej. Ja póki co mam 3 kg do tyłu. A to już 14 tydzień. W pierwszej ciąży miałam podobnie że na początku schudłam, a w całej ciąży przytyłam 8 kg. I większość poszło w biust z czego nie koniecznie jestem zadowolona.

12 lata 6 miesiąc temu #439551 przez kika1985
poduszkę z lidla właśnie zakupiłam :P byly jeszcze fajne bluzy dla dzieciaczków z uszkami na kapturze:P ale nie brałam bo póki co muszę sie na 100% upewnić ze to dziewczynka

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka