BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #438512 przez andzia_zg
sylwka727 i vernix będę trzymała kciuki za wasze jutrzejsze wizyty.

Tak sobie przeglądam allegro i zastanawiam się ile będę potrzebowała koszul do szpitala.1 na pewno do porodu + jakieś 2 na zmianę do karmienia.Chyba duzo kasy na to nie warto wydawać.Na allegro znalazłam takie koszulki.Co o nich myslicie? moda.allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-c...s-m-i2644860980.html

Kurcze nawet nie wiem jaki rozmiar bede potrzebowała bo nie wiem jaki będę miała duży brzuch.
Tak samo te podkłady poporodowe. Kurcze jakie to wielkie. Tu tez nie wiem jaką wielkość trzeba bedzie kupować.

Tak mnie cos dzis wzięło na przeglądanie allegro.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #438517 przez Gosia27
lenusia7
Dziękuję Ci kochana za tą modlitwę. Już już ją sobie ręcznie przepisałam. W ogóle gdybym mogła to każdej z osobna bym osobiście podziękowała za wsparcie i słowa otuchy. To są dla Nas bardzo trudne chwile. I w takiej sytuacji to już słów brakuje żeby cokolwiek wyrazić, a tu przy każdej wizycie teraz lekarze sugerują aborcję :(

12 lata 6 miesiąc temu #438518 przez lenusia7
Sylwka bede trzymała kciuki podczas Twojej wizyty. Ja w piatek do endokrynologa tez mam stresa.. A co do koszul :) To fajne ja mysle tak nad rozmiarem L zeby byla luzniejsza

12 lata 6 miesiąc temu #438519 przez lenusia7
Gosiaczek głowka do góry dzis wieczorem wszystkie mamuski z forum wraz z Toba beda sie modlic i zobaczysz perełko wszystko bedzie dobrze zobaczysz... Jej ale mi dzis zlecial ten dzien trzeba sie wziąc za jakas kolacyjke hmmm moze ryba :D

12 lata 6 miesiąc temu #438523 przez lusiaczek82
andzia_zg wiem z własniego doświadczenia że czym większe tzn.lużniejsze są koszule to tym lepiej tak samo te wkłady poporodowe im dłuższe tym lepsze :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #438526 przez andzia_zg
lusiaczek i lenusia dzięki za cenne rady. Jak bede kupowac to wezme wieksza.

Gosia dzis wszytkie będziemy się z Tobą modlić o maluszka :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438530 przez lusiaczek82
jescze jedno jeśli mogę ci doradzić właśnie spojrzałam na tą aukcję miałam właśnie jedną taką koszulę tylko z żyrafami :laugh: ale szczerze nie zdały u mnie sestu gdyż za mało sięrozpinają mąż na chypcika kupował mi koszule z dekoldem bo byłam zawsze przygotowana do karmienia :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu #438531 przez Lafi
Św. Gerardzie,
umiłowany sługo Jezusa Chrystusa,
doskonały naśladowco Dobrej i Pokornego
Zbawiciela i wielbicielu Matki Bożej,
zapal w moim sercu iskrę ognia Bożej miłości,
jak rozbłysnął w twoim sercu i uczynił
z ciebie anioła miłości.

Chwalebny św. Gerardzie, który fałszywie
oskarżony zniosłeś bez szemrania i skarg,
podobnie jak twój Boski Mistrz,
oszczerstwa przewrotnych ludzi,
zostałeś wyniesiony przez Boga na
Patrona i Opiekuna matek ciężarnych.
Wybaw mnie od niebezpieczeństwa i od
nadmiernych bólów, jakie towarzyszą
narodzinom dziecka, broń dziecko,
które teraz noszę, aby mogło ujrzeć
światło dnia i otrzymać wody chrztu
przez Chrystusa Pana naszego
Amen.
taką modlitwe ja odmawiam.

a mój mąż wyjechał, na 2-3 dni, dawno nie wyjeżdzał, kiedyś go nie było po 3-4 tygodnie wracał na pare dni i znów jechał.

ale się rozpadało, trza by w piecu zapalić ale nie che mi się, pogrzeje piecykiem,

Co do porodu, to miałam starą koszule przy Sewerynowi, a co do wkładów poporodowych to fajne są wkładni z seni musze popatrzeć jak się nazywają ale stosowane są przy nietrzymaniu moczu, niektóre kobitki uzywają ich na noc przy mocnych okresach.

12 lata 6 miesiąc temu #438533 przez katarzyna1702
Witam ponownie mamuśki. O kurcze dziś cały dzień zajmowałam się 2 dzieci a siostra pomyła mi wszystkie okna, poprała firany, jest czysto świeżo i pachnąco ;) super tylko straszny bałagan dookoła zabawki porozwalane ajć..ale do zimy mam spokój z oknami ;)

Lenusia super ta modlitwa też się na pewno pomodlę. Ja osobiście modlę się do Św. Joanny patronki rodzin i narzeczonych, małżeństw a zwłaszcza kłopotów w nich. to dzięki Niej jestem w ciąży tyle miesięcy starań i pojechaliśmy do kościoła do płocka gdzie są relikwie św i nie minęły 2 cykle i zaszłam w ciąże. Moja szwagierka również starali się o 2 dziecko dobre 2lata wizyta modlitwy i są upragnione II kreseczki. Ja w to wierze jest jeszcze kilkadziesiąt taki świadectw cudów.

12 lata 6 miesiąc temu #438539 przez mamcia2013
Kurcze dziewczyny, Wam też tak zimno? Ja mam ręce zimne, nos też mam zimny. Do tego drugi dzień zgaga mnie smali :( ehh jesień...

Kasia to miałaś niezłą fuchę :)

Andzia fajna ta koszulinka.

12 lata 6 miesiąc temu #438543 przez Agusiak
kika1985 napisał:

o matko widziałam ze tyle postów napisałam i nie wiedziałam że nie można cytować innych

wszędzie tylko regulaminy heheh

oczywiście można cytować innych ale nie tak żeby było kilkanaście postów jeden po drugim na przestrzeni kilku minut.

12 lata 6 miesiąc temu #438545 przez Lafi
kobitki ale się zaskoczyłam, chciałam iść pozamykać, psa puścić itp. ubieram kurtke a w zeszłym tygodniu w niej chodziłam a tu niespodzianka nie zapiełam się, oj ciekawie będzie wygladać ta zima:)
mamcia ja tez dzis popołudnie spędziłam pod kocem, wrr.

12 lata 6 miesiąc temu #438546 przez katarzyna1702
Mamcia jak się Nam z jednym Dzidziusiem udało to stwierdziłam że po porodzie nie będę długo czekać i zdecydujemy się na drugie ;) oj chyba teraz troszkę dłużej poczekam ręce zajęte cały dzień ten jeść ta pić ten spać ta chodzić i nie wiesz za co masz się łapać hehe Kochane Urwisy ;)

12 lata 6 miesiąc temu #438547 przez andzia_zg
lusiaczek82 napisał:

jescze jedno jeśli mogę ci doradzić właśnie spojrzałam na tą aukcję miałam właśnie jedną taką koszulę tylko z żyrafami :laugh: ale szczerze nie zdały u mnie sestu gdyż za mało sięrozpinają mąż na chypcika kupował mi koszule z dekoldem bo byłam zawsze przygotowana do karmienia :laugh:

No własnie nie wiem jakie powinny być te zapięcia. Te mają zapięcia z dwóch stron,są tez takie koszule co mają jedno zapięcie na środku i sa też takie, żegórna część zachodzi na dolną (tak jakby taka koszulka - tylko, że takie koszulki są podobno dobre jak się ma bardzo małe piersi) Też się zastanawiałam czy te zapięcia nie będą za małe, żeby cycuch wylazł, ale nie mogłam znaleźć żadnej koszuli z wiekszymi zapięciami żeby swobodnie wyciągnąć cycka.

Dlatego właśnie pytam czy któras z Was moze miala cos podobnego (np przy swoim porodzie) wszystkie rady mile widziane :-) nie chce się wkopać w cos co będzie np niewygodne.

mamcia2013 oj zimno zimno... ręce i nogi mam jak lodówki. Mąż jak wieczorem wchodzi do łózka to aż piszczy jak mu zarzucę nogi na niego żeby się ogrzać. Ale ja jestem mega zmarźlich. co to będzie jak zaczną się mrozy... brr...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438548 przez andzia_zg
Agusiak napisał:

oczywiście można cytować innych ale nie tak żeby było kilkanaście postów jeden po drugim na przestrzeni kilku minut.

A jak zrobić żeby np w jednym poście zacytowac jednocześnie kilka wypowiedzi? (cytowane wypowiedzi sa w ramkach) Bo jedna to umiem,ale żeby zacytować i odnieść się do wypowiedzi kilku osób...? Sorki,że pytam ale nie wiem.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka