BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 6 miesiąc temu #438284 przez kika1985
gosia jestem z toba w tym trudnym czasie, musisz teraz myslec o maleństwie, dobrze się odżywiać, dbać o siebie bo nie dbając o siebie nie dbasz o maluszka, a on od ciebie jest zależny , trzymaj sie kochana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #438286 przez kika1985
katarzyna1702 napisał:

Dość smutaszenia i sczechizowania na temat chorób. Będzie dobrze , musi być dobrze. Muszę się pochwalić że jestem pewna że czuje ruchy Naszego dziecka. Dziś już ze 3 razy kopnął Mamę super uczucie. (Bo raczej jelit to ja nie mam w okolicy pępka ;p )

gratulacje!!!!!

12 lata 6 miesiąc temu #438289 przez kika1985
koticz napisał:

Cześć dziewczyny!
Ja już w domu.Nie robili mi żadnego zabiegu i w sumie to nie wiem co dalej:( Mam sie oszczdzac,moge chodzic,ale mam nie dzwigac,w czwartek spotkam sie jeszcze na usg z moja gin,byla bardzo zaskoczona ze mnie juz do domu wypuscili.Tak to jest jak sie kilkunastu lekarzy zajmuje jednym pacjentem.W piatek na obchodzie lekarz kazal mi lezec i nie wstawalam z lozka az do dzis,a dzis lekarka ktora mnie wypisywala powiedziala,ze ciaza to nie choroba i mam nie przesadzac :dry:
Mąż tez sie mnie nie spodziewal dzis tylko gdzies w czwartek i nie posprzatal,takiego syfu to dawno nie widzialam,ale nie mam zamiaru sie za niego brac.
Gosia trzymajcie sie,jakos sobie dacie rade,nie trzymaj w sobie zlych emocji bo beda cie zatrowac,czasem lepiej pogadac o swoich lękach

co to za lekarze??? ja bym się upierała zeby zrobili ten zabieg

12 lata 6 miesiąc temu #438292 przez kika1985
lusiaczek82 napisał:

witam was wreszcie w domku od rana stanie w kolejce do złożenia wniosku o zasiłek rodzinny coś okropnego ludzi od metra teraz nogi mi pulsują od stania mam dość na szczęście papiery złożone i rok spokoju

lusiaczek u nas w Ośrodku tak od 1 września, kolejki dzien w dzień masakra

12 lata 6 miesiąc temu #438293 przez kika1985
AniaCzajka napisał:

Hej nie wiecie gdzie można kupić poduszkę rogala dla ciężarnych? może to mi pomoże przespać chociaż jedną noc.

ania od czwartku beda w Lidlu po 39,99

12 lata 6 miesiąc temu #438294 przez kika1985
Agnieszka86 napisał:

Witam wszystkie marcowe mamusie,
jestem nowa na forum, chociaż podglądam Was już od dawna...
Mamy termin na 1 marca 2013, więc w rezultacie mogę okazać się mamą lutową, ale mimo wszystko jestem z Wami:)

agnieszka hej :)

12 lata 6 miesiąc temu #438297 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Hej Kobitki, kurczę cały weekend nie zaglądałam na forum :dry:
Witam nową mamuśkę :)

A więc tak, w sobotę byłam na wizycie, ze względu na mojego Tomka gin zrobił usg, dzidzia sobie leżała na luzie z rączką pod główką :laugh: no i słuchaliśmy jak serduszko bije, fajne uczucie. Mój dopiero jak zobaczył dzidzie to dotarło do niego że będzie ojcem :D z maleństwem wszystko w porządku. Ma 11 cm, nie za mało ?? gin mówi że jest w porządku. Pobrał mi cytologię. Wyniki na przeciwciała są w porządku. Kolejna wizyta za 3 tygodnie :) muszę zrobić mocz i morfologię.

W sobotę upiekłam rogaliki :P nawet dobre były.

mamcia super ze z dzidzią wszystko ok:) juz się nie mogę doczekac mojej wizytty 8 :)

12 lata 6 miesiąc temu #438299 przez kika1985
katarzyna1702 napisał:

Kika się urlopowała i zapomniała o Nas ;/ myślę że zaraz tu zawita ;) A właśnie nawet mi się dziś śniło nasze forum ;) i zdjęcia kiki z dużym brzuszkiem ;p serio wiec prosimy o foto ;p Czy to znak że za często tu zaglądam ?

kaia jak miło że o mnie pamietasz:P

obiecuje wrzucić foty :)

12 lata 6 miesiąc temu #438300 przez kika1985
kasia1329 napisał:

Witam mamusie marcowe.

Po mojej wczorajszej wizycie u lekarza okazało się, że być może to właśnie do Was dołączę a nie do mamusiek kwietniowych :)

Jako, że jestem już po jednym porodzie ale przez c.c lekarz powiedział, że być może będzie konieczność przyśpieszenia porodu o kilka dni. A że wg OM mam termin na 3.04.2013 to kilka dni wcześniej wychodzi marzec. Tak szczerze mówiąc to chciałabym zrobić mężowi prezent na jego 30-ste urodziny które będzie obchodził 23.03. :)

Mój maluszek ma już 8cm :) jest bardzo ruchliwy, podczas usg ciągle się wiercił, że ginekolog aż sam się zaczął śmiać, że taki żywotny już w brzuszku :)

hej kasia

12 lata 6 miesiąc temu #438308 przez kika1985
uffffffffff przeczytałam wszystko :P

w piatek po pracy zdecydowalismy się pojechać do Lidzbarka warmińskiego(45 km za Olsztynem)
Sebek ma tam rodzine , i między innymi przyjechała tam kuzynka z Niemiec (z moimi ciuszkami) więc bylismy tam do niedzieli, wracając zajechalismy jeszcze do Olsztyna na małe zakupy, wieczorem wpadł do nas mój brat z narzeczona pochwalić się że też oczekują dzidziusia :0 ale to dopiero3-4 tydzień ciąży:p tak więc rodzina nam się powiększa:P i chyba 1 grudnia biorą ślub , w co ja się ubiorę? taka gruba hehe no cóż będę się później martwić:P

ciuszki poprałam :) są słodkie:) dostałam jeszcze matę dla maluszka z fisher price więc mała wyprawka jest:)

wczoraj byłam w domu i umyłam okna tak jak zamierzałam:p dodatkowo posprzątałam u Dominika w zafach i zrobiłam miejsce na dziecięce ciuszki:p po mału półka się zapełnia:P

wczoraj także moja przyjaciółka urodziła przez c Filipka 3700:p dzi jadę ja odwiedzić:P

no i to by było na tyle w wielkim skrócie:)

12 lata 6 miesiąc temu #438312 przez andzia_zg
kika1985 no to miałaś zabiegany weekend. Szybko zleciało. Nawet pomyłas okna i poprałaś ciuszki.Tylko się nie przemęczaj pracusiu :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438320 przez kika1985
andzia wczoraj zrobiłam 5 prań :p ale dziś czuję się super, wyspałam się w końcu , bo kot przestał jęczeć w nocy, w pracy dużo zaległości ale to lubie bo nie cierpię się nudzić:P

12 lata 6 miesiąc temu #438326 przez andzia_zg
kika szalejesz :silly: gdzie Ty wywiesiłaś 5 prań? ja zrobię 2 prania i nie mam juz miejsca na suszarce,a nie mam sznurków na dworze :dry:

Cos mnie boli dziś brzusio :dry: chyba przeżywam już wyjazd męża i wczorajszą sprzeczkę,bo płakałam i chyba dlatego znów mnie boli :dry: do tego nie mogę sobie znaleźć miejsca i jestem jakos dziwnie niespokojna...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 6 miesiąc temu #438331 przez lenusia7
kikus dziekuje za mile slowko :) Gosiu ja napisalam list juz dawno temu do siostr dominikanek po jakis 2 tyg dostalam pasek sw Dominika i ksiazeczke z modlitwami dla siebie i rodziny . Napewno odpisza

12 lata 6 miesiąc temu #438338 przez sylwia2
Gosia27 napisał:

cześć dziewczyny,ale fajnie że już czujecie ruchy u mnie na razie nic...chciałam Wam o czymś powiedzieć. Jakiś czas temu oglądałam całkiem przez przypadek "rozmowy w toku" były tam wtedy dziewczyny po licznych poronieniach i w ciąży która nie prawidłowo się rozwijała. Jedna z ciężarnych opowiadała o pasku Św Dominika. I wiecie co wczoraj do nocy szperałam po necie i szukałam info i napisałam list mailem do sióstr Dominikanek do Krakowa, żeby mi wysłały taki pasek. Po tym wczorajszym USG jestem spokojna,i pełna wiary. jestem ciekawa czy mi odpiszą.I czy dostanę ten pasek a wtedy nie będę się nim rozstawała.
Ogólne samopoczucie dobre, tylko znowu zaczął się problem z piersiami. I znowu mam zgrubienia w prawej...trzeba będzie to rozmasować tylko jak tu się dotknąć...
A teraz się zbieram,muszę pozałatwiać sprawy na mieście a u Nas w Jeleniej ledwo 10 stopni szaro, buro i ponuro.
Miłego dnia kochane

Gosia ogladałam ten odcinek programu i wierze ze tobie tez pomogą.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka