BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #459975 przez aksa
mamcia to idz się położyć, widocznie potrzebujecie z maluszkiem odpoczynku, po takiej dawce nie za pozytywnych emocji to ja się nie dziwię, zmykaj pod kocyk! :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #459982 przez mamcia2013
Andzia,Aksa z chęcią bym przespała cały dzień ale na przyjaciółkę czekam.

12 lata 2 miesiąc temu #459986 przez Beata 26
vernix napisał:

Aksa Koticz ma rację. Zerknij chociażby tutaj:

opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

Zerknij na stronę bloga, w którym to laska pisze oczywiście subiektywnie na co zwracać uwagę, przy wyborze wózka. Ma pewne doświadczenie, bo jest w ciąży z 3 dzieckiem i jak wspomina co innego było dla niej ważne podczas zakupów przed narodzinami pierwszego dzieciątka, a co innego teraz. Wcześniej-bardziej wygląd, a teraz bezpieczeństwo i praktyczność wózka.

odpoczynekdladuszy.blogspot.com/2012/10/2-subiektywnie-o.html

Kilka porad nawet sobie zapisałam.

Kika jak zawsze u Ciebie pyszny obiad. U mnie na szybko zapiekanka makaronowa z warzywami i kiełbasą.

Gosia spokojnie, córeczka da o sobie znać, nie martw się. Połóż się choć na trochę, uspokój, a maleństwo odezwie się. Im bardziej będziesz się niepokoić, tym trudniej będzie Ci wsłuchać się w sygnały płynące od dzieciątka.Będzie dobrze, posmyraj brzusio ode mnie i od mojego Heniusia:)

Byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Oczywiście pierwsze to pełna organizacja, ale i tak bardzo mi się podobało. 1,5 godziny minęło szybko. Położna mówiła i pokazywała na każdym naszym brzuszku jak ma się unosić podczas oddychania. Potem przyszedł ginekolog i opowiadał o przebiegu (fizjologicznym) ciąży. Spotkań mam łącznie 17 :) średnio dwa razy w tygodniu- z położnymi, fizjoterapeutą, neonatologiem, ginekologiem, psychologiem i dietetykiem. Na koniec pojedziemy na wizytację porodówki z mężami, partnerami itd. :silly:
No i dostałam dla maleństwa czapeczkę i smoczek (nie ma jak sponsoring ;) )

o qrde ale to wszystko fajnie brzmi! jak bedziesz miala chwile, to zawsze napisz czego sie nauczylas, bo ja nie mam jako takiej szkoly rodzenia tutaj - tylko joge w polaczeniu ze szkola - ale nie wiemilu informacji moge sie spodziewac, raczej mniej niz wiecej i zaczynam dopiero za trzy tygodnie, wiec z mila checia poslucham czego Ciebie nauczyli :)

12 lata 2 miesiąc temu #460001 przez Agnieszka86
Kurcze zakup wózka to nie taka prosta sprawa :( Ja też ciągle przeglądam wózki i jak na razie mam kilku faworytów,cena też jest dla mnie ważna, nie chcę wydawać na niego kupy kasy, zwłaszcza, że pieniądze będę bardzo potrzebne jak się Zosia urodzi.
allegro.pl/wozek-euro-cart-passo-spacer-...rba-i2723391891.html
allegro.pl/3w1-wozek-lupo-alu-fotelik-wo...ign-i2719601005.html
allegro.pl/wozek-glido-2012-nowosc-3-w1-...tis-i2712401846.html
allegro.pl/promocja-vector-4-espiro-4w1-...lka-i2706459404.html

ostatni i ten drugi to moi faworyci z faworytów:) Kolor fiolet.

Posprzątałam, przespałam się chwilkę :lol: a teraz skończyłam właśnie z krokietami, tzn zawijanie skończyłam, jeszcze panierowanie i pieczenie. Skończę w sam raz jak mąż wróci.
Andziazapraszam na krokiety,wystarczy dla wszystkich :lol: Całe forum może wpaść,obiecuję, że każda dostanie przynajmniej dwa:)

12 lata 2 miesiąc temu #460005 przez mamcia2013
Aga jak dla mnie to ten ostatni jest najładniejszy, kurczę jak on mi się podoba. :) dla mnie też się liczy kasa, tak myślałam że na wózek przeznaczam 1200 zł.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460010 przez sylwka727
koticz napisał:

AKSA ale mi teraz smaka na pomarańcza zrobilaś....normalnie zaraz mnie tu skręci bo każda ma coś dobrego a ja pusta,jak chodze po sklepie to na nic nie mam ochoty a potem w domu smaki mnie chytają!!!

Mamcia brawa dla twojej swirki,my z mężem mamy łącznie trzech braci(on-2 ja-1) i żadnej siostry więc mnie nie ma kto denerwować.Choć jeden mój szwagier sobie grabi i w końcu mu coś powiem,bo taki podjudzacz jest("chodź na piwo,nie bądź pantoflarz") :angry:

Skąd ja to znam też mam ciśnienie na jednego szwagra z tego powodu w sumie nie mówi tego przy mnie ale nieraz mąż szedł do niego i znikał a ten przy piwku go buntował że nie wolno być pantoflarzem :angry: a jego żona cały czas do niego dzwoni jak zginie jej i pije. Raz mój poszedł tylko na chwilkę do jego teścia się o coś zapytać a w efekcie wylądował sobie z braciszkiem na jego budowie jeszcze kuzyn się przyplątał i raz ode mnie odebrał i miał zaraz wrócić potem znów zadzwoniłam to nie odebrał bo nie chciał na pantoflarza wyjść a ja głupia płakałam przez niego ale stwierdziłam że tak być nie będzie i o 12 w nocy odpaliłam auto i było po imprezie jak wpadłam :lol: a mąż nauczył się że ze mną takie numery nie przejdą i odbiera telefon zawsze :lol:

hehe a co do gazów to taka ciekawostka odkąd jestem w ciąży to mój mąż miewa okropne gazy a do tego zachcianki na słodkie śmieje się z niego że to on jest w ciąży bo mu brzuszek też urósł od słodkości :silly:

Vernix fajna jednak ta szkoła rodzenia

Zostawić was na chwilę a tu już tyle do nadrobienia po powrocie :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #460023 przez lenusia7
Mamcoa ogladałam .. bardzo mi sie podobal wzruszyl mnie ogromnie

12 lata 2 miesiąc temu #460027 przez mamcia2013
sylwka727 napisał:

koticz napisał:

AKSA ale mi teraz smaka na pomarańcza zrobilaś....normalnie zaraz mnie tu skręci bo każda ma coś dobrego a ja pusta,jak chodze po sklepie to na nic nie mam ochoty a potem w domu smaki mnie chytają!!!

Mamcia brawa dla twojej swirki,my z mężem mamy łącznie trzech braci(on-2 ja-1) i żadnej siostry więc mnie nie ma kto denerwować.Choć jeden mój szwagier sobie grabi i w końcu mu coś powiem,bo taki podjudzacz jest("chodź na piwo,nie bądź pantoflarz") :angry:

Skąd ja to znam też mam ciśnienie na jednego szwagra z tego powodu w sumie nie mówi tego przy mnie ale nieraz mąż szedł do niego i znikał a ten przy piwku go buntował że nie wolno być pantoflarzem :angry: a jego żona cały czas do niego dzwoni jak zginie jej i pije. Raz mój poszedł tylko na chwilkę do jego teścia się o coś zapytać a w efekcie wylądował sobie z braciszkiem na jego budowie jeszcze kuzyn się przyplątał i raz ode mnie odebrał i miał zaraz wrócić potem znów zadzwoniłam to nie odebrał bo nie chciał na pantoflarza wyjść a ja głupia płakałam przez niego ale stwierdziłam że tak być nie będzie i o 12 w nocy odpaliłam auto i było po imprezie jak wpadłam :lol: a mąż nauczył się że ze mną takie numery nie przejdą i odbiera telefon zawsze :lol:

Sylwia mój Tomek kiedyś miał mnie obudzić żebym się wykąpała i po niego pojechała bo na rano miałam do pracy, a on nawet nie zadzwonił, świrka się przebudziła po 1 w nocy i obudziła również mnie i pyta " gdzie jest Tomek?" a ja na to "a skąd mam wiedzieć jak spałam"? i od razu złe przeczucia. Ja za tel a tam echo, dopiero później odebrał i nie chciał powiedzieć gdzie jest. A ja się ubrałam, polazłam na dół (w bloku mają tak zwaną kanciapę), tak waliłam w te drzwi że jak otworzyli to każdy łeb spuścił. Taką awanturę mu zrobiłam że też pół nocy przeryczałam bo nawet esa nie napisał że wrócił z pracy, tak więc zmuszona byłam wziąć urlop na żądanie przez Tomka głupotę.

12 lata 2 miesiąc temu #460028 przez mamcia2013
Lenusia od momentu jak Agata poszła na usg to oglądałam i płakałam. Film mi się też bardzo podobał.

12 lata 2 miesiąc temu #460032 przez Agnieszka86
Mamcia, Lenusia ja płakałam jak wyszli ze szpitala na ten jeden dzień z małą i później jak Jacek pojechał po to lekarstwo. No i na końcu. Chyba teraz to czas na oglądanie komedii, a nie takich smutnych filmów:(

Wieczorem zamierzam obejrzeć z mężem "Bobasy".

O kurka przypaliłam całą patelnie krokietów,bo sobie po forum buszuje... :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #460037 przez vernix
Beata 26 napisał:
o qrde ale to wszystko fajnie brzmi! jak bedziesz miala chwile, to zawsze napisz czego sie nauczylas, bo ja nie mam jako takiej szkoly rodzenia tutaj - tylko joge w polaczeniu ze szkola - ale nie wiemilu informacji moge sie spodziewac, raczej mniej niz wiecej i zaczynam dopiero za trzy tygodnie, wiec z mila checia poslucham czego Ciebie nauczyli :)[/quote]

Beata pewnie, że napiszę. Chętnie się z Wami dzielę tym, co mnie zaciekawiło/zaciekawia, co może i Wam drogie Ciężaróweczki się przydać. Dzisiaj za bardzo nie ma o czym pisać, bo o wszelkich badaniach w II i III trymestrze wiecie, albo będziecie informowane, a o tym mówił na zaj. ginekolog. A proces oddychania trudno opisać :lol:

W sumie:to należy położyc dłoń pod piersiami, w okolicy przepony, wziąć oddech nosem (ale nie do oporu) i lekko wydychać ustami, tak, aby brzuszek powoli opadał. To oddychanie podczas I etapu porodu tzw. rozwierania :blush:

12 lata 2 miesiąc temu #460044 przez mamcia2013
Aga musiałam wczoraj oglądnąć bo to pożyczony film :) taki wyciskach łez.
A przypalonymi krokietami się nie przejmuj, zostaw dla nielubianych gości :silly:

Vernix to podrzucaj tu ciekawostki :)

12 lata 2 miesiąc temu #460049 przez lenusia7
Dziewczyny a gdzie ogladacie ten film Bobasy??? Bo widzialam ze wczesniej tez ktos o nim wspominal... chetne zobacze

12 lata 2 miesiąc temu #460052 przez Agnieszka86
Lenusia znalazłam na Kinomaniaku. Właśnie mi się ładuje, żeby potem się nie przycinał:)

Mamcia mąż zje te przypalone, bo uwielbia:) zresztą to akurat te z jego farszem się przypaliły :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #460060 przez vernix
Leniusia widziałam "Bobasy" pisałam wcześniej nawet mini recenzję. Wiem, że oglądała także Patrycja z mężem i pokładali się ze śmiechu z różnych zachowań dzieciaczków (tak jak i ja z moim małżem).

Super zabawny film i jednocześnie taki ... mądry:)POLECAM!na serio :laugh:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka