BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #459811 przez aksa
witam witam:)

sylwia2 mi się też dziś śniło, że mam córeczkę! :lol: i jak się o tym dowiedziałam to tak się ucieszyłam, bo stwierdziłam, że koniec problemu z imieniem :side: :side:

ja też się budze razem z m i pózniej to już tak obracam się z boku na bok..

Gosiu trzymaj się dzielnie!dobrze, że w ten jutrzejszy dzień będziesz razem ze swoją mamą

kika ojj to odpoczywaj kochana! a do kiedy zamierzasz pracować?

koticz biedaku widze,że dziś hormony i ciebie na maxa rozrabiają

Agnieszka dobry pomysł z domowym salonikiem piękności! też dziś zadbam o siebie :lol:

wezmę się za siebie jak tylko poodkurzam :dry:
muszę jeszcze jechać dziś po znicze,,

oj chyba coś mam dziś lenia :dry:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #459818 przez andzia_zg
Ja mam już w sumie posprzątane. W pokojach i w łazience czysto. Po obiedzie jak wrócimy ze Zgorzelca to ogarnę tylko lekko kuchnię, zmyję naczynia i poprasuję i będę mieć luz. Czuję się jak parowóz. Najgorsze jest dla mnie mycie podłóg bo mam takiego prostokątnego mopa i trzeba go włozyc po każdym płukaniu na to cos plastikowego co jest na kiju.Każde płukanie mopa to schylanie :/ Dziś jak będę w Realu to kupię sobie normalne wiadro i mopa takiego co się nie trzeba schylać tylko mozna wycisnąć na wiadrze. Brzusio będzie coraz wiekszy więc coraz ciężej będzie z myciem podłóg. Ale dałam radę :-)odpocznę trochę teraz żeby mnie tylko nie bolał brzuch.

koticz ale ci buzuja hormony :lol: :silly: nie oglądaj tylko romantycznych komedii bo tez będziesz płakać. Ja ostatnio poryczałąm się na zwykłej bajce :woohoo:

gosia współczuję Ci tegorocznego święta Wszystkich Świętych, bo u Ciebie wszytsko jeszcze takie świeże i nie obędzie się bez płaczu. Trzymaj się kochana i staraj się nie płakać. Wszystko dla córeczki.

Agnieszka nawet nie wiesz jakbym sobie zjadła krokieta... ale niestety nie robię ich bo nie umiem smazyć naleśników :dry: a bez naleśnika krokieta się niestety nie da zrobić :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #459862 przez kika1985
aksa planuję tak w polowie grudnia iść na L4 będe wtedy w 26-27 tygodniu :) no chyba że mi lekarz nie da :)

12 lata 2 miesiąc temu #459867 przez aksa
allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-solam-su...rto-i2732607828.html
co myslicie o tym wózku? licze na jakieś opinie bo ja się kompletnie na tym nie znam :dry: a wózek to taki wydatek,że jak się nie trafi to będę pózniej na samą siebie zła :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #459877 przez lenusia7
U mnie sen okazal sie proroczy choc serce mowilo dziewczynka w snach był chlopiec. Co do wozka kompletnie sie nie znam rowniez czekam na opinie bo podoba mi sie calokształt a szczegolnie fiolet :) ide "tłuc " schabowe na jutro schowam oprószone przyprawami do lodowki jutro bedzie z glowy ..tylko usmażyć :P

12 lata 2 miesiąc temu #459908 przez Beata 26
mi sie tam bardzo ten wozek podoba :)

12 lata 2 miesiąc temu #459915 przez kika1985
wózek fajny, też kiedyś je oglądałam :P

ja dziś mam na obiad gotowaną brukselkę i karkówke grillowaną

12 lata 2 miesiąc temu #459917 przez koticz
aksaBardzo ładny choć pierwszy raz widze ten wózek na oczy.Zarówno wyglądem jak i ceną jest zbliżony do tego który ja ma upatrzony
allegro.pl/wozek-tako-jumper-x-3w1-gratisy-i2735627753.html
Więc może zastanów się na znaną,polecaną firmą???A najlepiej to wpisz sobie w google nazwe produktu i poszukaj opinii kobiet ktore używają tego wózka.Np na ten tako co go sobie upatrzyłam to babki nażekają ze jest ciężki,ale jak porównywałam wagę z innymi tego typu wózkami to waży tyle samo więc się nie zniechęciłam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459926 przez vernix
Aksa Koticz ma rację. Zerknij chociażby tutaj:

opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

Zerknij na stronę bloga, w którym to laska pisze oczywiście subiektywnie na co zwracać uwagę, przy wyborze wózka. Ma pewne doświadczenie, bo jest w ciąży z 3 dzieckiem i jak wspomina co innego było dla niej ważne podczas zakupów przed narodzinami pierwszego dzieciątka, a co innego teraz. Wcześniej-bardziej wygląd, a teraz bezpieczeństwo i praktyczność wózka.

odpoczynekdladuszy.blogspot.com/2012/10/2-subiektywnie-o.html

Kilka porad nawet sobie zapisałam.

Kika jak zawsze u Ciebie pyszny obiad. U mnie na szybko zapiekanka makaronowa z warzywami i kiełbasą.

Gosia spokojnie, córeczka da o sobie znać, nie martw się. Połóż się choć na trochę, uspokój, a maleństwo odezwie się. Im bardziej będziesz się niepokoić, tym trudniej będzie Ci wsłuchać się w sygnały płynące od dzieciątka.Będzie dobrze, posmyraj brzusio ode mnie i od mojego Heniusia:)

Byłam na zajęciach w szkole rodzenia. Oczywiście pierwsze to pełna organizacja, ale i tak bardzo mi się podobało. 1,5 godziny minęło szybko. Położna mówiła i pokazywała na każdym naszym brzuszku jak ma się unosić podczas oddychania. Potem przyszedł ginekolog i opowiadał o przebiegu (fizjologicznym) ciąży. Spotkań mam łącznie 17 :) średnio dwa razy w tygodniu- z położnymi, fizjoterapeutą, neonatologiem, ginekologiem, psychologiem i dietetykiem. Na koniec pojedziemy na wizytację porodówki z mężami, partnerami itd. :silly:
No i dostałam dla maleństwa czapeczkę i smoczek (nie ma jak sponsoring ;) )

12 lata 2 miesiąc temu #459933 przez mamcia2013
Hej kobietki :)

No, wczoraj mój Tomek zrobił gołąbki i bigos, ja sałatkę a jego siostra pani 40-stka nażarła się, przespała, zostawiła swoje dzieciary babce do piątku i z rana pojechała! Aha i nastękała świrce że pralka jej się rozwaliła więc podejrzewam że jeszcze kasę wyciągnęła no i żarcia nabrała i spierdoliła rano!! :ohmy: co za kretynka!

Lenusia i jak tam, oglądałaś ten film "nad zycie"?

Aksa, Koticz ładne bryki dla dzieciaczków :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459951 przez andzia_zg
Ja dziewczyny własnie sie obudziłam i jem wczorajsza fasolkę po bretońsku. Po sprzątaniu byłam tak zmęczona,że nawet nie wiem kiedy zasnęłam.

aksa Jesli chodzi o wózek to wygląda bardzo ładnie, szczególnie mi się podoba w wersji spacerowej. Plusem jest to,że możesz i gondolę i spacerówke zakładac w obie strony (czego nie ma każdy wózek) Np tylko w jednym X landerze możesz przełozyć w 2 strony spacerówkę.
Ja tak samo jak koticz wybrałam już na początku ciąży wózek Tako Jumper X Nikt kogo znam nie powiedział mi jeszcze złej opinii o tym wózku. Wszyscy go mega zachwalali, szczególnie za trwałość we wchodzeniu w bloku na piętro. Tarabanili się z z wózkiem na 1 lub 4 piętro a wózek po roku wygląda jak nowy :-) Co prawda wolalabym Tako Mohican Captiva (następca Jumper X) Ma on lepsze wykończenie hamulców, te wykonczenia zrobione są z solidniejszych materiałów, koła łatwiej zablokowac bo same się nastawiają, a w Jumper X musisz koła nastawic w kierunku jazdy ręcznie a potem tylko zablokowac. Ale cena Tako Mohican Captiva jest trochę wyższa. Za wersję 2w1 zaplacic trzeba np 1400-1500zł i do tego trzeba dokupic fotelik a za JumperX 3w1 placisz 1200zł.

Ja kupię wózek w sklepie bo u mnie w Lubaniu za Tako JumperX 3w1 zaplace 1200zł ale mam pewność że gdyby cos (odpukac) się z nim stało to mam na miejscu gwarancję i nie musze wózka wysyłać. Akurat tego zakupu nie bede robić przez allegro.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459961 przez xxElaElaEeexx
Witam mamuśki i brzuszki :)

Ja znowu mam pracowity dzień :laugh:
Wstałam zjadłam śniadanko,zrobiłam sałatkę jarzynową,posprzątałam w domku ,zrobiłam kapuśniak na obiad.A potem jak zobaczyłam przez okno ,że zszedł śnieg a na trawniku w ogrodzie jest dywan z liści ubrałam się ciepło i poszłam je zgrabić na kupki.Brat ma dziś wolne to mi pomógł i zwiózł je do kompostownika. :laugh: Teraz odpoczywam.Jem sernik ,bo babcia upiekła ;) Dzidziuś szaleje .

A mi natomiast się śniło ,że trzymałam na rączkach córeczkę.Była taka malusieńka,tak ładnie się uśmiechała - piękny sen :kiss: Mam nadzieję ,że proroczy :laugh:

Koło 16 jak facet wróci z pracy pojedziemy z babcią na grób dziadka zawieść kwiaty do wazonu i wiązankę .Trzeba też trochę umyć pomnik.

Miłego dnia :kiss:

O jeju to już 20tydzień ! Jak to szybko leci :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #459964 przez aksa
dzięki kobitki za dobre rady!! właśnie o to mi chodziło :lol: widzę, że z Wami nie zginę w tej całej wyprawce a i pózniej będzie razniej :lol:

powiem szczerze,że ten Tako Jumper X bardzo mi się podoba i cena dobra!nie ukrywam,że przystępna cena jest dla mnie ważna

ale przyznam,że z tego linka co podałam to kolory są najładniejsze takie niespotykane ale wiadomo akurat kolor to najmniej ważny

zjadłam z godzinę temu pół grejpfruta także jeszcze dziś jakieś jabłko i witaminki na dziś zapewnione;p ale ide coś konkretniejszego upolować do jedzenia

12 lata 2 miesiąc temu #459969 przez mamcia2013
A ja zasypiam na siedząco :angry:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459971 przez andzia_zg
aksa to prawda, że w Twoim linku kolory tego wózka są naprawdę bardzo ładne :-)

Zaraz wróci mąż, zje obiad i jedziemy na cmentarz do Zgorzelca, a potem na zakupy, więc popołudnie mam juz zaplanowane :-) Odezwę sie wieczorkiem jak wrócę :-)

mamcia to prześpij się (tak jak ja to zrobiłam) i od razu poczujesz się lepiej :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka