BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470398 przez sylwka727
A co do witamin to nie brałam żadnych bo moja ginka przeciwna ale mówiła że od tego tygodnia żeby brać Prenatal z DHA bo teraz właśnie to DHA potrzebna maluszkom i są zalecane w przypadku ryzyka porodu przedwczesnego(mam nadzieję że tym razem nie spodka mnie to) ale okropnie duża ta tableta :ohmy: na szczęście nie mam problemu z połknięciem ich :) A kosztują 39zł

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470400 przez lusiaczek82
sylwka to spróbuj te co ja pregna plus one też mają dha a do tego kwasy omega3 a są malutkie i kosztują 34zł

12 lata 1 miesiąc temu #470404 przez Beata 26
cześć forumowe śliczne dwupaczki!

dziś będę robiła po raz pierwszy kluski śląskie (przepis z internetu) - gdybyście miały jakieś rady, to dawajcie, bo ja z mazur,to nie wiem jak mi to pójdzie;) ale mi się wkręciły!

na 18.45 idę do kina na wampirki!!!! :) zdam realcję (bez szczegółów) - jak wrócę, bo z tego co się orientuję, to jest tu sporo fanów tego filmu

Ja kupiłam już dwie butelki, 150 ml i 250 ml - chociaż planuję karmić piersią. butelki zawsze się przydadzą. zdecydowałam się na firmę LOVI - aktywne ssanie - dlatego, że smoczek tej butelki nie zaburza odruchu ssania ima antykolkowy system odpowietrzania

Z firmy LOVI kupiłam też wkładki laktacyjne oraz smoczki dla Julianka (mam z kolekcji marine)

Laktator chcę jeszcze kupić -ale schylę się raczej w kierunku ręcznego niż elektrycznego, mam wrażenie, że w ten sposób będę mogła kontrolować ewentualny bół/dyskomfort - ale muszę jeszcze poczytać, zanim wybiorę markę// wy macie już laktatory?

Kika - dodałam link z tymi kompletami pościelowymi do ulubuionych! atrkacyjna cena za taki komplet

Aksa- III wojna bo dużo chłopców haha:) to interesujące! :)

Z witamin biorę femibion2. ale tak co drugi dzień, bo często zapominam. muszę uważać i brać regularnie, bo włosy mi zaczynają się słabsze robić i wypadać i paznokcie mi się rozdwajają.. a Wam?

całusy :*

12 lata 1 miesiąc temu #470408 przez Magdalenaaa
Cześć dziewczynki,
mimo, że nie pisuję na forum, doskonale wiem, co u Was słychać. Czasami śmieję się razem z Wami i cieszę się z Waszych radości.Podczytuję forum codziennie - z reguły w pracy. Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe :)
W domu z reguły nie chce mi się już odpalać kompa, a w pracy nie zawsze mam możliwość klikania. Bardzo lubię Was czytać... i przyznam się, że też się tu sporo uczę. To będzie moje pierwsze dziecko (synuś - po cichu liczyłam na dziewczynkę Juliannę po babci), więc z zainteresowaniem czytam wasze rady :) I z porad kulinarnych też korzystam.
Uzupełniłam dziś listę porodów, ale chyba inaczej trzeba było to zrobić :unsure:
pozdrawiam cieplutko wszystkie mamuśki :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #470411 przez andzia_zg
Beata 26 napisał:

Laktator chcę jeszcze kupić -ale schylę się raczej w kierunku ręcznego niż elektrycznego, mam wrażenie, że w ten sposób będę mogła kontrolować ewentualny bół/dyskomfort - ale muszę jeszcze poczytać, zanim wybiorę markę// wy macie już laktatory?

Ja mam od siostry laktator:

allegro.pl/medela-laktator-mini-electric...awa-i2697789412.html

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470415 przez andzia_zg
Magdalenaaa napisał:

Cześć dziewczynki,
mimo, że nie pisuję na forum, doskonale wiem, co u Was słychać. Czasami śmieję się razem z Wami i cieszę się z Waszych radości.Podczytuję forum codziennie - z reguły w pracy. Mam nadzieję, że nie będziecie miały mi tego za złe :)
W domu z reguły nie chce mi się już odpalać kompa, a w pracy nie zawsze mam możliwość klikania. Bardzo lubię Was czytać... i przyznam się, że też się tu sporo uczę. To będzie moje pierwsze dziecko (synuś - po cichu liczyłam na dziewczynkę Juliannę po babci), więc z zainteresowaniem czytam wasze rady :) I z porad kulinarnych też korzystam.
Uzupełniłam dziś listę porodów, ale chyba inaczej trzeba było to zrobić :unsure:
pozdrawiam cieplutko wszystkie mamuśki :lol:

widziałam, ze uzupełniłaś listę i że dopisałaś Bartusia :-) Wszystko zrobiłaś ok :-) Jak tylko masz czas to pisz :-) Im nas tu więcej tym lepiej :-) Więcej rad i opinii :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470420 przez lenusia7
Witaj nowa mamusiu :D Pozdrawiam :*

12 lata 1 miesiąc temu #470442 przez Gosia27
Beata26 kluski śląskie robisz? Tosz to prawdziwy rarytas :lol: pochodzę ze śląska-opolskiego nie ma niedzieli bez klusek alaskich. (oczywiście specjalizuję się w gwarze śląskiej,uwielbiam to jak ŚWIRKA mnie nie rozumie :lol:) A robisz białe czy tarte( z dodatkiem tartego ziemniaka)? Często dodaję do tych tartych odrobiny koperku czy startej na puree marchewki ugotowanej<pycha>

Witaj Magdalenaaa

12 lata 1 miesiąc temu #470445 przez Beata 26
Gosia - to co mówisz brzmi dla mnie jak czarna magia hhhihi, czy ja zaznaczyłam, że to mój 1 raz? :) takie wiesz z ziemniaków, mąki ziemniaczannej, jajka.? czy mam coś jeszcze dodać,? chciałabym by były miękkie i puszyste..

12 lata 1 miesiąc temu #470446 przez patrycja85
hej nowa mamo:)

a wiecie co-kupiłam wczoraj nowe m jak mama i jak przeglądałam wieczorem to miałam wrażenie że śledzi nas tu redaktor naczelna:) artykuły dotyczą tego o czym ostatnimi czasy rozmawiałyśmy:)

miłej reszty dnia:)

12 lata 1 miesiąc temu #470463 przez andzia_zg
patrycja też kupiłam zestaw nowych gezetek dzieciowych ale jeszcze nie czytałam. "M jak mama" oczywiście tez mam :-) Poźniej przejrzę :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470464 przez aksa
w takim razie pozdrawiamy ukrytą redaktor !! :lol: :lol: :lol:

ja nie biore żadnych witamin, tylko na receptę mam przepisane żelazo 2x dziennie bo mam anemię

Magdalenaaa witaj witaj pisz do nas:)

Beata trzymam kciuki za kluseczki! :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470484 przez patrycja85
nikt nie zalicytował i patrzcie co mam;

allegro.pl/szlafrok-kibica-manchester-un...94015.html?source=oo

wiem wiem że duzy rozmiar ale jak mój B zobaczył to nie było dyskusji:) manchester united:)

12 lata 1 miesiąc temu #470493 przez andzia_zg
patrycja no prosze jaka zdobycz :lol: Jak znam zycie też kiedyś będe musiała kupic synkowi strój kibica :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470499 przez Agnieszka86
O kurcze, ale naprodukowałyście stron!!!

Witam nowe mamusie! :)

Beata ja też dzisiaj miałam robić kluski śląskie na obiad, ale pojechałam rano na zakupy, a potem do mamy i jak wróciłam to już było za późno na taki obiad... Więc na szybko zrobiłam pomidorową i schabowe panierowane w płatkach kukurydzianych, zaraz będę je smażyć, bo mąż po 17 będzie w domu.

Miłego popołudnia... zmykam do kuchni...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka