BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470245 przez sylwia2
aksa napisał:

witam słonecznie:)

sylwia2 rozumiem Cię bo mój m też taki był!nic nie mówił co go boli,co go dręczy wszystko dusił w sobie a ja odwrotnie o wszystkim musze powidzieć bo spokoju mi to nie daje, i aż mnie serce bolało jak widziałam jak się męczy a nie potrafi się zmienić,ale to było na początku naszego związku 7lat temu,byliśmy młodsi może łatwiej było mi wpłynąć na niego?ale zajęło nam to jakieś 2-3lata, i po tych 3 latach mogę powiedzieć,że odkrwaliśmy nasz związek na nowo, myślę,że jeśli tylko Twój m się zgodzi to psycholog to bardzo dobry pomysł!najważniejsze jest Twoje wsparcie!

WITAM no licze na to ze z czasem to sie zmieni ale to trzeba lat pracy na mezem, u nas dopiero poczatek małzenstwa (7 miesiecy ) wiec dluga droga przede mna.

Wy długo spac nie mozecie a ja znow nie moge usnąć kłade sie 1, 2 lub 3 w nocy bo sen mi odchodzi i mecze sie, krece.
Ja dzis mam chrzesniaka na słuzbie do wieczora wiec mam zajecie, zupka sie robi i za 30 min idziemy na spacer obowiazkowo na stacje pkp ogladac pociagi.Wiec bedzie co robic. :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470247 przez Depeche
patrycja85 napisał:

dzień dobry:)
kika-gratulacje dla synka. to doszła ci nowa funkcja-wróżka zębuszka:) mam nadzieję że spodobają sie wam warsztaty. my byliśmy bardzo zadowoleni.

dziewczyny a może kładzcie się później spać. bo wszędzie piszą że dzieciaczki już sobie układają rytm dnia i takie wstawanie ranne marnie wróży:) ja się kładę ok 24 i wstaję po 8 wyspana. w nocy jeśli wstaję to tylko raz ale staram się nie pić przed snem:) a jak już się budzę w nocy to sprawdzam tylko która godz i myślę zeby tylko nie 3-oglądałam lata temu egzorcyzmy emily rose i boję sie tej godziny:)

miłego dnia drogie panie:)

Ha ha ha zawsze chcialam miec corke o imieniu Emilia Róża, dopóki nie obejrzałam tego filmu... odechciało mi się chyba na zawsze ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #470250 przez sylwka727
Dzięki kochane jesteście :kiss: dziś już się "pozbierałam do kupy" i cieszę się że będę mieć synka już rano głaskałam brzuszek i mówiłam ładnie do niego i mi się śnił to już całkiem go pokochałam :kiss: wiem że jak będę widziała dziewczynki i czytała o waszych córeczkach to jakieś ukłucie będzie ale już sie cieszę :lol:

Więc mogę teraz na spokojnie opowiedzieć poniedziałkową wizytę: mały cała wizytę trzymał kciuk do góry i resztę paluszków zaciśnietych czyli pokazywał nam OK chyba był zadowolony że wszystkich robił w ciula :lol: waży 433 (a u was jak było ile ważyły dzieciaki w niepełnym 22tc?) zdrowy wszystko ok tylko serduszka nie było widać bo tak był ułożony że żebra cieniowały ale kawałek zobaczyła i raczej jest ok i 1 grudnia mamy powtórną wizytę żeby zobaczyć serduszko i zrobić zdjęcia 3d bo się nie udało bo główką leżał na łożysku i mało wód było i nie dało się zrobić ładnego zdjęcia 3d

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #470254 przez lenusia7
SylwkaCiesze sie skarbie ,ze pomalutku sie oswajasz . Zobaczysz tak jak Ci pisalam za tydzien gora dwa bedziesz sie smiala z tego jak przezywalas. U mnie bylo dokladnie tak samo. Moj dawis wazyl 378 w 22 tyg

12 lata 1 miesiąc temu #470257 przez lenusia7
Dziewczyny pijecie kawe rozpuszczalna ???? Bo ja do tej pory inke ale taka mam ochote chyba nie zaszkodzi????

12 lata 1 miesiąc temu #470258 przez andzia_zg
Sylwka727 super,że juz ci lzej :-) Zobaczysz.... jeszcze troche i będziesz szalała z małym brzdącem :lol: pomału i się całkiem oswoisz z ta myslą :-)

a jeśli chodzi o wagę to Wojtus wazył w 21tygodniu 400g :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470259 przez Depeche
andzia_zg napisał:

Depeche napisał:

Nie potrafie skopiowac i dopisac sie do tej listy porodow, nie ma mnie tam z KUbusiem.

To podaj dane tzn imie, wiek, termin porodu,płec i imię dziecka to Cie dopiszę :-)

Dzieki
Ela,34,25 marca 2012, Kuba

12 lata 1 miesiąc temu #470261 przez andzia_zg
lenusia7 napisał:

Dziewczyny pijecie kawe rozpuszczalna ???? Bo ja do tej pory inke ale taka mam ochote chyba nie zaszkodzi????

Ja jak mam ochotę to piję, ale taka słaba z mlekiem. Nie piję codziennie ale jak mnie cos najdzie i mam mega ochotę np do ciasta :-) Więc jak masz ochote to smiało możesz sobie wypić :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470262 przez lenusia7
jupiiiiii :D lece zrobic az sie bedzie lepiej czytało forum :*

12 lata 1 miesiąc temu #470266 przez Depeche
:) LAfi ja chce wafelka ;-)

Lenusia, ja pije jedna dziennie, z duza ilocia mleka, potem zaraz ma latwiej w kibelku.

Aksa
, mnie po grzybach to zanim przeczysci to najpierw bardzo boli brzuch i okropnie wzdyma, wiec mimo wszystko to ja Ci tej zupki nie polecam.

12 lata 1 miesiąc temu #470268 przez andzia_zg
Depeche napisał:

andzia_zg napisał:

Depeche napisał:

Nie potrafie skopiowac i dopisac sie do tej listy porodow, nie ma mnie tam z KUbusiem.

To podaj dane tzn imie, wiek, termin porodu,płec i imię dziecka to Cie dopiszę :-)

Dzieki
Ela,34,25 marca 2012, Kuba

Zrobione - sprawdź czy nie ma gdzieś byka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470269 przez andzia_zg
A jesli chodzi o grzyby to mi nic nie jest po grzybach.Jadłam ostatnio sos grzybowy z podgrzybków i mi mega smakował i czułam sie po nim super :-) Chyba zależy od organizmu :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470270 przez sylwia2
Ja wczoraj dostałam pierwsze ciuszki dla małego , takie mlenstwa, :laugh: :laugh: juz sobie poukładałam w komodzie bo prac bede pozniej zeby były świeże przed przyjsciem na swiat. Tak ze w końcu u mnie sie cos ruszyło z przygotowaniami :laugh: :laugh: .ale na kupowanie to i tak poczekam do stycznia.

12 lata 1 miesiąc temu #470272 przez Gosia27
Widzisz Sylwka będzie wspaniale ;)
Ja właśnie wróciłam z Biedrony, kupiłam sobie mandarynek z 1kg i są mega pycha :silly: a na obiad robię parówki w cieście francuskim i zobaczymy co z tego wyjdzie, ale już mi ślinka cieknie :P
Lenusia7 ja sobie też od czasu do czasu zrobię słabą kawkę z dużą ilością mleka.
I tak jak mówi Depeche od razu łatwiej pójść to wc :lol:

Moja mała dziś od rana kopie jak szalona, z resztą, jest coraz bardziej aktywniejsza. Wczoraj to tak mi się dziwnie brzuch wieczorem układał, że mój mąż z wrażenia buźkę otwierał.tylko sam mówi, gdzie ta nasza mała jest, skoro jestem prawie płaska, i wiecie co zazdroszczę już Wam brzuszków. A po tej ostatniej grypie żołądkowo-jelitowej dosyć zmizerniałam i spadłam na wadze... :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #470276 przez andzia_zg
Gosia pewnie dopiero teraz zacznie Ci rosnąć brzuszek. Ja tez mam jeszcze małą kawalerkę dla mojego Wojtusia, a dziewczyny to maja juz czasem wille. Jeszcze będziesz miała mega brzuchala :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka