BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #470049 przez Gosia27
Lusiaczek całkiem niezły zestaw i to w super cenie!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470055 przez lusiaczek82
Andzia ja przy pierwszym dziecku nie kupiłam żadnej butelki bo byłam przekonana że będe karmić piersią niestety los nie był dla mnie łaskawy i pokarm mi zanikł mąż musiał lecieć i kupować wszystko dlatego teraz wolę się zabezpieczyć i napewno jedno opakownie mleka modyfikowanego też kupię bo to było okropne kiedy maluch chciał jeść a ja nie miałam mu co dać a oferta właśnie wydała mi się bardzo przyzwoita dlatego zamówiłam :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470060 przez andzia_zg
lusiaczek oferta jest super, bo 1 mala butelka Aventa kosztuje ok 20zł. Ja juz ten zestaw wypatrzylam jakis miesiac temu i mam do w zakladkach, ale ciągle biłam się z myślą "po co mi tyle butelek" Ale wlasnie nigdy nie wiadomo jak to bedzie z pokarmem. A wiem, że mąż mi nie kupi bo on sie kompletnie na tym nie zna.

Podoba mi sie ta butelka TT ale trochę droga allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykol...nik-i2726380621.html

ciagle sie biję z myślą Avent czy Tommee Tippee i nie wiem które lepsze, bo butelki te troche się różnia systemem antykolkowym.

Wiekszość firm ma system antykolkowy jak w Avencie a TT ma taka rurkę.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470063 przez Depeche
CZesc
Wpadlam tylko powiedziec " dzien dobry" i spadam na poczte, a potem mam w planac robic zapiekanke i umyc okno w kichni.

Nie potrafie skopiowac i dopisac sie do tej listy porodow, nie ma mnie tam z KUbusiem.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470065 przez vernix
Byłam wczoraj w rossmannie.Widziałam te promocje, kupiłam tylko termometr, zastanawiałam się nad butelką, ale może tutaj włożę kij w mrowisko, bo czytałam w tej książce:

allegro.pl/poradnik-warto-karmic-piersia...tis-i2780551824.html

że każde karmienie przez butelkę zaburza odruch ssania, zwłaszcza u noworodków, stad błędne postrzeganie przez mamy, że to one mają problemy z pokarmem, a tak na serio to dziecko inaczej maleństwo ssie przez butlę (zasysa powietrze i leci), a inaczej z piersi.Gdy dostaje raz tak pokarm, raz tak, to łatwiej mu jeść z butelki i nie chce się "męczyć" z piersią, a to od niego wymaga wysiłku. Gdybym przypadkiem miała jakieś problemy z karmieniem (a na pewno), to kupię specjalny kubeczek dla noworodków

www.mamabebe.pl/product-pol-598-Kubek-do...ienia-niemowlat.html

i będę odciągała swój pokarm i podawała (lub położna) w taki sposób synusiowi moje mleko.Może wyjdę na nawiedzoną, ale wiem, że moje mleko będzie najlepsze dla Heniusia :) będę walczyć :lol:

Tak to widzę, ale jak będzie, czas pokaże.

PS kupiłam wczoraj w h&m spodnie ciążowe, bo w te, które miałam już się nie mieliśmy, brzuchol mi urósł :) no i kozaki, bo miałam tylko trapery, takie górskie, a mam kilka sukienek, pod które ubiorę ciepłe legginsy + te kozaki i przechodzę zimę.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470068 przez andzia_zg
Depeche napisał:

Nie potrafie skopiowac i dopisac sie do tej listy porodow, nie ma mnie tam z KUbusiem.

To podaj dane tzn imie, wiek, termin porodu,płec i imię dziecka to Cie dopiszę :-)

vernix też bym chciała karmić piersia i dlatego mam taki dylemat czy kupowac te butelki czy wystarczy mi 1 awaryjna. Nasze mleko, nie da sie ukryc,ze jest najlepsze. Poza tym wygoda.Dziecko chce jeść to wyciągam cyca i jedzonko cieplutkie na zawołanie :blink: a z butelką to troche trzeba się namęczyc, podgrzewac pokarm, na spacerze bez termoforu sie nie obejdzie itp. Mam nadzieje,że bede mieć wystarczająco mleka. Gorzej gdy bedzie problem z pokarmem, a ja nie bede miec w domu butelek.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470069 przez Gosia27
Vernix żaden kij w mrowisko, po prostu chcesz jak najlepiej dla synka, i wiadomo, że naturalne karmienie jest zdecydowanie korzystniejsze dla malucha. Ja z resztą mam korbę na punkcie przystawiania noworodka do piersi i jestem w stanie poświęcić 12 godzinny dyżur i to nie jeden, ale są efekty. To sa godziny pracy czasem, płaczu, złości i bezradności ale zawsze jest końcowy efekt.inaczej jest kiedy mama nie ma pokarmu...to już wtedy nie ma innego wyjścia jak mleko modyfikowane.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470080 przez vernix
Wiem Gosiu że wtedy jest problem. Ja pragnę dwóch rzeczy: zdrowego dzieciątka i właśnie nauczenia się karmienia. Jestem przygotowana na to, że będzie trudno, ale jeśli będę miała pokarm, to powalczę o naturalne karmienie. Sama byłam wychowana (wcześniak z 26tc, mama właśnie nie miała pokarmu) na sztucznym mleku, ale widziałam jak ciocia wykarmiła 3 chłopców i marzę o tym :)
Wyciągnąć cycka i mieć dziecko przy sobie w dzień w nocy, bez wyparzania butelek, wstawania, męczenia się. Chcę zainwestować w dobry, elektryczny laktator i przez pierwszy miesiąc uczyć się karmienia piersią i reakcji mojego Heniusia.

Zobaczymy. Na tę chwilę czytam, dokształcam się, za tydzień będę miała zajęcia na ten temat w sz.rodzenia. (Przyjedzie przedstawiciel Medeli, a oni mają bardzo dobry sprzęt).

A może i tak być, że kupię butelki i mm.

Andzia na pewno i tak gdzieś w styczniu kupię butelkę- przezorny, zawsze ubezpieczony, a założenia, założeniami...

12 lata 1 miesiąc temu #470088 przez andzia_zg
vernix ja mam od siostry laktator elektryczny medeli. Mam nadzieję, że się sprawdzi :-)

allegro.pl/medela-laktator-mini-electric...awa-i2697789412.html

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470090 przez kika1985
też mi ten zestaw się podobal , no ale póki co dostalam dwa nowe smoczki i mam jedną butelkę dla noworodka od mamy :0 nie mogła wytrzymać i kupila z miesiąc temu:P

więc póki co na poczatek mi starczy anie chcę przesadzać z ilością niepotrzebnych rzeczy

a teraz jestem na etapie pościeli, chciałam kupić taki zestaw poszewek, prześcieradło, baldachim , ochraniacz na szczebelki, rożek i przybornik bez wkładu pościeli ale nigdzie nie ma, więc chyba kupię takie zestaw 14 elementowy a tą pościel co mam w domu po Dominiku wywioze do mamy będzie u niej na wypadek gdybym pojechała tam nocować

allegro.pl/ala-i-as-14el-serca-90x120-ba...ina-i2772398346.html

12 lata 1 miesiąc temu #470092 przez andzia_zg
kika a który wzór byś chciała?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470095 przez kika1985
andzia mi się podoba fiolet, tylko się zastanawiam czy kratka czy biel fiolet B)

12 lata 1 miesiąc temu #470099 przez vernix
Andzia właśnie o taki mi chodzi. Będzie odciąganie i "kubeczkowanie". Moja teściowa patrzy na mnie jak na wariatkę, bo ostatnio trochę jej napomknęłam o tym, że bardzo chcę karmić piersią, przygotowuję się bardziej na poród naturalny (jeśli nie będzie komplikacji), w początkowym okresie, ok.miesiąca życia synusia na spanie z nim w jednym łóżku. Kobieta się zapowietrzyła i powiedziała, że nie wiem o czym mówię :laugh:
Może i nie wiem, może i czas wszystko zweryfikuje i będzie na odwrót, ale tak podpowiada mi intuicja :)

Za godzinę mam sz.rodzenia, idę poćwiczyć mięśnie Kegla :P

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470105 przez andzia_zg
kika1985 napisał:

andzia mi się podoba fiolet, tylko się zastanawiam czy kratka czy biel fiolet B)

Kratka fiolet :-)

vernix daj znac jak po kolejnym spotkaniu szkole rodzenia :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #470106 przez kika1985
vernix spanie w jednym łóżku odradzam B) wiem że matka chce byc z dzieckiem na poczatku non stop, sprawdzać w nocy czy wszystko w porządku , ale ja tak zrobiłam że nie odkładałam Dominika do łóżeczka i niestety tak się mały przyzwyczaił że spal z nami prawie do 3 lat B) a później i tak przychodził w nocy po kilku godzinach snu

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka