BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #469446 przez andzia_zg
Sylwka727 chyba będziesz musiała zmienić wpis na naszej liście porodów na marzec na chłopca...

Ale chłopaków będzie w marcu... szok :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #469448 przez Unbreakable
Nooo wrócilam ;) ale dziś przegięłam ze spacerkiem, za daleko troszkę.

Sylwka, o wcale nie jest głupie a już na pewno Ty nie jesteś głupia. Ja nie wyobrażam sobie gdyby moja Lenka okazała się być Wiktorem. To moja córka, kocham ją, rozmawiam z nią i gdyby teraz okazała się chłopcem byłoby mi ciężko. Przyzwyczaisz się do tej myśli, tak jak przyzwyczajałaś się że to córcia. Nie zamartwiaj się i nie obwiniaj! ;)
Jeszcze jeden plus ;) możesz na nowo cieszyć się kupowaniem nowych ciuszków ;) Jeśli będziesz się chciała pozbyć tamtych to ja nie mam jeszcze nic, chętnie zobaczę ;)

Co do porodów, u nas też jest prywatna klinika położnicza w Katowicach. Mogę tam rodzić nawet za darmo,bo leczyłam tam swoją niepłodność, ale jakoś się boję... nie ma tam oddziału patologii ciąży, więc jak bolał mnie brzuch słyszałam "niech sobie pani jedzie na pogotowie" - dlatego musiałam zmienić lekarza. Jeśli idzie o sam poród, tonie ma tam OIOMu ani zwykłego ani dla dzieci i to mnie troszkę hamuje. A dodatkowo wypisują zawsze w 2 dniu, czasami wydaje mi się to za wcześnie. Nie wszystkie dzieci przecież ładnie przybierają na wadze, łagodnie przechodzą żółtaczkę itd... Sama mam trochę mętlik w głowie

12 lata 1 miesiąc temu #469453 przez patrycja85
czytam dzis o tych szkołach rodzenia i w jednej pierwszy wolny termin był na koniec marca:) ludzie powariowali:)
zbieram się na to usg. jakoś dziwnie się czuję...
pewnie pojawię się dopiero wieczorem to nie namachajcie 50 stron co:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469458 przez Agnieszka86
AniaCzajka dzięki za e-mail :)

Patrycja zazdroszczę, że zobaczysz swoje maleństwo dzisiaj...

Kurczę, dziewczyny, moje hormony oszalały!! Włączyłam sobie piosenkę, którą mieliśmy na pierwszy taniec i ryczę jak głupia... nie wiem o co mi chodzi... :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #469460 przez Gosia27
Sylwka kochana ale zaskoczenie, lada chwila i będziesz najszczęśliwszą mamą pod słońcem i dumna, że jest synek:)
Depeche tak to ostatnio bywa, że kobietę rodzącą traktuje się jakoś od zwierzęco i przykro mi to mówić, wstydzę się za koleżanki położne... :dry:
Andzia_zg ja to nawet dziś palcem nie kiwnęłam, żeby cokolwiek zrobić, a u Ciebie pewnie aż się błyszczy ;)

Wróciłam przed chwilą z długiego spaceru, wpadłam jeszcze do Rossmanna i chciałam zmienić kolor włosów ale nie potrafiłam zdecydować się na kolor,muszę zabrać Rafała, ten to jest niezawodny w doradzaniu. Kupiłam dziś pierwsze śpioszki dla naszej Zosi i to na dodatek różowe aż mnie zgasiło, bo ja to nie należę do różowych dziewczyn.
Na obiad odgrzeję jeszcze co pozostało z niedzieli i zaraz zrobię sałatkę grecką, aż mi ślinka leci na widok oliwek :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #469469 przez Gosia27
Patrycja 3mam kciuki za USG
Agnieszka ja to tez jestem taka sentymentalna i często wracam do chwil z ślubu i wesela. A na pierwszy taniec wybraliśmy utwór Seweryna Krajewskiego "Na początek" polecam kochana :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #469472 przez Agnieszka86
Gosia na pewno przesłucham, bo nie kojarzę takiej piosenki Krajewskiego. My mieliśmy B.Bartelik "Sen na pogodne dni". Jejciu ale się rozkleiłam idę na spacer, może się uspokoję. Ja pierwsze body dla Zosi (jak na razie jedne) kupiłam szare w drobne kwiatuszki. Ale czuję, że różu też nie mało będzie, chociaż ja też nie jestem różową dziewczyną :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469488 przez andzia_zg
A ja na pierwszy taniec miałam piosenkę Janowskiego i Skrzyneckiej "Ten którego kocham"

Agnieszka ja na płycie w pewnym momencie tez mam puszczoną ta Twoją piosenkę B.Bartelik "Sen na pogodne dni" :-)

Ale mi się teraz zrobiło sentymentalnie. Słucham sobie tych piosenek i aż się wzruszyłam

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #469532 przez offca87
Czytam posty a'prop rozczarowania płcią dziecka - też będę miała synka, a byłam przekonana, że córeczkę. Kiedy się dowiedziałam, że dziecko rozwija sie prawidłowo, serduszko bije mocno, rytmicznie, kiedy zobaczyłam go buszującego sobie na ekranie podczas badania, nadal miałam mieszane uczucia! Tzn. Cieszyłam się jak durna, ale jakoś to do mnie nie docierało, że to chłopczyk. A ja już tak sobie zakodowałam dziewczynkę.

I wiecie co? Dwie rzeczy przyszły mi do głowy. Po pierwsze: kiedy już dowiadujemy się, czy nosimy w brzuchach synka, czy córkę, to ta świadomość jakoś tak osadza nas w sytuacji, wszystko staje się bardziej... realne. Bo do tego czasu jest dziecko, jakaś tam mala, ukochana przez nas istotka. A potem: np. syn. I już wiemy, że porcięta, trampy, piłka, rower, lego (choć to i tak bardzo stereotypowe podejście).

Drugaa sprawa: kiedy mój narzeczony wieczorem, przy wspólnym oglądaniu filmu, nagle zamilknął na dłuższy czas, a potem ni stad ni zowąd wypalił: "ja pierniczę! mam syna! ja naprawdę mam syna..." i jeszcze spytał jak dziecko, kiedy np. dostaje pieskaa na gwiazdkę: "i on jest mój na zawsze?" to mi przeszło całe to coś, te wąatpliwości, całe nastawianie się. jestem najszczęśliwsza. Mam jednego mężczyznę do kochania więcej :)

12 lata 1 miesiąc temu #469548 przez lusiaczek82
sylwka ja tak z ciekawości u ciebie to jest pomyłka lekarza czy poprostu miałaś takie przeczucia?bo już kiedyś się zastanawiałam nad tymi pomyłkami co do płci nawet dzisiaj koleżanka mi opowiadała że jej bratowa miała 3 razy robione usg w 3d za każdym razem lekarz mówił że będzie mieć córkę i co tydzień temu urodziła syna a pokój cały różowy wyprawka typowo dla dziewczynki a ona jest w szoku.Do mnie już to doszło że będę mieć drugiego synalka ale w czwartek mam znowu usg i zapytam jeszcze raz o płeć bo już większość ubranek mam dla synusia :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #469553 przez kika1985
sylwka kurcze szok no, na naszym forum to juz któraś z kolei taka sytuacja że miała być dziewczynkę a jest chłopiec
nie martw się ja też w pierwszej ciąży marzyłam o dziewczynce a jest Dominik i kocham go najbardziej na świecie!!! za nic nie chciałabym żeby byl dziewczynką

starsi bracia są super!!

12 lata 1 miesiąc temu #469555 przez Gosia27
Tak cały czas widzę dziewczyny, że gdybacie nad płcią waszych maluszków :)
11 lat temu jak moi rodzice zaszli w ciąże(mega wpadka, bo oboje po 40-tce) to od samego początku, że będę miała siostrę, a miałam już dwóch braci. Oszalałam z radości, mama praktycznie większość ciąży leżała bo miała problemy z ciśnieniem, była też hospitalizowana. Praktycznie całą wyprawkę przygotowałam z tatą,wszystko w kolorze różu i żółtego,od kocyka po smoczek, różowe, przecież przyjdzie na świat siostra Ania. a tu, ni z gruszki ni z pietruszki tata oznajmia nam, że mam miała szybkie cięcie cesarskie w nocy i przyszedł na świat nasz brat,mój TRZECI brat! Słuchajcie co się działo, miałam wówczas 13 lat. Doznałam szoku, nie mówiłam przez 2 dni, jakby mi odebrało mowę. Cyrk dopiero się zaczął jak tata chciał mnie zabrać do szpitala do mamy, żeby ją odwiedzić i braciszka. A tu cyrk, że nigdzie nie jadę, nie chcę ich widzieć, na siłę,tata próbował mnie przekupić, że pojedziemy na pizzę albo lody,ale co mi po tym jak nie mam SIOSTRY! W końcu się ze mną uporał, pojechaliśmy...a tam stanęłam jak wryta przed drzwiami na oddział, nie potrafiłam pójść do mamy i stało się tak, że to mama z moim najmłodszym bratem przyjechali do mnie pod drzwi. i wtedy...w oka mgnieniu, jak ich zobaczyłam, tak od razu małego pokochałam do szaleństwa. Od samego początku w każdej chwili się nim zajmowałam i nie wyobrażałam sobie, wtedy, że miała by być to siostra. Mam cudownego 11-go brata Marka.

12 lata 1 miesiąc temu #469586 przez Agnieszka86
O kurcze Gosia to Ty przeżyłaś jakąś traumę straszną. Mieliście wszyscy wielką niespodziankę, a brat w tych różowych ciuszkach hasał? :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #469590 przez Gosia27
Agnieszka większość rzeczy wymieniliśmy z tatą, ale mama parę razy założyła małemu różowe kaftaniki :lol: szoku doznałam strasznego.
Pokazałam mężowi zakupione dziś śpioszki dla Zosi,to powiedział mi, że nie mam na razie nic kupować...schowałam je na dno szafy....

12 lata 1 miesiąc temu #469593 przez Agnieszka86
Gosiu na zakupy przyjdzie jeszcze czas, ja mam jedne body i resztę zakupów planuję na styczeń-luty. Jak ja pokazałam mojemu te bodziaki, to powiedział, że przecież są za małe. To ja nie wiem czy on myśli, że ja kolosa jakiegoś urodzę ;)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka