- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Nie przepadam osobiście za imionami typu Olaf, Oskar, Oliwier, Alan, Denis, Brajan - jakies takie pretensjonalne, typu Dżesika, czy Nikola dla córeczki. No i sporo ich teraz. Podobnie nie nawałabym syna Romanem, Zdzisławem. Bartek, Kuba, Michał, Wojtek, Kacper - śliczne, ale moje koleżanki mnie uprzedziły (bo to też popularne imiona). Niby mało istotne, ale nie chcę jakoś powielać... Szukam czegoś, co jest blisko korzeni, co nie brzmi z angielska, ale tez nie przywodzi na myśl pana Miecia spod sklepu, dlatego myślałam nad imionami tj.: Mikołaj, Damian, czy z twardszych - Miron, Igor. Najbardziej szalone jakie mi przyszło do głowy: Tytus i Joachim. Mojemu narzeczonemu żadne się nie podoba :D więc mamy male "ups". Sam jeszcze nic nie wymyślił...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Imiona Olaf,Oskar i Alan mnie się podobają natomiast Oliwier MOIM ZDANIEM jest okropne.Miron też nie jest kompletnie w moim guście.
Każdy się czymś innym kieruje przy wyborze imienia.Ja mam krótkie proste nazwisko więc wiekszość imion nam pasuje,ale najbardziej chcieliśmy imię na J,bo oboje mamy imiona zaczynające się tą literą,ale też nie chcieliśmy imienia które w naszym mieście jest bardzo popularne jak Julia czy Jakub.
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ani mi się nie chce pisać nic tak sie dziwnie czuję oszukana mama mi mówi że jestem nienormalna mąż tak samo nikt mnie nie rozumie mam się cieszyć że jest zdrowy ale jak popatrzę na te sukienki to mi się płakać chce... Nie mogę się przyzwyczaić
- lenusia7
- Gość
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- lenusia7
- Gość
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
aksa ja mam podobną przypadłość do twojej koleżanki,mam niewydolność szyjki macicy i u mnie czekali tylko 4dni (co mnie w szpitalu trzymali) a potem ten pessar założyli
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Bardzo dziękuję za miłe słowa pocieszenia.Dziś już się uspokoiłam i niczym nie przejmuje .
Facet wrócił wcześniej z pracy ,bo nie mógł wytrzymać tak długo beze mnie i brzuszka.Pojechaliśmy na miasto.Kupiłam sukienkę na poprawiny w kolorze czerwonym z takim czarnym pasem pod biustem + do tego bolerko czarne.Ale jestem zadowolona ,bo wydałam niecałe 250zł i sukienka podoba się mi a jeszcze bardziej mojemu facetowi.Kupiłam jeszcze buty ,ale takie na teraz do chodzenia na płaściutkiej podeszwie I humorek z tego powodu mi dopisuje.
Ja nadal nie mam ani jednej rzeczy dla naszego dziecka I też zacznę kupować dopiero w styczniu lub lutym.Na szczęście łóżeczko,worek ubrań ,jakieś zabawki,wanienkę będę mieć po synkach kuzynki .
A co do zwierząt to ja mam yorka.I wszyscy u mnie w domu traktują go jak dzidziusia.Ma tyle zabawek ,że jak byście mnie teraz odwiedziły ,bo stwierdziłybyście ,że mam w domu małe dziecko.Śpi on z nami w łóżku ,albo z moimi rodzicami.Chodzę z nim co jakiś czas do psiego fryzjera ,kupuje mu ubranka.I kocham go jak członka naszej rodziny.Boje się ,że jak będzie dzidziuś to nie będę mu poświęcać tyle samo czasu co teraz i będzie zazdrosny.Ale może jakoś się do tego przyzwyczai. Na szczęście nie jest on agresywny .Ostatnio jak była u nas kuzynka z rocznym synkiem i spał on sobie w nosidełku ,które położyła na ziemi mój Dropsik polizał Kacpra i cały czas grzecznie spał obok nosidełka.Mam nadzieję ,że przy moim dzidziusiu też się tak będzie zachowywał.
Drugi mój pies jest na dworze.Więc problemu nie widzę.
Mam jeszcze w domu 2 świnki morskie.I też strasznie je lubię ,bo są takie kochane ,ale nie wiem czy przy dziecku znajdę czas ,żeby im co parę dni sprzątać .Ale tak bardzo nie chce się ich pozbywać ,bo jestem do nich przywiązana.Zawsze kochałam bardzo zwierzęta.Hmm...najwyżej faceta zaciągnę do obowiązku sprzątania świnką
sylwka Ja Cię rozumiem.Bo nie znam płci dziecka ,ale też będę zawiedziona jak to będzie chłopak ,bo strasznie chce mieć córeczkę .Taką moją małą śliczną i kochaną laleczkę.
A to moje kochane świnki :
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
xxElaElaEeexx ale masz zwierzyniec