BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #472500 przez mamcia2013
andzia_zg napisał:

mamcia papuga ma ograniczona ilość piór na sobie hihi :silly: Az taki futrzak to ona nie była :P

a szkoda :D jak ja byłam gówniara to też miałam dwie papugi i obydwie miały na imię Wrzaskun!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472501 przez andzia_zg
Paulina 77 napisał:

Dawno się tak nie śmiałam, jak przy czytaniu tego forum :lol:

Jak do nas dołączyłas to mówiłyśmy, że u nas prawie zawsze wesoło i z nami nie mozna się nudzić :laugh: To forum uzależnia hihi :silly: Korki z nas i takie szajbusy jakich mało hihi :woohoo:
Ale chociaż jest wesoło i szybciej nam minie czas do porodu :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #472508 przez Paulina 77
No i człowiek się tak nie zamartwia :)

12 lata 1 miesiąc temu #472511 przez Gosia27
Jesteście dosłownie nienormalne, chwilę Was tylko zostawić, a tu wychodzą Wasze prawdziwe oblicza :P
Ja wcale nie byłam lepsza za dziecka. ogólnie wychowałam się na gospodarce babci, między kurami, świniami, krowami itd. Nawet traktorem potrafię jeździć :P

Teraz nie mam zwierzątek, nie mam do nich czuję ręki. Kiedyś miałam żółwia lądowego Leonarda,ale biedny mi spał na podłogę i się rozbił, a świnkę morską Lilę zagłaskałam na śmierć. Pogrzeby odprawiałam jak katolik :D

Kika śliczny ten dresik.

Byłam na mieście i w końcu kupiłam sobie botki na koturnie. Jestem mega zadowolona, tym bardziej, że mój nowy zegarek też przyszedł;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472515 przez andzia_zg
Paulina77 Dokładnie :-) A jak jest jakis problem to razem próbujemy go rozwiązać. Po to tu jesteśmy żeby razem sobie pomagać i się wspierać i żeby jednocześnie miło spędzić czas.Ja bez tego forum nie wiem co bym zrobiła.Wiem, że mogę Was o wszystko zapytać i dzięki temu jest mi lzej. kochane jesteście moje forumowiczki :kiss:

gosia27 fajnie, że sobie cos kupiłas :-) Od razu humor lepszy :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #472518 przez mamcia2013
A moja kuzynka kiedyś miała świnkę morską, poszła gotować mleko i świnka siedziała jej na ramieniu. No a że świnki lubią mleko to wpadła jej do wrzącego mleka (do gara) no i się sztywna zrobiła, a kuzynka chciała ją uratować to wlała zimną wodę do miski i wrzuciła tam świnkę :D (dobiła ją jeszcze) hehe

12 lata 1 miesiąc temu #472524 przez Gosia27
Ja pierd...Mamcia2013 walnęłam ze śmiechu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472525 przez andzia_zg
Moja kuzynka miała białe myszki. Najpierw jedna wykonczyła kręcąc ja na kółku od chomika tak, że aż biednej myszy oczy wylazły na wierzch,a innym razem latem wystawiła te myszki,ktore jeszcze jej zostały w klatce na słońce i o nich zapomniała. wiadomo co było z myszkami jak wróciła... :silly:

Dobra dziewuszki ja się uspakajam.Idę się ogarnąć a potem idę odcedzać ziemniaki,bo zaraz wróci mąż, a potem jedziemy wymienić w końcu opony, potem po drzewo do kominka i na zakupy. Jak tylko wróce to się tu pojawię :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #472528 przez Agnieszka86
Same sadystki na forum, i Wy mamami chcecie być? :silly: :silly: :lol:
Jak miałam 6 lat moi rodzice mieli kury i jednego kogucika-oczywiście on był "mój" nazwałam go Elmo i jak chcieli, jakąś kurę na rosołek upolować, to chodziłam za nimi po podwórku i mówiłam "Elmo, nie..., Elmo nie, Elmo nie..." i tak do momentu aż nie wybrali sobie jakiejś kurki. Ale któregoś dnia przegapiłam łapanie drobiu i ... Elmo był na obiad :evil: To była moja trauma do tej pory to pamiętam, a rodzice się śmieją.

Gosia pokaż butki. Przydałyby mi się własnie koturny, nie wysokie, bo czuję, że kozaki ciężko będzie założyć niedługo...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472529 przez Agnieszka86
mamcia2013 napisał:

A moja kuzynka kiedyś miała świnkę morską, poszła gotować mleko i świnka siedziała jej na ramieniu. No a że świnki lubią mleko to wpadła jej do wrzącego mleka (do gara) no i się sztywna zrobiła, a kuzynka chciała ją uratować to wlała zimną wodę do miski i wrzuciła tam świnkę :D (dobiła ją jeszcze) hehe

dla mnie hit dzisiejszego dnia :lol: :lol: :lol: :lol:

Andzia będziesz miała trochę nadrabiania jak wrócisz, bo dziewczyny produkują jak najęte:)

12 lata 1 miesiąc temu #472537 przez mamcia2013
No ja do dzisiaj ryję z kuzynki :D
A tej kuzynki ojciec kiedyś się wku*wił na kuzyna żony (razem z nimi mieszka i z matką w jednym pokoju)i wpadł do niego i zaczął go dusić :D haha

Ja dziewczynki też zmykam pod kołdrę więc nie produkujcie za wiele :P szjbuski kochane.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472538 przez Paulina 77

Agnieszka86
mnie tak załatwili mojego ulubionego kaczora w dzieciństwie, chodził za mną i szczypał mnie w zielone gumowce. Jakoś nie mogę o nim zapomnieć... fajny był. Kaczki karmiłam ślimakami i dżdżownicami. Ślimaków zdecydowanie nie polecam, bo strasznie im się potem dzióbki kleiły, biedne. I z króliczkami też przesiadywałam w takiej dużej klatce.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472550 przez offca87
AAAAAAAAAAAAAAAAA! kobitki kochane - opanujcie się! :D 2 dni (niecale) nie byłam na forum, wchodzę - "tylko" 311 nowych postów w tym dziale. :ohmy:

Ja miałam dość ciekawie ostatnio - wylądowałam w szpitalu ze skierowaniem od lekarza rodzinnego, gdy poszłam spytać (przerażona opisami na forach i stronach internetowych) o twardnienie brzucha, bo mi tak się kurczy ostatnio, rozkurcza, raz nie boli, raz zaboli, tak muli w dole brzucha. Byłam naprawdę przestraszona, bo to pierwsza ciąża itd. i co ciekawe, zbadali mi brzuch, zmierzyli, ciśnienie sprawdzili, bicie serca dziecka też i do dom. To podobno normalne. A sorry - skracanie szyjki macicy? Odklejanie się łożyska? Inne paskudztwa/ TAK PO PROSTU to wygląda? Bo ja nie ogarniam. Czytałam o skurczach braxtona-Hicksa. Nie sądziłam, że to może być to i tak uporczywe.

Któraś z Was też tak ma? Jakieś zalecenia? Bo ja już nie wiem i nie wiem, czy znów do lekarza nie lecieć. Nie chcę się zachowywać jak świrusek, a już mi chyba niedaleko.

Nawiasem - ja dziś na śniadanie wrąbałam michę owsianki z sokiem truskawkowym. Od tego czasu nic, bo sie napchałam. Może macie jakieś pomysły (bezmięsne) na obiad? :):):)

12 lata 1 miesiąc temu #472556 przez aksa
czubki no po prostu czubki!!! :lol: :lol: :lol:

ja jak bylam mała miałam kanarka, jak był już stary to wyłysiał i miał tylko jedno piórko no czubku
łebka boski był:) mój brat przez przypadek kiedyś ugotował rybki aż im brzuchy popękały i flaki wylazły a chciał tylko podgrzać świeżo wymienioną wiodę;]
Gosia ja też potrafie jezdzić traktorem :) fajna sprawa :D

apogrzeby też urządzałam z kwiatami i żałobnymi pieśniami :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472565 przez Paulina 77
offca87 z mogłabym Cie prosić o zedytowanie Twojego posta, żeby było mniej literek AA, bo
coś się ze stronką stało i nie da się wszystkiego przeczytać.
Ja na napięcie w brzuchu dostałam zalecenie najpierw 4 x dziennie po 3 tabletki Laktomagu bez
B6 (lekarz mi powiedział, że B6 powoduje skurcze), ale ostatnio skurcze się nasiliły i
dostałam jeszcze fenoterol 0,5 tabletki 6 x na dobę i do tego staveran 40 po pół tabletki
6 x na dobę razem z fenoterolem.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka