BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #472844 przez kika1985
bo miał jutro malować lozeczko a stwierdził że pędzlem to nie da rady i musi załatwić taki pistolet do malowania , no . o to się wkurw.... :/
miałam rację ?

mój mąż nigdy kaca nie miał a wypić to raczej dużo może i to też mnie wnerwia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #472850 przez mamcia2013
kika1985 napisał:

bo miał jutro malować lozeczko a stwierdził że pędzlem to nie da rady i musi załatwić taki pistolet do malowania , no . o to się wkurw.... :/
miałam rację ?

mój mąż nigdy kaca nie miał a wypić to raczej dużo może i to też mnie wnerwia

Kika masz rację :) ja na mojego Tomka nie mogę narzekać bo on zawsze z niczego zrobi coś, no chyba że na prawdę nie ma potrzebnych rzeczy. :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #472913 przez Paulina 77
kika1985
mnie się wydaje, że ok, niech mężuś zrobi po swojemu, byleby w ogóle zrobił. Ja się na swoim przykładzie przekonałam, że mój mąż wielokrotnie miał rację, chociaż początkowo się z nim nie zgadzałam :laugh:

Wy też zapominacie w ciąży? Ja już 2 razy zostawiłam włączony palnik gazowy, raz nie zamknęłam kranu, a dzisiaj zapomniałam wlać wodę do parowaru i go włączyłam... na szczęście się nie usmażył, bo się połapałam, że coś nie gra. Już nie mówię o zapominaniu codziennych rzeczy, typu zakupy, jeśli nie zapiszę na kartce. Dzisiaj np. zapomniałam mężowi kupić pasek do spodni, chociaż mnie o niego prosił. Czy będzie coraz gorzej...? Aż się boję, do czego jeszcze jestem zdolna.

12 lata 1 miesiąc temu #472918 przez mamcia2013
Hmm i nastała cisza... :)
Ja też niedługo spadam do rodziców, może uda mi się zaglądnąć jutro :D
trzymajta się laski i nie produkujcie tu za wiele! :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #472996 przez offca87
Tak rozmawiacie o tych swoich facetach, a ja mam pytanie - może nieco hardcorowe, ale cóż, nurtuje mnie to, więc pytam: nie żałowałyście czasem (kiedykolwiek), że akurat z tym konkretnym mężczyzną zaszłyście w ciążę? Bo u mnie to albo hormony, albo być może fakt, że trafiłam na niesłownego buca... ale często mi jest po prostu przykro, że kobiety w ciąży jakoś mają nieco więcej czułości, zrozumienia ze strony swoich mężczyzn, a u nas w związku muszę być wyrozumiała ja. Jak się spóźni, a nie da znać, jak na mnie krzyczy, bo się o to denerwuję, albo że siedzi codziennie po godzinach w pracy i nie umie swojemu szefowi powiedzieć "nie', albo jak pali i nie chce ograniczyć (oczywiście nie przy mnie), a potem mi śmierdzi dymem, albo jak po prostu nie rozumie tego, że teraz mi strasznie trudno jak nie mogę pracować, wyjść do ludzi i całymi dnaimi siedzę sama i potrzbuję go bardziej niż zwykle. i miło by mi było, gydbym nie musiała się jakoś "wpraszać" w jego czas, plany itd. Nawet na żadnym USG nie byl, bo praca, praca, praca... i zmiany to mogą zamieniać jego koledzy, a nie on. A w ogóle argument, że nie powinnam się denerwować, więc fajnie by bylo, gdyby nie dokładał - cóż. Wg niego doskonała wymówka i argument na wszystko.

12 lata 1 miesiąc temu #472999 przez lenusia7
W dniu dzisiejszym 5.25 melduje sie jako pierwsza :))))))) POBUDKA!!!!!!!!!!!!

Offca ja sie ne wypowiem na ten temat poniewaz po 4 latach zwiazku rozstalam sie ze swoim w 2 miesiacu ciazy , takze nie wiem jakie bylyby nasze relacje bedac razem .

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473007 przez Agnieszka86
Lenusia7 szalona kobieto! Śpij bo potem dzidziuś będzie Cię budził tak wcześnie!
Dobrego nia brzunie i mamunie :kiss:

Offca87 ja nie żałuję absolutnie, że akurat mąż jest moim mężem i ojcem naszej Zosieńki, chociaż zdarzały się sytuacje, że miałam go czasem dosyć, ale żałować nie żałowałam nigdy. Co do tego samotnego siedzenia w domu to rozumiem Cię doskonale, ja już zrozumiałam, że mąż nie potrafi wczuć się w to moje samotne siedzenie i nie pojmie tego tak do końca. Ale jeszcze 3 miesiące i nie będziemy same siedziały w domu :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #473008 przez Lafi
lenusia ja dzis w nocy prawie nie spałam, Seweryna mam chorego, wiec czuwałam to go przykryć, jak sie mu oddycha i do tego leżałam na jednym boku i tereaz bioro mnie boli, ale na szczęscie młodemu sie poprawiło, gorączka spadła.
Lenusia pamietam ze roztaąłś sie z facetem, ale nie wiedziałam ze nie jesteście razem.

A moja dzidzia jeszcze nie wstała:)

12 lata 1 miesiąc temu #473010 przez Agnieszka86
Oj Lafi to ciężka noc za Tobą, ale grunt, że mały ma się lepiej :) Spróbuj odpocząć w ciągu dnia o ile to będzie możliwe :)

12 lata 1 miesiąc temu #473011 przez Lafi
na szczęscie młody to juz kawaler i powie co mu dolega, ale człowiek zawsze sie o szkraba boi, takie juz uroki macierzyństwa:) właśnie dobija sie do kompa, zeby mu cos puścić, wczoraj nawet przy kompie nie siedział, mało mu pozwalam buszować, ale dzis mu pozwole zeby kapke odpocząć.

12 lata 1 miesiąc temu #473014 przez Agnieszka86
Znalazłam fajny przepis, tylko trochę tuczący :silly: Może, akurat którejś się przyda:)

Kotlety ziemniaczane z sosoem pieczarkowym

Składniki
2 kg ziemniaków
1 cebula
1 jajko margaryna
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżka mąki ziemniaczanej
bułka tarta

sos:
cebula
kostka bulionowa grzybowa
śmietanka 18% , masło
Pieczarki

Jak zrobić kotleciki:

Ziemniaki umyć, obrać, ugotować. Po ugotowaniu stłuc lub zemleć. Cebulę obrać, pokroić, podrumienić na tłuszczu. Wlać do zmielonych ziemniaków . Dodać mąkę, jajko, doprawić pieprzem. Mieszamy wszystkie składniki dokładnie.
Z ziemniaków formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

Sos:

Pieczarki umyć, obrać i pokroić. Cebulę pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę dusić na maśle na małym ogniu. Najpierw cebulę a potem pieczarki. Jeśli lubicie przypieczone pieczarki - nie tłoczcie ich - smażcie etapami. Mniam :-) Zalać 500 ml śmietanki 18% - gotować aż zgęstnieje. Sól i pieprz świeżo mielony do smaku. Można dodać posiekany pęczek pietrszki :-).
Kotlety polać sosem i gotowe.

Jeszcze go nie próbowałam, ale może kiedyś zrobię, smakowicie mi to brzmi :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #473021 przez Lafi
Agnieszka dobry przepis robiłam juz to:)

Offca moj m starz mnie sie nie denerwowac, do lekarza jeździ ze mna na usg nie zdążył:) niestety, teraz duzo rzeczy robi za mnie, ale czasami nieżle głowe mu musze suszyć, ale każdy ma jakies wady.

12 lata 1 miesiąc temu #473042 przez lenusia7
ja juz wysprzatalam caly dom.
Ciekawe co sie dzieje z Sylwka i jej malym mezczyzna juz dawno ich nie bylo .mam nadzieje ze juz sie oswoila z ta mysla

12 lata 1 miesiąc temu #473050 przez katarzyna1702
lenusia zazdroszczę ;) ja wciąż w aseksualnej koszuli nocnej i pod kocykiem na kanapie;) sprzątanie i obiad wciąż przede mną ech....
Co do facetów to ja tez mam czasem dość ale nie żałuję że właśnie on jest moim mężem i tatuśkiem Naszego Skarbka. nieraz nachodziły mnie myśli po co mi te małżeństwo potrzebne i czy nie lepiej mi było samej.( dziś już wiem że na pewno nie i te myśli jak jeszcze na chodzą na szczęście szybko uciekają).

12 lata 1 miesiąc temu #473053 przez patrycja85
hej laski
tyle produkujecie ze nawet nie zauważyłyście że mnie nie ma:)

witam nowe mamy:)

ja miałam takie intensywne 2 dni ze ledwo żyję. dziś mialam iść na kurs ale nie mam siły podnieść się z łóżka. wróciliśmy wczoraj o 2 i już wiem że nigdy więcej:)

byłam wczoraj na zmierzchu. wiem że się wybieracie dlatego napiszę tylko że albo filmy są oraz słabsze albo my coraz starsze po prostu:) ale iść trzeba obowiązkowo bo przecież ostatnia częśc. jest moment w którym sala zamiera ale to same zobaczycie:))))

co do facetów-ja jestem ze swoim 6 lat w tym 2 lata po ślubie. czasami wkurza mnie niemiłosiernie (np. wczoraj) ale nie było chwili zeby załowała że z nim jestem. zawsze myślę że nie mogłam trafić lepiej... i nie mogłam wybrac lepszego kandydata na ojca mojego dziecka-tylko mu nie mówcie;))))

lenusia-nie wiedziałam że się rozstałaś. przykro mi. będziesz sama wychowywac dzidzie?-oczywiście nie odpisuj jeśli nie chcesz bo to przeciez nie moja sprawa tylko to mega odważna decyzja.

miłego dnia-my dziś jedziemy na obiad do świrki więc pewnie wrócę zła:))))

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka