BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #473156 przez vernix
Z tą muzyką to musi być prawda, bo puszczam Heniusiowi kołysanki mini mini (kupiłam na allegro za zawrotną cenę 11 zł)i wtedy maluszek bryka w brzuszku, aż miło :) .
W szkole rodzenia położna "sprzedała" ciekawą propozycję wykorzystania utworów, które maluszek słuchał będąc w brzuchu.
A mianowicie: są dzieci, które boją się kąpania i wtedy warto włączyć jego ulubione piosenki. Niby nic, a ponoć działa.Maleństwo się wycisza i uspokaja.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #473163 przez sylwia2
Dostałam kiedys płytke od kuzynki, reklamowa z pampersa i tam było dokładnie do posłuchania róznicy jak my słyszymy a jak maluszek tą samą muzyke.Mysle ze w poniedziałek, wtorek przyjdzie i bedę regularnie słuchała tej muzyczki.

12 lata 1 miesiąc temu #473167 przez Paulina 77
Witajcie, Dziewczynki :) Widzę, że mamy podobnie refleksyjne nastroje dzisiaj. Przed chwilą przygotowywałam rosół i sprzątałam - aż mi się chce to robić. Nie myślę o głupotach, nie zamartwiam się tak wiele (dzidziuś ostatnio trochę mniej się rusza), a to dzięki Wam :) Cieszę się, że jesteście takie życzliwe i że przyjmujecie chętnie do swojego grona nowe marcówki.
lenusia przytulam ciepło

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473171 przez Agnieszka86
Włączyłam właśnie Zosi muzykę dla maluszka i tak fajnie sobie fika, chyba jej się podoba:) W ogóle dzisiaj bardzo ruchliwa od rana :woohoo:
Ja już posprzątałam, zjadłam obiad (kaszę kuskus i pieczone jabłko), zupa z wczoraj będzie dla męża tylko muszę mu tam jeszcze dorzucić ziemniaczka i jakąś zieleninę, bo wyjadł większość wczoraj :dry: A potem idziemy na imieniny więc głodować nie będziemy ;)

A jeszcze o kocyku chciałam... ja znalazłam takie. Wyglądają dość przyzwicie:)
allegro.pl/koc-cieple-milutkie-dwustronn...row-i2737448488.html

12 lata 1 miesiąc temu #473178 przez patrycja85
a Ignaś chyba woli Adele niż tą muzykę dla bobasów:)

12 lata 1 miesiąc temu #473184 przez Agnieszka86
Patrycja Ignaś ma już dojrzały gust muzyczny ;) Ja małą bombarduję ostatnio Dżemem i Perfectem i tym podobną klasyką, ale zdecydowanie ożywia się przy tej dziecięcej nutce :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #473185 przez vernix
Agnieszka podobają mi się te kocyki. Dodałam je do "ulubionych". :) Są w miarę duże i przydadzą się na wiosnę.

Patrycja no Ignaś ma gust :) Ostatnio puszczam nową płytę A.Dąbrowskiej, synusiowi chyba też się podoba:)

12 lata 1 miesiąc temu #473193 przez kika1985
a ja też wstawilam rosół tylko że na galaretę z kurczaka na obiad mam naleśniki z feta i szpinakiem

byłam dziś na zakupach w biedronce kupiłam te rajstopki dla małej

dominik napisał list do św mikołaja więc muszę go teraz wysłać ;) włączył sobie przy pisaniu kolędy bo mówi że chce mieć świąteczny nastrój ;) kochany chłopczyk

wieczorem idziemy do mojej koleżanki chłopy popija a my pogadamy

12 lata 1 miesiąc temu #473212 przez lenusia7
Prosze kobietki o jakis dobry przepis na ciacho z masa ... nudzi mi sie a zjadlabym taka ochota mnie naszla

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473227 przez Paulina 77
Najszybsze w przygotowaniu co znalazłam, to: upiec biszkopt i przełożyć go masą z następujących składników (jadłam ją u koleżanki, była pyszna):
0,5-0,7 litra śmietany kremówki ubić ze "Śnieżką"
I to wszystko :)

12 lata 1 miesiąc temu #473232 przez Paulina 77
Podaję jeszcze przepis na sprawdzony biszkopt:
5 jaj
1 szkl. cukru
trochę mniej niż 0,5 szkl. mąki ziemniaczanej
trochę więcej niż 0,5 szkl. mąki tortowej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

12 lata 1 miesiąc temu #473261 przez Lafi
ale numer, nie miała neta i przez przzypadek odkryłam ze królik przegryzł kabel.

12 lata 1 miesiąc temu #473271 przez andzia_zg
Cześć laseczki :-)

Już jestem.Rano się mało odzywałam, bo znów płakałam,a potem poszłam do miasta. Wkurzyłam się,ze nie mam pomocy ze strony męża. Nie będę dokładnie pisac o co poszło, bo przed chwila powiedział, że będzie czytał to forum, bo musi wiedzieć co pisze z ludźmi.
Ale miałam wczoraj doła. Nie mogłam sie powstrzymac od płakania. Dziś rano tez płakałam. W końcu się zebrałam i poszłam do miasta (bo jedyny dzień kiedy mam dostęp do auta). Byłam w Pepco, bo myślałam, że może znajdę cos fajnego dla Wojtusia, ale niestety nic ciekawego nie było, poza tym było wszystko mega przebrane i nie było rozmiarów :dry: Potem poszłam do Rossmanna ale było tyle ludzi, że robiło mi się duszno i szybko wyszłam. Potem jeszcze zaszłam do tego sklepu co mam zamawiac wózek, bo chciałam się dowiedziec ile trzeba czekac po zamówieniu na wózek ,bo myslalam by zamówić na koniec grudnia,a babka powiedziała mi, że od 15 grudnia do 15 stycznia mają urlopy i inwentaryzacje i w tym czasie zamówienie wózka będzie niemożliwe. dopiero na koniec stycznia bym mogła zamówić a wózek bym miała w lutym. Zamawiac wózki mozna albo do 1 grudnia albo dopiero na koniec stycznia. więc chyba będe musiała przyspieszyć zakup. Do tego chyba będę musiała zamówić inny model bo babka mówiła,że z tym co ja chcę moga być problemy z częściami, bo wycofują już ten model i wprowadzają nowe. Więc chyba zdecyduje się na nowszy model,troszkę większy, a różnica w cenie jest tylko 70zł.

A zaraz będę robiła sałatkę śledziową, bo mam ochote na śledzie. Nie mam jakoś humoru więc może chociaz sałatka mi poprawi humor.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #473290 przez koticz
andzia a o jakim modelu myślałaś?Mnie nikt w sklepir nie mówił,że wycofują jumpera x,tylko wiem,że u nas z kolekcją serca jest problem bo nie idzie dostać.Ale mnie zmartwiłaś teraz>Zaś z deugiej strony jakie części będą Ci potrzebne do wózka?To nie samochód,że się na kilkanaście lat kupuje,a jak się coś zepsuje to oddajesz na gwarancję i nie Twój problem czy oni mają części czy nie...no ale nie wiem już...Myślałaś o Captivie?

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #473295 przez kika1985
andzia ci faceci ja przed chwilą zdążyłam się znowu pokłócić z mężem coś nerwy mam od wczoraj

a ty nie płacz szkoda łez

a jaki wózek chcesz kupić dokładnie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka