BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #473336 przez AniaCzajka
Lafi napisał:

Ania macie wspólną łazienke? ja bym nie wytrzymała

no mamy niestety, jak się dobudujemy to bedziemy mieli oddzielnie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #473357 przez Lafi
czyli nie masz jak sie od tej torby odseparować jak narazie,

Seweryn pojechał do dziadków, od wczoraj babci nie widział i juz dzis strasznie sie stęsknił, orzyjechali przed chwilka po niego, mamusia kupiła mi ananasa w puszcze i bitą smietane bo mi sie zachciało, wpałaszowałam z meżem:) moze sie dzis wyśpie.

12 lata 1 miesiąc temu #473365 przez andzia_zg
Ja właśnie piekę ciasto. Oczywiście z przepisu z naszego cudownego forum - babka tulipan :-) Ciekawe czy wyjdzie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #473370 przez lenusia7
Wyjdzie wyjdzie andzia trzymam lapki to sprawdzony przepis mojej mamuski :)

12 lata 1 miesiąc temu #473372 przez andzia_zg
Zobaczymy :lol: Oby wyszła :-)

Bo sałatka śledziowa wyszła mi taka sobie. Chyba dałam za dużo śledzi :dry: ja antytalencie kucharskie potrafie spieprzyć nawet najprostsze danie :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #473387 przez andzia_zg
No i wykrakałam :dry: ciasto ładnie wyrosło,szłam juz do kuchni, bo miałam wyłączyć piekarnik,patrzę na ciacho a ono wyrosło już troche ponad blachę, z boku nagle zrobiła sie dziura i zaczęło wyciekać ciacho :unsure:
I co zrobiłam źle? Robiłam wg przepisu :dry: Jakie ze mnie beztalencie... szok :( :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #473399 przez patrycja85
a ja właśnie wróciłam od świrki i było nietypowo czyli całkiem fajnie:) dostaliśmy całą torbę ciuszków-okazuje się że zbierała od jakiegoś czasu od ludzi:) niektóre nawet fajne i na pewno się przydadzą ale wzięłam wszystkie żeby nie było że marudzę:)

coś mnie chyba bierze, przemarzłam wczoraj. zjadłabym coś dobrego. może makrelę... albo śledzie:)

andzia-ja też jestem totalne beztalencie kuchenne. niewiele rzeczy mi wychodzi. na szczęście B lubi gotować i jakoś funkcjonujemy:) bo na moich eksperymentach byśmy nie wyżyli:)

miłego wieczoru

12 lata 1 miesiąc temu #473406 przez Depeche
Witajcie

Skopiowalam sonie ten przepis na kotlety ziemniaczane, ostatnio wlasnie mam na nie smaka, ale nie umie zrobic, moja mam czasem takie robila ale z sosem pomidorowym, jak na golabki. Dupa chyba od nich niezle rosnie.

Lenusia podziwiam Cie kobietko, czym Ty sie chcesz wstydzic. Prosze Cie , tu sa chyba dorosli ludzie.

Co do chlopow po pijaku, to ja mam chyba niezlego farta. Moj raz, ze wie ile moze wypic, nie uchlewa sie , to jeszcze jest malo awanturny, tylko zebami sztrzela , a to malo przyjemne. Raz mu sie zdazylo, ze sie zeżygał do łożka, a ja sie w to polozylam. MASAKRA. Wchodze rano do pokoju, a na scianie i na moim czystym praniu do magla kielbasa z grilla ;-)
Raczej jednak mu sie nie zdaza, ale on wie, ze ja mialam bylego alkoholika, bo na pierwszej randce mu powiedzialam, ze nie zniose wiecej przeginek alkoholowych.

Co do dylematow , czy mam dziecko z odpowiednim facetem. To w pierwszej ciazy miala ogole schizy i placze, wszystko bylo zle, chcilam sie rozwodzic, momentami zalowalam, ze jestem z nim w ciazy. Bez powodu. Prawda jest taka, moj maz jest naprawde dobrym ojcem, jest mega odpowiedzialny, a nasza corka kocha go bardziej ode mnie. Ja ja tylko trzy razy w zyciu kąpałam, on to robi, a ja wieczorem siedze przy necie. Jak bylam malutka tez wieczorem dawal jej butelke, a ja mialam czas dla siebie. Niewiele kobiet tak ma. Dzis wiem, ze nie moglam lepiej wybrac, chociaz nie byl to jakis swiadomy wybor, zycie tak sie ulozylo.

Ja dzis bylam u mojej swirki, chociaz glupio mi to brzmi, bo ja bardzo cenie moja tesciowa, przede wszystkim za to, ze nie jest tesciowa z kawalow, nie wpierdziela sie , generalnie jest taka kobieta mocno stapajaca po ziemi, moj maz ma jej charakter.
AniaCzajka chyba wyszlabym z siebie i stnela obok, jakby mi tak moja dowalila. SZOK. Mam nadzieje, ze nie mieszkacie razem, a jezeli tak to uwierz mi, mieszkanie z tesciami jest w stanie popsunajc nawet najlepsze relacje, juz lepiej jesc chleb z maslem na wynajetym.

12 lata 1 miesiąc temu #473415 przez Depeche
a i kupilam wczoraj na ciuszkach dwie szt spiochow welur i bluzeczke z C&A, doslownie nowki, za wszystko zaplacilam 15 zl.

12 lata 1 miesiąc temu #473419 przez Depeche
Wozek mam po corce, na szczescie i na nieszczescie, bo zawsze mowilam, ze jak bedzie syn, to sobie caly czarny kupie, a teraz szkoda mi kasy. Na szczescie mala mialam taki unisex kolor i bardzo malo go uzywalam, wiec stoi i czeka.

12 lata 1 miesiąc temu #473528 przez offca87
A my taki wózek kupujemy na dniach, kolorystcznie - 24, bo synuś w drodze:) Co myślicie? :)

www.ebay.co.uk/itm/3in1-BABY-PRAM-PUSHCH...&hash=item1c25ac90cd

A co do facetów - rzeczywiście, dużą rolę w odbieraniu naszych mężczyzn, w rozumieniu/nierozumieniu ich intencji i -uwaga- potrzeb, odgrywają hormony. Ja się czuję momentami jak zabawka, którą ktoś steruje, naciska na czerwony guzik: wqurw i zielony: wyluzuj. I tak się miotam.

Co do gotowania - i ja i moj narzeczony uwielbiamy, choć siłą rzeczy teraz ja gotuję więcej.
Ostatnio naszło mnie na takie danie - bardzo sycące, ale pyszne:

Ciasto na naleśniki standardowe + ugotowane ziemniaki, przemielone i wymieszane z (wcześniej podsmażoną) cebulka i pieczarkami + plus pieprz, czosnek, sól (do smaku). Smażymy naleśniki, faszerujemy je, zwijamy w rulon i panierujemy jak krokiety. Na chwilę przyzłocić na patelni - PYCHA! :) Takie cóś mi się wymyśliło, bo ostatnio sporo znajomych do nas się zeszło trochę na ostatnią chwilę i nie chciałam ich zapychać popcornem;)

Dobrej nocy! :) Czas w pierzynę :D

12 lata 1 miesiąc temu #473533 przez AniaCzajka
no i mnie wzięło przeziębienie;/ co możemy brać z leków na przeziębienie? , ja na razie wypiłam herbatę z cytryną i zaraz się kładę do łóżka;(

12 lata 1 miesiąc temu #473539 przez Lafi
Andzia nie przejmuj sie na drugi raz wezmiesz większa foremnke i nic nie ucieknie:) mi raz wyszło z formy ciasto drożdzowe:) kromkami chleba go obkładałam ale i tak uciekło, luzik:)

Offca ładny ten wózek, mi sie podoba tez tako ale mysle o baby haven czy jakos tak:)

Ania ten syrop który laski pisały prenatalen, w ostatecznosci jakis apap.

12 lata 1 miesiąc temu #473560 przez kika1985
hej

wczoraj wróciliśmy o 1 a o 8 dominik już wstał żeby powiedzieć mi że w nocy był mikołaj i zabrał jego list, wypił sok i zjadł ciastko które dla niego zostawił ;)

ania współczuję teściowej marna z niej baba wrrrr

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473566 przez Agnieszka86
Dzień dobry :)

AniaCzajka ja się obudziłam z bólem gardła:( Wypiłam herbatę z sokiem malinowym i cytryną, a za chwilę zrobię sobie syrop z cebuli, może uda się tym wyleczyć.
Świrkę musi "ustawić" Twój mąż, bo maskara, szkoda Twoich nerwów, a przede wszystkim Frania!

Pojadłam wczoraj znowu na imieninach u siostry, jakbym nie jadła 3 dni!! Masakra! No ale jak nie jeść, jak wszystko takie dobre :blush:

Wygrałam licytację, 20 złotych razem z przesyłką:) To druga rzecz jaką kupiłam Zosi:)

Śniło mi się, że córcia się urodziła, Boże jaka byłam szczęśliwa!! Do tego nic mnie nie bolało i figurę miałam sprzed ciąży:) Smutno mi się zrobiło jak się obudziłam i zdałam sobie sprawę, że do tego czasu to jeszcze 3 miesiące... :dry:
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka