BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #473739 przez Depeche
Ja zaraz po porodzie mialam dwie takie male faldki, bylam chudsza niz przed ciaza. Ale chyba raczej bylam wyjatkiem, jak tak sie naogladalam. Tym razem widze, ze juz tak piknie nie bedzie, przybieram wiecej na wadze. Kup taka na teraz, zreszta wyluzujesz sie jak zobaczysz w jakim stanie chodza tam kobity po porodzie. Do mnie do sali, a mialam cala dla siebie, wlazl ksiadz, a ja lezalam z d. na wierzchu i z mega podpaska.
Wkurzalo mnie to najbardziej, ze klecha wpychal sie do kazdego pokoju, ja mialam depreche i nie mialam sily mu powiedziec, ze nie mam ochoty na modlitwe, ze mnie to wku.wia, ze uwazam, iz inni maja prawo do swojej wiary ( chociaz jestem katolikiem). Tym razem sie po nim przejade!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473740 przez koticz
Cześć lalki!

Zarzucam fotą Jagódkowa :lol:

I pokoik

To oczywiście jest stan surowy :) dywan rozwinę dopiero jak się Mała urodzi bo po co ma mi się teraz kurzyć,no i jeszcze nie ma firanek i łóżeczka.Tak w zasadzie to tylko te tapety położyliśmy i szafe złożyliśmy(już jest cała zapełniona)
Masakra ile to kaski idzie,która ma w planach robić pokoik niech się na koszty przygotuje.My daliśmy 250zl za tapety,270za szafę(komodę naszczęście mam),250za dywan plus kleje,farby i żyrandol to już z 900będzie a do tego trzeba jeszcze łóżeczko,materacyk i pościel :lol:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #473744 przez Depeche
Hi hi jednak cos w tym jest, ze na dziewczynke brzuch idzie wszerz, a na chlopczyka tak do przodu. Glupie to, ale u mnie sie sprawdza.

12 lata 1 miesiąc temu #473747 przez Depeche
Ależ tapeta!!!!!BOSKKKKA

12 lata 1 miesiąc temu #473749 przez andzia_zg
koticz ale brzusio rośnie :-) a Jagódka będzie mieszkała jak "w krainie czarów" :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473760 przez koticz
andzia powiem szczerze,że takn się napaliłam na wózek tako ten z sercami,ze teraz niebardzo podoba mi się co innego.Oglądam jeszcze Coneco barracuda albo Coneco kangoo albo v4 chameleon ale wydają mi się w nim małe kółka i ta barracuda ma fajny design

Jagoda w krainie czarów-mnie pasuje

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #473780 przez lenusia7
Swietna tapeta . sama moglabym tam zamieszkac :D macie ja na 2 scianach reszta kolor czy na calym pokoiku??

12 lata 1 miesiąc temu #473787 przez Unbreakable
Cześć brzuszki i ich mamuśki ;)
Witam nowe mamusie;)

Świetna tapeta ;) Ja chciałam też coś w podobnych kolorach, ale mój mąż jakoś nie do końca potrafi się pogodzić z tym, że będzie mała księżniczka i pokój będzie raczej w kolorach unisex. Narazie konstruuje się niebo na suficie - zobaczymy jak wyjdzie.
Wczoraj zamówiliśmy mebelki ;) Komodę miałam jedną zbędną, w zasadzie nową - teraz dojdzie łóżeczko, skrzynia na zabawki (narazie bezużyteczna ale niedługo się przyda)i fotel bujany dla mamusi;) Ale fakt faktem kasy poszło już bardzo dużo- ale to chyba taka natua mojego męża. Jak już coś Mu się podoba to kosztuje majątek

Byliśmy też oglądać wózki.
Mąż oczywiście wybrał X landera X move- cena jak dla mnie przesadzona bo 2200 za 2 w 1. Mnie podoba się Babydesign LUPO- słyszała któraś z Was może coś na ich temat? Ten ostatni to nowość i nie ma o nim opinii a o X landerze piszą, ze fajny ale skrzypią kółka.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473788 przez koticz
lenusia7 napisał:

Swietna tapeta . sama moglabym tam zamieszkac :D macie ja na 2 scianach reszta kolor czy na calym pokoiku??

całość w tapecie efekt jest super.Jak już dorobię się wszystkiego to też cyknę foto,ale nie wiem kiedy to bedzie :dry: ale opcja tapeta + farba też mi sie podoba ale na prostych scianach,u nas jest masakra,a to jest wynajete mieszkanie i nie chcielismy jeszcze placic za gladzie

Ile z was bedzie spalo w pokoju z dziecmi? bo ja ciagle sie wacham.Wersalka która tam teraz stoi zajmuje sporo miejsca i mąż chce sie jej pozbyc i kupic rozkladany fotel,na ten pierwszy rok a potem juz nowe lózko dla Młodej.Chciałabym żeby mała od początku miała pokój tylko dla siebie i tylko ona tam spała,ale boję się,że jej nie usłyszę z dużego pokoju...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #473789 przez andzia_zg
koticz napisał:

andzia powiem szczerze,że takn się napaliłam na wózek tako ten z sercami,ze teraz niebardzo podoba mi się co innego.

Ja mam to samo. Chciałam Jumpera z kolekcji serca a tu dupa. z drugiej strony to jednak dobrze,że wiemy teraz, że go wycofują i nie będą produkowac już do niego części, bo wchodzą nowe modele, niz jakbysmy miały kupić gdzies w necie wózek, a potem okazałoby sie, że jest problem z jakimiś częściami.
Ale chyba zdecyduje się na tego Warriora, bo Captiva, Laret czy Perso za drogie.

Z drugiej strony zastanawiłam się czy to nie jakis "chwyt metketingowy" żeby kupowac droższe modele. Tylko skoro to samo słyszałam w Zielonej Górze jak byłam i teraz w Lubaniu, że Jumpera już nie produkują, a to co jest dostepne w sklepach to resztki, to chyba rzeczywiście tak jest.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #473791 przez lenusia7
No tak racja nie ma co pchac pieniedzy w gladzie i robic komus.. znam to u mnie to samo . Tak czy inaczej teraz duzy wymalowalam na cafe late + amarant moze nie jest cudnie bez tych gladzi ale calkiem znosnie . Co do spania w pokoju dzieciecym to ja bede napewno. kupie albo malenki naroznik widzialam fajny w deku szary albo fotel 2 osobowy

12 lata 1 miesiąc temu #473793 przez Gosia27
Koticz przygotowaliście cudowny pokoi dla Jagódki :kiss:

Czuję się mega zmęczona. Byłam 1,5h na dosyć szybki, rytmicznym spacerze z kijkami. Wróciłam, zjadłam i zasnęłam na 2h :S a mieliśmy pojechać na spektakl za fee... :side:
A z news'u, proces laktacyjny mogę uważać u siebie za w pełni rozpoczęty i otwarty. Z lewego cyca nieźle mi dziś popłynęło. Do teraz przechodzę szok :S
My wózka nie musimy kupować, bo praktycznie mamy nowy rodzinny.A łóżeczko to dopiero jak już będziemy czuli się bezpieczni i z całą resztą też tak zrobimy. Póki co to muszę sobie wyprawkę do szpitala skompletować.

12 lata 1 miesiąc temu #473794 przez lenusia7
to amarant
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #473795 przez lenusia7
a z drugiej strony cafe late
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #473796 przez andzia_zg
lenusia cafe late + amarant :lol: wow :lol: ale zarąbiste zestawienie :lol: strasznie mi sie spodobało :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka