BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #475320 przez kika1985
aksa ja się nie opalałam w tym roku zbyt wiele, no ale przed ciążą regularnie się opalałam na solarium może to pozostałości jakie

leniusia ślicznotko ty nasza:P

dziewczyny super ciuszki kupujecie dla skarbów :P będą same modniachy:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #475323 przez kika1985
patrycja co twarzy ci w niebieskim:P

unbrekable szkoda że nie mialaś usg, no ale ważne że dzidzia zdrowa

12 lata 1 miesiąc temu #475328 przez Agnieszka86
witam:)

Piękne macie brzuszki, gatki od piżamki i sukienki, w ogóle sama słodycz :blink:
Ja też mam rozlany brzuszek, przez kilka dni był taki zgrabniutki, ale to chyba wtedy Zosia się tak jakoś inaczej ułożyła, bo potem znowu się rozlał :unsure:

Mamcia daj znać jak po badaniu...

U mnie taka mgła, że prawie nic za oknem nie widać, a dzisiaj to już muszę z domu wyjść. Rodzicom obiecałam, że wpadnę i ... ustawiłam się, przyjedzie po mnie siostra, żebym nie łaziła po tym przeziębieniu, zrobimy szybki zakupy dla mnie, podskoczymy do Pepco, a potem na obiad do mamy:) Jak sama jestem nie chce mi się gotować, też tak macie?

Dobrego dnia brzuszkowe mamusie:)

12 lata 1 miesiąc temu #475329 przez lenusia7
dzien doberek brzusie :*** ale zimnoooooo brrr zjem i znikam pod kolderke jeszcze chwilke....milego dnia

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475334 przez Paulina 77
Cześć Dziewczyny :) Śliczne brzuszki macie. Ja już będę miała ok. 14 kg na plusie, więc niech się nie przejmują te panie, które mają +6 :lol: Najbardziej się obawiam komentarza położnej, jak mnie będzie ważyła w przyszłym tygodniu...

Okazuje się, że sprawa dłuższego macierzyńskiego nie jest jeszcze rozstrzygnięta - wszystko zależy od konsultacji społecznych i możliwe, że rząd się ugnie pod naszymi naciskami, ponieważ mam takich jak my, którym nie przysługuje dłuższy macierzyński (poród między 1 stycznia a połową marca) jest w Polsce 80 tysięcy.
Zobaczcie proszę ten link: metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,126512,1288...acierzynski_byl.html
Pomaga nam Fundacja Rzecznik Praw Rodziców. Proszą o pisanie listów do resortu pracy.
Adres mailowy do resortu pracy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. i jeszcze do Tuska ze strony: www.premier.gov.pl/premier/napisz_do_premiera/

12 lata 1 miesiąc temu #475340 przez Paulina 77
Jeszcze raz podaję link do artukułu, bo źle się wkopiował:
metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,126512,1288...acierzynski_byl.html

12 lata 1 miesiąc temu #475342 przez Paulina 77
Jak możesz dołączyć się do apelu w sprawie dłuższych urlopów macierzyńskich:

dyskusja na FB:www.facebook.com/ KancelariaPrezesaRadyMinistrow - dyskusja pod informacją o polityce prorodzinnej z 8 listopada

12 lata 1 miesiąc temu #475359 przez patrycja85
dzień dobry:)

Agnieszka-ale ci zazdroszczę ze masz rodziców blisko. ja tak tęsknie za domem... ale jutro albo we czw jadę do mamy:)

Paulina-macierzyński to nie tylko kwestia konsultacji a raczej całego procesu legislacyjnego który u nas trwa baaardzo długo. projekt potrzebuje kilku miesięcy żeby trafić do sejmu, a stąd jeszcze długa droga. myślę że połowa roku to jest realny termin. pierwotnie mówili ze wejdzie 1 lipca a teraz ze 1 września. wg mnie-co już kiedyś pisałam ten pozniejszy termin to chwyt marketingowy-bo wszyscy się tak nastawią a oni ze jednak da się od lipca i sukces:) a w lipcu jeszcze będziemy na macierzyńskim to będą musieli to jakoś dopasować do nas:) ja jestem dobrej myśli:)

u mnie piękna pogoda. słońce daje po oczach:) i nie dziś nie boli póki co:) miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu #475361 przez Gosia27
Dzień dobry babeczki:)
Ja pierwsze wstawanie zaliczyłam o 6, siku, zjadłam i położyłam się jeszcze. Dopiero co wstałam i znowu zjadłam. U nas za oknem owszem zimno, ale świeci słonce i zapowiada się piękna pogoda.

Test obciążenia glukozą 75g powinno wykonać się między 24.a 28.tygodniem ciąży. Fuuu, można dodać soku z wyciśniętej cytryny, bez problemu.

Paulina77 ja już przeglądam linki, które wysłałaś
Po 12 jadę do męża do pracy z ciastem na herbatkę ;) pogadam sobie z jego pracownicami ;) a tak to oczywiście dzień leniucha,a na obiad to chyba pizza, bo aż mnie nosi;)

Miłego dzionka :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #475369 przez Agnieszka86
Paulina dostarczasz nam trochę nadziei, bo ja już się pogodziłam, że nic z tego nie będzie...

Patrycja masz rację, fajnie jest mieć rodziców na miejscu, można podjechać w każdej chwili, zwłaszcza, że moi rodzice już nie pracują, więc cały czas są w domu:)
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #475370 przez Beata 26
Cześć brzuchatki kochane,

piękne macie suknie i dresiory! :) i domki dla maluchów, chociaż każdy jest inny!

Gosia - ja właśnie rozmyślam nad domową pizzą.. // ale może wybór padnie na coś zdrowszego, we will see.

Miłego dnia zakupoallegrowiczki:)

12 lata 1 miesiąc temu #475379 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Ale mam do czytania :-)

Dziewczyny śliczne macie brzuszki,sukieneczki też cudne no i mamy też piżamkę na forum :lol:

Unbreakable test obciążenia glukozą robi sie między 24-28 tygodniem ciąży. Też mi lekarka kazała zrobić. Mówiła,że to obojetne, kiedy zrobię. Wazne żebym zrobiła między 24-28 tygodnia,żebym potem nie chodziła, bo podczas chodzenia spala się glukoza wiec mam siedzieć z gazetka pod gabinetem 2 godz i ważne żebym kontrolowała czas tych 2 godzin. Powiedziała,że mam to wypić w ok 10 minut i od zakończenia picia mierzyć dokałdnie 2 godz, bo tu nawet 10 minut dłużej może mieć znaczenie. więc 2 godz i puk puk do gabinetu :P Takie dostałam wskazówki.

mamcia trzymam kciuki za glukoze

Paulina zaraz poczytam ten artykuł, który przesłałaś. Mi brakuje gdzies tygodnia by się załapac wiec jakby wprowadzili ten urlop wczesniej to byłabym przeszczęśliwa.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #475385 przez Paulina 77
Już wpisałam komentarz na fb i wysłałam listy do premiera i do ministerstwa.

12 lata 1 miesiąc temu #475391 przez Paulina 77
Fajnie macie ze swoimi mamami - że macie je blisko. My jesteśmy tu sami, bez najbliższej rodziny.
Widzę że macie test obciążenia 75 g glukozy, a ja dostałam 50 g i wybieram się jutro. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Gdzieś czytałam, żeby dzień przed badaniem nie jeść słodyczy, żeby nie wyszedł za wysoki wynik.

12 lata 1 miesiąc temu #475394 przez kika1985
ja też już przeczytałam i toczyliśmy na ten temat rozmowę w pracy :P

mi tez brakuje mamy , mieszka 150 km ode mnie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka