BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479577 przez offca87
Z tym bólem, twardnieniem brzucha to jest o tyle ciężko określić, że każdy odczuwa indywidualnie. coś, co dla kogoś jest bardzo bolesne, dla innej kobiety może być zwyczajnym dyskomfortem. Mnie bolą i plecy i brzuch, ale badanie miałam (bez USG). Lekarka powiedziała, że trzeba uważać, jeśli brzuch twardnie regularnie, jeśli dopatrzymy się cykliczności (tak samo ze skurczami) albo gdy po wstaniu z łóżka czujemy do tego ciągnięcie w podbrzuszu, jak gdyby nam brakowało skóry. Bóle pleców i jednoczesnie brzucha, takie pierścieniowe, też lepiej kontrolować, niż przeczekiwać, bo tu jest zawsze 50 na 50. ja dostałam leki przeciwbólowe i tyle. Cała reszta podobno ok. A małyu leni się dalej... ehhh...

Ale też słyszałam, że jak łożysko jest na przedniej ścianie, to wtedy ruchy są słabiej odczuwalne tak czy siak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479583 przez Paulina 77
Moje dziecko też parę dni spało i słabo się ruszało, a potem znów zaczęło kopać, więc na pewno u Ciebie też będzie ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #479719 przez Lafi
o jeszcze tu dzis nokogo nie było:) Dzień dobry,

Ale sie dzis wkurzyłam z rana, na moja mame! nie ma jak bronic 45-letniego syna! potem tata ze trzeba brac na niego poprawke, bo jest nerowy, na pierdzieli takie farmazony, jak ma problemy ze sobą to niech do psychiatry idzie!

A moja maleńka, tez ma różnie z ruszaniem, wczoraj po południu leniwa a ja nerowa ze sie nie rusza, mężowi sie nawet oberwało, dopiero po 21 zaczela brykać,

12 lata 1 miesiąc temu #479732 przez andzia_zg
Dzien doberek :-)

Jak zwykle weekend i nastaje cisza...

kika daj znac jak po imprezie :-)

Miłego dzionka dla mamusiek i brzuszków :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479757 przez Agnieszka86
Dzień dobry:)

offca87 dobrze, że z dzidziątkiem wszystko ok:)

Lafi nie denerwuj się kochana, tak to jest z rodzicami i dziećmi, nie ważne ile mają lat...

Pauilna77 u mnie też momentami w brzuchu spokój, że aż się martwię, a czasami dzikie szaleństwo:) Tak się już do porodu będziemy stresować... taki nasz los :blink:

Wstałam rozleniwiona, a przede mną tyle pracy... :pinch: Dobrze, że mąż zrobił mi śniadanko bo chyba z lenistwa sama bym sobie nie zrobiła :ohmy: Teraz pojechał na chwilę do firmy, więc mam chwilkę, żeby zajrzeć na forum w spokoju :) Po południu i wieczór też będę bo mąż ma jakąś imprezę sędziowską (chciał mnie zabrać, ale nie mam co na siebie założyć-bo tam garnitury i sukienki obowiązują).

Zabieram się za sprzątanie. Dobrze, że chociaż obiad został nam z wczoraj:)
Dobrej soboty brzuchate mamusie :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #479782 przez aksa
cześć laski,

ja usnąć nie mogłam a pózniej się zwlec z łóżka ciężko;p i tym sposobem kończę dopiero jeść śniadanko :P

zaraz zabieram się za pranie, i sprzątanie łazienki a później nic poczytam pooglądam seriale w necie i niech mija już ten czas bez małża

Agnieszka ja też jakbym miała teraz na jakąś oficjalną imprezę iść to nie mam w czym ;P
zakupiłam jakiś czas temu na allegro taka czarna kieckę ale wzięłam za dużą;p może na wigilię będzie już dobra ;P

miłej soboty mamusie :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479785 przez aksa
a obiadu nie gotowałam od tygodnia :] i póki małża nie ma gotować nie będę;p

12 lata 1 miesiąc temu #479795 przez andzia_zg
aksa też jakbym była sama to bym nie gotowała. A ja cos dziś bez humoru. Jakbym mieszkała tam gdzie rodzice w Zielonej Górze to bym poszla na miasto,spotkałabym się z kims,a tak to siedzę tu sama całymi dniami jak palec, nie ma nawet sie z kim spotkać, na mieście 3 sklepy na krzyż więc zero rozrywki. Poza tym bez auta do miasta za daleko żeby iść piechotą. Jak sie dzis nie rozryczę to będzie cud. Dupowaty dzień :/

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479797 przez Agnieszka86
Aksa no właśnie z tymi oficjalnymi ciuchami to jest problem, między innymi dlatego nie idę na wesele w Sylwestra, bo nie będę kupować sukienki na raz... a po drugie, nie nadaję się na takie imprezy teraz, a tym bardziej za miesiąc :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #479798 przez Agnieszka86
Andzia to my Ci już nie wystarczamy? :blink: A tak na serio, to na pewno jest Ci ciężko... Ja się przeprowadziłam w inną część miejscowości gdzie oboje mieszkamy i też miałam problem, że nikogo znajomego blisko nie mam, a co dopiero Ty jak w zupełnie innym miejscu mieszkasz...Ale już nie długo będziesz miała Wojtusia, który nie pozwoli Ci się czuć samotnie :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #479818 przez Lafi
no emocje mi opadły:)

Ja tez dzis bez meża, ale Seweryn jest, dostał teraz prezent 20 autek od wujka wiec mam kapeczke czasu, troche ogarnełam dom, trza obiad zrobić,

andzia przerąbane tak samemu, ja na szczęscie mieszkam blisko mojego domu rodzinnego, wiec znajomi są, ale rzadko sie z nimi widuje, do miasta mam 3km, wiec jak nie ma auta to dupa, ale teraz strasznie męczy mnie chodzenie po sklepach, masakra!

12 lata 1 miesiąc temu #479827 przez koticz
Lafi gratki z okazji rozpoczęcia 27tc :lol: My też wchodzimy właśnie w nowy tydzień :kiss:

Raczej nie ma co się tu dziś tłumów spodziewać :) Ja też mam dziś męża tylko dla siebie więc kuknę tu dopiero jutro :)

Miłego weekendu :laugh:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #479835 przez aksa
ja w sumie nie zmieniłam miejsca zamieszkania,ale wiadomo, koleżanki w pracy a po pracy w większości spieszą się do mężów czy chłopaków, a sobotnie wieczory to już w ogóle wiadomo albo randkowo,a jak gdzieś znajomi wychodzą to już raczej się nie załapie bo na dyskotece w ciąży to by dopiero był widok :blink:
ale od czasu do czasu udaje mi się spotkać z dziewczynami i przyznam,że brakuje mi częstych wypadów ze znajomymi na miasto do barów klubów..tyle,że my z m się 'wybawiliśmy' każdy weekend coś ciekawego robiliśmy i dojrzeliśmy do 'następnego kroku' ..ale wiadomo każda zmiana to niepewność :)

jakoś mnie na rozmyślania wzięło sorki :silly:

aaaaa i moje pierwsze licytacje :
allegro.pl/show_item.php?item=2817532122

allegro.pl/show_item.php?item=2810849245#tabsAnchor

ale się ekscytuje mam nadzieje że nikt mnie nie przebije ;P

12 lata 1 miesiąc temu #479842 przez andzia_zg
aksa Taka mała wskazówka odnośnie licytacji. Jak jest jeszcze kilka dni do końca to nie licytuj.sama tylko podbijasz sobie cenę. Czekaj do ostatniej minuty i w ostatniej minucie daj swoje maximum jakie możesz dać za dana rzecz. Wtedy jesli jest np cena początkowa 1zł a Ty dasz np w ostatniej minucie 5zł i ktos da w miedzy czasie np 3zł za coś to masz ta rzecz za 3,25zł i wygrywasz. A jak będziesz tak licytowac i przebijac kogoś to sama zawyżasz sobie ostateczna cene. zawsze Cie ktoś przebije albo cena będzie na końcu dość wysoka.

Taka mała rada od Andzi :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479851 przez aksa
spoko loko każda wskazówka się przyda :laugh:

biore się za szorowanie łazienki bleh

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka