BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #479288 przez andzia_zg
Agnieszka :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479303 przez Depeche
Andzia, bo caly myk w ciescie na pierogi jest taki, ze trzeba sparzyc make. Wywalasz make na stolnice i lejesz wrzatkiem i tak dziabiesz nozem ( bo rekami nie polecam), jak wystygnie to mozesz dac jajko ( ma lepszy kolor) to jest cala tajemnica miekkiego ciasta na pierogi. Z dwa lata mi to zajelo? Kiedys, na poczatku jak zrobilam to mozna bylo sie nim zabic ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #479304 przez Depeche
Aga , co to za hit! A ja dzis sobie kupilam lizaczka ;-)

12 lata 1 miesiąc temu #479308 przez anjah
Cześć dziewczyny nie wiem czy mogę na tym forum wkleić ten link (jeżeli nie proszę o usunięcie) ale możne zainteresuje Was. Powstała petycja w sprawie nowego urlopu macierzyńskiego w 2013.Chodzi o niesprawiedliwe potraktowanie matek rodzących w I kwartale 2013.
Jeżeli popieracie - głosujcie. Ania - mama I kwartału 2013

www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080

12 lata 1 miesiąc temu #479327 przez Agnieszka86
Andzia, Depeche jest hicior:) Mam nadzieję, że mi się wykasuje z głowy zanim mąż wróci:)

12 lata 1 miesiąc temu #479329 przez Depeche
Podpisalam te petycje, w sumie to my jestesmy w czarnej d. Ja niby sie zalape, pod warunkiem, ze urodze w terminie lub po, ale pierwsze dziecko urodzilam 9 dni przed terminem, czyt o jeden dzien by mi braklo. I tak szukam w glowie rozwiazanie, aby wilk byl syty i owca cala.

12 lata 1 miesiąc temu #479333 przez Unbreakable
Cześć Cioteczki.

Ja dziś spędziłam dzień na sprzątaniu i prasowaniu. Kategorycznie muszę zabronić mojemu mężowi brudzić ubrań, a jak sobie pomyślę o tej stercie ciuszków dziecięcych która będzie wymagała prasowania to aż mi słabo/ Chyba że te rzeczy będzie się prasowało jakoś milej ;)

Pojechałyście dziś zbereźniczki ;) aż nie wierzyłam w to, co czytam...

Petycja podpisana, ale ja niestety w tej kwestii jestem pesymistką. No ale może akurat.

12 lata 1 miesiąc temu #479342 przez Depeche
Dzieciece ciuszki sa super do prasowania. Malutkie,pachnace , miesci to sie cale na desce. Ja nie znosze prasowac, ale malej ubrania kocham!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479358 przez Agnieszka86
Ja też podpisałam petycję, może akurat...chociaż czarno to widzę...

Wiecie, co naszło mnie przemyślenie... Broń Boże, nie żałuję, że Zosia zamieszkała u mnie w brzuchu, bo była w 100% planowana, ale dzisiaj piątek... Jutro sobota, imprezy, a ja już nigdy nie wyjdę na imprezę zupełnie beztrosko (jeśli wyjdę), bo zawsze będzie się myślało o dzieciaczku, wypić trochę więcej też się nie da, bo następnego dnia nie dam rady opiekować się dzieckiem z kacem... Nie imprezowaliśmy z mężem często, powiedziałabym nawet, że rzadko ale trochę mi tego żal.... Spontaniczne wyjścia do znajomych wieczorami też się skończą... Macie tak czasem?

12 lata 1 miesiąc temu #479367 przez Unbreakable
Ja, kiedy myślałam, że może by odstawić tabletki i zacząć się starać o dziecko miałam takie myśli. Strach przed utratą czegoś, takiej wolności, swobody, nocnymi seansami w kinie, spontanicznym wyjazdem na kawę do Krakowa itd. Później padła diagnoza - niepłodność. Teraz, kiedy po prawie dwóch latach się udało, w ogóle o tym nie myślę.
Boję się tylko zamknięcia w domu i tego, że ja przestanę być ważna dla męża. Mam nadzieję, że nadal to ja będę kobietą jego życia a nie będzie widział we mnie tylko matki polki ;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479368 przez andzia_zg
Petycja podpisana. Może akurat się uda...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479381 przez Depeche
Wszystkie tak mamy, ale to przechodzi. Nie zostaniesz matka Polka o ile od poczatku bedziecie sie dzielic obowiazkami przy dziecku i zlapiesz czasem chwile wytchnienia dla siebie. Ale tak jak wczesniej juz nigdy nie bedzie, ja do dzis za tym czasem tesknie, za kinem, knajpami, piciem do rana, kacem, za wypadem na galeria na spontan zakupy . Teraz zakupy z dzickiem , wszystko z dzieckiem, niby to piekniejsze, bo nie ma piekniejszej milosci niz do dziecka, ale zawsze bedzie nam brakowac moze nie wolnosci, ale braku odpowiedzialnosci za innych.

12 lata 1 miesiąc temu #479406 przez Paulina 77
Mnie nie jest żal utraty wolności, ale boję się, że nie będę (nie jestem) już atrakcyjna dla męża, że kiedy będę chciała wrócić do pracy, to tej pracy dla mnie nie będzie...

Przykry dzień dzisiaj, od wczoraj mam zły humor. No i odebrałam wyniki: Jakieś WBC za wysokie, crp za wysokie (mimo 2 antybiotyków), glukoza po 1godz. za wysoka. Już siedzę w domu, nic nie robię, wychodzę w czapce, a tu nic nie pomaga. Nawet nie umiem być zdrowa, a już mi się drugiego dziecka zachciało. Niedojda ze mnie.

12 lata 1 miesiąc temu #479420 przez andzia_zg
Paulina nie dołuj się :kiss: Poza tym te zakresy wyników są dla osób normalnych, a dla kobiet w ciąży są zupełnie inne te zakresy. Poczekaj do wizyty i zobaczysz co Ci powie lekarz. Głowa do góry :-) Będzie dobrze :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #479436 przez Paulina 77
dzięki, miejmy nadzieję, że jakoś to będzie - na razie odstawiam cukier...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka