BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #479865 przez chiczi
Ja już po teście na obciążenie glukozą ;)
Na czczo 82, po godzinie 136- więc chyba ok?
Morfologia w porządku, mocz też wreszcie z normalną ilością leukocytów ;). I chyba będę musiała ograniczyć ilość tabletek żelaza, bo już mam wartość 100 przy normie do 145 ;).
A tak w ogóle to rozrywkowe z Was dziewczyny :blink: , ile Wy naprodukujecie tych postów w ciągu jednego dnia :ohmy: :ohmy: :ohmy: , nie nadążam :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #479877 przez Lafi
chiczi nie pamietam jak tam sa normy ale chyba ok:) ja zawsze pytam pielęgniarki jak mi wyniki wyszły:)rzadko tu zaglądasz :P

12 lata 1 miesiąc temu #479878 przez Depeche
Hello
Cziczi chyba ok, bo podwyzszony z tego co pamietam to od 145.

A ja popralam, golabki w garze, galaretka w lodowce. Niestety mala ma goraczke , wiec sie raczej z domu nie ruszymy :(

12 lata 1 miesiąc temu #479879 przez chiczi
Lafi, często tu bywam, ale gubię się w Waszym ekspresowym tempie tworzenia ;)

Myślałam, że Maluch po tej dawce glukozy zacznie szaleć, a on chyba smacznie zasnął hihi ;)

Aaa i super tematy poruszacie :lol: ;) :P , nie ma co :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479880 przez chiczi
Depeche, dzięki za info :)
W środę mam wizytę u lekarza :)
Moje bóle i kłucia już trochę mniejsze, chyba zrosty zostały definitywnie porozrywane ;)

12 lata 1 miesiąc temu #479882 przez katarzyna1702
Hej Dziewczyny dziś to masakra nie mam wcale siły ;/ ogarniam dom na jutro bo robię obiad taki imieninowy dla rodzinki łącznie 9 osób w tym 2 ciężarne +3dzieci na szczęście nie muszę dużo gotować bo mamusia zaoferowała mi się z cateringiem abym się nie przemęczała tylko . Jutro zrobię przekąski z rana i rosołek resztę mamusia dowiezie.
Nie dałabym rady i tak to można sobie coś zaplanować jak jednego dnia śmigamy jak wyścigowy a następnego ( w moim przypadku ) to już nie jak ciężarówka a dosłownie wielki tir z naczepą ;) o tak to jest dobre określenie na dziś dla mnie. Wieczorem będę robić nic. Zagrażuję się i wywalę kołami do góry ;p o!

12 lata 1 miesiąc temu #479888 przez chiczi
Katarzyna1702super, że masz pomocniczkę :) :) :)
Pisałaś, że masz łożysko na przedniej ścianie macicy- ja też :). Lekarz mi wytłumaczył, że to nie jest jakaś patologia ;). Fakt faktem możemy delikatniej odczuwać ruchy i kopnięcia, bo są amortyzowane właśnie przez to łożysko z przodu :)

12 lata 1 miesiąc temu #479903 przez katarzyna1702
Chiczi właśnie z tym łożyskiem to pewnie i tak jest ale jak nie wiedziałam że jest akurat tak umiejscowione to czułam kopniaczki w okolicy pępka co prawda z jednej strony a teraz to już w ogóle tak delikatnie . Stwierdziłam że nie ma się czym martwić Malec ma się na pewno dobrze i nie zawsze będzie kopal z całych sił ;) u mnie do tego dochodzi tłuszczyk na brzuszku to już w ogóle mega amortyzacja. a i jak jestem taka nadęta lub zmęczona wtedy też nie czuje ruchów.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479923 przez Paulina 77
Cześć Dziewczynki :)
Witaj chiczi , ja tu jestem od niedawna i jeszcze nie miałam przyjemności Cię poznać :)
katarzyna1702
chyba Ci trochę współczuję tej imprezy, ja nie mam energii nawet do sprzątania, tak po trochu coś robię. Ale z drugiej strony super, że się spotkacie w szerszym wesołym gronie.
Nastawiłam rosół z indyka na krem brokułowy - zobaczymy, co z tego wyjdzie... Wiecie jak człowiekowi jest źle bez cukru i bez czekoladek :angry: :angry: ciągle mi czegoś brakuje :(

Zła jestem. Zagadywała mnie dzisiaj sąsiadka - kobieta, która kiedyś potrafiła chamsko wytknąć mojemu mężowi że ma brzuch i że mnie mógłby brzuch zrobić... wtedy jeszcze nie byłam w ciąży. Oczywiście zapytała, kiedy będziemy mieć nowego lokatora. Nie dałam jej satysfakcji i powiedziałam, że zobaczymy.
Dzisiaj po wizycie babci męża u mnie odprowadzałam ją po schodach na dół. W pewnym momencie babcia zapytała, "kiedy się spodziewasz?", ja odpowiedziałam, że pod koniec lutego. Przechodziłyśmy wtedy koło drzwi TEJ sąsiadki, które były uchylone i po chwili powolutku zaczęły się zamykać!! Powiedzcie mi, jak tak można?! A potem były te zaczepki, kiedy szłam do sklepu. Zresztą niedawno widziałam ją w przychodni i mam wrażenie, że ona mnie też widziała i WROCIŁA z ciekawości - bo potem ją widziałam jak z kimś siedzi w pobliżu rejestracji do ginekologa. A ja jeszcze musiałam po wizycie do tej rejestracji wstąpić. Ja rozumiem życzliwość sąsiedzką, ale chamstwo i wścibstwo?! Powiedziała mi też, że pogadała sobie dzisiaj z moim teściem (przyjechał z babcią), że dawno go nie widziała. Ciekawe, o co go wypytywała? Dobra, nie zanudzam Was już...
Spokojnego popołudnia :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #479924 przez Paulina 77

12 lata 1 miesiąc temu #479928 przez chiczi
Witaj Paulina77, wiesz, nie przejmuj się ludźmi...a już też trochę od niektórych usłyszałam...W pracy wiedzieli, że mamy problemy z płodnością- ja torbiele, laparoskopia i ciągle padały głupie pytania w stylu: a kiedy Wy? i jeszcze mniej przyjemne...Z biegiem czasu zaczęłam nie przyjmować do siebie tych wypowiedzi i olewać nadawców :D. A teraz jestem na L4 i nie muszę ich oglądać i się denerwować :)

12 lata 1 miesiąc temu #479943 przez Lafi
Katarzyna duzo sił na jutro:)
ja tez mam łożysko na ścianie przedniej, najlepiej czuje szkrabika jak mnie bo bokach kopie, a warstwe ochronna z sadełka toteżmam że chocho:) i sie potrafi przebic ze mi brzuchem rusza, niezła siłaczka będzie:)

Paula niecierpie takich ludzi, a ten tamto, ten sramto, wrr, pustaki i tyle.

chiczi mam koleżanke zarąbista dziewczyna, na 100% nie będe miec dzieci, ale bardzo szybko zdecydowali sie na adopcje, obecnie czekaja na maluszka, dziewczyna bała sie w pracy powiedziec ze nie mogą miec dzieci, obawiała się ze będa sie śmiać, ile czasu z nią przegadałam, zgadała sie z inna kobitką która tez mam problemy tylko u niej do tego ma nie cche adoptowac, to juz inna historia. a takie dopytawnie a kiedy, to jest naprawde wkurzające, mało jest ludzi którzy myślą i potrafiąsie zachować.

Depeche zaplikuj małej nurofen i będzi ok:)

12 lata 1 miesiąc temu #479944 przez aksa
Paulina ojj szkoda nerwów na taka wścibską babę!!chociaż łatwo mówić ja to czytają już miałam 'wiązankę życzliwości' dla tej baby;/ no niestety tak to jest jak się komuś nudzi.

chiczi teksty typu 'a kiedy wy' 'a to juz czas' itd to znam na pamięć, póki nie staraliśmy się z m o dzidzie jakoś po mnie spływały te pytania gorzej było jak zaczeliśmy a tu się nie udawało i wtedy te pytania mnie dołowały bardzo..;/ ale teraz to wszystko już nie jest ważne!!mamy swoje skarby!! :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #479948 przez chiczi
Lafi, Aksa, macie rację, nie warto tracić czasu i nerwów na takie osóbki...Ale swoje przeżyłam i wypłakałam, bo staraliśmy się o Kropka dwa lata...A teraz koniec smutania :) :) :). Już niedługo będziemy tulić nasze Szkraby :D

12 lata 1 miesiąc temu #479958 przez Agnieszka86
Kasia te spadki formy to chyba norma, ja tez takie miewam :dry:

Paulina nie przejmuj się sąsiadką, wszędzie są takie babska, które we wszystko muszą nos wtrącić. My też mamy taka kobietę, niedaleko, jak o coś pyta to odpowiadam półsłówkami, tak żeby nic się nie dowiedziała :P

No to ja ten sobotni wieczór spędzam dzisiaj z Wami, mąż odtransportowany, a ja samotna... idę tylko pozmywać po obiedzie i mam wolny wieczór:) Szkoda tylko, że dzisiaj spokój na forum raczej będzie no bo weekend i jeszcze ostatki...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka