BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #482322 przez andzia_zg
Mnie męczy masakrycznie zgaga jak sie wieczorem połoze... normalnie piecze jak cholera :huh: W dzień na szczęście nie dokucza tak mocno.Tylko czasem cos czuje.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #482333 przez Lafi
nastepnym razem musze poszpiegowac kto ten złom zbiera:) ale jak to ma komus pomóc to czemu nie.

Ja tez mam zgage dzis to masakra, miałam poprzednio renni, mama mi kupiła, a lekarz cały czas mówił o gavisconie,że jest lepszy i miał racje i pisze ze moze yc używany w ciaży, ja go biore jak juz nie daje rady, zawsze to jakis lek. ide na spacer,

Andzia ty łowco okazji:) tez musze sie zabrac za wyprawke, bo jak sie urodzi to juz tyle czasu na zakupy nie będzie.

12 lata 1 miesiąc temu #482339 przez patrycja85
ej, właśnie usunęłam ciuchy B z jednej półki bo muszę gdzieś składowac rzeczy dla małego. i jestem przerażona. mam ich już bardzo dużo-oczywiście nie tyle co koticz:) ale dużo za dużo jak na kogoś kto miał nie szaleć:) sama kupiłam tylko jedne śpiochy i 3 rzeczy na allegro z czego przyszła jedna póki co, a reszta to nie wiem skąd się wzięła:) strach trochę:)

aksa-my na jednym 3d już byliśmy i mamy bardzo dużo zdjęć łokci:) tak się zasłaniał:) ale i tak uważam ze warto i dlatego pojdziemy jeszcze raz:)

ale jestem dziś głodna:)

12 lata 1 miesiąc temu #482367 przez patrycja85
od robbiego przeszłam do tego-pamiętacie:)))???

kręcę tu dziś imprezkę;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482372 przez andzia_zg
O jacie :lol: patrycja ale dałaś klimat do wspominania :lol: ale kiedyś był na to szał :P Też miałyście plakaty na ścianach New Kids On The Block albo Backstreet Boys? :silly:

Albo to:

hihi :P:P :P :lol: :lol: :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482401 przez aksa
ojj ale imprezka :lol:

a mi się tak spać chce że właśnie kawe sobie robię zieffffffffff

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #482425 przez xxElaElaEeexx
Ja kopiec zrobiłam i sos pomidorowy :)
Teraz podgrzewam gołąbki .Muszę jeszcze stertę prania wyprasować :)
A nic mi się już nie chcę . :)

Uzgodniłyśmy z mamą ,że zrobimy naszym mężczyznom imprezkę w sobotę ,bo mój facet urodziny ma jutro i imieniny a mój tata imieniny więc będą Andrzejki :)
Mama ciasta "kubusia" upiecze i "pijoka",ja zrobię sałatkę z pieczarkami i jakieś mięsko do tego usmażę :silly: Będzie pysznie i wesoło ,bo rodzinka się zjedzie :lol:
Muszę jeszcze mamę namówić żeby galaretki zrobiła mmm w ciąży to tonami mogła bym jeść z octem i cebulą :)

12 lata 1 miesiąc temu #482427 przez Gosia27
Helloł, wróciłam po 3-godzinnym spacerze. Japitole nogi mi do d...wchodzą. Okulary wyprostowane, wypożyczyłam Cobena "Błękitna krew". Kupiłam mulinę i balony, będę robiła bombki, zobaczymy :lol: Pochodziłam po sklepach z ciuszkami dziecięcymi. Boshe jakie piękne wszystkie :woohoo: ale ciągle się powstrzymuje. Aż mnie ściska :S No nic, robię pomidorową, kluski leniuchy bo już mnie ssie.

12 lata 1 miesiąc temu #482428 przez andzia_zg
Gosia jak przeczytasz Cobena to daj znać jaka ta książka, bo tej jeszcze nie czytałam :-)

A ja już gotuję ziemniaki,zaraz usmażę kotlety a po obiedzie zrobie kakaowego wafla z płatkami owsianymi.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482430 przez patrycja85
dj andzia;)
ja nie lubiłam BB ale za to byłam fanką kelly family-i się tego nie wstydzę:) byłam z tatą na koncercie nawet:) ale mimo ze wszystkie fanki kochały paddyego to ja byłam za angelo bo mi go szkoda było:)powiem wam że dobrze się sprząta przy takich starych hiciorach:))) mamy z ignasiem przyspieszone andrzejki:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482432 przez andzia_zg
Kelly Family... właśnie... wiedziałam, ze czegos mi tu brakowało i że był jeszcze zespół-hicior :lol: i tez wolałam Angelo... ach... :lol:
Jak była w radio lista przebojów to nawet na nich głosowałam :lol: to były czasy :lol:

A jak juz jesteśmy przy Kelly Family to kurcze czujecie być połowe zycia w ciąży i mieć tyle dzieci?
Mojej babci sąsiadka ma 18 dzieci. Poprostu szok.Co roku mieli nowe dziecko... 18 lat być tylko w samej ciąży... :cheer: seryjna produkcja :cheer:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482440 przez chiczi
Widzę, że wzięło Was na muzyczne wspomnienia :D
Ja już po wizycie- na szczęście wszystko w porządku, szyjka trzyma, łożysko ok, maluch rośnie :D. Wygląda już na 27 tc :D.
Pytałam lekarza o to moje niskie ciśnienie- mogę nawet 3 kawy wypić, ale szaleć nie zamierzam ;)
No i lekarz poradził, żeby spacerować, stać a nie tylko leżeć- żeby ułatwić maluchowi zmianę pozycji z miednicowej na główką w dół :)
Powiedział też, że glukoza ok- mam 136- bo norma jest do 150.
Kolejna wizyta 12.12 :)

A mnie na zgagę pomaga szklanka zimnego mleka :). Też mnie męczy najczęściej wieczorem jak się położę :)

12 lata 1 miesiąc temu #482444 przez andzia_zg
chiczi fajnie,ze wszystko z maluszkiem ok :-) i że z "podwoziem" ok :-) no i dobrze, że glukoze masz w porządku. Ale o normie 150 nie słyszałam. Wszędzie pisza o 140 mg/dl (ale mając 136 mieścisz sie nawet w tej normie 140)
A ja chyba też będę musiała zacząć spacery bo Wojtuś ułozony jest pośladkowo i główke ma koło pepka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482448 przez patrycja85
andzia-jak zgrabnie przeszłaś z kelly family na wielodziectwo:)))

chichi-a ile dzidzia waży?tak żeby porównać z moim:)

a ja zgagi nie mam póki co-czyli łysol tak?:)

12 lata 1 miesiąc temu #482450 przez mamcia2013
kasia123m napisał:

Mamcia na stronie www.slodkiemamy.edu.pl masz przykladowy podzial diety na 7 badz 8 posilkow.sa tez tam tabele ogolne.i pisze np ze na 2 sniadanie masz zjesc 2 wymienniki weglowodanowe,jeden nabialowo miesny i jeden owocowy.wiec wchodzisz na weglowodany i patrzysz...1 wymiennik weglowdanowy to np 1 kromka chleba razowego 25g.wiec mozesz zjesc 2.polecam chleb IG z piekarni dom chleba,mozna go zjesc duzo wiecej i jest lekki jak zwykly chleb a nie taki zbity.patrzymy dalej jeden wymiennik nabialowo miesny...wiec wchodzimy w nabialowo miesne i masz tabele i szukasz np 1 plasterek poledwicy sopockiej.i jeszcze jeden wymiennik owocowy i wchodzisz w owoce i wybierasz np pol jablka.ja strzelalam teraz ilosci wymiennikow...musisz patrzec na tabele....
Co jest wazne...jesz co 2-3 godz,nie wolno robisz dluzszych przerw.nie jesz bialego pieczywa.ziemniaki na obiad mozna...3 sztuki czyli 90g.do obiadu jesz duzo surowek i np piers z kurczaka zrobiona na patelni grillowej.Ja rozbijam troszke piers...sypie z dwoch stron np przyprawa do grilla albo grycos i obsmazam z dwoch stron na tej patelni z odrobina oliwy albo bez....Albo ta sama piers posypuje przyprawa i do tego dusze pieczarkami i sypie...pieczarki duszone nieszkodza.wazne zeby do obiadu zjesc dduuuzo surowki i zeby po obiedzie pospacerowac z 15min po pokoju...zbijesz cukier.jesz 130gram takiej piersi...to duzy kawalek.albo schab...wrzucasz w rekaw na dwie godziny...nacinasz kieszonki i nacierasz sola i czosnkiem.i potem do obiadu kroisz grube plastry i wazysz ile mozesz zjesc.Rybe zawijasz w folie aluminiowa swiecaca strona do srodka,posypuje ja delikatem i majerankiem,daje odrobine masla i EDmin w piekarniku.nie ryzykowalam z pierogami choc na szkoleniu z diety mowili ze mozna 6 z miesem i duzo kapusty kiszonej i spacer po obiedzie.
Po duzych posilkach typu 1 sniadanie,obiad i 1 kolacja wskazany ruch.ja w niedziele rano spaceruje po dywanie przed 8 rano a wszyscy spia...trudno....ale cukry ok.powodzenia

Kasiu dzięki, zaraz biorę się za przeglądanie tej strony. Kurczę skomplikowane to jest jak dla mnie tym bardziej jak trzeba każdemu z osobna co innego gotować wtedy człowiek nie ma mobilizacji żeby o siebie zadbać jak należy. No ale czego nie robi się dla bobasa :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka