- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja tez mam zgage dzis to masakra, miałam poprzednio renni, mama mi kupiła, a lekarz cały czas mówił o gavisconie,że jest lepszy i miał racje i pisze ze moze yc używany w ciaży, ja go biore jak juz nie daje rady, zawsze to jakis lek. ide na spacer,
Andzia ty łowco okazji:) tez musze sie zabrac za wyprawke, bo jak sie urodzi to juz tyle czasu na zakupy nie będzie.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
aksa-my na jednym 3d już byliśmy i mamy bardzo dużo zdjęć łokci:) tak się zasłaniał ale i tak uważam ze warto i dlatego pojdziemy jeszcze raz:)
ale jestem dziś głodna:)
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
kręcę tu dziś imprezkę
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Albo to:
hihi :P
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a mi się tak spać chce że właśnie kawe sobie robię zieffffffffff
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Teraz podgrzewam gołąbki .Muszę jeszcze stertę prania wyprasować
A nic mi się już nie chcę .
Uzgodniłyśmy z mamą ,że zrobimy naszym mężczyznom imprezkę w sobotę ,bo mój facet urodziny ma jutro i imieniny a mój tata imieniny więc będą Andrzejki
Mama ciasta "kubusia" upiecze i "pijoka",ja zrobię sałatkę z pieczarkami i jakieś mięsko do tego usmażę Będzie pysznie i wesoło ,bo rodzinka się zjedzie
Muszę jeszcze mamę namówić żeby galaretki zrobiła mmm w ciąży to tonami mogła bym jeść z octem i cebulą
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A ja już gotuję ziemniaki,zaraz usmażę kotlety a po obiedzie zrobie kakaowego wafla z płatkami owsianymi.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja nie lubiłam BB ale za to byłam fanką kelly family-i się tego nie wstydzę byłam z tatą na koncercie nawet:) ale mimo ze wszystkie fanki kochały paddyego to ja byłam za angelo bo mi go szkoda było:)powiem wam że dobrze się sprząta przy takich starych hiciorach:))) mamy z ignasiem przyspieszone andrzejki:)
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Jak była w radio lista przebojów to nawet na nich głosowałam to były czasy
A jak juz jesteśmy przy Kelly Family to kurcze czujecie być połowe zycia w ciąży i mieć tyle dzieci?
Mojej babci sąsiadka ma 18 dzieci. Poprostu szok.Co roku mieli nowe dziecko... 18 lat być tylko w samej ciąży... seryjna produkcja
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja już po wizycie- na szczęście wszystko w porządku, szyjka trzyma, łożysko ok, maluch rośnie . Wygląda już na 27 tc .
Pytałam lekarza o to moje niskie ciśnienie- mogę nawet 3 kawy wypić, ale szaleć nie zamierzam
No i lekarz poradził, żeby spacerować, stać a nie tylko leżeć- żeby ułatwić maluchowi zmianę pozycji z miednicowej na główką w dół
Powiedział też, że glukoza ok- mam 136- bo norma jest do 150.
Kolejna wizyta 12.12
A mnie na zgagę pomaga szklanka zimnego mleka . Też mnie męczy najczęściej wieczorem jak się położę
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A ja chyba też będę musiała zacząć spacery bo Wojtuś ułozony jest pośladkowo i główke ma koło pepka.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
chichi-a ile dzidzia waży?tak żeby porównać z moim:)
a ja zgagi nie mam póki co-czyli łysol tak?
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Mamcia na stronie www.slodkiemamy.edu.pl masz przykladowy podzial diety na 7 badz 8 posilkow.sa tez tam tabele ogolne.i pisze np ze na 2 sniadanie masz zjesc 2 wymienniki weglowodanowe,jeden nabialowo miesny i jeden owocowy.wiec wchodzisz na weglowodany i patrzysz...1 wymiennik weglowdanowy to np 1 kromka chleba razowego 25g.wiec mozesz zjesc 2.polecam chleb IG z piekarni dom chleba,mozna go zjesc duzo wiecej i jest lekki jak zwykly chleb a nie taki zbity.patrzymy dalej jeden wymiennik nabialowo miesny...wiec wchodzimy w nabialowo miesne i masz tabele i szukasz np 1 plasterek poledwicy sopockiej.i jeszcze jeden wymiennik owocowy i wchodzisz w owoce i wybierasz np pol jablka.ja strzelalam teraz ilosci wymiennikow...musisz patrzec na tabele....
Co jest wazne...jesz co 2-3 godz,nie wolno robisz dluzszych przerw.nie jesz bialego pieczywa.ziemniaki na obiad mozna...3 sztuki czyli 90g.do obiadu jesz duzo surowek i np piers z kurczaka zrobiona na patelni grillowej.Ja rozbijam troszke piers...sypie z dwoch stron np przyprawa do grilla albo grycos i obsmazam z dwoch stron na tej patelni z odrobina oliwy albo bez....Albo ta sama piers posypuje przyprawa i do tego dusze pieczarkami i sypie...pieczarki duszone nieszkodza.wazne zeby do obiadu zjesc dduuuzo surowki i zeby po obiedzie pospacerowac z 15min po pokoju...zbijesz cukier.jesz 130gram takiej piersi...to duzy kawalek.albo schab...wrzucasz w rekaw na dwie godziny...nacinasz kieszonki i nacierasz sola i czosnkiem.i potem do obiadu kroisz grube plastry i wazysz ile mozesz zjesc.Rybe zawijasz w folie aluminiowa swiecaca strona do srodka,posypuje ja delikatem i majerankiem,daje odrobine masla i EDmin w piekarniku.nie ryzykowalam z pierogami choc na szkoleniu z diety mowili ze mozna 6 z miesem i duzo kapusty kiszonej i spacer po obiedzie.
Po duzych posilkach typu 1 sniadanie,obiad i 1 kolacja wskazany ruch.ja w niedziele rano spaceruje po dywanie przed 8 rano a wszyscy spia...trudno....ale cukry ok.powodzenia
Kasiu dzięki, zaraz biorę się za przeglądanie tej strony. Kurczę skomplikowane to jest jak dla mnie tym bardziej jak trzeba każdemu z osobna co innego gotować wtedy człowiek nie ma mobilizacji żeby o siebie zadbać jak należy. No ale czego nie robi się dla bobasa