BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #482029 przez Beata 26
Znalazlam takie informacje: po 2 godzinach powyzej 9,2 mmol to cukrzyca ciazowa. Wiec chyba jestes w normie. Ale to informacje z netu, bierz na to poprawke! Busiak

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482036 przez andzia_zg
kika Tak wizyte mam dopiero 10.12

Beata hmm..skoro cukrzyca jest od 9,2 mmol... to by to odpowiadało temu wynikowi 200mg/dl...a ciekawe jaka wartość odpowiada podwyzszonemu poziomowi cukru (kiedy juz jest dieta) jak limit jest 140 mg/dl... to ile jest w mmol/l? :unsure:

Ale utrudniają... jakby nie mogli podawać wyników w jednej jednostce tylko każdy podaje jak chce :dry: wartości graniczne w mg/dl sa wszedzie ale nie ma tych mmol'i wrr :angry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482039 przez xxElaElaEeexx
Witajcie dziewczyny :)

Ja przed chwilą wstałam.Nakarmiłam moje świnki morskie ,bo się drą od samego rana i domek obgryzają ;) Zaraz jadę na miasto oddać krew i mocz.Przy okazji kupię banany na kopiec ,bo facet chce już dziś dostać prezent urodzinowy ,bo do jutra nie wytrzyma.Wczoraj już cały wieczór się mnie dopytywał co dostanie ,ale byłam nieugięta i mu nie powiedziałam :blink:

O 5 rano obudził mnie okropny sen.Śniło mi się ,że bolał mnie brzuch i facet zawiózł mnie do szpitala.Porobili mi badania i przyszła doktorka i mówi,że mam tętniaka w brzuchu ,że w każdej chwili może pęknąć i umrę i dziecko też umrze. :S I się obudziłam przerażona .
Uf dobrze,że to tylko beznadziejny sen. :S :S :S :S

Miłego dnia :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #482040 przez andzia_zg
xxElaElaEeexx dobrze, że to był tylko sen.... uff...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482045 przez chiczi
Andzia_zg znalazłam takie stronki:

www.cukrzyca.lublin.pl/stenie-glukozy-we-krwi.html

www.konsultacje-medyczne.pl/7,34,0,Cukrzyca-typu-I.html

I wydaje się, że Twój wynik jest ok :)

12 lata 1 miesiąc temu #482049 przez andzia_zg
chiczi faktycznie wg tych limitów 140mg/dl = 7,8mmol/l a ja mam 7,2 mmol/l więc nby wychodziło, że jest ok :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482054 przez kika1985
ela sen straszny...

mi tej nocy jak zwykle duzo się śniło ale żadnego snu nie pamitam

12 lata 1 miesiąc temu #482082 przez Gosia27
Ela to Ci się śniło :S
Andzia_zg faktycznie wszystkie laboratoria w Polsce powinny przyjąć jedną tabelę jednostek a tak każdy ma inny. Z tego co teraz też przejrzała to wynik wydaje się prawidłowy.Ale to już ostatecznie lekarz powie.

Ja już po śniadaniu. Muszę polecieć na miasto do biblioteki i optyka (zasnęłam w ookularach i je pokrzywiłam :S )

12 lata 1 miesiąc temu #482089 przez andzia_zg
Jakby któraś z Was miała jeszcze podawane wyniki w mmol/l to taki jest przelicznik:

1mmol/l = 18,1mg/dl

nietolerancja glukozy 7,8mmol/l = 140mg/dl
cukrzyca ciążowa 11mmol/l = 200 mg/dl

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482092 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

chiczi faktycznie wg tych limitów 140mg/dl = 7,8mmol/l a ja mam 7,2 mmol/l więc nby wychodziło, że jest ok :-)

dokładnie takie są podobno normy. Więc jest u Ciebie ok, ja miałam 8 i nie wiem co mi lekarz powie w piatek, może jest jakas granica błędu i powie, że ok:)...tak się łudzę:)

A tak w ogóle to dzień dobry:)
Ja właśnie zjadłam moje dietetyczne śniadanko i zaraz jadę na pocztę (nadal nie mam swojego damochodu-wyzabijać tych mechaników i inneych ekspertów :angry: :evil: )-odesłać sukienkę z plamką i zrobić jakieś zakupy... a potem może wpadnę do rodziców na chwilę:)
Dzisiaj nie gotuję obiadu, bo mąż pojechał na 2 dni w delegacje, ale mam całe pudło książek do czytania-kuzynka męża przesłała mi pocztą-szalona!
Dobrego dnia i nie szalejcie z postami, bo znowu nie będę mogła nadrobić :silly:

12 lata 1 miesiąc temu #482097 przez Gosia27
Agnieszka:

Dzisiaj nie gotuję obiadu, bo mąż pojechał na 2 dni w delegacje, ale mam całe pudło książek do czytania-kuzynka męża przesłała mi pocztą-szalona!

Też bym najchętniej nie gotowała. Bo mi się po prostu nie chce :S dobrze że chłop chce tylko pomidorową :blush:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482108 przez andzia_zg
Ja mam ogórka więc zrobię go ze śmietana,do tego ziemniaki i schabowy. A przyznam, że mi sie mega nie chce gotować :S

Agnieszka daj znac co Ci powie lekarz w piątek na Twoja glukozę.

Ale mnie boli kość ogonowa :dry: od 3 dni nie moge w ogóle siedzieć :dry: jak robię coś przy kompie to siedzę na jednym półdupku :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482145 przez Gosia27
Beata26 przeczytałam teraz na twoim blogu wpis z 22.11. rewelacyjny. Jesteś doskonała w tym jak piszesz :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #482182 przez Gosia27
Jak tu cicho...to ja też uciekam.DO potem

12 lata 1 miesiąc temu #482201 przez aksa
cześć dziewczyny,

ja dziś lekko nieprzytomna, usnąć nie mogłam o 3 jeszcze nie spałam, przed 9 się obudziłam, zaraz młody zaczął buszować i upominać się o śniadanie zieeffffff

a tak paskudnie dziś szaro buro i ponuro!a dziś wypad na miasto z koleżanką, obejrzeć butki,poszukać prezentu na mikołajki dla małża i henna w końcu

mój m na 99,9% wraca jutro :lol: :lol: :lol: aż boję się cieszyć :silly: czyli zdąży na badanie 3d bo mamy jutro wieczorem rany tyle szczęścia na jeden dzień będzie :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka