BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #481601 przez kika1985
Gosia brzuszek słodki

patrycja rzeczywiście Ignaś już spory

andzia ja też chce się dopisać do listy z tel

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #481602 przez dominia
Koticz jeżeli czujesz, że możesz mieć wyższy cukier po posiłku to zjedz kapusty kiszonej :) spowalnia wchłanianie cukru :)

12 lata 1 miesiąc temu #481626 przez patrycja85
dziewczyny a wasze dzieciaczki ile ważą?bo tak piszecie ze Ignaś spory a te wszystkie pomiary usg i tak wskazują że za trochę za mały-różnica z ostatniej miesiączki a usg to 4 dni. ale mamy umowę z Ignasiem że będzie trochę wcześniej:)

unbreakable-mnie kopniaki nie budzą póki co. nie wiem czy jestem taka zmęczona że nie czuję czy mały też wtedy śpi:) ale zanim zasnę to ma ostry trening:) a jak plecy? no i najważniejsze pytanie-BYŁA DOSTAWA KINDER BUENO?:)))

i jeszcze moje spostrzeżenie do naszych zakupów na allegro-naprawdę ceny w sklepach są kosmiczne. pojedyńcze body w smyku czy h&m kosztuje ok 30 zł. w pakietach po kila sztuk taniej ale na serio najdroższe są te małe rzeczy które są potrzebne każdemu maluchowi. tak więc polujcie na tym allegro:)

12 lata 1 miesiąc temu #481631 przez kika1985
patrycja nie wiem ile waży moja niunia bo lekarz powiedzial że jest za mała żeby ją zważyć

12 lata 1 miesiąc temu #481634 przez mamcia2013
ale mnie plecy bolą ! :ohmy:

Patrycja mój Dorian na przedostatniej wizycie ważył ponad 500 gr i też był spory (według lekarza był w normie). Więc ja sama nie wiem. Każde dziecię rośnie swoim tempem, więc jedno będzie większe inne mniejsze :)

12 lata 1 miesiąc temu #481640 przez Unbreakable
Lenka ostatnie ważenie miała w 21 tygodniu :( wtedy ważyła 360 gram, ale od tego czasu pewnie sporo urosła ;) a przynajmniej mam taką nadzieję.

W weekend zrobiłam zapas Bueno:) a Pani w osiedlowym sklepie musi uważniej obserwować popyt na konkretne towary ;) Kręgosłup ostatnio - odpukać nie boli. Rodzice kupili w prezencie urodzinowym dla dziadka matę masującą kręgosłup- poezja. Skorzystałam przez 2 dni, więc może to dlatego nie bolą ;)

A co do zakupów na allegro, ja zrobiłam sobie ostatnio szlaban... ale za to przechodząc koło smyka nie umiałam się powstrzymać i kupiłam 3 pary bodziaków z Disneya za 30 zł. Jakaś promocja była. Słooooodkie są ;))

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481646 przez koticz
dominia napisał:

Koticz jeżeli czujesz, że możesz mieć wyższy cukier po posiłku to zjedz kapusty kiszonej :) spowalnia wchłanianie cukru :)

dzięki za rade.Jutro się w kapuchę zaopatrzę. :silly:

Ja jestem cały czas głodna :( masakra jeśli teraz zjem kolację to przed snem będę jeszcze dwa razy jeść :( wcześniej zajadałam głody cukierami i owockami a teraz wiecznie mnie ssie.

dominia "siedzisz" w temacie diety trochę dłużej niż ja,mogłabyś polecić mi jakieś zdrowe potrawy,ale żeby sycące były.Bo normalnie ciężko mi wytrzymać z głodu i mąż też jęczy,że szybko się głodny robi :dry:

Bilety na Edzia zarezerwowane na środę,jak im coś znowu wypadnie to idę sama i mam w dupie
Nawiasem mówiąc zastanawiam się czy gdybym nie była w ciąży też bym tak przeżywała,że im coś wypadło i czy czułabym się jakby mnie wystawiły...heheh przecież nie ich wina a jednak czuję się podle i wydaje mi się,że to ciąża przezemnie przemawia

Jagoda w 20t1d ważyła 285g więc myślę,że teraz waży koło 500g no i ma dopiero 15cm plus nóżki łącznie max 20-21 tak,że bykiem nie jest,ale nauczyłam się już tym tak nie spinać,mam pełne zaufanie do mojej ginki i jakby się coś działo i nie rosła zdrowo napewno by mnie o tym poinformowała.Zresztą lepiej dla Jagódki jeśli nie będzie kawałem baby w przyszłości.Ja mam ledwo 160cm (jak się wyprężę na maxa :silly: ) więc pewnie się we mnie wrodzi :kiss:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #481687 przez mamcia2013
Dziewczyny a powiedzcie mi jak to jest, teraz kobieta może sobie wybrać porodówkę i szpital obojętnie w jakiej miejscowości ?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #481697 przez dominia
Koticz chodzi właśnie o to żeby jeść mniej a częściej :) słodycze najlepiej wybić sobie z głowy :) chlebuś jem typowo żytni, wędlinke to np pierś z indyka, polecam też pierś z indyka ugotowac i później nawet na kanapke :) pycha :) jeść dużo warzyw, kalarepe, ogórki, sałate, kapuste można jeść ile się chce, do obiadu zrobić surówkę np z kapustą czerwona i jabłkiem :) na obiad nie jeść ziemniaków.. ja polecam ryż brązowy albo kasze gryczaną ewentualnie makaron pełnoziarnisty, grzyby w sosiku też dobre :) mogę Ci podać przepis na nawet niezłe bułeczki z mąki z pełnego przemiału i chudego białego sera (typ mąki 1850 albo 2000) po nich tak cukier nie szaleje :) koleżanka z forum nam podała i się sprawdzają :)
sprawdzasz ciała ketonowe w moczu ? masz je ?
a i rybkę możesz też jeść ugotowaną albo z piekarnika w folii :) brokuła tylko bez bułki tartej, zupy nie zabielane śmietaną (ją też trzeba wyeliminować), jogurcik z otrębami :) hmm jak będziesz miała jakieś pytania to wal prosto nas jest troche na lutówkach :)
co do owoców to możesz grejpfruta, pomelo, pół pomarańczy, troszkę jabłka :)
popróbuj po troszkę sprawdź cukier i możesz jeść :)
Dziewczyny ostatnio jedza 3/4 szklanki truskawek z kefirem :) podobno też cukier niski, ja jeszcze nie próbowałam :)

12 lata 1 miesiąc temu #481773 przez lenusia7
witam mnie pochłonęły bombki jak zaczelam robic o 13 tak skonczyłam teraz a zrobilam tylko 3 haha zolw ... ale powoli sie wprawie . U mnie na wizycie ok tsh w normie , glukoza ok , waga 15 kg na + szok slonica

12 lata 1 miesiąc temu #481784 przez mamcia2013
Lenusia nie przejmuj się wagą :) ja chyba mam z 10 na +. :D
pokaż bombki jak wyszły :)

12 lata 1 miesiąc temu #481787 przez lenusia7
Jutro wrzucę zrobie aparatem to bedzie lepsza jakosc bo wiesz ze moja kamera jest cudowna i widac jak we mgle :)
Do siebie zrobilam 3 Krem -braz i dwie fiolet- srebro jeszcze tylko namówic jakiegos chloptasia zeby mi zespawal stojaczek i stroik gotowy . A malemu zaczne w weeknd do pokoju . Matko jak sie wpadnie w trans to szok patrze a tu juz 21 . Ale dobrze przynajmniej jaies zajecie . Ile mam was do nadrobienia oo mamuniu

12 lata 1 miesiąc temu #481794 przez Depeche
OOOO Lenusia, nie przejmuj sie moja bratowa obie ciaze + 30 kg, po pol roku miala plaski brzuszek. Widac tak macie.

A ja kupilam pare bluzeczke dla mpjej malej z endo.pl Pierwszy raz cos kupowalam w tym sklepie, nie wiem jeszcze jaka jakosc, wiec wzielam na probe, tym bardziej, ze trzecia wychodzila po 1 zl w promocji. Jak bedzie ok to Kubusiowo tez cos kupie bo tam sa takie zawadiackie rzeczy.

Moja na szczescie pocisnela klocka, a juz wyclalam meza po czopki i rano mialam jej aplikowac. Ale udalo sie, ufff!

Dobrej nocy KOCHANE, trza sie wysypiac poki sie da, chociaz ja to juz sie dwa lata nie wysypiam, z tymze teraz to tak mam pierwsza pobudke ok 5 rano.

12 lata 1 miesiąc temu #481795 przez Depeche
Oj, czy w M jak milosc usmiercili mi A. Mlynarczyka, nieeee, taki przystojniak!

12 lata 1 miesiąc temu #481805 przez katarzyna1702
Patrycja mój Wiktorek tydzień temu ważył 740gram wiesz z tymi wagami z usg to chyba bywa różnie raz się sprawdzają raz nie nie jest to przecież takie precyzyjne ważenie . Więc na pewno jest oki.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka