BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #481807 przez katarzyna1702
Depeche nie nie on jest tylko połamany ;) kręgosłup do wymiany nie cały Tomuś ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #481814 przez mamcia2013
Ja pierdziele! ja znów jestem głodna, aż młody strasznie buszuje, chyba też chce jeść maluszek :) a ja już nie wiem co jeść mam , jak tu wszystko podnosi cukier. Mam kiszoną cały czas jeść :unsure: :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #481820 przez katarzyna1702
Mamcia nie jesteś sama My także głodni ile ja pochłaniam dziennie towaru oooo;) bez opamiętania he he
aż się boję zrobić to badanie z glukozą ale jak mus to mus w środę wybieram się na badanie.

12 lata 1 miesiąc temu #481832 przez mamcia2013
Kasia ale to wkurzające bo nie wiadomo co jeść. Poczekam do wizyty wtedy się okaże. i jeszcze mam za mało magnezu...

12 lata 1 miesiąc temu #481860 przez vernix
Mamcia możesz wybrać dowolny szpital i porodówkę. Nie ma już rejonizacji.

12 lata 1 miesiąc temu #481867 przez mamcia2013
aha, bo moja genialna kumpela która w styczniu rodzi próbuje mi wmówić że powinnam rodzić w Słubicach bo podlegam pod Słubice. Więc jej wytłumaczyłam że moja siostra 4 lata temu rodziła w Skwierzynie a podlegała pod Kostrzyn i się pogubiłam już.

12 lata 1 miesiąc temu #481908 przez mamcia2013
Dziewuszki uciekły, a ja czekam na mojego Tomka, jeszcze godzina i wróci z pracy :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #481985 przez offca87
Dziewczyny, a Wy macie wszystkie cukrzycę, że tak kontrolujecie zapamiętale ten cukier, jedzienie, tak się strasznie ograniczacie? Bo ja nie wiem... rozumiem - bez przesady z jedzeniem, ze slodyczami, ale brzmicie tak, jak byście wszystkie chorowaly na to, więc wolę zapytać. Bo jesli nie jesteście chore i taka kontrola jest dla Was normą, to się przyznam, że ja w porównaniu z Wami nie dbam o to wcale. Mam ochote na czekoladę - jem. Kanapkę z miodem - też zjem. biały chleb - tylko taki mi w ciąży smakuje itd., a na wadze przybrałam jakieś 6 kg, więc chyba tragedii nie ma.

12 lata 1 miesiąc temu #482011 przez Gosia27
Hej kobitki, ja już na nogach. Jakoś spać mi się nie chce. Wypiłam kakao i buszuję po necie.
Nasza mała w 21 tyg ważyła 360, ale u nas różnica w terminach między OM a USG wychodzi prawie 1 tygodnia i 4 dni. To sporo. Dlatego lekarze biorą ten tydzień z USG. Każde dziecko ma swoje tempo rozwoju.
Dziś w planach nic nie mam. Raczej się polenię.
Słodkich snów Wam jeszcze życzę. Do potem :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #482019 przez kasia123m
Mamcia na stronie www.slodkiemamy.edu.pl masz przykladowy podzial diety na 7 badz 8 posilkow.sa tez tam tabele ogolne.i pisze np ze na 2 sniadanie masz zjesc 2 wymienniki weglowodanowe,jeden nabialowo miesny i jeden owocowy.wiec wchodzisz na weglowodany i patrzysz...1 wymiennik weglowdanowy to np 1 kromka chleba razowego 25g.wiec mozesz zjesc 2.polecam chleb IG z piekarni dom chleba,mozna go zjesc duzo wiecej i jest lekki jak zwykly chleb a nie taki zbity.patrzymy dalej jeden wymiennik nabialowo miesny...wiec wchodzimy w nabialowo miesne i masz tabele i szukasz np 1 plasterek poledwicy sopockiej.i jeszcze jeden wymiennik owocowy i wchodzisz w owoce i wybierasz np pol jablka.ja strzelalam teraz ilosci wymiennikow...musisz patrzec na tabele....
Co jest wazne...jesz co 2-3 godz,nie wolno robisz dluzszych przerw.nie jesz bialego pieczywa.ziemniaki na obiad mozna...3 sztuki czyli 90g.do obiadu jesz duzo surowek i np piers z kurczaka zrobiona na patelni grillowej.Ja rozbijam troszke piers...sypie z dwoch stron np przyprawa do grilla albo grycos i obsmazam z dwoch stron na tej patelni z odrobina oliwy albo bez....Albo ta sama piers posypuje przyprawa i do tego dusze pieczarkami i sypie...pieczarki duszone nieszkodza.wazne zeby do obiadu zjesc dduuuzo surowki i zeby po obiedzie pospacerowac z 15min po pokoju...zbijesz cukier.jesz 130gram takiej piersi...to duzy kawalek.albo schab...wrzucasz w rekaw na dwie godziny...nacinasz kieszonki i nacierasz sola i czosnkiem.i potem do obiadu kroisz grube plastry i wazysz ile mozesz zjesc.Rybe zawijasz w folie aluminiowa swiecaca strona do srodka,posypuje ja delikatem i majerankiem,daje odrobine masla i EDmin w piekarniku.nie ryzykowalam z pierogami choc na szkoleniu z diety mowili ze mozna 6 z miesem i duzo kapusty kiszonej i spacer po obiedzie.
Po duzych posilkach typu 1 sniadanie,obiad i 1 kolacja wskazany ruch.ja w niedziele rano spaceruje po dywanie przed 8 rano a wszyscy spia...trudno....ale cukry ok.powodzenia

12 lata 1 miesiąc temu #482020 przez andzia_zg
Dzien doberek laseczki :-)

Ja już wróciłam ze szpitala, bo byłam odebrac wyniki i za chiny nie wiem jak je interpretować, bo są podane w innej jednostce :unsure: Wszędzie limity są w mg/dl i zakresy są jasno napisane że po 2 h: limit 140mg/dl (i dietka) a jesli powyżej 200mg/dl to cukrzyca

A ja mam wyniki mmol/l :unsure: Szukam w necie i nie moge znaleźć. Na kartce z wynikami mam limit ale dla glukozy na czczo,ale nie ma limitu jaki jest po 2 godz :unsure:

A wyniki mam takie:
glukoza w surowicy: 4,1 mmol/l
glukoza po 2 godz: 7,2 mmol/l

Może któras z Was wie jak interpretowac wyniki w takich jednostkach? :unsure:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #482021 przez kika1985
Unbreakable napisał:

Lenka ostatnie ważenie miała w 21 tygodniu :( wtedy ważyła 360 gram, ale od tego czasu pewnie sporo urosła ;) a przynajmniej mam taką nadzieję.

W weekend zrobiłam zapas Bueno:) a Pani w osiedlowym sklepie musi uważniej obserwować popyt na konkretne towary ;) Kręgosłup ostatnio - odpukać nie boli. Rodzice kupili w prezencie urodzinowym dla dziadka matę masującą kręgosłup- poezja. Skorzystałam przez 2 dni, więc może to dlatego nie bolą ;)

A co do zakupów na allegro, ja zrobiłam sobie ostatnio szlaban... ale za to przechodząc koło smyka nie umiałam się powstrzymać i kupiłam 3 pary bodziaków z Disneya za 30 zł. Jakaś promocja była. Słooooodkie są ;))

unbrekable ja swego czasu tez miałam okropne bóle kości ogonowe i kręgosłupa i też chciałam takej maty używać i zaczęłam czytać w necie i okazało się ze jest niewskazane B)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482022 przez patrycja85
dzień dobry;)
ja też juz nie śpię:)
obudził mnie ból lędźwiów. ja już nie wiem-jestem wyspana a lędźwia spięte jakbym całą noc była na nogach. mam nadzieję że mi jutro na wizycie coś podpowie...

depeche-moja świrka kupiła małemu sweterek z endo i wygląda naprawdę porządnie-tzn na dobry gatunkowo, ale to oczywiście pierwsze wrazenie, zobaczymy po praniu.

vernix-zapomniałam wcześniej zapytać: jak ta "krucha jak lód"? podobała ci się?

miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu #482024 przez kika1985
Depeche napisał:

Oj, czy w M jak milosc usmiercili mi A. Mlynarczyka, nieeee, taki przystojniak!

no coś ty!! czytałam ze tylko chodzić nie będzie mógł przez jakiś czas :blink:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #482026 przez kika1985
andzia niestety ci nie pomogę bo nie znam się na wynikach, a wizytę masz 10 jak ja prawda??

leniusia nie przejmuj sie tymi 15 kilogramami, jesteś młoda po porodzie wszystko zrzucisz :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka