BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #485569 przez kika1985
mamcia2013 napisał:

Taaa Lafi jebne fote po całości :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #485571 przez kika1985
Depeche napisał:

kika1985 napisał:

Depeche napisał:

a moj chce, ale ja sie wstydze ;-)

a co on mało widział?? :silly:

To dziwne, ale od kiedy jestem w ciazy to sie go wstydze. Wstydze sie podczas seksku, zeby mi tam nie zagladal, czuje sie malo kobieco. Czuje sie jak slon, wczoraj chcielismy od tylu, ale mnie bolalo, normalnie za duzy brzuch i skonczylo sie na tzw. lyzeczki. Na wieksze zabawy nie mam ochoty, bo sie wstydze, pewnie swojego cielksa. Nie mialam chyba tak w poprzedniej ciazy.
Co do golenia, to wstydze sie z zasady, uwazam, ze pielegncja to moj obowiazek. Nie wyobrazam sobie , jak np. moja kolezanka, rzec mozna przyjaciola, ma cotygodniowy rutual golenia pi.dzicha przez swojego meza.Ona nie potrafi sie sama jakos wygolic maszynka, tylko on jej to robi kremem do golenia. Ponoc w sobote co tydzie, jak uspia dzieciaki, ona sie rozwala na lozku, a on ja tam oporzadza. Dla mnie to jest niesmaczne. Ale i jakie smieszne, jak ona o tym opowiada ;-)

rytuał golenia pi....cha

hahahaahaha normalnie wymiękam :P

12 lata 1 miesiąc temu #485574 przez kika1985
Beata 26 napisał:

Zostawic kilka ciezarnych kobiet samych i prosze jakie tematy sie przewijaja.
Ja moze w wielkim skrocie: 85E stanik, piersi rosna chyba kazdego dnia - przypadkiem dzis doszla. Do wniosku, ze kazdy stanik mnie gdzies uwiera! Nic mi nie leci, a piersi sa ciezkie.
W dolinie sekretow - zero przecinek zero wloska ;)
Dzis zwazona po raz pierwszy odkrylam 8 z przodu! Szok, ze myslalam, ze zemdleje (przy 176 cm wzrostu).
I juz zapomnialam co mam jeszcze napisac, bo pamiec plata mi figle.

Beata rozmiar biustu mamy teraz taki sam, ja mam 173 wzrostu i też 8 w przodu:P

12 lata 1 miesiąc temu #485577 przez kika1985
ja się dziś obudziłam ze skurczem łydki, pierwszy raz w ciąż

chyba czas zacząć pić mniej kawy

12 lata 1 miesiąc temu #485579 przez Lafi
Witam:)
Ale sie odzimniło:(

Kika a magnez masz?

12 lata 1 miesiąc temu #485589 przez kika1985
Lafi nie mam zadnych witamin bo lekarz mi nie kazał

a mogę sobie kupić w aptece magnez i brać??

dziewczyny zmieniłam suwaczek bo tamten nie działa, wpisałam tą samą datę porodu i mi wyszło inaczej B)

12 lata 1 miesiąc temu #485591 przez patrycja85
hej laseczki:)

kika-lafi ma rację:) magnez. ja od wczoraj biorę 3 razy dziennie. Pani doktor mówiła żeby brać bo pomaga a nie szkodzi bo jest wydalany z moczem.

ej wam też tak szybko rosną paznokcie? nie miałam tak:)

miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu #485593 przez kika1985
chyba ten suwak działa dobrze, bo termin porodu mam 2 dni po Beacie, no isię zgadza, kurcze jakie to głupie wszystko te cale odliczanie ... hehehe

patrycja a mam kupić zwykły magnez czy powiedzieć że jestem w ciąży i jest jakiś specjalny???

12 lata 1 miesiąc temu #485595 przez mamcia2013
Hej Wariatki moje ;)

Ja juz po śniadanku.

Andzia bidulo, pod kołdrę i grzej się :kiss:

a ja mam niedobór magnezu, bo poniżej normy. To pewnie mi zaleci coś do "Łykania" :D

12 lata 1 miesiąc temu #485598 przez Depeche
Hej
Kika sam magnez niewiele pomoze, popros w aptece preparat przeciwko skurczom i poiwedz, ze jestes w ciazy. Ja jak bylam z Laura, mialam przez cala ciaze okropne, doslownie na obie lydki, darlam sie w nocy jak wariatka. One mi cos tam sprzedaly i mowily, ze w ciazy mozna, tam sa rozne skladniki : magnez , potas. AAA no i zwieksz spozycie pomidorow i bananow. :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #485602 przez Depeche
A ja wczoraj kupilam sobie takie nachosy , strasznie pikantne. I wlasnie je palaszuje, ale przydalby sie jakis dip, tylko zrobic nie potrafie. Ale mnie rura pali ;-)

A i kupilam mojej mlodej ten wymarzony zamek z kucykami... jestem nienormalna. Karaoke dostanie od Mikolaja, a kucyki od Gwiazdora, albo na odwrot.

12 lata 1 miesiąc temu #485606 przez Agnieszka86
Dzień dobry brzuchate kobietki:)
ale się rozpisałyście wczoraj:) Ja na nogach od 6, bo rano pojechaliśmy z mężem odebrać w końcu samochód. Ale to nic, wczoraj szanowny m-żonek oświadczył mi, że ... zwolnił się z pracy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Złapałam takiego doła, jak stąd na koniec świata, czy on zdurniał do końca! Posprzeczał się z szefem o te ciągłe delegacje i powiedział, że nie będzie tam pracował! Ja wiem, że zginąć nam nie da, ale ciężko u nas o pracę. Jak pracował, to nie raz wkurzony wracał i różnie było, ale ja miałam tą komfortową sytuację, że jest praca-jest płaca! Przynajmniej moja wypłata będzie. A teraz takie wydatki, a ten zrezygnował! No szok! A i żeby było śmieszniej dzisiaj ostatni raz poszedł do pracy!
Nie mam na nic siły przez to wszystko :(
U nas strasznie dzisiaj zimno, zmarzłam rano, bo jeszcze na zakupy podjechałam. Chyba zima jest już naprawdę blisko.
Za 5 godzin idę się szykować na wizytę, cieszę się (zobaczę Zosię) i boję (interpretacja wyników glukozy).
A dzisiaj wkroczyłam oficjalnie w 7 miesiąc.

12 lata 1 miesiąc temu #485607 przez patrycja85
kika-pani doktor zapisała mi na karteczce-magnez z wit B6 (3x1 tab), albo Aspargin (ten zawiera dodatkowo potas- 3x 2 tab). jako że miałam w domu ten z witaminą B6 to zużyję go i wtedy kupię ten Aspargin.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #485608 przez Unbreakable
Wy po śniadanku a ja zaraz chyba padnę z głodu. Czekam te 2 godziny po wypiciu glukozy i walczę ze swoim żołądkiem i jego odruchami. Okropny ten roztwór...
Dzis natomiast uslyszalam tekst rroku w kolejce, na szczescie nie mojej bo ja pewnie zareagowalabym inaczej. Stoi kobieta w kolejce wchodzi przed nia elegancko ubrany facet z tekstem "przepraszam ja bez kolejki bo jestem emerytowanym lekarzem" . I co z tego ja sie pytam ?
A co do magnezu to ja lykam po prostu jakis z witamina b6

Agnieszka 86 moze glupio ze podjął taka decyzje na goraco bez konsultacji, ale pewnie wie co robi... Nie denerwuj sie bo jak powiedzialas napewno o was zadba a teraz potrzebuje Twojego wsparcia. Glowa do gory... klotnie wam nie pomoga. Trzymaj sie

12 lata 1 miesiąc temu #485611 przez Agnieszka86
patrycja85 napisał:

kika-pani doktor zapisała mi na karteczce-magnez z wit B6 (3x1 tab), albo Aspargin (ten zawiera dodatkowo potas- 3x 2 tab). jako że miałam w domu ten z witaminą B6 to zużyję go i wtedy kupię ten Aspargin.

Ja od samego początku łykam magnez 2x dziennie, albo Magne B6, albo SlowMag-te mi polecił mój ginekolog.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka