BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #486193 przez Paulina 77
dominia napisał:

Paulina na czczo masz dobrze ale po obciążeniu niestety norma jest po 2h <7.8 mmol/l :)
Więc lekarz dobrze, że kazał Ci mierzyć cukier i polecam od razu dietke dla słodziutkich mam :)
Kłucia się nie bój po kilku razach się przyzwyczaisz :blink:

Andzia są lepsze na lutówkach :P ale dziekuje :kiss:

dominia gdzie się kłujecie, żeby najmniej bolało? jaki jest najlepszy nakłuwacz? bo glukometr mam kupić contour ts. i przed posiłkami nie mierzyć, tylko rano na czczo?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486195 przez Depeche
Lenusia, blagam przyslij mi choc fote na priva, nikomu nie pokaze. Marze o rudych wlosach, a ja jestem Twoj typ czarna , ciemna karnacja i ciemne oczy. Bede wiedziala czy warto!

Koticz, mi moj maz tez sie oswiadczyl 19 grudnia, ale 2006 roku ;-) w moje 29 urodziny ;-). Ale my oboje jestesmy malo romantyczni, biedny podpytywal o pierscionek,a ja chcialam z bialego zlota z czarnym oczkiem. Nie mogl znalezc z onyksem, wiec mam taki z ciemnogranatowym szafirem.Siedzielismy w aucie i on mnie przytulil i zapytal. Kwiatow nie bylo. Dopiero na oficjalnych w styczniu ;-)

Paulina, czekalas z Tym do slubu NOOOO szacun! Zwazajac, ze ja mialam 30-tke to chyba jakbym czekala to pewnie by mi zarosla pajeczyna ( kurde mam teraz nadzieje, ze wyszlas mlodo za maz, bo nie wiem jak ja to potem wytlumacze).

12 lata 1 miesiąc temu #486199 przez lenusia7
Depeche nawet tego nie uwieczniłam ... ale nie kochana nie pakuj sie w to . To nie dla naszego typu urody my juz na zawsze zostaniemy czarnuchami lub raz +refleksy miałam polecam . ale inne kolory odpadaja ja juz próbowałam i pasemka i blond i czerwienie teraz rudzina ... nic z tego

12 lata 1 miesiąc temu #486200 przez patrycja85
aksa-ja mam dziś romantic wieczor z B;) tylko że jeszcze go nie ma:) ale tak właśnie sobie teraz pomyślałam że dziś andrzejki a nas nikt nie zapraszał-albo wszyscy siedzą w domu albo ciąża nas wykluczyła;) wolę myśleć że siedzą w domu:)

12 lata 1 miesiąc temu #486201 przez mamcia2013
Lenusia mówisz że dla niebieskookich jest rudy? Hmm ja miałam ostatnio chęc na rudy ale boję sie :D a mam niebieskie oczyska :P

12 lata 1 miesiąc temu #486204 przez lenusia7
tak mi powiedziala fryzjerka ze bede zaraz na czrno malowac bo rudy mi nie pasuje tylko niebiesko i zielono okim

12 lata 1 miesiąc temu #486205 przez Depeche
kurde, rzeczywiscie dzis Andrzejki. Jakze bym sie browara napila, a mamcala zgrzewke, termin sie skonczy i sie zmarnuja ;-(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486206 przez dominia
Paulina jak kupisz ten glukometr to będziesz miała w nim nakłuwacz :) mierzysz z boków opuszków palców u rąk :) mierzysz na czczo 8h po ostatnim posiłku czyli po kolacji, którą jesz koło 22, później godzinę po śniadaniu głównym, godzine po obiedzie i godzine po głównej kolacji :) w sumie 4 razy musowo musisz mierzyc :) nie wiem czy miałaś konsultacje z diabetologiem jeżeli nie to mierz tylko tyle ile Ci mówiłam :) chyba, że będziesz 'testować' jedzenie i mierzyć po godzinie jak cukier na nie reaguje :)
Aha i dzisiaj dostałam prawidłowe normy mierzenia glukometrem CUKRZYCY CIĘŻARNYCH: na czczo jest to od 65 do 90 jednostek a 1h po posiłku do 120 :)

12 lata 1 miesiąc temu #486207 przez Depeche
lenusia7 napisał:

tak mi powiedziala fryzjerka ze bede zaraz na czrno malowac bo rudy mi nie pasuje tylko niebiesko i zielono okim

to moja corunia bedzie pewnie sie farbowac, ciemna karnacja zielone oczy, wcale do matki niepodobna

12 lata 1 miesiąc temu #486211 przez mamcia2013
Dominia a ja dziś po obiedzie miałam 130! A wczoraj po płatkach z mlekiem 137!!
Wychodzi na to że powinnam żryć tylko ciemny chleb z serem i ogórkiem!

12 lata 1 miesiąc temu #486220 przez Paulina 77
dominia dzięki za info :) na razie jestem wkurzona tym całym cyrkiem, ale czekam aż mi przejdzie :lol:

lenusia ja też zrobiłam sobie na głowie "pralinę" z loreal casting, i też niefajna - za jasny brąz, taki rudawy właśnie. Wrócę następnym razem do najbardziej mi pasującego chłodnego "jasnego brązu" z castinga, a po ciąży mam nadzieję do henny khadi orzechowy brąz - włosy są po niej cudne :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486221 przez dominia
Mamcia no to troche za dużo .. u mnie dzisiaj diabetolog się nawet czepiała wyniku 123 i powiedziała, że jak nie będę trzymać diety to wsadzi mi insuline :dry:
Ja nie jem płatków z mlekiem.. mleko ma w sobie swój cukier i zrezygnowałam całkiem, co najwyżej łyczek z kartonu przed spaniem jak mama nie widzi żeby się nie darła, że pije z gwinta :silly: żółty ser też jem tylko pół plasterka na bułce przed snem :)

Paulina to jest bardzo dobra strona dla słodkich mam, przede wszystkim jeżeli chodzi o to co możemy jeść :)

www.slodkiemamy.edu.pl/index.php?page=cukrzyca_ciazowa

12 lata 1 miesiąc temu #486223 przez Paulina 77
Depeche napisał:

Paulina, czekalas z Tym do slubu NOOOO szacun! Zwazajac, ze ja mialam 30-tke to chyba jakbym czekala to pewnie by mi zarosla pajeczyna ( kurde mam teraz nadzieje, ze wyszlas mlodo za maz, bo nie wiem jak ja to potem wytlumacze).

hehehe :lol: :lol: nie zarosłam pajęczyną, miałam 31, jak wychodziłam za mąż

12 lata 1 miesiąc temu #486225 przez Depeche
Paulina 77 napisał:

Depeche napisał:

hehehe :lol: :lol: nie zarosłam pajęczyną, miałam 31, jak wychodziłam za mąż

Tego sie wlasnie obawialam :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #486226 przez Depeche
a ja dzis dosuszam pranie w lazience ( wisi poszwa na koldre, moge zapaskudzic) i jutro z rana klade jasny bronz z Loreal. Jeszcze tego w piance nie uzywalam, pewnie i tak nie wyjdzie, bo ostatnio cos takiego wyszlo u mnie jak jakas wisnia.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka