- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
1,5 roku po zaręczynach i 3 miesiącach od ślubu musiałam jechać do jubilera przeciąć pierścionek zaręczynowy, bo przełożyłam go na środkowy palec prawej ręki i nie mogłam go ściągnąć, tak mi napuchł
Po jakimś czasie znalazłam karteczkę z listą zakupową, którą napisał mój mężol przed zaręczynami:
-chleb
-masło
-pączki (był wtedy tłusty czwartek)
-pierścionek zaręczynowy
Nie ma jak praktyczne podejście
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
vernix Mnie D. oświadczył się w klasyczny sposób. 13. lutego 2010 r.(bo nie wytrzymał do Walentynek) zaprosił mnie do kina na film "Wszystko co kocham". Gdy przechodziliśmy przez ośnieżony park rzucił się na kolana i drżącymi rękoma wyciągnął pierścionek. Potem była uroczysta kolacji w restauracji, wzruszenia i moje niedowierzanie. Po 2 miesiącach poznali się nasi rodzice.
1,5 roku po zaręczynach i 3 miesiącach od ślubu musiałam jechać do jubilera i przeciąć pierścionek zaręczynowy, bo przełożyłam go na środkowy palec prawej ręki i nie mogłam go ściągnąć, tak mi napuchł
Po jakimś czasie znalazłam karteczkę z listą zakupową, którą napisał mój mężol przed zaręczynami:
-chleb
-masło
-pączki (był wtedy tłusty czwartek)
-pierścionek zaręczynowy:lol:
Nie ma jak praktyczne podejście
Widzisz, mój R nie robi listy z zakupami i potem wraca bez połowy rzeczy
Ale się obżarłam frytami
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
u nas było zwyczajnie, pojechaliśmy "się zaręczyć" do parku w Pszczynie tylko pierścionek był dla mnie tajemnicą
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Z wizyty wróciłam podłamana, aż się poryczałam:(
Mam iść do diabetologa, ale to szczegół. Podczas pomiarów lekarz powiedział, że brzuszek Zosi jest wielkościowo tydzień do tyłu:( w stosunku do reszty ciała, które są odpowiednie do jej wieku. Ale powiedział, że nie jest to powód do zamartwiania i że zrobimy dokładniejsze badanie na następnej wizycie. Tak mnie to zmartwiło, że nie mam na nic ochoty:(
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Hej, nie czytałam Was wstecz więc do niczego się nie odniosę;/
Mam iść do diabetologa, ale to szczegół. Podczas pomiarów lekarz powiedział, że brzuszek Zosi jest wielkościowo tydzień do tyłu:( w stosunku do reszty ciała, które są odpowiednie do jej wieku. Ale powiedział, że nie jest to powód do zamartwiania i że zrobimy dokładniejsze badanie na następnej wizycie. Tak mnie to zmartwiło, że nie mam na nic ochoty:(
szybko się skontaktowałam ze znajomym pediatrą, który pracuje na noworodkach i powiedział, że tak się może dziać, ale nie ma się co bać. Najważniejsze żeby się główka dobrze rozwijała, a reszta ciała dogoni w swoim czasie. Wiadomo, trzeba to kontrolować. Więc NIE MARTW SIĘ KOCHANA, Twoj gin ma rację
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Agnieszka86 napisał:
Hej, nie czytałam Was wstecz więc do niczego się nie odniosę;/
szybko się skontaktowałam ze znajomym pediatrą, który pracuje na noworodkach i powiedział, że tak się może dziać, ale nie ma się co bać. Najważniejsze żeby się główka dobrze rozwijała, a reszta ciała dogoni w swoim czasie. Wiadomo, trzeba to kontrolować. Więc NIE MARTW SIĘ KOCHANA, Twoj gin ma rację
Paulinko, jesteś kochana Dziękuję Ci bardzo Bo ja już od zmysłów odchodzę
- lenusia7
- Gość
Dzieciaczki rozwijają się we własnym tempie brzuszek nie jest tak jak czaszka elementem skostniałym i nie musi on wpadać 100% w wymiar. Głowa do góry
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Ja też nie pisalam ostatnio, bo przechodzę chyba jakieś załamanie nerwowe z bezsilności - pojechalam do szpitala na badania w sprawie tych wycieków dziwnych. Sprawdzili mi mocz, ciśnienie, temperaturę, bicie serca dziecka, pomacali brzuch, zbadala mnie ginekolog i stwierdziła, że szyjka zamknieta, ale dużo rzeczywiście tej wydzieliny i dla niej to wygląda jak infekcja grzybiczna. Dostałam clotrimazol maść i globulkę jednorazowo i kazali mi się na drugi dzień zgłosić znów na badania, żeby wykluczyć wyciek płynow owodniowych, bo lekarka powiedziala, że nie jest pewna. Pojechałam, wyczekałam się z 3 godziny, spytali mnie, po co w ogóle przyszłam, więc musiałam historię opowiedzieć od nowa, mimo teczki z moją historią badań. Kazali mi - dosłownie - wyjąć wkładję higieniczną, popatrzyli na nią i na oko stwierdzili, że to nie plyny raczej. A jak będzie dalej ciekło, to się mogę ew. zgłosić. W papierach mam wpisane, że prawdopo. infekcja albo SROM (skrót: wyciek płynu owodniowego), to drugie ze znakiem zapytania, czyli nie wykluczone. Więc nadal nie wiem. Nie jem i nie śpię ze stresu, cieknę nadal trochę i nie wiem.
Moja koleżanka w spytała w moim imieniu ginekologa w Polsce i stwierdził, że to chyba banda idiotów, bo wyklucza się cieknięcie płynów tylko na podstawie USG (sprawdza się poziom płynów) albo na podsatwie wymazu z pochwy i badan laboratoryjnych. Na pewno nie na oko. Dodał, że to takie typowe w UK, bo ciąże do końca 25 tygodnia zgodnie z rozporządzeniem nie są podtrzymywane, więc diagnozują na oko. Do 24 tyg. dopuszcza się przecież aborcję, więc nic dziwnego.
Mam kompletną załamkę.
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
- offca87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Najważniejszy ktoś - jest nim mały Toś :) :)
Wiecie co? Tak sobie myślę.. odkąd jestem w ciąży i wiem, że walczę o swoje dziecko, mam tyle odwagi, energii, zacięcia, jak mama-lwica. Wcześniej potrafiłam odpuścić, machnąć ręką, nawet na swoje zdrowie, bo mi się nie chciało szamotać z systemem.
I z serca Wam życzę, żebyście nie musiały sprawdzać, czy macie tak samo :*
Ps. Swoją drogą - nieodgadnione dla mnie jest to, że te płyny moga wyciekać przy zamkniętej szyjce. Jakieś to dla mnie nielogiczne. Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.
- AniaCzajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jestem mama:)
A co do oświadczyn to mój mąż oświadczył mi się w sylwestra a najśmieszniejsze było to że wywrócił choinkę jak się podnosił z klęku:) się uśmiałam wtedy a on poważny jak nigdy:)
Miłego dnia dziewczyny odezwę się wieczorem:)