BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486332 przez vernix
Mnie D. oświadczył się w klasyczny sposób. 13. lutego 2010 r.(bo nie wytrzymał do Walentynek) zaprosił mnie do kina na film "Wszystko co kocham". Gdy przechodziliśmy przez ośnieżony park rzucił się na kolana i drżącymi rękoma wyciągnął pierścionek. Potem była uroczysta kolacji w restauracji, wzruszenia i moje niedowierzanie. Po 2 miesiącach poznali się nasi rodzice.

1,5 roku po zaręczynach i 3 miesiącach od ślubu musiałam jechać do jubilera przeciąć pierścionek zaręczynowy, bo przełożyłam go na środkowy palec prawej ręki i nie mogłam go ściągnąć, tak mi napuchł:)

Po jakimś czasie znalazłam karteczkę z listą zakupową, którą napisał mój mężol przed zaręczynami:
-chleb
-masło
-pączki (był wtedy tłusty czwartek)

-pierścionek zaręczynowy :P :ohmy:

Nie ma jak praktyczne podejście :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #486338 przez Gosia27

vernix Mnie D. oświadczył się w klasyczny sposób. 13. lutego 2010 r.(bo nie wytrzymał do Walentynek) zaprosił mnie do kina na film "Wszystko co kocham". Gdy przechodziliśmy przez ośnieżony park rzucił się na kolana i drżącymi rękoma wyciągnął pierścionek. Potem była uroczysta kolacji w restauracji, wzruszenia i moje niedowierzanie. Po 2 miesiącach poznali się nasi rodzice.

1,5 roku po zaręczynach i 3 miesiącach od ślubu musiałam jechać do jubilera i przeciąć pierścionek zaręczynowy, bo przełożyłam go na środkowy palec prawej ręki i nie mogłam go ściągnąć, tak mi napuchł

Po jakimś czasie znalazłam karteczkę z listą zakupową, którą napisał mój mężol przed zaręczynami:
-chleb
-masło
-pączki (był wtedy tłusty czwartek)

-pierścionek zaręczynowy:lol:

Nie ma jak praktyczne podejście

Widzisz, mój R nie robi listy z zakupami i potem wraca bez połowy rzeczy :P

Ale się obżarłam frytami :S

12 lata 1 miesiąc temu #486354 przez vernix
Ja też zeżarłam dwa talerze i nie mogę się ruszać :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #486375 przez Paulina 77
Ale macie super historie z oświadczynami :) :)
u nas było zwyczajnie, pojechaliśmy "się zaręczyć" do parku w Pszczynie :lol: tylko pierścionek był dla mnie tajemnicą :)

12 lata 1 miesiąc temu #486380 przez Depeche
a ja tez chetnie bym sie obzarla, ale jaby mi ktos pod nos podstawil. Zjadlam ostatni kawalek szarlotki i kwitne na kanapie, bo mi sie isc do lazienki nie chce

12 lata 1 miesiąc temu #486382 przez Lafi
Paulina lubie jeżdzic do tego parku,

12 lata 1 miesiąc temu #486482 przez Agnieszka86
Hej, nie czytałam Was wstecz więc do niczego się nie odniosę;/
Z wizyty wróciłam podłamana, aż się poryczałam:(
Mam iść do diabetologa, ale to szczegół. Podczas pomiarów lekarz powiedział, że brzuszek Zosi jest wielkościowo tydzień do tyłu:( w stosunku do reszty ciała, które są odpowiednie do jej wieku. Ale powiedział, że nie jest to powód do zamartwiania i że zrobimy dokładniejsze badanie na następnej wizycie. Tak mnie to zmartwiło, że nie mam na nic ochoty:(

12 lata 1 miesiąc temu #486501 przez Paulina 77
Agnieszka86 napisał:

Mam iść do diabetologa, ale to szczegół. Podczas pomiarów lekarz powiedział, że brzuszek Zosi jest wielkościowo tydzień do tyłu:( w stosunku do reszty ciała, które są odpowiednie do jej wieku. Ale powiedział, że nie jest to powód do zamartwiania i że zrobimy dokładniejsze badanie na następnej wizycie. Tak mnie to zmartwiło, że nie mam na nic ochoty:(

szybko się skontaktowałam ze znajomym pediatrą, który pracuje na noworodkach i powiedział, że tak się może dziać, ale nie ma się co bać. Najważniejsze żeby się główka dobrze rozwijała, a reszta ciała dogoni w swoim czasie. Wiadomo, trzeba to kontrolować. Więc NIE MARTW SIĘ KOCHANA, Twoj gin ma rację :)

12 lata 1 miesiąc temu #486504 przez Agnieszka86
Paulina 77 napisał:

Agnieszka86 napisał:

szybko się skontaktowałam ze znajomym pediatrą, który pracuje na noworodkach i powiedział, że tak się może dziać, ale nie ma się co bać. Najważniejsze żeby się główka dobrze rozwijała, a reszta ciała dogoni w swoim czasie. Wiadomo, trzeba to kontrolować. Więc NIE MARTW SIĘ KOCHANA, Twoj gin ma rację :)

Paulinko, jesteś kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: Dziękuję Ci bardzo :kiss: :kiss: :kiss: Bo ja już od zmysłów odchodzę:(

12 lata 1 miesiąc temu #486505 przez lenusia7
Do 2 Tygodni nie ma sie czym martwić.
Dzieciaczki rozwijają się we własnym tempie brzuszek nie jest tak jak czaszka elementem skostniałym i nie musi on wpadać 100% w wymiar. Głowa do góry

12 lata 1 miesiąc temu #486518 przez dominia
Z tego co wiem to brzuszek w cukrzycy ciazowej jest bardzo wazny :) ale nie wiem czy w strone wiekszego czy mniejszego .. Ustabilizujesz sobie wszystko i z dzidziem bedzie idealnie :)

12 lata 1 miesiąc temu #486536 przez offca87
Hej Dziewczyny.

Ja też nie pisalam ostatnio, bo przechodzę chyba jakieś załamanie nerwowe z bezsilności - pojechalam do szpitala na badania w sprawie tych wycieków dziwnych. Sprawdzili mi mocz, ciśnienie, temperaturę, bicie serca dziecka, pomacali brzuch, zbadala mnie ginekolog i stwierdziła, że szyjka zamknieta, ale dużo rzeczywiście tej wydzieliny i dla niej to wygląda jak infekcja grzybiczna. Dostałam clotrimazol maść i globulkę jednorazowo i kazali mi się na drugi dzień zgłosić znów na badania, żeby wykluczyć wyciek płynow owodniowych, bo lekarka powiedziala, że nie jest pewna. Pojechałam, wyczekałam się z 3 godziny, spytali mnie, po co w ogóle przyszłam, więc musiałam historię opowiedzieć od nowa, mimo teczki z moją historią badań. Kazali mi - dosłownie - wyjąć wkładję higieniczną, popatrzyli na nią i na oko stwierdzili, że to nie plyny raczej. A jak będzie dalej ciekło, to się mogę ew. zgłosić. W papierach mam wpisane, że prawdopo. infekcja albo SROM (skrót: wyciek płynu owodniowego), to drugie ze znakiem zapytania, czyli nie wykluczone. Więc nadal nie wiem. Nie jem i nie śpię ze stresu, cieknę nadal trochę i nie wiem.

Moja koleżanka w spytała w moim imieniu ginekologa w Polsce i stwierdził, że to chyba banda idiotów, bo wyklucza się cieknięcie płynów tylko na podstawie USG (sprawdza się poziom płynów) albo na podsatwie wymazu z pochwy i badan laboratoryjnych. Na pewno nie na oko. Dodał, że to takie typowe w UK, bo ciąże do końca 25 tygodnia zgodnie z rozporządzeniem nie są podtrzymywane, więc diagnozują na oko. Do 24 tyg. dopuszcza się przecież aborcję, więc nic dziwnego.

Mam kompletną załamkę.

12 lata 1 miesiąc temu #486542 przez Paulina 77
offca czyli jeszcze tydzień i będą mieli obowiązek podtrzymać ciążę?? to by wtedy było dobrze, mam nadzieję, że dotrwasz, uczepiłabym się tej myśli, że szyjka zamknięta i leżałabym jak najwięcej, nie dźwigała, nigdzie nie jeździła. Może rzeczywiście to tylko infekcja? A może udałoby Ci się znaleźć jakiegoś polskiego ginekologa?

12 lata 1 miesiąc temu #486545 przez offca87
Wlaśnie szukałam polskiego gienkologa, wysupłam jakims cudem tę kasę i pójdę jak najszybciej. Jutro się umawiam na wizytę, niech mi chodziaż USG zrobi i przynajmniej pogadam z polskim lekarzem i albo się uspokoję (oby, bo tak się nie da funkcjonować) albo im rzucę w twarz w szpitalu diagnozą. I powiem, że są rzeźnikami i zażądam zatrzymania mnie w szpitalu.

Wiecie co? Tak sobie myślę.. odkąd jestem w ciąży i wiem, że walczę o swoje dziecko, mam tyle odwagi, energii, zacięcia, jak mama-lwica. Wcześniej potrafiłam odpuścić, machnąć ręką, nawet na swoje zdrowie, bo mi się nie chciało szamotać z systemem.

I z serca Wam życzę, żebyście nie musiały sprawdzać, czy macie tak samo :*

Ps. Swoją drogą - nieodgadnione dla mnie jest to, że te płyny moga wyciekać przy zamkniętej szyjce. Jakieś to dla mnie nielogiczne. Nigdzie nie znalazłam informacji na ten temat.

12 lata 1 miesiąc temu #486574 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny bóle głowy ustąpiły, siły witalne nadeszły dziś zaczynam działać:) wszystko muszę po dokańczać i ogarnąć:)

A co do oświadczyn to mój mąż oświadczył mi się w sylwestra a najśmieszniejsze było to że wywrócił choinkę jak się podnosił z klęku:) się uśmiałam wtedy a on poważny jak nigdy:)

Miłego dnia dziewczyny odezwę się wieczorem:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka