BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #486825 przez Gosia27
Agnieszka86 ja też mam dziś twardy brzuch,od rana. Nawet jak byliśmy na spacerze to mnie bolał. Wzięłam no-spę i magnez profliaktycznie. Ostatnio często mi się tak dzieje...
R chce wieczorem wyjść, ale ja kompletnie nie mam ochoty :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #486840 przez andzia_zg
Dziewczyny ja też mam dzis twardy brzuch, boli mnie i sie na maksa naciąga. Mąż mówi, że rosnę w oczach.A ja czuje, że się w sobie nie mieszczę... jutro pewnie jak zwykle będzie widać jak urósł przez 1 dzień.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486849 przez Agnieszka86
No to mamy dzisiaj "dzień twardego brzucha" :dry:

Gosia mój mąż też mnie dzisiaj wyciągał na imprezę, bo mają jakąś sędziowską, ale ja się nie nadaję, zwłaszcza teraz jak nic tam nie zjem, a tyle pyszności będzie... a ze swoim prowiantem to trochę tak głupio iść :S Więc właśnie pojechał sam, ale obiecał, że szybko wróci.

12 lata 1 miesiąc temu #486854 przez andzia_zg
Agnieszka ja też siedzę teraz sama bo mój mąż poszedł, jak zwykle w sobote, grac w piłkę i będzie dopiero za godzinę.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486858 przez vernix
U mnie dzisiaj też jakoś kiepskawo...Kręgosłup daje się bardzo we znaki, czuję jak rozciąga się brzucholek.
Mój D. też dzisiaj powiedział, że przez ten tydzień urósł mi domek Heniusia. Tak drogie Panie, zaczyna się najintensywniejszy czas rośnięcia naszych maluszków. Ponoć od 27. tyg.ciąży dziecko rośnie tygodniowo około 100g i 1 cm!

Po obiedzie spałam 2 godziny, gdy siedzę przed kompem czuję jak macica podciągnęła się pod cycki :cheer: .

Patrycja szukaj tego olejku z Babydream na półce obok innych balsamów, oliwek dla przyszłych mam, ogólnie czasami trzeba faktycznie o niego popytać, ale na serio warto.Używam go od 3 tygodni i nie mam po nim wysypki na brzuchu taj jak po J&J. Szybko się wchłania i pięknie pachnie migdałami! Kosztuje 12 zł.
Wygląda tak:

wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486863 przez andzia_zg
vernix mi się tak dzis naciąga brzuch i tak mi rośnie, że aż sie popłakałam z bólu. Dziś musze się mocniej posmarować na wieczór, bo czuję jakby mi brakowało skóry :dry: a jak jeszcze Wojtuś zaczyna się rozciągac to już całkiem. Dziś dzień rosnącego brzucha.
A do tego boli kręgosłup :dry: Normalnie czuje,że się nie mieszczę w swetrze :S a wczoraj był jeszcze dobry :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #486864 przez Agnieszka86
O, to nie jestem sama w ten sobotni wieczór:)

12 lata 1 miesiąc temu #486867 przez vernix
andzia_zg napisał:

vernix mi się tak dzis naciąga brzuch i tak mi rośnie, że aż sie popłakałam z bólu. Dziś musze się mocniej posmarować na wieczór, bo czuję jakby mi brakowało skóry :dry: a jak jeszcze Wojtuś zaczyna się rozciągac to już całkiem. Dziś dzień rosnącego brzucha.

[/i]

Faktycznie Andzia nieźle Wojtuś się rozpycha. Z jednej strony to radość, gdy mężowie czy inne osoby o tym wiedzą,potem oceniają, ale to my czujemy ile to kosztuje nas sił, a w Twoim wypadku- łez. Posmaruj delikatnie brzuszek, zrób taki mały masaż, pomoże na pewno, polecam też położyć podusię pod niego do snu.
Do jutra Wojtuś będzie miał willę:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #486869 przez andzia_zg
Ja do tej pory miałam mały brzuch i teraz mi do dopiero zacznie na maksa wysadzać.
Nawet w poniedziałek jak spotkałam koleżankę to jak mnie zobaczyła to pierwsze jej słowa były "jejku jaki masz malutki brzuszek"

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #486870 przez Agnieszka86
andzia_zg napisał:

Ja do tej pory miałam mały brzuch i teraz mi do dopiero zacznie na maksa wysadzać.
Nawet w poniedziałek jak spotkałam koleżankę to jak mnie zobaczyła to pierwsze jej słowa były "jejku jaki masz malutki brzuszek"

To dobrze, że Wojtuś rośnie i buduje sobie domek:) Lada dzień, nie będziemy widziały swoich stóp :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #486873 przez andzia_zg
dobrze, że się wczoraj zdąrzyłam ogolić, bo dziś to już bym miała z tym problem :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #486876 przez patrycja85
Vernix-dzięki:) kupiłam taki tylko niebieski czyli dla dzieci a nie dla mam:)

ja też sama;)
pracuje i właśnie obejrzałam film 'Pół na pół'-polecam!!!!!!!!!!!! zryczałam się jak głupia-hormony:) ale na serio fajny:)

12 lata 1 miesiąc temu #486880 przez Agnieszka86
Andzia dobrze, że przewidująca jesteś :blink:

Patrycja
a ten film to gatunek wyciskacza łez, czy raczej nie tylko hormony tak zadziałały? Bo ja takich wyciskaczy teraz nie daje rady oglądać :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #486892 przez patrycja85
Agnieszka-pewnie gdybym nie była w ciąży to też bym się popłakała, ale raczej nie aż tak:)
wklejam linka z opisem:)

www.filmweb.pl/film/P%C3%B3%C5%82+na+p%C3%B3%C5%82-2011-537177

obejrzałabym coś jeszcze. tyle programów a nic nie ma...

12 lata 1 miesiąc temu #486900 przez Agnieszka86
patrycja85 napisał:

Agnieszka-pewnie gdybym nie była w ciąży to też bym się popłakała, ale raczej nie aż tak:)
wklejam linka z opisem:)

www.filmweb.pl/film/P%C3%B3%C5%82+na+p%C3%B3%C5%82-2011-537177

obejrzałabym coś jeszcze. tyle programów a nic nie ma...

Dzięki, poszukam go zaraz i obejrzę, bo tak jak mówisz nic w TV nie ma ciekawego :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka