BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #487767 przez Gosia27
Cześć dziewczyny;)
ale tu spokojnie, póki co:) u Nas śniegu przybywa. Całą noc prószyło i teraz też ;) do tego mróz i zima pełną gębą. W planach dziś nic wielkiego do roboty. Miała polecieć na miasto, żeby kupić R coś drobnego na Mikołaja.Ale nie dość, że od wczoraj co chwila leci mi krew z nosa to dziś u nas mają sprawdzać liczniki więc muszę siedzieć w domu.
Zosia dziś o 6 wariowała w brzuszku jak szalona.Widzę, że przeszkadza jej pełny pęcherz. A ja całą noc przesypiam i nie wstaję ani razu siku. Aż sama jestem zaskoczona, ale to lada chwila może się zmienić.
Wczoraj moja koleżanka ze studiów urodziła synka. Poród zakończył się cc, rodziła ze znieczuleniem zewnątrz-oponowym i małemu wahnęło się dosyć mocno tętno i lekarze nie czekali dłużej. Powiem Wam, że mały boski. Jaką ma czuprynę,normalnie gęste loki :lol:
Koticz 3mam mocno kciuki za wizytę. Miłego widzenia z Jagódką.
Chiczi ja takie zawroty głowy miałam wczoraj jak gotowałam obiad. Nie wiem co to było...
Kika opowiadaj jak po weselichu;)

Zajadam się właśnie grzankami na maśle z dżemem truskawkowym mamy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #487770 przez Depeche
Czesc dziewczynki

Unbreakable moja mala tez ma zolte sciany w pokoju, ale to raczej taki cytrynowy zolty.

U nas szczescie zawitalo, spadlo troszke sniegu, dziecko dzis szalalo, kazala sobie zalozyc rekawiczki i probowala lepic sniezki. Mam nadzieje, ze jeszcze troche napada, bo na koniec tygodnia nie posle jej do zlobka, a niech sie nacieszy, w koncu niedlugo koniec swiata ;-p, nie wiem po co ja prezenty na Gwiazdke w zw. z tym kupuje ;-)

A ja posilam sie cola light ;-). Bardzo zdrowo. Kupilam sobie wczoraj takie wielkie zbiorcze prince polo i walcze z myslami , czy sie za nie zabrac czy moze jednak odpuscic.

Na obiadek mam brokulowa z soboty,a na drugie planuje zrobic makarin ze szpinakiem w sosie smietanowym z parmezanem.

12 lata 1 miesiąc temu #487772 przez lenusia7
Ja dalej mam problem z zasłabnięciami ... do tego doszły mdlosci wymioty <rano i na wieczor> dziwny ze mnie prypadek..

Zolty kanarkowy jest swietny sama mialam taki w malym ale jak dowiedzialam sie ze chlopiec znowu przemalowuje :P
Do zoltego daj sobie jedna jasna szara sciane polecam :szara poswita z duluxa na niej zolte ramki typu:http://allegro.pl/zegar-na-sciane-2w1-ramka-ramki-na-zdjecie-10x15-i2774470348.html LUB NAPIS allegro.pl/kolorowe-literki-3d-imie-dzie...tis-i2827670020.html I BEDZIE CUDNI :p

12 lata 1 miesiąc temu #487775 przez Depeche
Lenusia, moja swiadkowa miala cala taka ciaze, niestesty.

12 lata 1 miesiąc temu #487777 przez lenusia7
ja do 4,5 miesiaca nawet nie czulam ze jestem w ciazy a teraz od jakiegos czasu tak mi sie poprzestawiało , nie wiem czemu

12 lata 1 miesiąc temu #487778 przez Gosia27
Lenusia7 ja sam początekciązy to rewelacyjnie znosiłam. Od czasu do czasu sporadycznie mdłości. Teraz tak mam, że czuję jakby mi ktoś dopływ krwi odciął i masakra...

12 lata 1 miesiąc temu #487779 przez Depeche
No niestety tak to jest, moj mlody tak mi wali po zebrach szczegolnie wieczorem, ze sobie pozycji do spania nie moge znalezc.

12 lata 1 miesiąc temu #487780 przez lenusia7
Im blizej porodu tym gorzej bedziemy sie czuc ja mam ogromne problemy ze spaniem w nodze mi promienuje wszystko boli za duzy ciezar na jednym boku :D Chyba kupie tę poduche o ktorej pisalyscie moze mi ulzy

12 lata 1 miesiąc temu #487781 przez patrycja85
hej laseczki:)

vernix-czekałam aż doczytasz. ja się popłakałam na koniec tej ksiązki. taka walka i taki koniec...

agnieszka-obejrzałaś te pół na pół?podobało ci się?

unbreakable-gratuluję zakupu;) śliczna ta kurteczka:) ja mam teraz zakaz allegrowania ale jak bedę przeglądać i znajdę coś ładnego dla dziewczynki to podeślę:)

lenusia-jak egzamin??? fajne te literki-ja się napaliłam na te które wam kiedys wklejałam ale te twoje połowę tańsze...

www.peticado.pl/pl/oferta/literki

depeche-jak przeczytałam o coli to nie mogę myśleć o niczym innym:)

miłego dnia, my się bierzemy do pracy:)

12 lata 1 miesiąc temu #487783 przez Gosia27

Depeche: No niestety tak to jest, moj mlody tak mi wali po zebrach szczegolnie wieczorem, ze sobie pozycji do spania nie moge znalezc.

Mojej małej daleko brakuje do żeber. Jak leżę to czuję ją po bokach i koło pepka, a jak to nisko w okolicach spojenia łonowego...Moja mała też nie zapowiada się na wielkoluda.

12 lata 1 miesiąc temu #487785 przez lenusia7
]pati a dziekuje egazamin zaliczony :) Takze mam z głowy:P Powiem wam ze te ksiazki w biedrace bardzo fajne .. kupilam Pokochaj mnie mamo, i Oddajcie mi dzieci .. koncze ta pierwsza rewelacja ale uplakalam sie i stracilam zdrowa ze ho ho :P

12 lata 1 miesiąc temu #487787 przez Depeche
Gosia27 napisał:

Depeche: No niestety tak to jest, moj mlody tak mi wali po zebrach szczegolnie wieczorem, ze sobie pozycji do spania nie moge znalezc.

Mojej małej daleko brakuje do żeber. Jak leżę to czuję ją po bokach i koło pepka, a jak to nisko w okolicach spojenia łonowego...Moja mała też nie zapowiada się na wielkoluda.

To chyba nie ma nic wspolnego z wielkoscia dziecka. Moja corka , ta ktora juz jest od dwoch lat na swiecie, w zyciu mi po zebrach nie przywalila, wsadzala konczyny gdzies tam w boki i raczej mnie myziala. A ten to wali na oslep gdzie popadnie, byleby mocno, az mi brzuch skacze, a gdzie tu do porodu.

12 lata 1 miesiąc temu #487790 przez lenusia7
hehe to fajnie bedzie ruchliwy smyk :) Moj ospaly cos.... nie wiem po km jak mama taka zywa a ojciec tym bardziej :) najpierw czulam bardzo nisko a z dnia na dzien jakby ciut wyzej. Wczoraj jedynie zapukalam do niego pluszkami jak mi odwinąl brzuch podskoczyl wiecej go nie zaczepialam haha widac nie zna sie na zartach

12 lata 1 miesiąc temu #487793 przez patrycja85
a mój już przybija piątki:) naciskam delkiatnie na brzuch i mówię Ignaś przybij piątkę i on oddaje:)))
a tak w ogóle to on się najbardziej ożywia jak B wraca z pracy. wystarczy że przejdzie przez drzwi wejściowe i zaczyna coś do mnie mówić-to mały wariuje:) myślicie że to możliwe żeby juz tak rozpoznawał głosy czy to zbieg okoliczności?

12 lata 1 miesiąc temu #487795 przez Gosia27
Patrycja85:

a mój już przybija piątki:) naciskam delkiatnie na brzuch i mówię Ignaś przybij piątkę i on oddaje:)))
a tak w ogóle to on się najbardziej ożywia jak B wraca z pracy. wystarczy że przejdzie przez drzwi wejściowe i zaczyna coś do mnie mówić-to mały wariuje:) myślicie że to możliwe żeby juz tak rozpoznawał głosy czy to zbieg okoliczności?

Są dni że od rana jest cisza, wraca R z pracy i mała się ożywia. I chyba faktycznie tak jest.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka