BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487797 przez Agnieszka86
Dzień dobry!

Ale u nas nasypało przez noc, jest biało bielusieńko! Z 15 cm na ziemi leży! A ja zaraz do rodzinnego po skierowanie idę :dry: Wychodzić się nie chce, bo ciągle pada...
Patrycja myślę, że reakcja na głos taty jest jak najbardziej prawdopodobna, też tak czasem Zosia reaguje na tatę:) Dzisiaj u mnie rano wierciła się jak oszalała :ohmy:

Lenusia garatuluję zdanego egzaminu:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #487804 przez Depeche
Moja Laura byla taka kominikatywna, ja jej pukalam ,a ona oddawala. A Kubajest inny, szaleje, ale jak go nie zaczepiam. Jak poloze reke na brzuchu to przestaje, a jak juz ojciec nie daj Boze to z 5 min, sie nie rusza.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487807 przez andzia_zg
Dzień doberek :-)

Poleżałam sobie dziś dłużej i nie miałam chęci wstawać. I rano śnił mi się Wojtuś. Mały, fajny blondasek, miał parę miesięcy, już siedział i się chichrał :lol:

Jeśli chodzi o zaczepianie brzucha to mój bardzo się ożywia jak mąż nachyli sie nad brzuchem i cos powie. Ale wtedy wariuje :lol: Lubię też jak m połozy rękę na brzuch to mały wtedy tez kopie...

patrycja czytałam,że dziecko od 27 tygodnia bardzo reaguje na męskie, niskie głosy, bardziej niż na głosy kobiet (oprócz naszego oczywiście)i je rozpoznaje. Stąd Twój maluszek tak się cieszy, bo rozpoznaje głos taty :-)

koticz trzymam kciuki za wizytę :-) a jutro kolej na xxElaElaEexx :lol:

kika czekamy na relację jak tam po weselu :-) no i oczywiście chcemy zobaczyć zdjęcie sukienki :lol:

Co do koloru ścian to ja w tym wynajmowanym mieszkaniu w sypialni mam taki delikatny fiolet. Nie będę komuś malowała,a ściany wyglądają jeszcze dobrze. Jedynie na ścianie gdzie stoi łóżeczko wisi lustro od toaletki to będę musiała je ściągnąć i zakleić dziurki. Może nakleje naklejki na ścianie i dziurek nie będzie widać.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #487808 przez Agnieszka86
Depeche u nas też tak było, że jak mąż kładł rękę na brzuchu to cisza jak makiem zasiał, teraz już zdarza się, że Zosia pozawala mu się poczuć, ale tylko czasami... To jest bardzo ciekawe zjawisko... :unsure:

12 lata 1 miesiąc temu #487813 przez Agnieszka86
Zmykam, idę przedzierać się przez zaspy :S Do później, nie piszcie bardzo dużo...plizzzzz...

12 lata 1 miesiąc temu #487821 przez Depeche
Hm, no moj jest dziki ;-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487832 przez vernix
Dzień doberek Dziewczyny!

Gosia odpocznij dzisiaj, to krwawienie z nosa w sumie jest normalne w ciąży, ale lepiej położyć nogi do góry i dać sobie na luz.

Depeche ja też dzisiaj robię makaron ze szpinakiem :laugh:

Andzia i co kominkiem? Nie musicie go wyburzać? mam nadzieję, że nie.

Kika pewnie odsypia balety:) Jak wstaniesz, to koniecznie wrzuć fotki!

Koticz trzymam kciuki (nadal) za wizytę.
Ja mam widzenie z Heniusiem w środę o 8.30. Mężol ma wolne, więc będzie małe, przedmikołajkowe święto :lol: Chyba zaciągnę go do pizzerii :silly:

Patrycja zapracowana Kobieto :cheer: Idę zaraz pożyczyć kolejną książkę Picoult, ona chyba ma taką manierę pisarską: tworzy rodzinno-tragiczne historie, ale jakoś mnie to teraz nie przeraża. Co dziwne...

Heniuś też nieźle bryka i fika. Wczoraj rano oglądaliśmy chyba z 10 minut jak podskakiwał cały brzuchol. Puknęłam w jedno miejsce i zaraz był kopniak :laugh: Cudowne uczucie!

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487851 przez patrycja85
vernix-ja mam 3 jej ksiązki-bez mojej zgody, krucha jak lód i przemiana. polacam wszytskie ale więcej niż te 3 nie dałam rady przeczytać... tematycznie są podobne- tak jak napisałaś rodzinno-tragiczne historię + do tego jakaś choroba. fajne to jest ale po kilku się nudzi. ale za to jakby był ten jeździec miedziany to weź koniecznie;) albo zaklęci w czasie:) my ostatnio zrobiliśmy zbiorcze zamówienie dla nas i znajomych w naszej księgarni i wyszło w sumie 25 książek na łączną kwotę 650 zł:) szkoda że dla nas tylko kilka pojedynczych:)

baeta-oglądałaś ostatnich chirurgów?:) ale ta kepner jest durna nie:)? taki fajny afro latino boy a ona taka durna;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #487856 przez andzia_zg
vernix wlasnie w piatek rozmawiałam z właścicielką mieszkania i niby jest decyzja o rozbiórce,ale babka ze społdzielni powiedziala jej, ze wiadomo,że jest zima i że nikogo w zimie nie zostawi bez ogrzewania i do wiosny mamy go zostawic. No i tak jak myslelismy sąsiad wpiał sie do naszego komina.Do wiosny możemy go mieć a potem się okaże.Ale my mamy wszystko ok.

Zaczyna się tydzień spotkań z naszymi Skarbami: dziś koticz, jutro xxElaElaEexx a w środę vernix :lol: ja mam w poniedziałek (kika chyba tak jak ja)

Gosia odpoczywaj. mi też 2 dni z rzędu leciała krew z nosa jak mi się zsczynała choroba. Dużo odpoczywaj, nóżki do góry i leniuchowanie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #487859 przez koticz
Dzień dobry lalki!

Normalnie uzależnienie,zamiast się szykować do wyjścia to ja na forum siedzę,a pociąg nie będzie na mnie czekał!!!

Lena ja mam już kilka książek z tej serii "pisane przez życie" teraz w ciąży jakoś nie mogę czytać o tragedii dzieci,polecam "czekając na anioły" mega wzruszająca.

Ok zbieram się malować,do usłyszenia wieczorkiem :)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #487864 przez Unbreakable
Andzia, dobrze że przynajmniej zimę macie "załatwioną". Później coś wymyślicie, albo zmienicie mieszkanko... to też zawsze jest jakaś opcja. Gorzej gdyby było Wasze bylibyście skazani na ogromne rachunki za gaz.
Lenusia gratki z okazji zdanego egzaminu;)
Będę próbowała namówić męża żeby przemalował jedną ścianę, szczególnie że w przyszły weekend maluje duży pokój na "pieczarkową jesień" z nobilesa... Mam ten kolor 3 lata i go kocham, więc chcemy go tylko odświeżyć, żeby za rok gdy Maluszek będzie już z nami nie musieć przeprowadzać takich operacji.
Tylko Jemu tak się ten kolor podoba (kanarek), że póki co nie chce o tym słyszeć :(
Zastanawiam się tylko nasz forumowy dekoratorze wnętrz, jakie zasłonki do tego?...

12 lata 1 miesiąc temu #487865 przez Gosia27
Mam doła dziewczyny...;(

12 lata 1 miesiąc temu #487867 przez andzia_zg
Gosia nie smuć się :kiss: coś się stało? Przytulam :kiss:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #487868 przez Depeche
Gosia , co Ci?

Andzia, jak to wpiął się? Znaczy sie, jak byl robiony kominek to go tam nie było? Mozna sie tak wpiąć?

12 lata 1 miesiąc temu #487873 przez Gosia27
Jest mi źle, boję się i chce mi się płakać, jak sobie pomyślę, że mała jest chora...:9

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka