BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488166 przez Depeche
Jeezu Patrycja, to jaka pojemnosc ma to Twoje auto?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488169 przez andzia_zg
Mnie też czeka druga rata za OC/AC ale ja mam mniej niz Patrycja, bo ja mam zniesiona amortyzacje w AC,stąd mam mniejsze składki. Ale ponad 500zł tez pojdzie :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488172 przez mamcia2013
Patrycja to ile Ty za ubezpieczenie bulisz??

Unbreakable nawet nie chcę myśleć kiedy szanowne państwo mi przyśle rencine :D

12 lata 1 miesiąc temu #488173 przez Gosia27
Wróciłam ze spaceru, u nas choć mroźno to słońce wyszlo. Piękna pogoda. Kupiłam sobie herbatkę rooibostee z owocami lesnymi i pistacje. I jest wyżera. A ja na obiad mam kluski leniuchy, schaboszczaka i surówkę z kapusty kiszonej.
Ela, Aksa ja miałm taką jazdę w ubiegły czw z zaparciami, że jedynie czopek glicerynowy mi pomógł. Po prostu mi ulżyło :S

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488175 przez andzia_zg
oj mamcia Ty nasza rencistko :silly: I jeszcze listonosz pewnie Ci przyniesie do domu jak dziadkom hihi :P

Gosia juz troche lepszy humor?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488176 przez offca87
aksa mój Mały też si,e dziś opier... to zawsze jakoś tak siedzi z tyłu głowy, ale zauważyłam, że jak jest dużo biegania, stresy itd. to dziecko też siedzi jak mysz pod miotłą. Czasem coś pupą szurnie w jedną czy drugą stronę. Nie lubię takich dni

A'propo wydatków - ja właśnie czekam na fachowca od odgrzybiania, ma dziś przyjść i popatrzeć, bo nam cały jeden pokój zawaliło. I już kilka miesięcy walczymy z agencją, żeby coś z tym zrobili. Teraz jeszcze czynsz, rachunki, dług oddać przyjacielowi i dalej nie chcę myśleć. A na prezenty to chyba się przycisnę i sama coś zrobię. Maluję, szydełkuję, na drutach umiem robić, meble odnawiam, więc przysiądę i coś zrobię. Tylko że serio, wena mi zdechła przez te wszystkie zmarwtienia o kasę, o zdrowie małego, przez kłótnie z W. Człowiek się taki rozmemłany robi.

A co do książek - czytam sobie Ciężarówką przez 9 miesięcy - konkretna książka, dużo fachowej wiedzy, ale podanej w humorystyczny sposób, że się czyta jak fajne opowiadania. No i każdy tydzień jest opisany, czego się można spodziewac, skąd to się bierze, czym się nie trzeba martwic, a z czym lepiej iść do lekarza. Ale jak mówię, z dużą dozą humoru, ironii :)

A w ogóle to widzę, że się na Facebook'u zsocjalizowałyście. Też mam konto, tylko nie wiem, czy się chwalić, bo jeszcze mnie ktoś znajomy pozna i zostanę zdemaskowana z całą swoją forumową inteligencją i biadoleniem :D:D:D:D:D:D:D

12 lata 1 miesiąc temu #488178 przez xxElaElaEeexx
My w tym miesiącu musimy zrobić przegląd auta 100zł,kupić jakąś ozdobę na auto 80zł,
zapłacić księdzu,organistce i kościelnemu 800zł ,bukiet na ślub (nie wiem ile kosztuje),300zł rata za meble.
I na pewno jeszcze wynikną jakieś świąteczne i weselne wydatki więc też ciężko... :)

Posiedziałam na tronie i udało się :lol: Normalnie od razu lepiej się czuję ... :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #488180 przez andzia_zg
offca możesz nam na priv wysłać linka do Twojego facebooka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488182 przez patrycja85
no w sumie ok. 2100 zł było na dwie raty. nie wiem jaka pojemność nie znam się na tym ale ja mam krótko prawko i to dlatego chyba:) a że auto na mnie to tak wyszło. masakra... no ale zapłacić muszę... ale że akurat w grudniu:)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488185 przez andzia_zg
xxElaElaEeexx napisał:

My w tym miesiącu musimy zrobić przegląd auta 100zł,kupić jakąś ozdobę na auto 80zł,
zapłacić księdzu,organistce i kościelnemu 800zł ,bukiet na ślub (nie wiem ile kosztuje),300zł rata za meble.
I na pewno jeszcze wynikną jakieś świąteczne i weselne wydatki więc też ciężko... :)

Wy to faktycznie macie wydatków z tym ślubem.
Duzo musicie zapłacić w kościele :S Ja miałam dużo mniej. A bukiet slubny to standard 150zł.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488186 przez Gosia27
Andzia_zg dziękuję, już lepiej :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #488187 przez chiczi
Może Wy też się pochwalicie :D?

Fotka 26tc2d:

12 lata 1 miesiąc temu #488189 przez aksa
andzia ty się nie śmiej z mamci bo ja już jakiś czas jak rencistka - listonosz mi przynosi :S :S :S a tempo jakie potrafie z siebie wykrzesać schodząc do niego po schodach to jeszcze grupe inwalidzką powinni mi w ciemno przyznać :S

offca dokładnie,niby wiem,że wszytsko ok ale jakieś głupie myśli się pojawiają,na to się nic nie poradzi

Ela u Was to już w ogóle wydatków masa ale weselicho no to co się dziwić :lol: już ty długo panienką nie będziesz :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 miesiąc temu #488190 przez mamcia2013
Patrycja współczuję, mój Tomek ma auto na siebie i mojego Tatę więc maksymalne zniżki mamy.

Andzia będę się czuła jak babcia w ciąży :D

Gosia ale bym sobie zjadła Twój obiad! Masakra :)

Ela o kurczę, ale wydatki ...

12 lata 1 miesiąc temu #488193 przez andzia_zg
patrycja85 napisał:

no w sumie ok. 2100 zł było na dwie raty. nie wiem jaka pojemność nie znam się na tym ale ja mam krótko prawko i to dlatego chyba:) a że auto na mnie to tak wyszło. masakra... no ale zapłacić muszę... ale że akurat w grudniu:)

no bo nie masz jeszcze zniżek i to dlatego. Na początku nawet są wzwyżki.Ja tez gdybym chciała pełne AC to bym płaciła 2000zł bo mamy tez samochod zarejestrowany na mnie i na m.Gdyby był tylko na mnie to by było troche mniej ale chcielismy zeby mężowi tez leciały znizki stąd wyszło wiecej. No ale wzięliśmy znieslismy amortyzacje i wyszło polowe taniej za AC.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka