BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #488412 przez xxElaElaEeexx
patrycja85 napisał:

no jak bezużyteczna jak jesteś inkubatorkiem waszego maleństwa;) masz najbardziej odpowiedzialne zajęcie na świecie:)

Pięknie to napisałaś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #488418 przez Lafi
Seweryn rozwalił mnie na łopatki, ogróg koło domu, ma gdzie pobiegać, a on ubierz mnie i poszedł na balkon sie bawic, miał tam śnieg wiec szlał po balkonie az rękawiczki przetarł i badz tu madrym, zawsze tez tylko by ubabci siedział a namaiała mgo i nie chce iść,

Unbreakable hormony ci szaleją, kobieto :lol: jak co to pisz,

12 lata 1 miesiąc temu #488419 przez Gosia27
Agnieszk86 ciesze się, że udało się wszystko załatwić w ciągu jednego razu. Zobaczysz że bycie słodką mamą to same plusy;)
Patrycja85 na pewno zobaczę dziś "Boską"
Unbreakable kochana zdecydowanie zgadzam się z Patrycją. Nawet nie wiesz jaka jesteś ważna:* Chciała bym się Ciebie zapytać skąd jesteś, bo zapomniałam. Ogólnie mam prośbę do dziewczyn, które mieszkają w Bielsku-Białej, będziemy się przeprowadzać po nowym roku i chciała bym, żebyście mi poleciły dobrą przychodnię rodziną z godnymi polecenia pediatrami. Przecież przy porodzie musicie dziewczyny podać przychodnię, do której będzie należał Wasz maluszek.

12 lata 1 miesiąc temu #488426 przez Lafi
Gosia własnie nie pamietam czy przy Sewerynowi podawalam przychodnie, ale pediatra od młodego pracuje w szpitalu, jak byłam z Sewerynem w ciaży to co jakis czas tez chciał mnie widzieć, jakie mam wyniki itp, teraz mu sie jeszcze nie pokazałam ;)

12 lata 1 miesiąc temu #488430 przez Unbreakable
Dziękuję Kochane ;)
Idę kończyć obiadek, bo Mężuś wraca z pracy...
Gosiu z Siemianowic Śląskich koło Katowic. To miasto sąsiadujące z Katowicami. Niestety poradni z Bielska nie znam chociaż bardzo często bywam.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488444 przez koticz
Nadrobiłam!!!

Jagódka zdrowa i to najważniejsze!!!Standardowo przespała całe usg :) leniuszek mój malutki :kiss: mam kiepskawe wyniki z krwi,ale nie przepisała mi żelaza tylko kazała jeść więcej jaj i zielonych warzyw.Powiedziała,że jest ze mnie dumna,że mam takie wyniki na diecie i tylko tak dalej.Ogólnie pozytywna wizyta :)
Następna dopiero 2stycznia i mam wcześniej jeszcze przyjść do szpitala i zrobi mi takie porządne badania jak prenatalne

My rozłożyliśmy trochę świąteczne zakupy,na dwa miesiące.Na Mikołaja tylko paczki z cukierkami zrobiliśmy,dla dzieci i jeszcze zapewne dokupię coś mojemu mężowi.A pod choinkę robimy prezenty tylko dla rodziców i dzieci,pomijając rodzeństwo i ich współmałżonków i wszystkim jest to na rękę :) sobie w ramach prezentu chyba kupimy meble do kuchni bo i tak musimy kupić zanim się Jagódka urodzi więc będziemy mieć z głowy.Chciałam mężowi kupić zegarek,ale niestety rzucił mu się w oczy taki za 2,500zl i nic innego już mu się nie podoba więc niestety zegarka nie dostanie :) chyba,że znajdzie coś w rozsądnej cenie!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu #488448 przez Gosia27
Koticz to super że z Jagódką wszystko dobrze. A ważyła ją teraz?

12 lata 1 miesiąc temu #488454 przez koticz
Nie robiła jej żadnych pomiarów.Sprawdziła tylko serduszko czy bije,łożysko i obecność wód płodowych i pokazała mi gdzie jest główka(lubię wiedzieć jak ona jest ułożona) potem sprawdziła,czy pessar nadal trzyma szyjkę w zamknięciu.

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #488457 przez andzia_zg
patrycja85 napisał:

dziewczyny!!! właśnie widziałam zapowiedź-dziś o 20.20 na jedynce teatr telewizji BOSKA!!! obejrzyjcie koniecznie-super komedia:) ja widziałam teatr telewizji ale moi rodzice widzieli na żywo w teatrze i byli zachwyceni:)))) grają to od kilku lat i ciągle jest komplet mimo że bilety dość drogie. polecam;) barwy szczęścia i m jak milość będą powtarzac:)

Oglądałam już Boską parę miesięcy temu w TV w Teatrze Telewizji :-)

Agnieszka super, że udało sie wszystko załatwić jednego dnia :-)

Unbreakable pamietaj, że jestes z maleństwem najważniejsza - super określenie "jesteś inkubatorkiem dla maleństwa"

koticz super ze z Jagódką ok :-) Podjesz trochę warzyw i wyniki znów będa w normie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488465 przez offca87
andzia_zg napisał:

Unbreakable pamietaj, że jestes z maleństwem najważniejsza - super określenie "jesteś inkubatorkiem dla maleństwa"

To rzeczywiście miłe, kiedy nasi mężczyźni tak myślą. Mój W. w przyplywie geniuszu też mi zakomunikował, że jestem właśnie budowniczym małego człowieka, takiego jak my, z potrzebami, marzeniami, rękami, nogami :)

Chociaż odkąd w ciąży muszę sporo leżeć i nie mogę pracować i żyć w biegu jak dotychczas, serio mam wrażenie, że kompletnie nic nie robię i fakt, że caly świat może się obejśc bez tego mojego biegania również jest zastanawiający :cheer:

koticz gratulacje :) kolejne tygodnie za nami, każdy kończący się dobrymi wieściami jest na wagę złota
[/color]

12 lata 1 miesiąc temu #488466 przez patrycja85
macie dziś chyba jakiś dzień dobroci dla mnie-zgadzacie się ze wszystkim:))) miło mi:)

koticz-super że z Jagódką ok.

andzia-jak oglądałaś to na pewno chętnie obejrzysz jeszcze raz:)

a ja dziś to miałam jakieś zaćmienie-wymyśliłam że zaproponuję wam żebyśmy robiły sobie prezenty mikołajkowe-znaczy nie dla siebie tylko dla dzieci- np. od Ignasia dla Henia, albo od Wojtusia dla Zosi itd... najpierw miałam rozkminkę co to mogłoby być-np. ciuszki z allegro tak do 15 zł z przesyłką;) potem zastanawiałam się jak zorganizować losowanie, i dopiero wtedy skumałam że to bez sensu bo naszych maluszków jeszcze nie ma przecież i moze lepiej nie zapeszać. ale może w przyszłym roku co?:)))

12 lata 1 miesiąc temu #488476 przez andzia_zg
patrycja Ty to masz dziś burze mózgów hihi :silly:

A z dobraniem osób może być mały problem bo na liście porodów jest 36 osób, a rzeczywiście aktywna jest tylko mała grupka.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488481 przez patrycja85
andzia-najważniejsze że sama skumałam że jeszcze za wcześnie:) zobaczymy może w przyszłym roku znajdą się chętne:)

12 lata 1 miesiąc temu #488483 przez andzia_zg
Mi się w ogóle wydaje,że my na tym forum jeszcze dłuuugo bedziemy sobie gadały, dzieliły się radami itp. W końcu nie tylko w ciąży potrzebne są rady ale także po porodzie, gdy pojawia sie multum pytań co i jak zrobić itp.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #488490 przez patrycja85
no a jak inaczej???? wszystkie zgodnie piszemy że forum uzależnia:) nie wyobrażam sobie jednego dnia po prostu przestac was czytać czy pisać:) w sumie to już się trochę zaprzyjaźniłyśmy:) i przeżywamy to razem:) w moim otoczeniu znajomi jeszcze nie mają dzieci i zupełnie o tym nie myślą więc gdyby nie wy to byłabym sama z B i tylko mamie bym marudziła:) ja zostaję przynajmniej do następnej gwiazdki żeby zorganizowac mój pomysł z prezentami:))))))

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka