- Otrzymane podziękowania: 14
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- lenusia7
- Gość
jade dziewuszki trzymajcie łapki wiedza w glowie zerowa przeciez wazniejsze bylo forum i fb ale moze bede mdlala na litosc go wezme ... dam znac buzkaaaaaaaa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Agnieszka a jaki dokładnie mialas poziom tej glukozy? Zdaje sie, że 8mmol/l a powyżej 7,8mmol/l jest juz nietoletrancja glukozy i stąd ta wizyta u diabetologa i dieta. Ale nie martw sie. Unormujesz sobie cukier i wszystko będzie ok Odpowiednia dieta a maleństwu nic nie będzie. Głowa do góry
offca daj znac co ci powie ten polski lekarz. Ale nienormalna ta słuzba zdrowia w UK Czekamy na wieści
lenusia trzymamy kciuki na egzaminie
AniaCzajka w koncu choróbsko dało ci spokoj
vernix daj znac jak odbierzesz wyniki z krzywej cukrowej
Ja tez juz się lepiej czuję. Wczoraj dałam sobie końska dawke cytryny z miodem i wodą i już mi lepiej. Jeszcze bola mnie zatoki i gardło ale juz normalnie spałam.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Jeszcze trochę i będą Święta! hurra!
Leniusia trzymam kciuki, będzie ok.Daj znać już po
Agnieszka głowa do góry, spokojnie. Jeśli ten wczorajszy wynik był zależny od rozpoznanej cukrzycy, to dieta i wyrównanie poziomu insuliny wszystko wyprostuje. Zosiowy brzuszek urośnie, zobaczysz. Ufaj temu co robi i mówi lekarz. Będzie dobrze!
Offca masakra z podejściem lekarzy angielskich do podtrzymania ciąży w tak zaawansowanym stopniu. Najważniejsze, ze szyjka jest zamknięta, tylko faktycznie skąd tyle tego płynu Ci wycieka? Kuźwa, niech polski gin to zbada. Tak psioczymy na nasz NFZ, ale chyba wolę to niż brytyjski "przelicznik" ciążowy. Do 12.tygodnia to nie ciąża, potem do 24. nie mają obowiązku ratowania dziecka, to co oni robią?
Wspieram Cię mocno, dobrze, że masz dużo siły. Widzisz, maleństwo Ci ją daje! Pisz koniecznie co u Ciebie po wizycie!
Andzia cieszę się, że lepiej się czujesz!zdrowiej!
A ja mam wyniki z obciążenia glukozą.To co powiedział mi mąż przez telefon:
-na czczo wynik wyszedł: 69 ml/dl
-po teście: 127 ml/dl
Chyba jest wszystko ok, prawda?
Dobrej soboty Ciężaróweczki! U mnie pada śnieg i jest jakoś tak bardzo świątecznie, tylko ten bałagan do ogarnięcia
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Ty masz 127mg/dl czyli 7,0mmol/l więc wszystko ok
Ja mam podobnie bo mam 130,3mg/dl=7,2mmol/l)
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
[/i]Vernix wszystko ok bo wynik jest do 140mg/dl (7,8mmol/l)
Ty masz 127mg/dl czyli 7,0mmol/l więc wszystko ok
Ja mam podobnie bo mam 130,3mg/dl=7,2mmol/l)
Czyli będziemy żyć Idę po ciasteczko:)
Sorry Dziewczyny, które nie mogą...
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Mam pytanie do Was, dziś w nocy bolał mnie brzuch na dole jak na miesiączkę. Pierwszy raz tak miałam w ciąży. Czy tak rozciąga się macica? Moja wiedza na ten temat nijak się ma do praktyki...;/
Agnieszka86 kochanie nie martw się. Często tak jest, że brzuszek jest mniejszy w porównaniu do główki.Nasz malutka jest cała o 1,5 tygodnia mniejsza...
Offica co za dziady w tej UK. Ale dobrze, że jesteś taka silna:*
AniaCzajka,Andzia_zg cieszę się, że wasze samopoczucie jest już zdecydowanie lepsze.
Kika najlepsze życzenia ślubne dla Twojego brata. Baw się dobrze kochana.
Lenusia 3mamy z Zosią mocną kciuki.
Bardzo dziś chciałam pojechać do Wrocławia do teatru i w ogóle spędzić dzień z rodziną R. Ale nikt nas nie przenocuje, z resztą kuzynka idzie do klubu ale skwitowała, że Gocha to się nie nadaje...;/ zrobiło mi się smutno, jeszcze z prawej piersi leje mi się pokarm...także zostaniemy u siebie w Jeleniej. U nas piękna pogoda. Dużo śniegu,mróz i pięknie widać góry.
Miłego dnia kochane
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie dziś lekko przypruszenie śniegiem jak milutko od razu klimat lepszy:D
Offca współczuję Ci kochana
lenusia trzymamy kciuki za cud
Gosia no niestety musimy się przyzwyczaić że niektórzy będą nas już inaczej traktować, na dyskoteke się nie nadajemy to fakt;P wieczorem w typowym 'barze' będą dziwnie na nas zerkać, najlepsze to są teraz domówki:)
a ja wyglądam młodo zawsze tak było taka moja 'uroda',góra daja mi jakieś 18-19 lat, i jak byliśmy na tym spektaklu koleżanki,to ładnie się ubrałam miałam taką obcisłą sukieneczkę, kurwa jak sie gapili na mnie ludzie twarz-brzuch twarz-brzuch jak m poszedł do szatni to myślałam,że wyjdę ale jak m jest ze mną to mam to w nosie heh on taki dumny chodzi jak paw
sorka ale musiałam się wygadać
dziś będę robić kopiec kreta pierwszy raz ciekawe czy to takie dobre
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dziewczyny, ostatnimi czasu nie potrafię normalnie pochodzić po markecie, bo od razu mam mroczki przed oczami i szumi mi w uszach . Szybko ewakuuję się na dwór, żeby nie zemdleć...Czy któraś z Was tak ma albo miała? Wiem, że mam niskie ciśnienie: ok 110/60, ale czy to aż tak bardzo wpływa na te duszności? Lekarz twierdzi, że tak a ja zaczynam się martwić jak zrobię świąteczne zakupy....gdzie wejdę, to zaraz muszę wyjść...
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Ja też mam takie bóle rozciągające.
Dziewczyny, ostatnimi czasu nie potrafię normalnie pochodzić po markecie, bo od razu mam mroczki przed oczami i szumi mi w uszach . Szybko ewakuuję się na dwór, żeby nie zemdleć...Czy któraś z Was tak ma albo miała? Wiem, że mam niskie ciśnienie: ok 110/60, ale czy to aż tak bardzo wpływa na te duszności? Lekarz twierdzi, że tak a ja zaczynam się martwić jak zrobię świąteczne zakupy....gdzie wejdę, to zaraz muszę wyjść...
Ja tak mam, lekarz powiedział, że to jest normalne.
Dzięki kochane za słowa otuchy:)Jesteście kochane, nie wiem co bym bez Was zrobiła, chyba bym osiwiała.
Koleżanka, która urodziła pod koniec sierpnia, napisała mi sms, że jej córka miała brzuszek mniejszy o 2 tygodnie, potem powiedzieli, że w ogóle jest mniejsza o 2 tyg, a urodziła piękną córę z wagą ponad 3 kg i 56 cm. Tak sobie myślę, że może ta moja dieta którą zastosowałam od tamtej niedzieli, była za bardzo restrykcyjna i dlatego tak się stało, bo dzisiaj trafiłam na stronę którą podała Domina i faktycznie za mało jadłam. Mam nadzieję, że po wizycie u diabetologa i ustawieniu diety, wszystko wróci do normy. W ogóle od ostatniej wizyty przybrałam nie cały kg-to na pewno wynik tej diety:/ Bo co wizytę przybywało mniej więcej 2,5 kg.
U nas dzisiaj śnieg... mały bo mały, ale rano było biało, teraz już raczej szaro.
Dobrego dnia słoneczka
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ale jest to denerwujące...Wstaję, zjem, czuję się super, wejdę do sklepu i klapa!!! Dosłownie po chwili ewakuacja na giętkich nogach...I to teraz mnie dopadło- w pierwszym trymestrze było ok.
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Mam dzisiaj kiepski dzień....aż R się oberwało;/ małpa ze mnie
- chiczi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gosiu, a Ty jesteś z opolskiego ? Jeżeli tak, to tak jak mój mąż