- Otrzymane podziękowania: 19
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
Czytam na bieżąco ale jakoś nie mam chęci na nic ostatnio, to bezczynne siedzenie w domciu mnie dołuje, dzisiaj byłam zrobic badania i troszke przewietrzyłam się (nie pamiętam kiedy byłam aż tak daleko od domu )
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Stokrotka ja kolacje jem już o 18 a kłade sie spac ok 21-22 niby kłade się spac lekko głodna, ale wole głodna i nie miec zgagi lepiej sie spi
W poniedziałek mam gina, aż boje sie co mnie czeka bo wcześniej za każdym razem też czułam sie dobrze a lądowałam w szpitalu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Anna mam nadzieję, że mówisz że nie cieszysz się z ciąży tylko ze względu na sytuację. Pamiętaj, że twoje maleństwo które nosisz pod sercem nie jest niczemu winne i nie może to się odbijać jakkolwiek na nim. Nie powinnaś tak nawet myśleć, że cię ta ciąża nie cieszy, bo gdyby nie daj boże coś się stało twojemu maluszkowi zawsze byś miała do siebie żal, że tak pomyślałaś. Idz jak najbardziej na ten babski wieczór, czasem takie oderwanie naprawdę pomaga.
Martadina oby wyniki moczu były dobre.
Maju cieszę się ze z twoją malutką wszystko ok i jaka duża już pannica, ciekawa jestem ile mój bąbel waży bo my na tym samym etepie. Postaraj się nie denerwować, może puszczaj trochę za uszy, (oczy )zachowanie męza. Pamiętaj e teraz to ty i malutka jesteście najważniejsze.
Kasiah ja kupiłam 8 paczek chusteczek huggies, część pure a część soft skin.
Monika ja czasem jak mam ochotę to sobie pozwalam na chipsy czy łyk czegoś gazowanego, nie możemy dać się zwariować że nic co nie zdrowe nam nie wolno.Przecież teraz we wszystkim jest jakaś chemia.
Montresor oby wyniki się poprawiły, bez konieczności szpitala.A i oszczędzaj się tak każe gin.
Dziewczynki a mnie wczoraj z wieczora tak zalało z piersi, że byłam w lekkim szoku że aż tyle tego mi leciało wcześniej miałam wycieki ale nie w takiej ilości, na dodatek w nocy była powtórka. Dziś coś nie mogłam spać, kręciłam się z boku n bok i tylko słychałam tykania zegarka Na dodatek maluszek był mało aktywny, brzuch twardy i trochę bolał dołem. Dziś jak na razie odpoczywam i nic nie robię i jest lepiej
Stokrotka fajnie, ze już z zakupami się uwineliście. Też śpię tylko na boku bo na wznak brzuchol dołem ciągnie, czasem jak podkulę nogi to trochę mogę poleżeć na pleckach.
Chasiami trzymam kciuki, za poniedziałkową wizytę, będzie dobrze. A bazczynnością się nie denerwój, nadrobisz po porodzie. Zresztą już prawie każda z nas ma zalecenia żeby się oszczędzać i dużo odpoczywać, więc nie jesteś sama w tej bezczynności
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Plan mam taki , że dziś siadam i zamawiam ale jakoś też już zgłupiałam co ja mam jeszcze kupić i w jakiej ilości......
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kelis ja nie wiem jak to ogarnę chcę ugadać laskę na sprzątanie mi w domu raz w tygodniu , mamę na zabieranie starszyzny na weekend do siebie i teściową żeby przez pierwsze trzy miechy u niej się żywić , a i kuzynkę w miarę możliwości do wszystkiego , ofcors małżonek na codzien w domu ile się da .A znając życie zostanę ze wszystkim sama
te zastrzyki na rozwój układu pokarmowego i oddechowego , na przyspieszenie , ale oprócz tego chyba wymorzyły mi laktacje .dziewczyny ja nie mogę sobie poradzić z cyckami, czuje się jak po porodzie z nawałem pokarmu
Martadiana fajnie , ze wszystko ok
Montresor jejku ale co się dzieje z twoimi wynikami , aż tak zle
maja fajnie że malutka zdrowa i rozwija się dobrze , waga też super
a z tymi chłopami , nie przejmuj sie ta nim wcale
Stokrotka o jak zazdroszczę tej wyprawki
jejku ale bidny ten mój post , ale nie wiem co się dzieje z moim nastrojem .....
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ja z wyprawka zrobilam tak, ciuszki kupowalam od 3 miesiecy, kosmetyki gemini, reszta hurtownia z rzeczami dla dzieci:-) wiesc sie nie denerwuj tak naprawde w tydzien mozna ogarnac:-)
A koszule i szlafrok zamowilam od tego pana co Ela dala namiary:-)
Ale pociesze Cie z fotelikami mamy problem bo w naszym zabytkowym graciku fotele sa tak wyprofilowane do duszy ze nic nie pasuje:-\
Chasiami ja przez ta pieprz..... ( sory za slowo, ale nie wyrabiam) nic nie robie tylko co dwie godzi jem i tak od 8 rano do 23 bo nie moge miec za dlugiej przerwy, bo pozniej wyszlo ze sie glodze:-\
Bedzie dobrze na wizycie zobaczysz! Wystarczy juz Ci atrakcji:-) !
Trzymamy kciuki:-)
Ela z tym lezeniem mam to samo:-)
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Chasami ja tez czytam na biezaco i tez nie mam jakos weny na wszystko odpisywac wiec nie martw sie
Anna1991
luska z ta wyprawka napewno nie jestes w czarnej dupie bo piszesz ze cos już tam masz w czarnej dupie to jestem ja...nic naszykowane niem mam
ela85 to ja jestem w szoku jak piszesz ze na tym etapie juz sporo mialas wydzieliny z piersi,mamy w miare podobny termin a u mnie nic w pierwszej ciazy cos mi sie tam pojawialo ale nie wiem w jakim ookresie a teraz jakos inaszej,niby ja drugi raz a jakby pierwszy
Trzymam kciuki za dziewczyny ktore obawiaja sie o swoje wyniki badan miejmy nadzieje ze wszystko bedzie dobrze....
A tą cholere zgagę to kurde w kosmos mnie tez tak wieczorami pali w gardle a kiedys nawet nie znalam uczucia zgagi dopiero w ciazy sie dowiedzialam
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Asik dzienniczka nigdy nie prowadziłam, teraz tez nie zamierzam-zreszta przy dzidzi ti cięzko co kolwiek proadzić bo jak maluch śpi to człowiek marzy by samemu się przespać Z upławami nie pomogę, b ja z kolei sluzu mam jak na lekarstwo i przez to musze brac laktwaginal o inaczej ze suchosci mnie piecze jak diabli. Ale w ciązy powinno byc duzo śluzu, i jak to moj gn wczoraj powiedział, moze miec on rózna barwe i puki brzydko nie pchnie a ty nie masz pieczenia i swędzenia to nie ma co sie zamartwiać.
Anna
studentka fajny artyku, napewo cos w nim jest
kelis mi po porodzie musi ktos pomoc, bo z dwójka maluchów raczej nie dam sobie sama rady. Możliwe ze mąz mnie trochę wyręczy, ale tez mmama mi pomoże
martadiana super że córeczka rozwija się zdrowo, a na wynik badań musisz spokojnie poczekać, może nie wyjda tak żle
kasiah ja kupuje husteczki białe z pampersa sensitiw, tzn i tak synkowi je kupuje cały czas wiec mysle ze i tak będe miała je w domu.Kiedys kupowałam zielone, alebiałe sa bardziej wilgotne i lepiej sie niemi wyciera pupę dziecka a reszta taka bardziej sucha.Ja zazwyczaj kupuje 6 pak za 26zł jak s tylko w proocji czesto np w realu albo rosmanie
Montresor oby wyniki i mi i tobe się poprwiły z morfologii, bo u mie ta sama przypadłość
chiasami a rówiez trzymam kcuki za udana poniedziałkowa wizytę
ela ja równies czasem pozwole sobie na chipsy , łyka czegoś azowanego czy tez zupke chińska
luśka i jak samopoczucie poprawiło się troszkę???? Moje znów do du..., bo mąz znow podiosł mi cisnienie....Czasem mam ochotę mu szczelić w pysk, i jak bym wiedział ze to pomoe to bym szczeliła
Wczoraj byłąm też u pracodawcy zawieśc zwolnienie, ale oczywiście go nie zastałam, nie dodzwoniałam sie do niego rownież, pojechałam więc do zusu po zaswiadczenie kobieta spojrzała na mnie jak na głupia bo jak podałam jej nazwe urzędu do którego je potrzebuje to ne wiedział o co chodzi i zaś wydała mi jakies lipne bo innego nie mogła. Póżniej zadz do pracodawcy, który łaskawie odebrał powiedziałam że zwolnieni zostawiam na biurku i niech sę martwi co z im dalej bo ja nie bede kolejnego dnia jechac z tym zwolnieiem 50km, oczwiści był wielce nie zadowolony, ale kazał zostwiać, Miałam już dosc wczorajszego dnia i tych urzedów i dziwnych ludzi. jutro ide na pocztę wysłac papiery do tego dziwnego kontrolującego mnie urzędu a jak bedzie cos nie tak to niech dokładnie mi przyśla czego potrzebują albo sami dzwonia po zusach
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzięki Wam dziewczyny za wsparcie i dobre rady. Ja w końcu wylądowałam w tym szpitalu w sobotę wieczorem. Twardnienie było już co 15, 10 minut, więc się trochę wystraszyłam. A na miejscu miałam badanie, usg i pierwsze ktg. No i na usg wyszła 4,80 cm szyjka więc nie wiem już o co biega. Poleżałam do wtorku i mnie wypisali i teraz w domu leżę. Pewnie gdyby nie ta gin to zostałabym w domu, ale w sumie ona mnie tak nastraszyła. No cóż odpoczęłam od domu chociaż i poznałam fajne dziewczyny, część z nich już urodziła dzieci (same dziewczynki) no i dowiedziałam się że mały waży ok 1160. Miłego wieczorku
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
dobrze ze narazie wszystko po malutku.szkoda tylko ze z chlopami co niektore sie mecza.moze sie polepszy.
luska dobrze ze w domku juz.
jj szyjka super.waga malego tez przyzwoita
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
bylam rano z tym moczem i poszlam do kolezanki i tak narzekala na codziennosc ze az mi sie odechcialo wszystkiego tej ciazy i wgl :/
jeszcze odkad sie dzis obudzilam to mnie tak brzuch bolal ze myslalam ze urodze zaraz ale dopeiro o 15 mi przeszlo dzieki bogu a teraz znowu cos mnie bierze ide polezec
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Asik
Wypluj te słowa, że ma być ostra zima. Ma być tak jak w zeszłym roku i koniec! Kupiłam przez Ciebie wkładki, tak na wypróbowanie, bo masz rację ostatnio mam wrażenie, że tylko majtki piorę A jak taki dzienniczek w ogóle powinien wyglądać? Bo ja w sumie to nie wiem po co to jest, niech mnie ktoś oświeci proszę
Aniu
Martadiana hehe ale nie jak banan czikita?
Kelis dokładnie, dr google zawsze człowieka nastraszy. Mąż ostatnio jak się naczytał dlaczego w aucie zapaliła się jedna lampka i ile trzeba będzie za to zapłacić prawie dostał zawału a na końcu wydaliśmy 100 zł na elektryka i wszystko jest okej hehe. Co do zgagi odpukać dziś już jest lepiej. Właśnie wcinam owsiankę z bananem by na głodnego nie iść spać Mi czasem mleko pomaga ale tylko samo zimne, słodzone, ciepłe czy z miodem tylko zaognia sytuację. Myślę, że musisz wypróbować jaki sposób na Ciebie zadziała.
Stokrotko no to już macie wszystko prawie z głowy. Ketony w moczu? Muszę poczytać co to takiego. Nie zamartwiaj się, robisz co możesz :* Skoro 12 kg przytyłaś to raczej nie z powietrza.
Chasiami jeszcze tylko trochę musimy wytrzymać ale rozumiem Twoje rozżalenie bo ja wczoraj miałam podobne przemyślenia i też już czasem mam dosyć tego siedzenia w domu. Niby chodzę cały czas na spacery z psem ale idę tempem żółwia i to na dodatek sapiącego jak lokomotywa. Daj znać jak w poniedziałek minie Ci wizyta. Trzymam kciuki by było dobrze i obyło się tym razem bez szpitala.
Ninoczka spokojnie, z wyprawką dacie radę i zdążysz na czas. Faktycznie u Was wszystko razy dwa więc koszty.. no kosmos. A z cycuchami to pewnie już wkładki musisz używać?
Mamuska ale Ty masz na pewno trochę rzeczy po pierwszym dziecku więc też człowiek jest spokojniejszy
Maju co za idioci w tym kraju każą jeździć ciężarnej na zwolnieniu lekarskim po urzędach. No rzesz kurna po to ono jest by człowiek mógł odpocząć. Ja rozumiem, że większość z nas ma zaznaczone, że może chodzić ale co innego iść na zakupy a co innego latać z papierami.
J.J. odpoczywaj jak najwięcej bo chyba nic innego nie można zalecić.
Martadiana nie poddawaj się złemu nastrojowi koleżanki. Łatwiej żyje się gdy widzi się w połowie pełną szklankę niż w połowie pustą .
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
martadiana ty lepiej myśl o dzidzi a nie o problemach koleżanki, bo teraz t maluszek ma być dla ciebie najważniejszy, bo ty dla niego jesteś na bank ajważniejsza osobą na świecie
jj dobrze, ze juz w domu jesteś, a maluszek ma ładna wagę, Szyjka długa, ja mam 4,6cm i lekarz mowi że długa
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
martadiana ty lepiej myśl o dzidzi a nie o problemach koleżanki, bo teraz t maluszek ma być dla ciebie najważniejszy, bo ty dla niego jesteś na bank ajważniejsza osobą na świecie
jj dobrze, ze juz w domu jesteś, a maluszek ma ładna wagę, Szyjka długa, ja mam 4,6cm i lekarz mowi że długa
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Anna fajnie ze maż cie przeprosił oj kwiaty jakie to romantyczne
Kelis ja pije zimne mleko z cukrem ale nie mieszam cukru tylko łyżeczką je podjadam i popijam mlekiem:)
Chasiami trzymam kciuki za poniedziałkową wizyte i sie niemartw na zapas napewno bedzie dobrze
Luśka dasz rade mi tez troche zostało do kupienia wiec nie jestes sama napewno zdążymy a jak nie to od czego są nasi mężczyźni
Maja ja bym wysyłała zwolnienie pocztą bo takie jezdrzenie 50 km to juz niezabardzo bezpieczne i poczta napewno tańsza niż paliwo
Martadiana głowa do góry i wracaj do zdrowia
Monika no tak niby mówią że zima ma by ostra ale ja tez nie chce
chyba wymienianie wkładki jest lepsze niż panie co chwile majtek
A w takim dzienniczku to sie zapisuje godziny karmienia, kupki, siusiu i takie tam ja sobie sama taki zrobie bo potem przy wizycie u lekarza coś czuje ze bede blada jak mnie zaskoczy jakims pytaniem a ja nie bede wiedziała
Miłej nocki
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
Dziękuję za wszystkie chusteczkowe informacje,na pewno skorzystam
Przepraszam że nie odpiszę ale nie było mnie dwa dni a wy tyle naprodukowałyście że szok współczuję problemów z chłopami,powinni być teraz dla nas wsparciem a tu co chwilę któryś jakieś kwiatki wywija no ale trzeba wierzyć że będzie dobrze bo po burzy zawsze wychodzi słońce a nie odzywałam się bo fatalnie się czułam, strasznie twardniał mi brzuch i miałam takie krótkie, pojedyncze kłucia w pipce popołudniu wzięłam no spe, poleżałam i wieczorem wszystko minęło...a mój maluch przełożył się z prawej strony brzucha na lewą i może to on narobił takiego rabanu myślałam może że się przekręca główką w dól ale ruchy i kopniaki czuję w tych samych miejscach a przy żebrach błogi spokój tak jak do tej pory więc to raczej nie to ...
Wpadnę później bo muszę ogarnąć zaległości w domku bo nic przez te dwa dni nie robiłam
Dobrego dnia kochane