- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Martadiana co to śluz przedporodowy? Sączenie się wód płodowych? Mówiłam Ci, że Twoja mała też już waży 1,5 kg. Hehe super, że wszystko okej .
Elu a ja ganiam ciągle męża za laysy i colę z wieczora bo sama staram się nie ruszać ani jednego ani drugiego i chyba mu zazdroszczę
Kasiah chusteczki jakie kupiłam to tami natural cotton (są tylko w rossmannie).
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 56
Ulka tez ostatnimi czasy moj dziec ma takie fazy,ze wierci sie strasznie wiecxorami,az mam wrazenie ze sie przekreca,ale to chyba juz malo prawdopodobne:)
Martadiana spora juz Twoja cora;)! No i fajnie,ze wszystko z nia ok. No wlasnie, a co to jest sluz przedporodowy?
Anna ale nie rozumiem, nawet jesli "nie pamieta", ze palil, to wylacznie dlatego ze swiadomie wczesniej to zrobil, wiec nie daj sobie kitow wciskac, niech wezmie odpowiedzialnosc za to co robi.
Ela dzieki za mile slowa, naprawde fajnie chociaz to z siebie wyrzucic, bo mam wrazenie,ze maz to juz jednym uchem wpuszcza,a drugim wypuszcza;) no ja z mama wlasnie podobnie,bardziej licze ze mi cos podpowie, a nie mnie wyreczy, zawsze lepiej miec pod reka kogos doswiadczonego i zaufanego;)a poczatki na pewno dadza nam wszystkim w kosc niestety...
Kasiah u mnie tez wlasnie gdzies po 30-tym sie zaczelo, wczesniej tak nie kwekalam:D, czyli kazda ma cos, Ty plecy, ja zgaga, nie moze byc zbyt pieknie, bo wiecxnie chcialiby sie byc w ciazy:P fajnie, ze maz miesiac bedzie mogl byc z Wami, poobserwuje jak dzidzia sie rozwija, pomoze, zobaczy jak to jest 24h z dxieckiem;), moj niestety raczej na tak dluga nieobecnosc nie bedzie mogl sobie pozwolic:( z terminem tylko tak pytalam, skoro gin mowi,ze nie warto ryzykowac, to nie ma nawet dyskusji. A z rodzicami to Twoj uklad wydaje mi sie byc idealny- blisko, ale nie ZBYT blisko:D chusteczek jeszcze nie kupilam,ale dziewcztny pampersa chwalily chyba. A co do spacerow, to najpierw zamierzam werandowac, a na spacer, o ile pogoda pozwoli to po jakis trzech tyg chyba tez, aleo to bede dopytywac pediatre i polozna na wizytach, kiedy najlepiej zacxac.
Monika tez mysle, ze rozlozy sie od grudnia do lutego;)
Ninoczka oj to zbieraj sily, bo to nie lada wyzwanie samej z dwojka bablow:), ale pewnie dxieki temu ekspresowo staniesz sie super zorganizowana mloda mamusia:)
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W poniedziałek byłam na wizycie, nie wygląda to za fajnie - moje wyniki z morfologii poszły na łeb na szyję i jeśli do 1 grudnia mi się nie poprawią to lekarz wysyła mnie do szpitala. Na początku mnie to załamało, ale teraz się straaasznie pilnuję żeby jeść wszystko co wartościowe. Nie chcę szpitala na poprawę wyników, wiem doskonale jak to będzie wyglądało, skoro nie jest to nic konkretnego - zatrzymają mnie do świąt, albo i do porodu, bo dla nich to opłacalne trzymać kogoś tak długo. Dziady. Prócz tego dostałam zakaz wariowania i coraz spokojniej ma być u mnie, więc się staram na spokojnie. KTG zlecił mi raz w tygodniu, więc jest średnio wesoło.
Kończę z wyprawką, zostały mi chusteczki nawilżane, pampersy (jeszcze z dwie paczki, bo jedną już mam, jak tylko odpadnie pępek idę na wielorazówki - nie wiem jak wy z firmami robicie, ale ja będę robić eksperymenty, jedną paczkę happy z firmy bella, jedne pampersy i jeszcze jedne... jakie mi wpadną), gaziki, sól fiziologiczna, szczotkę do czyszczenia moich całych dwóch butelek ... nie wiem czy kupować póki co na zapas wkłady po-porodowe. Mama kupiła trzy paczki, a rodziła przez CC i zużyła ledwie jedną! W każdym razie, jedną mam. Wkładki laktacyjne też dostałam, na razie kupować nie muszę, choć tego używać na pewno później będę... więc może w przyszłym miesiącu
A, te które jeszcze pampersów nie kupiły, może skusicie się tu, wdaje mi się że niska cena:
allegro.pl/pieluchy-pampers-newborn-2-5k...szt-i4795870171.html
Aniu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
monika no moze nie za duzo tylko zastanwiam sie jak se poradze z jednym po porodzie a co mowic o dwoch hehe i tak mysle ze moja psinka bedzie czesto na balkonie sie musiala zalatwiac po moim porodzie niestety a co do tego sluzu to ona nie byla pewna i ona mowi cos o sluzie jakims przedporodem taki wystepuje no ale jak pisalam to sie okaze z moczu
ninoczka ona mowila ze nie jest pewna dlatego rano mocz mam zaniesc i wtedy bedziemy dzialac ..
kelis mam takie same wrazenie ze nas coraz mniej tu jest..
anna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ciekawe co z maja nie odzywa sie po wizycie
a czytalam o tym moim sluzie i to moze byc rzesistkownica i tam pisze wlasnie o dyskomforcie przy siusianiu i po stosunku i rzeczywiscie tak mialam przez jakis czas.. takze pisze ze grozi to przedwczesnym porodem i dziecko moze sie urodzic z ta bakteria czy cos takiego :/:/
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Malutka rozwija się prwidłowo, waży 1600g, szyjka, wody, lozyszko ok, Ułozona jest główką do dolu jedynie cisnienie mam podwyzszone i mam je co dzień kontrolować i nie denerwować, tylko nie wiem jak tu sie nie denerwować jak nektórzy po prostu maja mnie widocznie w dupie i podnoszą mi to cisnieni kilka razy dziennie
Odpisze jutro ile będe mogła i jak będe mogła
Dobranoc dziewczyny
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
Aniu
Montresor nie nastawiaj się negatywnie co do tego szpitala. Może Cię tylko postawią na nogi i wypuszczą. Nie wiem jak u Was ale u mnie w szpitalu nie trzymają na siłę.
Martadiana mój małż już się przygotowuje psychicznie do tego, że będzie musiał przez jakiś czas wychodzić z psem. Poza tym jak już siły mi na to pozwolą to też będę chciała wychodzić, zawsze jakaś chwila dla siebie poza tym całym sajgonem To trzymam kciuki by z moczu nic poważnego nie wyszło i były to zwykłe ciążowe upławy. Nie czytaj już lepiej neta bo można się tylko załamać . Dyskomfort ja czy maja odczuwamy w ciąży tak często, że powinnyśmy już dawno urodzić Odpukać w niemalowane oczywiście
Maju Małż niech siedzi już lepiej grzecznie bo będziesz zmuszona mu przyłożyć.. Cieszę się, że z córeczką jest okej i pannica zdrowo rośnie. Tylko niech już w tym domu u Ciebie w końcu o Ciebie zadbają :*
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Ela dzieki za pocieszenie, myślałąm ze tylko ja tak dawno nie widziałam swojego synusia:), ale i tak nie rozumiem co to za problem zeby robili usg co wizyte kurde no... tez bym sobie podjadła jakies chipsy, ale mąż mi nie pozwala
Noniczka a powiedz mi ten passer może byc zakładany po 34 tc? bo ja sie na tym nie znam, bo moja gin cos o tym wspomniala ale mowila ze na nastepnej wizycie wiec nie wiem nic
Anna współczuje wymiotów, moze to faktycznie od nerwów,
Studentka fajna ta stronka, ale sie uśmiałąm
Kelis mi migdały niestety nie pomagają na zgage, a tez sie z nią męcze,kup sobie reni mi ostatnio pomógł albo pij mleko z cukrem mi właśnie wczoraj mleko uratowało zycie bo myślałam ze umre
O jak fajnie to juz jestesmy trzy co data 7 maj bedzie zapamietana do konca zycia
Ulka moje maleństwo tez ostatnio jest bardzo ruchliwe nawet teraz domaga sie muzyki albo tego zebym do niego mówiła
Martadiana super ze po wizycie ok a 1500g to nie za mała jest ?
Kasiah co do chusteczek to chyba kupie te fitti z biedronki bo ponoc sa jedne z najlepszych na początek:)" a co do spacerów to tak samo jak Anna jak mnie nie wygonią to nie bede wychodzić bo po co meczyć dziecko w ubieanie tylko na 5 10 minut spaceru a ponoc ma byc ostra zima wiec w ogóle zastanawiam sie czy bede wychodzic
Monika no ja tez nielubie wkladek ale musze je niestety uzywac bo bym nie wyrobila z praniem majtek A co do spania to mam to samo, młody jak sie rozkopie to nieaz musze wstac i pochodzić po pokoju zeby sie uspokoił
Maja to super ze z małą ok a mężem sie nie przejmuj bo oni to tylko ostatnio potrafia podnosić ciśnienie głowa do góry
A co do tych dzienniczków to dzieki że tak doradzacie bo przynajmniej teraz przez pare dni bede miec zajecie i zamiast kupowac zrobiony tood jutra zaczne robić swój dzienniczek jestem ciekawa czy zeszyt na 80 kartek mi starczy hahaa zarcik
Miłej nocki
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
anna
asik a mi moj znowu mowi zebym jadla poki moge bo po ciazy mam wygladac jak czikita haha a co do wagi mojej malej to polozna mowila ze ta waga jest w normie ja juz sama nie wiem mi sie wydaje ze za malo wazy ale jak polozna mowi ze dobrze to chyba dobrze
ide spac dobranoc
- kelis3
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anna idź koniecznie na to spotkanie z koleżankami, postaraj się nie myśleć o mężu, pogadacie o głupotach, to od razu lepiej Ci się zrobi.
Montresor, masz razje na razie spróbuj domowymi sposobami polepszyć te wyniki, już to widzę jak szpitalną "dietą" Ci je wyprowadzają, tam na tym jedzeniu to dopiero można się anemii nabawić;/, poza tym co w domu , to w domu. ale jeśli sama nie dasz rady, to pakuj się i do szpitala, w końcu dzidzia najważniejsza. Trzymma kciuki,zeby się udało na wlasną rękę.A KTG tak często, bo takie masz skurcze, czy Twój gin uznał,ze to juz od 8 miesiąca trzeba?
Martadiana zanies ten mocz poranny, zobaczysz co wyjdzie, na pewno ok. I nie wyszukuj sobie na wyrost chorób, bo dr google zawsze tylko stracha niepotrzebnie napędzi, a po co się teraz denerwować niepotrzebnie.
Maja dobrze,że z małą ok.
Monika ja też już próbowałam odpuszczać sobie kolacje,ale to się nie sprawdza w moim przypadku. JAk się obudzę w nocy, to tak jak piszesz jestem mega głodna i leżę tylko do rana myśląć obsesyjnie,że musze coś zjeść(więc i tak nie śpię), a obiecałam sobie,że w nocy nie będę podjadać i tego się trzymam na razie(ale kto wie co to będzie później;)) Jedynie trzyma mnie to,że jakiś czas temu zgaga mi odpuściła na jakiś czas, teraz od kilku dni znów mnie męczy, więc mam nadzieję,że to będą tylko takie okresy tej zgagi i niedługo znowu puści, czego i Tobie życzę!
Asik z mlekiem na pewno wybróbuję, ale pijesz zimne, słodzone? Czy może być np gorące z miodem? Staram sie unikać leków w ciąży, biore tylko to co muszę,ale chyba faktycznie, pora się przełamać i kupić reni na te wieczory,kiedy już naprawdę nie mogę wytrzymać, wczoraj aż się popłakałam z bezsilności w łóżku, masakra. Oj masz rację,jesli ma cię nawiedzać wredna teściowa, to lepiej samemu wsyztsko ogarniać
Ja teściową mam spoko, ale na razie nie chcę jej angażować, raz że moi teściowie są starsi, dwa koleżanka mi doradziła,że po porodzie to jednak różnie bywa,czasem zdarzają sie ekstremalne sytuacje(np. trzeba "wietrzyć", bo się nie goi) i lepiej jednak z mamą, bo to zawsze swobodniej,a przy teściowej jednak bardziej byłabym skrępowana. Ale muszę przyznać,ze teściowie za każdym razem podkreślają,ze jeśli będzie jakakolwiek potrzeba,to oni są chętni do pomocy, możemy się nawet do nich przeprowadzić jesli byłoby to dla nas ułatwienie, ale nie robią tego wsyztskiego w narzucający cokolwiek sposób, więc ja chyba dobrze trafiłam z teściami jednak;)
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
dawno mnie nie bylo, ale jakos od soboty na nic nie mam czasu. W koncu zakonczylismy prawie zakupy dla dziewczynek, brakuje nam tylko termometru i fotelikow:-)
Gratuluje udanych wizyt:-) !
Martadiana jak polozna mowi ze dobrze tzn, ze ta jest przeciez sa widelki od do jedna dzieci rodza sie 3 kg inne 4 kg:-)
Ninoczka przytylam jakies 12 kg, ale w pon straszni sie wnerwilam i poplakalam, zrobilam badanie moczu i wyszly mi ketony co znaczy ze za malo jem:-\ a ja jem sporo, tylko juz nie wiem jak przy tej cukrzycy jesc. Zmeczyla mnie:-( az sie boje w pon zrobic morfologie:-(
Montresor a co Tobie nie tak z tymi wynikami?
Ulka o cos mnie pytalas, ale ja juz nie pamietam, przepraszam.
Anna glowo do gory, zobaczysz wszystko sie ulozy:-) !
Jej, ale ja nie lubie jak ktos klamie, dla mnie to jest najgorsze....z reszta mozna probowac ale jak ktos klamie to ciezko budowac zwiazek, ktory powinien byc oparty na zaufaniu.
Ja np mojemu S nic nie zabraniam on mi tez ale obojgu nam zalezy, aby nie ranic drugiej osoby, czasami oboje tez idziemy na ustepstwa np teraz zlosci mnie ze on pali, wiec poszlismy na uklad, pali sporadycznie i nie w domu:-) ja szczesliwa on szczesliwy:-) warto szukac zlotego srodka.
A ja spie super z rogalem i tylko na boku bo na wznak zaraz mnie brzuchol boli i cofa mi sie kolacja:-)
Dobra ide sprzatac bo bratowa ma wpasc:-)