- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ninoczka przepraszam nie wiem czemu napisałam to do Ciebie, chodziło mi oczywiście o luskę odnośnie jej nawału pokarmu. Moja koncentracja jest gorsza niż pamięć Ja na gwiazdkę bym chciała robota kuchennego kenwood kmc 010 z przystawkami: sokowirówki, szatkownicy, mielenia mięsa i blenderem. Ale niestety będę musiała jeszcze kilka miesięcy poczekać
Maju hehe uśmiałam się z tego idiotycznego kraju, urzędów i przepisów Szkoda tylko, że to prawda! A co do tej przesyłki to sprawdzałaś na stronie poczty polskiej gdzie ona utknęła? Teraz jest tam opcja śledzenia poleconych i paczek. Cieszę się, że swędzenie Ci odpuściło i zazdroszczę bo ja w tym temacie nadal miewam trudne dni. Oczywiście jak mam iść na wizytę to jest wszystko okej a dzień lub dwa po znowu się zaczyna. Tym razem za 2 tygodnie poproszę gina byśmy coś z tym konkretnego zrobili.
Aniu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Asik u nas dziadek też wchodzi do nas bez pukania. A nawet jak nas dorwie w sypialni to stoi i gada dopóki mu się nie znudzi a my pod kołdrą albo ubieramy się na szybko jak para nastolatków
Kasiah dobrze, że u Ciebie już lepiej :*
Elu to jednak się nie spełniło moje życzenie by wczorajsza noc była dla Ciebie lepsza. Ja już sama nie wiem od czego to zależy, że jednego dnia jest lepiej a drugiego nieciekawie i wszystko boli. Chyba po prostu musimy to przetrwać.
Mamuśka jedna z dziewczyn, bodajże luska(?) polecała kiedyś taką wanienkę do kąpieli, która jest już razem z hamaczkiem. Bo ten osobno jakiś wydaje mi się niestabilny.
Martadiana to widocznie nie w siuśkach leży problem. To dobrze
Kelis dobrze, że z synusiem wszystko okej i grzecznie rośnie .. A Ty się oszczędzaj ile można i dbaj o szyjkę.
Dziś jestem już baaardzo zmęczona. Obydwoje z małżem mieliśmy gorszy dzień i się pożarliśmy o wszystko i o nic. Już dawno nam przeszło ale takie burze są jednak bardzo męczące.
Dziewczyny z anemią powiedzcie mi ile mg dziennie bierzecie żelaza? Bo ja 36 mg/dzień a wyniki krwi nadal słabe . Jeszcze coś z moczem mam nie teges bo mam urosept brać Dobrze, że młody coś na wieczór się dzisiaj rozruszał bo wczoraj był taki spokojny, że bardziej mnie łaskotał niż szturchał i oczywiście już jakieś ciężkie historie miałam przed oczami.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
stokrotka mam wrażenie że ten 30 tydzień to naprawdę magiczna granica i po niej zostaje już tylko rozsypka
mamuśka jakoś nie ogarniam tego hamaczka
maja dobrze że pozbyłaś się bakteri
martadian cieszę się że wyniki OK
ninoczka ja w tym roku pod choinkę zażyczyłam sobie podgrzewacz i sterylizator do butelek od rodziców, a od męża (chociaż on jeszcze o tym nie wie ) to bym chciała taką bransoletkę z zawieszkami i żeby na jednej było wygrawerowane imię synka, a na drugiej mężą (dodałam taką przykładową jako załącznik bo nie wiem czy zrozumiale wytłumaczyłam )
kelis super że wszystko dobrze na wizycie maluszek rośnie a szyjką się nie martw bo to już powoli wszystkie nas czeka...a jaki lek dostałaś silniejszy od nospy? bo mi ostatnio kazała zmienić nospe na nospe forte i tyle...
a poza tym to fajnie nam się tutaj pisze, każda wyraża swoje zdanie jak trzeba ale mamy super atmosferę bo powiem wam że podczytuje takie jedno forum przyszłych mamuś i tam co chwilę jakieś kłótnie,spiny,awantury bez sensu dobrze że u nas jest tak po przyjacielsku
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
ja w ciut lepszym nastroju ale jednak....
mamuska to czas najwyższy się brać za wyprawkę , ja zaczełam.Co prawda nie wiem jak z kasą na koncie , a i od prztszłego tygodnia ma mi dół robić , chyba .....
Dziewczyny pytanie , płacicie za zakupy online karta kredytowa , jak na razie raz tak robiłam , teraz chce online z f&f zamówić , ale tez tylko karta i nie wiem .......
Maja dzieki ciut lepiej , w domu ogarnęłam , to jak mam czysto to i lepsze samopoczucie , tylko szarańcza mi dała dziś tak w kość , nie wiem co ich dziś w dupska pogryzło .Chyba tego siedzenia w domu mają za wiele .
A może strzel to się coś poprzestawia i inaczej zacznie myśleć , ja puki co nie zapesza , ale mój staje na wysokości zadania , nawet wow wyżej , także nie narzekam , ale nie będę zapeszała , bo wiecie jak to z chłopami na razie jest cudnie i żeby tak zostało \\
Na temat urzędów sie nie wypowiadam , bo mi zaraz ciśnienie strasznie podniosą , ale ja już nauczyłam się kłócić i jak mi robią pod górkę to chce pisemna odmowę od nich , nagle wszystko mogą
A co do dzienniczka , ja próbowałam coś skrobać , no i jak dla mnie to średnio sie sprawdza , zmęczenie i rozdrażnienie i wszystko na raz swoje robią .Wydaje mi się, że każda bez sobie poradzi, chociaż sobie myślę jak to będzie z bliźniakami czy ich nie będę myliła hnahha
Stokrotka te ketony ma się też jak za mało się pieje , moja mała z tym walczy
Asik haha tak się zastanawiałam co to za filmik, ale u mnie nie ma nudy , nawet go nie odpalam
haha Asik mój facet by coś kupił jak ja bym w razie w była w szpitalu , hahaha dobre.Kochana on ma dwójkę dzieci i nadal nie ogarnia , a w sklepach dziecięcych gubi orientacje , nie zna się na firmach , nie rozróża smoczków , także ja muszę sam , zresztą ja też z tych jak sama zrobię , to spokojniej śpię
A ja tam zmie chcę ostra , dzieciaki będą zdrowsze chodziły
Dziewczyny ale z tego co czytam , to większość z nas ma te bóle jak na @ , ja osobiście tez mam,teraz nie tak często bo biorę luteine , ale jednak
Mamuska ten hamaczek jakiś dziwny , ja mam w swojej ale no troszkę inaczej on wygląda i jest do kompletu , w ttym bym się bała
Maja głowa do góry juz chyba taki okres , co ja mam powiedzieć , daleko w las za wami , a juz dziś stękałam do mojego , ze mam serdecznie dosyć wszystkiego a w szczególności ciąży i już bym chciała być po ...... a gdzie tu jeszcze
ja nie pomogę bo my nie robimy sobie prezentów
Stokrotka ze mną ustalił termin w środę z córką .Miałam wybrać piątek czy poniedziałek , wolałam poniedziałek i tak dostałam skierowanie (dzien przed terminem porodu z @ ), ale nie zdarzyłam i było naturalnie w piątek, a z pierwsza cc , to kazała mi w 38tc przyjść na monitoring , dobrze się nie rozgościłam na ktg , a wołali mnie na cc Teraz też nie wiem co mój doktorek wymyśli , ale to juz chyba indywidualnie zależy od lekarza ,
mykam spac , mam nadzieje , że jutro nadrobię , bo małżonek juz stęk, ze chce spać , a komp z działająca klawiatura tylko w sypialni
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 130
Kelis w takich kolorach to nawet pochmurny dzień nie jest taki smutny żal sie ile chcesz bo my najlepiej to rozumiemy wszystko jest możliwe koleżanki synuś odwrócił sie w ostatnim miesiącu ja wizyty już dawno miałam co 2-3 tygodnie przez problemy z szyjką ale jak mały już nie taki mały to dobrze oszczędzaj się
Martadiana ale masz duża pannę już w brzuszku poczekaj na wyniki moczu i nie martw sie na zapas gdyby była jakaś bakteria to podadzą antybiotyk przed porodem
Monia z żelazem nie pomogę bo póki co u mnie źle nie jest a dziecko jak mi się słabiej rusza to mam detektor i sprawdzam czy wszystko ok z tętnem ale to rzadko się zdarza bo bardzo ruchliwe ostatnio a jak jesteś uczulona na srebro to złoto sobie wybierz
Kasia mam nadzieję że moje dziecko będzie grzeczne i przyjdzie na świat w prawidłowej pozycji chusteczek jeszcze nie wybrałam bo też sie zastanawiam chociaz fitti mają ładny zapach adzisiaj kupiłam pieluszki dady 128 szt za 50 zł tylko nie wiem czy nie za duże bo od 4-9 kg a wy dużo macie jedynek pieluszek ? a co do spaceru to zobaczymy jaka będzie pogoda bo jak ładna to na pewno wyjdziemy wcześniej fajny prezent sobie wybrałaś ja takie serduszka musiałabym mieć aż 4 kleszcze masakra chyba zaczynam się bać tego 3 porodu
Montresor no to teraz musisz być grzeczną dziewczynką
Maja super że z małą wszystko dobrze jak sie nie denerwować jak ktoś wkurza non stop czekam z niecierpliwością kiedy los zacznie się do ciebie uśmiechać
JJ fajnie ze już w domku oszczędzaj się ile mozesz
dziewczyny to widać że wszystkie nasze maleństwa takie ruchliwe są powiedzcie mi jeszcze czy jak poleżycie trochę na plecach to macie ból krzyża bo ja się podnieść nie mogę i ciężko mi nogami przebierać dopiero po chwili dochodzę dopiero do siebie
Anna
tekst niezły
Stokrotka chyba pytałam o to co serwujesz sobie na obiad ale sama nie pamiętam super że masz już prawie całą wyprawkę ja czekam na kołyskę
Ela już cię tak zalewa
Luśka ja też jeszcze nie ogarnięta ale jakoś damy radę najlepszy był mój mąż bo zaczął marudzić że wózek trzeba i fotelik a wszystko na strychu czeka i wielka robota żeby to znieść ale ty masz plan po porodzie angaż w 100 % fajnie mi teściowa chociaż obiady gotować będzie i małą z autobusu odbierać a z resztą sobie poradzę przynajmniej taką mam nadzieję życzę poprawy nastroju
Stokrotka daj namiary na koszule bo mi wcięło materiał fajny ? czytałam coś że powinno się rano robić testy z moczu czy dziecko nie jest głodzone masz to ?
dziewczyny podobno zgag jest jak dziecko ma włosów sporo ciekawe czy wasze dzieci będą miały dużo włosów
Asik a ja co mam powiedzieć jak drzwi do pokoju nie mam wcale bo łuk jest ale na szczęście u nas nie jest tak źle bo teściowej nie ma kto buntować bo mąż jedynak
na koniec mojego poematu powiem wam że mój mąż jak się pokłócimy to potrafi się tydzień do mnie nie odzywać mam go wtedy ochotę udusić ale to prawdziwy uparty baran i taki ma znak zodiaku tak myślę ze chyba ostatnio to jakoś na początku lipca się pokłóciliśmy normalnie szok
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Stokrotka34
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 58
Ja sama Aleksandra wiec meska odmiana tego imienia mi sie tez podoba:-) a moj prawie maz ma na nazwisko Aleksandrowski:-)
Sama sobie ukladam, od nich dostalam wytyczne i nakaz mierzenia cukrow, ale jednego dnia cos moge innego dnia juz cukier potrafi skoczyc, teraz wstaje wczesniej rano i jem dodatkowa kanapke, we wtorek zrobie badania i zobaczymy czy zadziala.
Czyli teraz muysisz isc do szpitala i tam sie umowic?
Ale z Was jablkowe potwory:-D
A Tobie jeszcze duze zakupy zostaly?
Ja zabralam sie za pranie i ukladanie:-)
Dziewczyny jak mojemu bratu powiedzialam zeby w prezencie na urodziny kupil mi cos dla dzieciaczkow to na mnie nakrzyczal ze to moje urodziny a dla nich mi cos kupi jeszcze:-)
Podoba mi sie pomysl z ta bransoletka:-) !
Monika ja biore Sorbifer i tam jest napisane ze jedna tab 100 mg zelaza zwiera, ale wyniki bede miala w srode to Ci napisze jaki efekt, a biore dwa razy dziennie.
Luska u mnie ponoc te ketony to z glodu, zle mam ustalona diete za malo kaloryczna.
Ulka kupilam te paski, ale na nich wychodzi mi oki, kosztowaly 18 zl.
allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-rozm-m-i4731455424.html od tego sprzedawcy, material oki:-) chociaz ja nie lubie spac w koszulach i jak tylko bedzie mozna to ubieram pizamke:-) szlafrok tez spoko i getry:-) i dobre ceny:-) Ela tez zadowolona:-)
- ulka1983
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobranoc
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
ninoczka ja tez nie mam pomyslu co do prezentow w tym roku ... naprawde ... ale najwyzej o jakies perfumy poprosze i tyle hehe no i jeszcze mikrofala mi sie przyda bo nie mam jakos mi nigdy nie byla potrzebna
monika ja mam ten sam problem i go nie rozumiem z moczu nic wszystko dobrze a tak mnie czasami swedzi psiuta ze tragedia i nie wiem czy tak powinno byc czy cos jest nietak juz mnie to wkurzac zaczyna :// a co do ruchow to u mnie tez sie mala bardziej rozpycha i ma tak teraz ze 2 dni szaleje prawie caly dzien i jeden dzien takiej przerwy ze co jakis czas heheh i polozna mi mowila jak dla kasiah ze teraz mozna czuc mniej ruchow bo dzidzie miejsca nie maja
kasiah moze my jestesmy takie normalne dziewczyny dlatego sie nie klocimy i sobie pomagamy .. ojj wspolczuje twojej kolezance porodu kleszczowego ale dobrze ze w sumie tak szybko poszlo a branzoletka super sama bym taka chciala
ulka ja na poczatek mam 50 pieluszek ale pewnie jeszcze ktos przyniesie ...a co do podnoszenia sie to ja nie mam zadnych boli ale ledwo co sie podnosze przez obciazenie heh to jak mowisz ze zgaga jest jak dziecko ma duzo wlosow to moja corka urodzi sie lysa bo ja nie mam hahaha
ja uciekam spac dobranoc
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Stokrotka my w koncu po wielu trudach chcemy Alana i Adasia . Co myslicie ?? ja już coraz bardziej sie przyzwyczajam i myśle , że fajnie będzie
/Kelis rzeczywiście tą szyjkę już masz krótka, ale gdzies wyczytałam , ze chyba norma to tak od 2,8 do 5cm..... Ale za to waga malucha juz jaka ładna
Ania i jak dla mnie dziewczyny maja 100% racje z tym alkoholem , ja jak nawet lądowałam w barze z kumpelami , to robił mi barman takiego samego drina jak maja one ale bez alkoholu
Kurcze przerąbane macie z tym , ze Wam nie pukają .... ,aczkolwiek u nas tez się zapominali jak typowo z t mieszkaliśmy ,teraz rzadko przychodzą , a jak juz to dołem czyli normalnie,a to przejście wewnętrzne to tylko w sumie dzieciaki używają
/Monika chyba wszystkie ostatnio mamy gorsze dni,głowa do góry dziś pewnie będzie lepiej
ja mam tardyferon ,ale jaka dawka ,musze sprawdzić bo nawet nie wiem mam 2x1 iz samego mojego samopoczucia widzę ,że pomaga \\
kasiah kleszcze wrrrrrrrr
Ula fajnie , ze takie bonusy dostałaś , a jak wogóle umówić się tak z położną , w szpitalu czy jak
Ula ja mam narazie 60szt od 0-2,5 kg i paczkę właśnie tych z dada ale ja ma mini i tam jest 156 sz i chyba od 3-6kg , jadę dzis na zakupy i jak będą jeszcze to kupie z dwa kartony
Ula z tm leżeniem to ja tak mam chyba od początku ciąży , ze czasem mój mi musi pomóc żebym się rozruszała , ale jak już się rozruszam to jest ok
haha no plan to ja mam , ale wiesz jak to jest -umiesz liczyć -licz na siebie ale na razie mam swój boski plan na poprawę nastroju
chyba bym umarła jak by sie mój do mnie nie odzywał , ja tam wole wykrzyczeć wszystko i za 5minut jest ok
Stokrotka zgadzam się z bratem
eee no dobra mykam , bo dzis kolejny dzień z cyklu nie usiądę na 5 minut
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Przepraszam, ze wam nie odpisze, ale jestem zmęczona wczorajszym dnniem i nocą.przeczytałam wszystko.
Wczoraj ból brzucha puścił mnie na jakąś godzinkę, nospa i magnez nie pomagały. Po południu była powtórka i tak az do jakiejś 3 w nocy. A przy tym wszystkum dół brzucha był napięty. Dziś jakby było to sami to dzwonić będę do gina i najwyżej jechać na Ip. Aż płakałam bo już nie wiedziałam jak sié układać bo i brzych i krzyż. Mam nadzieję ze już poszło to w diabły..
To wam nasmęciłam z rana.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
Cieszę się że pomysł z bransoletką się podoba,może kogoś zainspiruje do świątecznego prezentu
Co do alkoholu to ja ogólnie mam jakiś psychiczny odrzut i chyba nawet nie dałabym rady nic wypiłć bo mnie odrzuca po prostu, ale każdy ma inaczej moja kuzynka np kupowała sobie winko bezalkoholowe bo takiego smaka w ciąży na wino miała za to w lato jak gdzieś wychodziłam z kumpelkami do zawsze zamawiałam sobie bezalkoholowe mohito (pycha było w te upały)
luśka co dokarty kredytowej on line nie pomogę bo nawet nie wiedziałam że można taką mieć imiona ładne,szczególnie Adaś przypadł mi do gustu
ulka super że masz już plan porodu no i te prezenty naprawdę przydatne ja na razie mam 2 paczki 1 z dady bo u mnie w szpitalu jest taki wymóg że mają być pieluszki z wycięciem na pępek od 2 do 5 kg więc do szpitala mam takie jakie sobie życzą a do domku to mój m dokupi jak już zobaczymy jaki maluszek będzie duży chusteczki też kupię fitti bo już mnie przekonałyście
mój m tak samo uparciuch, jak ja pierwsza nie wykonam jakiegoś gestu to potrafiłby milczeć chyba z miesiąc zupełne przeciwieństwo mnie bo ja pokrzyczę i zaraz mi przechodzi
stokrotka twój brat ma rację ale my kobity już tak mamy że często chcemy coś co przyda nam się do domku za to mało który facet chciałby dostać np patelnię
martadiana no to ten plus,5 godzin jak na pierwszy poród to szybciuteńko a mój też chyba łysolek bo jeszcze zgagi nigdy nie miałam
ela współczuję postaraj się dużo leżeć i odpoczywać,mam nadzieję, że przejdzie ale jakby co to jedź na IP lepiej dmuchać na zimne...
Miłej soboty dziewczynki
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ja wczoraj sie polozylam spac o 23 i do 3 lazilam sie krecilam jezu juz chcialam sie poplakac ze wkurzenia :/ a nad ranem spalam jak susel ale moja psinka mnie obudzila o 9 rano zeby z nia wyjsc wiec tyle z mojego spania bylo :/ dzisiaj musze swojego pogonic zeby te lozko wyniosl bo musze wkoncu zaczac pokoik robic dla mojej coreczki i WKONCU zaczac prac bo to juz koncowka listopada a ja nawet nie zaczelam .. kurcze tylko sie zastanwialam czy pokoju nie pomalowac dla malej bo mam taki kremowy czy szarty ladny kolor ale taki nie pasujacy chyba dla dziewczynki.. tyle ze mala bedzie z nami od malego w sypialni przy lozku a dopiero pozniej mam zamiar przeniesc lozeczko zeby tam sama juz spala... wiec nie wiem czy sie oplaca malowac... jak myslicie ?
Luska imiona mi sie bardzo podobaja .. rok temu pilnowalam chlopczyka o imieniu Adas byl swietnym dzieckiem takim kochanym
Ela wspolczuje boli :/ boze jak my przy porodzie bedziemy plakac z bolu :/