- Otrzymane podziękowania: 77
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

a ja też wolę jak facet ma trochę ciałka,niż jak taki chudzielec,chociaż mój to już taki misiek się zrobił

anna ja w koszulach też spać zbytnio nie lubię ale za to wszelkie piżamki uwielbiam

maja cieszę się że z malutką wszystko dobrze

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
martadiana oby z psinką było wszystko dobrze, ale jakby jej coś groziło to przecież weterynarz na pewno podjąłby jakieś kroki...ciężko jest mi doradzić ci coś odnośnie wigilii, doskonale znam ten ból bo my tak zawsze dzielimy pomiędzy moich rodziców i teściów, ale na szczęście teściowa zawsze się zgadza żeby robić wcześniej a potem idziemy do moich bo tak to nie wiem jak bym wybrnęła...a może twoja mama jeszcze zmieni zdanie...
a ja czekam na kuriera... a potem pójdę odebrać gbs
mały mi głowę właśnie koło żeber wystawia i mam taki śmieszny zniekształcony brzusio

kurcze wy to takie przygotowania do świąt porządki,pierniczki itp a ja jakoś w tym roku nie czuję tej atmosfery...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiah06
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 77
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 58
Nie wszystkie zwiazki sie rozpadaja, a tym bardziej jesli dwie osoby sie kochaja i troszcza sie o swoj zwiazek!
Polecam jeszcze pomarancze suszone na ladnej wstazeczce na choinke:-)
Dobrze ze masz juz termin cc!
Spokojniejsza jestes:-)
Maja jak juz podejmiesz decyzje co dalej to skontaktuj sie z afwokatem, moje kolezanki tak robily i warto, walcz o to co nalezy sie Tobie i dzieciakom.
Super, ze u coreczki wszystko dobrze i ladnie rosnie:-)
A ja dzosiaj do doktora, cos od wczoraj mam wrazenie ze przy wkladaniu luteiny czuje jakies pieczenie :-\
A moja sunia wczoraj byla jak nacpana, 5 min patrzyla do miski zanim podjela decyzje o jedzeniu:-) ale dzisiaj juz oki:-)
Miala w uchu dwa duze glosy, dobrze ze jej sie nie wbily w blone to ucho nie zaropialo:-)
Kasiah ja tez bardziej jestem skupiona na ciazy i porodzie niz na swietach, tym bardziej ze nie robie prezentow bo z kasa slabo przez te wydatki.
Ale ubiore choinke ladnie i upieke pierniki i bigos ugotuje bo mam smaka:-)
- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 41

Stokrotka ja tak samo jestem bardziej skupiona porodem niz swietami hehe i robie tylko bigos, saltake warzywna, pieczen z jajkiem i rybke po grecku bo i tak mnie w domu niebedzie ale niech cos bedzie a to same moje ulubione przysamczki

- ela85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 68
Martadina gratuluję szczeniaków- śliczne. Co do wigilii to ja na twoim miejscu podjechała bym do mamy wcześniej z opłatkiem, bo przecież nie rozdwoisz się.A twojemu tacie na pewno będzie miło skoro w zeszłym roku nie byłaś u niego. Wydaje mi się, że najważniejsze jest połamanie się opłatkiem, więc myślę ze twoja mama zrozumie jeśli pojedziesz na kolację do taty a z nią tylko połamiesz się .
Kelis no super, ze jednak pan ordynator ustalił ci termin, na pewno jesteś spokojniejsza jak wiesz na czym stoisz.
Maju może lepiej podaj ten antybiotyk synkowi, żeby nie pogorszyło się bo wiesz z zapalenia oskrzeli szybko może zrobić się coś grożniejszego. Dobrze, ze chociaż u malutkiejj wszystko dobrze. A temu twojemu to powiedz wprost, ze pieniądze są ci potrzebne min na leki dla Waszego synka, a przecież w małżeństwie nie ma moje czy twoje tylko wspólne, nawet jeśli ty nie pracujesz ale twoje domowe obowiązki to też praca i to ciężka.
Kasia trzymam k iuki za wynik gbs i za dostawę stelarza do wózka.
Co do świąt to też mam nadzieję, ze jeszcze w święta pojem smakołyków, które pózniej będą nie wskazane. U nas w tym roku choinka wyjątkowo będzie małutka, taka na komodę, bo musimy zostawić miejsce na łózeczko, bo mąż je rozłoży jak ja już pojadę do szpitala . A ja właśie leże i odpoczywam, bo tak mi nogi popuchły.Nie wiem dlaczego mam wrażenie, ze dziś sobota.
- maja001
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 74
kelis a ja myśle ze pierniczki wyjda piękne i sama będziesz z nich zadowolona,bo ja k człowiek się czegos boi to najlepiej mu to wychodzi oczywiście pokaz nam je tu na forum to ocenimi wizualnie
ela a ja mimo różnyh dolegliwosci nigdy nie miałam problemów z nogami w ciązy.
martadiana jeśli masz dobry kontakt z obojgiem rodziców, a z tego co piszesz to tak jest, to maz dwa wyjścia, albo wigilie spędzić w domu tłumaczac sie ze masz juz swoja rodzinę ijest ci teraz ciężko gdzie kolwiek sie ruszyć, albo jechac do ojca na wigilię a mamie powiedzieć że juz wcześniej umówiłas sie z tata ze w tym rok to z nim spedzisz ten dzień, bo przecież w tamtym roku byłas u niej a najwyżej jak tak bardzo mama chce byś przyszła to musi ja przesunąc o te dwie godzinki bo inaczej nie dasz rady być w dwóch miejscach jednoczesnie i ewentualnie mozesz jej powiedziec ze za rok znów bedziesz chiała{ jak nic sie ie zmieni wigilie spedzić z nią) Czasem tak trzeba i nie ma wyjścia- mama powinna to zrozumiec jak nie od razu to z czasem na pewno zrozumie
stokrotka jeśli do czegos dojdzie bez adwokata nawet sie nie rusze, na razie jestem na etapie zabezpieczania siebiei dzieci. Masz racje jeśli czujesz dyskonfort to niech zobaczy cie lekarz
kasiah daj znac jak wyniki z gbs???Ja tez powinnam mieć wyniki w przyszłym tygodniu. Równiez jak ty nie czuje atmosfery świat i mam nadzieje że szybko zlecą
Ja jednak dzis wykupiłam antybiotyk synkowi, bo pediatra stwierdzil, ze jak tylko mu się nasii kasze to mam na nic nie patrzec i podawac antybiotyk-mam nadzieje ze pomoże, bo mi szkoda małego. zadzwonilam też do ksiegowej zapytać co z urlopem wypoczynkowym i powiedziała mi że na zwolnieniu normalnie się nalicza a na macierzyńskim nie i ja już teraz sama nie wiem jak to jest, bo kazdy mówi co innego
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 56
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Martadiana ordynator na pewno nie będzie robił cc, tylko zastrzegł sobie monopol na umawianie terminów;) Dokładnie tak, jak mówisz, brak łóżeczka to juz nie problem. Jeśli nie zdążę kupić, to mąż szybko zamówi jak się dzidzia urodzi, a mały się najwyżej z nami prześpi,albo w wózku, da radę;P.
Nie martw się o psinkę, da radę, w końcu jest teraz mamusią! Ja też juz z niecierpliwością czekam na Święta, a zwłaszcza na te wszyskie pyszności

Kasiah, tak jak mówiłam, czuję się jakby mi spadł kamień z serca, zdecydowanie duzo spokojniejsza jestem. No niestety , każdego te ciążowe dolegliwości musza kiedyś dopaść

Stokrotko, no własnie mam za dużo upatrzone, a jak to zodiakalna waga nie mogę się zdecydować

Ela ja też mam niewielką choinkę, w sumie to kupiłam ją w zeszłym roku na Święta, w doniczce, później stacjonowała cały rok na balkonie,żeby znów teraz "robić" za drzewko świąteczne, łączę dwa w jednym- mam żywą choinkę,a nie mam wyrzutów sumienia,że jakies drzewo musiałao być dla mnie wycięte;) Oj, współczuję puchnięcia, to nóżki w górę i leżakuj!
Maja może i te pierniczki nie wyszły takie tragiczne jak sie spodziewalam,ale utwierdziłam się w przekonaniu,że ja do takich rzeczy stworzona jednak nie jestem

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Anna to ladnie maz cie sprawdzal z dzieckiem hehe

Aja bylam na zakupach swiatecznych i zostal mi prezent dla taty i dla mamy faceta i koniec

Dziewczyny jakie wy podpaski kupujecie ? i ile ? te always night ze skrzydelkami moga byc czy nie ? Bo bylam w sklepie i nie wiedzialam jakie wziasc.. jak wiecie jakie to powiedzcie mi tylko z firmy always bo tu nie ma tych co w polsce
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Wizyta ogolnie spoko, tylko zdenerwowalam sie troche bo on mi nigdy nie podaje wymiarow dziewczyn, zawsze ,moj S. patrzyl na monitor i mi nadawal pozniej, on tylko sprawdza czy dziewczynki rowno w miare rosna, ogolnie to nie bylo mi to do szczescia potrzebne, ale dzisiaj jak mierzyl to wyszlo ze takie malutkie te moje male, a z drugiej strtony te pimiary czesto takie o kant tylka sa.
W przyszlym tyg ide do szpitala i tam juz bede do porodu, ale to nie wiem kiedy:-)
- Anna1991
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 18
- kelis3
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Anna to Ty odważna dziewczyna jesteś,że tak szybko się zdecydowałaś! W tych czasach to już raczej rzadko spotykane,żeby się tak od razu decydować

A ja dziś wieczorkiem znów uciekam z mężem w rodzinne strony. Mój brat ma 30-kę i jedziemy "poimprezować"

- martadiana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Kelis udanego wypadu jak ci dobrze

Stokrotka jakby bylo cos nie tak z pomiarami to napewno lekarz by powiedzial ... widzisz ja swojej poloznej tez jak nie spytam to mi nie mowi kazdy lekarz jest inny niestety :/ ale ci fajnie juz coraz blizej i dziewczynki beda z toba juz nie moge sie doczekac je zobaczyc napewno beda slodziutkie

A ja wyspana wkoncu nie dlugo musze jechac do mamy bo z nia do lekarza jade czy te zapalenie pluc sie wyleczylo czy nie no i oczywiscie jade w odwietki do mojej psinki

Kurcze dziewczyny ja czasami tak sie nudze jak wczoraj wieczorem siedzialam i gralam w karty na kompie haha xd ze czasami juz bym chciala zeby ta mala wyszla to przynajmniej jakies zajecie bedzie

- Stokrotka34
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

A ja z ,oim po miesoacu znajomosci tez zamieszkalismy razem:-) doszlismy do wnioskunze stare dupy z nas aby sto lat prowadzac sie za reke:-D
Udanej imprezy:-) !!
A wiesz tak mysle ze tprba to jedno, ale karta ciazy i grupa krwi to zawsze i koniecznie:-) !
Anna tylko tam sie nie pozabijac;-) ja w ubieglym roku bylam na tym etapie