- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Montresor coś dużo z nas ma dodatni GBS. Nie wiedziałam, że to takie częste. Śledzików mlekiem jeszcze nie popijałam ale skoro robią je w śmietanie to w sumie czemu nie . Pocieszyłaś mnie z tymi wodami. Czyli jest jakaś szansa, że zauważę, że rodzę . Hehe z kotem niewiele pewnie pomogę bo mam pierwszy w życiu swój egzemplarz w domu. U mnie jedyne co by zdało egzamin to przestawienie łóżeczka tak aby nie mógł z łóżka wskoczyć. Odpukać na razie go łóżeczko nie interesuje, czasem chowa się pod spodem. Natomiast fotelik czy przewijak zostały przetestowane . Póki co się nie stresuje bo mój kot to mały tchórz i pół roku będzie się oswajał i wąchał dziecko z daleka, a do tego czasu już młody podrośnie.
Martadiana mam różne bóle ale takie prądowe to nie. Chociaż ogólnie je ciężko opisać więc kto wie .
Aniu boisz się wenflonu? Ale mnie teraz zaskoczyłaś . To tylko chwila ukłucia jak w szczepieniu czy pobieraniu krwi a potem nic go nie czuć, chyba, że się przypadkiem za niego pociągnie . Chyba odkryjesz nowe powołanie przy tym remoncie . Zazdroszczę tego gwałtownego wstawania z łóżka. Ja to przez ból nogi mam problem żeby z krzesła wstać.
Chasiami kciuki za wizytę i czekamy na newsy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
A podczas porodu to widziałam ze jak miałam skurcz to krew mi się cofała z powrotem, ale potem położne coś tam pokręciły i już krew sie nie cofała.
Taki dyskomfort, ty tu skupiasz sie na skurczu a musisz pamiętac zeby ręki nie zgiąc za mocno bo to też boli, albo wypadnie jak gdzieś nim pociągniesz
Ide się kompac i zbierac do gina - już mówie ze odezwie sie wieczorem dopiero, bo ja mam na 15.20 A potem ide z Alicją do okulisty na 16.30 więc nie czekajcie na mnie A jakby się coś działo to tak jak wczesniej się umawiałam SMSa pośle
Ale wątpie żeby się coś działo, bo tyle tabletek przyjełam ze skurcze praktycznie ustały, co jakiś czas stwardnieje brzuch, ale to już nie jest to samo
Trzymajcie kciuki! Pozdrawiam
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Stokrotka moje wnuczeta maja sie dobrze jeden to spioszek bo mamusi a drugi jadlozerca po tatusiu hahah rosna rosna
ale jaja to co wczesniaczek sie urodzil tej dziewczynie a wszystko ok ?
Chasiami powodzenia na wizycie
Monika jaka zgrabna fajny brzusio nie za duzy nie za maly
Ale mnie plecy bola za dlugo spalam masakra (
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
Ula85 i Monika obydwie macie te brzuszki fajne zgrabne,ja chyba mam podobny
Chasami ja chce tak jak Ty zeby najstraszniejsze podczas porodu był dla mnie wenflon czy lewatywa....tak bardzo bym chciala ostatnio juz dwa razy beczalam jak myslalam o naturalnym porodzie i tym bólu:( daj znac po wizycie
Wcześniej pisałyście o czopie śluzowym...ja sie zastanowiam czy tym razem nie przegapie....nic nie pamietam
Teraz szukam wszędzie informacji jak tu sie odżywiać po porodzie zeby dziecko kolki nie mialo.....A co do rozpakowania to ja tam wolałabym wytrzymac do stycznia
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja tez ciagle chodze rozdrazniona i sama nie wiem zy to ciąża czy stuacja w domu raz jest wszystko ok a za chwile płacze, własnie niedawno sie poryczałam
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
montresor jeśli cc to gbs jest bez znaczenia czy dodatni czy ujemny, ale faktycznie duzoz nas ma dodati gbs, Ja chyba wynik odbiore w srode i jestem ciekawa co mi tam wychodowali. Super ten wykład, z wielka uwaga go przeczytałam
Anna przeciez przy porodzie nie koniecznie musisz miec wenflon ja przy pierwszym porodzie nie miałam, no chyba ze będa jakies konplikacje badz antybiotyk bedziesz miała. Ale powiem ci że ja tez boje sie wenflonu
ela ja jezdze normalnie autem mam zamiar jezdzic do samego porodu
chiasami powodzenia na wizycie, Jak ma sie juz dziecko w domu to tak bywa ja ostatnio tez ze soba do gina, po drodze zpisac małego do pediatry, póżniej po małego i do pediatry,
Monika ale z ciebie laska, a brzuszek dodaje ci tylko uroku
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Maja na twoim miejscu bym kupila te autko jak w dobrym stanie zebys pozniej nie zalowala a twojego zazdrosc zrzera napewno ze se radzisz jakos
A ja urzadzam pokoik malej moj zaraz lozeczko skreci i bede ''ozdabiac'' hehe juz tak fajnie przytulnie w tym pokoiku musze jeszcze cos na sciany kupic jakies te nakleik bo tak troche pustawo zaslony juz wisza tylko musze kupic jakies fajne motylki zeby je zczepic bo mi to beznadziejnie wyglada tak prosto jakos.. Lece
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
U gina:
- okazało się ze mam 5 cm rozwarcia i rzeczywiście to był czop. Gin się smiała ze mam już połowe porodu za sobą.
- dziecko waży w pierszym pomiarze 3200 a w drugim 3500 gram więc tak plus minus mam się szykowac,.
Mogę urodzic w każdej chwili, a moge z tym rozwarciem jeszcze chodzic nawet z 2 tyg.
Więc nie znam dnia ani godziny, ale do stycznia nie mam co liczyc.
A z Alicją jest troszke lepiej:
- dalej robi zeza ale nie jednym okiem, a dwoma (co oznacza ze jest lepiej)
- w okularach wogóle nie robi zeza wiec kolejny plus
I koniec rewelacji na dzień dzisiejszy.
Tylko ja z nerwów ze to już tak daleko chyba nie bede spac Lekarka kazała mi się dopakowac i lezec - zeby dziecko urodziło sie w terminie chociaż sama na to nie liczy.
Pozdrawiam
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
Gratulowac jeszcze nie ma czego, bo serio słyszałam przypadki ze nwet 2 tyg mozna z tym chodzic
A co do wady to ona operacyjnie bedzie mogła jak bedzie starsza, ale takim małym dzieciom można to skorygowac po prostu zaklejając oczko mocniejsze zeby to słabsze wiecej pracowało, a wade ma dużą bo na jedno oko ma +7 a na drugie +6 ale ze niby można plusy skorygowac.
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Mamuśka 2222
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 26
a z córeczką musi być tylko lepiej.....miejmy nadzieje ze wszystko bedzie szło w ta lepszą stronę
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Chasiami łał rozwarcie na 2 palce , to już lada moment, ale rzeczywiście może jeszcze z tym pochodzisz, odpoczywaj kochana bo już nie długo będziesz działac na pełnych obrotach.
Maja jeśli uważasz, że autko dobre i w dobrych pieniążkach to bierz, bo może okazja przejść ci koło nosa. A co do rozdrażnienia to w twoim przypadku na bank duży wpływ ma relacja z mężem.
Monika ty to dopiero młodziutko wyglądasz, jak nastolatka z piłka pod bluzką
Dziś byłam w labolatorium na ten cały gbs i pani powiedziała, że jeśli będzie ujemny to wynik będzie już jutro a jeśli coś wyjdzie to około 3 dni będe musiała poczekac. W nocy obudziło mnie takie mrowienie w prawej stopie, a to dlatego ze puchła i nawet w klapka nie chciała się zmieścić, dopiero przeszło jak podłożyłam pod nogi poduszki i tak przespałam do rana z nogami uniesionymi.Powiem wam, że trochę jakby mniejsza opuchlizna była rano. Chciałam kupić biustonosze do karmienia, ale oczywiście nie było rozmiaru. Na dodatek cały czas mamy problem z piecem, i często ponownie muszę go odpalać, mam nadzieję że tym razem trafiliśmy z ustawieniami, bo nie mam już cierpliwości.