- Otrzymane podziękowania: 41
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Maja, on nie dostał antybiotyków, leczą go bez nich. I całe szczęście.
Asienka, mi wszyscy mówili że mam nie stosować, a lekarz w szpitalu mi kazał bo grozi mi przepuklina. Ja stosowałam, ale nie zauważyłam jego zbawiennego działania. Jedyne co, to mi się przydał na początku jak miałam jeszcze bardzo luźny brzuch, bo Trzymał mi go w miejscu, zwłaszcza jak wychodziłam to się przydawal. Ja tam nic nie dokumentuje, mam kalendarz w głowie xD
Na odparzenia ja stosuję maść alantan plus.
Martadiana, czytałam, lekka lekturka, niezbyt wyszukana, coś jak Zmierzch ale dla dorosłych i bez wampirów i wilkolakow Pokarm od tak sobie nie zanika, a laktator nie jest tak efektywny jak dziecko i może się zdarzyć ze będziesz miała pełne piersi a laktator odciągnie ci tylko 10 ml. Mi po jakimś miesiącu piersi zrobiły się miękkie i juz mi się tak nie napinaja, a pokarm mam, więc się nie przejmuj, przystawiaj mała do piersi a jak będzie trzeba to dawaj mm, tylko najpierw przystawiaj przez co najmniej dwadzieścia minut do każdej piersi i dopiero po tym podaj mm.
W szpitalu oblężenie, pełno ludzi, na sali jednoosobowej jestem z drugą panią. Pani mnie rozwalila, bo kami mm bo "mmiała. Mało pokarmu". Śmiać mi się z takich panien chce. Ja nie miałam w ogóle pokarmu do 7 doby, a Artur pierwszy raz zjadł tylko z mojego cycka w 10 dobie. Jak ktoś chce karmić to będzie karmić i tyle.
z resztą pani mnie w ogóle drażni. zwraca mi uwagę ze synka za dużo noszę, że niepotrzebnie z nim śpię... jej córa za to prawie cały czas leży w łóżeczku i się gapi wprzestrzeń. No i są pretensje, bo my z Arturem chodzimy spać o 21 i wstajemy przed 6. One chodzą spać bóg wie o której, wstają o 9 albo i później.
Ale nic nie przebije panny z Pod dwójki. Dwumiesieczna córka, wygląda jak połowa Arturka. Niedożywienie i zapalenie płuc i oskrzeli. matka w dzień przyjęcia chciała sobie pójść bo w szpitalu pielęgniarki powinny się zajmować dziećmi. Zmuszona została, ale przemycila wino na oddział i się uPila. Drugiego dnia wyszła z samego rana nikomu nic nie mówiąc. Pielęgniarki zorientowaly się ze z mala jest sama koło 15 przy drugiej dawce leków, od 8 dziewczynka była sama, głodna i nieprzewinieta. Matka wróciła kolo22 nawalona. Ale od tego momentu siedzi w szpitalu, bo pielęgniarki zagroziły opieka społeczna.
A co do wysypki co wam pisalam, to jest prawdopodobnie lojotokowe zapalenie skóry. Dziś ma dermatolog nakonsultacje przyjść.
Wypuszcza nas najszybciej w piątek.
- Mon.tresor
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Monika no szybko przeczytałam o tym termometrze właśnie mi go babka w aptece poleciła i go kupiłam ale na 5 lat gwarancji i naszczęście mi podbiła wiec jak co to do reklamacji, ale jak narazie dobrze dziala o 0,1 albo o 0,2 stopnie różnicy pomiędzy tym a rtęciwym. Wiec nie narzekam i mam nadzieje ze tak będzie dalej
Montresor zdrówka dla was
Ja jak po porodzie leżałam to byla taka jedna udana co tez dziecko w dupie miala i w telefonie co chwile albo najważniejsza byla dla niej kąpiel i makijaż, ale nie alkohol kurde ja bym jej odebrała dziecko przecież to jest paranoja !!!!
Martadiana ja tez tak miałam ale na początku i potem wszystko wróciło do normy tylko przykładaj do piersi będzie dobrze
Ewelina ja bym na twoim miejscu odizolowała maluszka od taty ja miałam taką możliwość i tego nie zrobilam i potem żałowalam bo mały dostał gorączki.
Chasami zdrówka dla ciebie, zeby to nie bylo nic groźnego bo przecież za młoda jestes
Kasia ładny strój wybrałaś moze tez skorzystam z tej strony ale my chcemy dopiero w lipcu a sierpniu chrzcić wiec jeszcze mam czas
Martadiana 10 kropelek espumisanu sie daje na dobę
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Asik, Monika dużo zdrowka dla dzieciaków widze ze wy ez alczyce z katarami i chorobami u maluszków. U nas też nadal katar którego konca nie widać
mamuska malutkiej charczało przez akies dwa dni w nosku a trzeciego zaczełam ściagag fridą i patrze ze katar jest, Wit C podaje 5 kropli a wapno to takie dla dzieci bezsmakowe Calcium hasco się nazywa
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Anna zdrówka dla małej, a czekanie 2,5 godz w przechodni to przegiecie, Paracetamol w czopkach masz czy w syropie bo ja w syropie bym nie podawała jeszcze bo to za wcześie. A podajesz małej wit C i wapno to uodparnia i mozna bez konsultac z pediatra
chiasami
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
martadiana kaszę możesz jeść jak najbardziej i jęczminna i gryczana która ma duzo wit B
ela[/b super ze z bioderkami wszystko ok, Ja nie robiłąm tego usg bo moja peditra uważa ze na razie nie trzeba
montresor współczuje tego leżenia w szpitalu, a dzici takie malutkie albo stoja wagowo albo z iej spadaja podczas choroby i to normalny objaw, Jak Arturek wyzdrowieje wage nadrobi. A o tej matce pijaczce to bym dziecko zabrała, bo nie wiedomo co ona zrobi jak z tego szpitala wyjdzie, Biedna kruszynka
A ja w tym tyg mam tydzień odwiedziń wczoraj była u Laurki moja jedna koleżanka dzis druga a w piatek ma przyjśc sasiadka. A ja dziś w pospiechu się zapomniałam i zjadłam pulpety w sosie pomidorowym zaprawiane śmietaną i teraz obsrwuje małą czy nie boli ja brzuszek, bo nie dość że z katarem się męczymy to teraz jeszcze z brzusziem bedziemy
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Maja jak ja pytałam czy wapno moge podawać to mnie wyzwała ze tak małemu dziecku nie można podawać wiec nie wiem teraz jak jest, a ty dawałaś musujące ?
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
Ale wiecie co dziewczyny zastanawiam się czy to nie jest związane z tą sytuacją co 3 dni przed porodem spadłam ze schodów. Pamiętacie jak pisałam o tym? czy mi tam gdzies cos nie pękło a teraz za bardzo zrosnąc sie nie moze bo jestem na diecie bezmelcznej ze względu na alergie małej. Bo wtedy troszke bardziej mnie to spojenie bolało ale najbardziej po porodzie. więc nie wiem co już myslec
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie pokarm jest ale bardzo malo musze Nikoli dawac dwa cycki na raz i dokarmiac 20ml mm mam nadzieje ze bedzie lepiej .. Przez takie jedzenie mala w nocy wstawala co 2 godz jesc ..
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Chasami to dobrze ze masz juz termin zleci szybko
Martadiana to w jeden dzien budź i przystawiaj mają częściej nawet co godzinę albo połtora to powinno pomóc, ja tez mam wrażenie ze mam jakoś dziwnie mało pokarmu i jutro bede go właśnie przestawiać tak.
Dziewczyny a wy jak karmicie to ile wasze dzieciaczki jedzą ? Bo moj je po 10 max 20 minut, tak średnio co 3,5h a w nocy to juz nawet co 6 albo i 7 godzin sie budzi na cyca i tylko je do 10 minut. Jak to jest u was?
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
martadiana nie poddawaj się i przystawiaj małą laktacja na pewno w pełni wróci a próbowałaś pić herbatkę na laktację albo sok jabłkowy? może coś ruszy
montresor wytrwałości oby do piątku szybko zleciało no i co najważniejsze Arturek szybko wracał do zdrowia bo męczy się biedactwo a ty razem z nim na pewno mój miał tylko katar a serducho mi pękało wspólczuję takiej mądralińskiej baby na sali nie cierpię takich ludzi no a o tej pijaczce to nawet wypowiadać mi się nie chce takiej powinni dziecko zabrać bo jeszcze do tragedii dojdzie
asik zdrówka życze całej waszej trójce no apteka pożera taką kasę że masakra my chrzest już za nie całe trzy tygodnie bo 15 marca więc musiałam już coś zakupić mojemu małemu elegantowi a stronę polecam bo ubranko naprawdę bardzo ładne na żywo i dobre jakościowo mój to mały obżartusek i je co 3 a czasem nawet co 2 godziny i tak ok 10-20 minut z jednego cyca no chyba że chce się poprzytulać to wtedy ciumka , przysypia i dłużej cycoli
chasiami dobrze że udało ci się szybciej załatwić rezonans ale 8 tygodni czekania to i tak masakra a mówiłaś o tym wypadku lekarzowi bo to może faktycznie mieć związek
a ja zainwestowałam w misia szumisia dla mojego Bartoszka drogie to dziadostwo ale wszyscy wokół tak chwalą i mówią że naprawdę potrafi ukoić maluszka więc się zgarbiłam i zamówiłam...jak dojdzie i przetestuję to zdam wam relacje
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
Asik mi juz kilku pediatrow kazalo podawac wapno pidczas infekcji u takiego maluszja.Moja mala je prawie identycznie jak twoj synek
A ja juz mam dosyc tego nie przechodzacego kataru u Laurki.Ja sie mecze ona sie meczy a katarzysko nie chce odpuscic.Niech je szlag szczeli
Milego dnia dziewczyny