BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2015 :)

9 lata 9 miesiąc temu #968638 przez kasiula363k
Kasiah a jaki jest koszt tego misia szumisia? Ja mam aplikacje na telefon z szumem suszarki, pralki, prysznica itp. Pomaga ale taki mis pewnie fajniejszy dla maluszka...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #968642 przez Asieńka*87
Hej mamusie

Ja tak tylko szybciutko póki mały je.
Piszecie że jecie kotlety w panierce? To zazdroszczę, ja zjadłam udko Kurczaka z piekarnika w niedzielę na obiad i do dziś się mmęczymy :-( druga boć nie przespana za nami, mały ma twardy bbrzuszek, kupki nie może zrobić a ja próbowałam juz chyba wszystkiego, koperek do picia, zapatrzony kminek, masowanie, termometr do pupy, a jemu pomaga na chwilkę a kupki i tak nie robi :-(
Do tego teściowa ze szwagirka przylatuje na 5 dni, zobaczymy jak to będzie

Przepraszam że wam nie odpisze ale cały dom do wysprzatania a mały ciągle płacze

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #968645 przez kasiah06
maja mam dziś od rana dokładnie te same odczucia z katarem :( co prawda my już tylko nad ranem mamy problem ale mam po prostu dość! serducho mi pęka jak widzę jak on się męczy i ja muszę go dręczyć i pakować ta fridę do tego malutkiego noska :( kiedy to się skończy ???

kasiula 120 zł + 15 przesyłka :unsure: szukałam na allegro tańszych ale one są do kupienia tylko na tej jednej stronie niestety :( ja też małemu puszczam suszarkę i odkurzacz z laptopa albo telefonu ale skusiłam się przez moje koleżanki które chwalą szumisia pod niebiosa ;) i te pozytywne opinie psychologów i pediatrów też mnie jakoś dodatkowo przekonały ;) zobaczymy co będzie ;)

asieńka współczuję i wytrwałości życzę :)

9 lata 9 miesiąc temu #968663 przez martadiana
asik w dzien to ona nie je tak czesto tylko wczoraj w nocy tak bylo dzis np wstalsa tylko raz.. a cyca to zazwyczaj jak piszesz od 10-20min ciaga

kasiah herbatki nie probowalam ale jablka jem codziennie..

u mnie jak bylo dobrze to bylo dobrze nie wiem czy moja mala ma ten skok rozwojowy czo co bo ciagle ryczy i tylko na rekach chce byc :/

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #968702 przez ela85
A sień a może spróbuj małego kłaść częściej na brzuszku, nawet na sobie, a i jeszcze możesz podciagać nóżki do brzuszka może pomoże, u mnie jeszcze na ból brzuszka sprawdza się kąpiel z polowanie brzuszka lub noszenie w pionie. Możesz napić się kopru włoskiego lub dać trochę małemu.
Jeśli chodzi o smażone to ja też nie jem ale stopniowo chce zacząć wprowadzać, jem juz pomidory, dżem,
Asik mój Oluś też tak je 5-20min ale najczęściej ok 10min i przeważnie za każdym razem mu się odbija i to bardzo głośno. Np jak leży i zaczyna się wiercić to wiem ze chce mu się udać i jak go podniósł jak do odbicia to mu czasem ponownie się odbije a jak nie to chociaż mu ulga się robi i nie ulewa.
Martadina może to rzeczywiście jest ten skok, a może boli ja brzuszek bo mi mały tak ma jak go boli to płacze i chce być na rękach.
Podziękowania: Asieńka*87

9 lata 9 miesiąc temu #968725 przez maja001
Asienka s proboealas ty pic rumianek miete czy koperek.Ja jem i co dzien pije po 3 a nawet do 5 kubkow rumianku dziennie

kasiah nasze biedactwa malutkie moja terz krzyczy jak tylko wkladam jej do noska fride a mi lzy w oczach stoja.
Podziękowania: Asieńka*87

9 lata 9 miesiąc temu #968732 przez ela85
Dziewczyny jak któraś zainteresowana to w biedronka podobno mają być bezdotykowe termometry za 69zł

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #968769 przez Asik92
Dziewczyny ja tak szybko bo ide wkoncu spac od 6 na nogach a jeszcze do tego mam 38,8 temperaturę, byliśmy z małym na kontroli i oprócz katarku i delikatnej temperatury 37,5 to jest dobrze, nie wiem jak to jest jkażdy lekarz inaczej mówi i kazała dawać mu czopka jak będzie miał 37,8. Maja a wapna nie kazała podawać bo z tego co mowila to na początku przeziębienia juz by trzeba mu dać a nie na koniec. Lece miłego wieczoru ;) a co do termometru z biedronki to moja szwagierka na go juz dlugo i jest z niego zadowolona bardzo

9 lata 9 miesiąc temu #968824 przez maja001
Asik o widzisz fajnie ze sie mamy tu na wzajem to kazda cos fajnego podpowue nie wuedzialam ze tylko na poczatku przeziebienia wapno dziala ale jednak potwierdzila ze wapno mozna podawac tak wiec nasteonym razem podawaj smialo wapno
Co do zbijania giraczki u niemowlat to ja uzywam czookow dopiero powyzej 38kresek wczesniej nie

9 lata 9 miesiąc temu #968827 przez EwelinaS
Dziewczyny ja mam ten termometr z biedry kupiłam latem i ja polecam wode, czoło ucho ładnie mierzy bład w granicach 0,2'. Ja wtedy tez za niego dalam okolo 70 zl.

9 lata 9 miesiąc temu #968830 przez ninoczka
mo hejka povzytalam wszystko.
ja wapno dawalam 2,5 ml 2 razy dziennie
te mam term z biedrony ale niewiem cy jest ten sam ale szcere mowic niewiem cy mierzy dobrze.nie mam z czym porownac
obysmy my i malutkie jak najmniej chorowali

[/url]

9 lata 9 miesiąc temu #968839 przez Asik92
No Maja ale znając życie któraś pójdzie do lekarza spyta o wapno i lekarz moze powiedziec co innego ;) ale w każdym badz razie nie kupuje narazie bo połka nam sie juz ugina od tych leków wszystkich.

Kurcze dziewczyny powiedzcie mi wy pijecie herbatę zwykłą? Ja pije liptona słabą i sie zastanawiam czy to właśnie nie wpływa na to ze mały kupki nie moze zrobic a jak zrobi to raz na dzien albo dwa ale strasznie sie prezy i płacze czasami nawet przy kupce.

9 lata 9 miesiąc temu #968843 przez kasiah06
Ja też mam ten termometr z biedry i sobie chwalę :)

no a z tymi lekarzami to tak jest że każdy gada co innego, pamiętam że jak byłyśmy w ciąży to była taka podobna rozmowa odnośnie glukozy bo w każdym gadali co innego

asik ja piję jedną herbatę dziennie taką zwykłą ale bardzo słabą wsadzam liptona do kubka zalewam woda i od razu wyjmuje :)

dziewczyny a możecie podać nazwę tego wapna które można podawać naszym maluszkom ? będę wdzięczna bo wiem że chyba maja podawała ale ja gapa oczywiście nie zakodowałam

9 lata 9 miesiąc temu #968846 przez Asieńka*87
Ela, Maja, dzięki za rady. Kurcze tak się skupiłam na małym żeby mu w cierpieniu ulżyć, że kompletnie nie pomyślałam o sobie i ze ja dbając bardziej o siebie mogę mu pomóc. Muszę się poprawić.

Pytałyście o karmienie, wiec u mnie jest tak że Oliwierek przeważnie je tylko z jednej piersi przy jednym posiłku i tak ok 30 min

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ten katarek jest chyba jakąś epidemią, u nas też trochę, ale póki co odciaganie frida wystarcza
A z lekarzami to tak już jest, każdy ma swoją teorię i to nie tylko w Polsce, w Niemczech jest tak samo.
Nie chcę zapeszac ale małemu chyba przeszło, mój M przywiózł wczoraj wieczorem espumisan i to on chyba pomógł, albo egzorcyzmy które babcia mi kazała odprawiać. Normalnie nie wierzę w takie rzeczy ale jak maluch płacze juz któryś dzień to zdesperowana matka czepia się wszystkiego co może pomóc

Zdrówka dla wszystkich chorowitków

9 lata 9 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #968850 przez Anna1991
.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia