- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2015 :)
Styczniówki 2015 :)
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
Elu chyba jutro zakupię polecany przez Ciebie alantan plus bo cały czas walczę z odparzeniami. Jeszcze pani doktor podpowiedziała mi dzisiaj, że mam pupę Mikołajowi przemywać wodą z nadmanganianem potasu. Spróbujemy.
Kasiah dzięki za podzielenie się wrażeniami odnośnie gajerka. Myślę, że też go zakupię tylko poczekam jeszcze trochę by w rozmiar utrafić bo chrzciny mamy dopiero 12.04. Mi nadal leci krew więc czuję się jakbym miała permanentną miesiączkę Fajne te szumisie. Jak działa to na synka to nie dziwię się, że zainwestowałaś. U mnie młody nie budzi się na dźwięk odkurzacza czy suszarki ale nie zauważyłam by jakoś go je uspokajały. Jeden jest plus tego, 120 zł w kieszeni Maja pisała o calcium hasco.
Dziewczyny a co jeszcze kupujecie do chrzcin? Świece i coś jeszcze? Becik? W ogóle co zakładacie na siebie?
Martadiana i jak z pokarmem? Poprawiło się?
Montresor jutro już piątek i może już wyjdziecie do domu. Trzymam kciuki!
Asik może mam jakąś pechową sztukę. Oby Tobie termometr służył My teraz karmimy się co 2-3 h, bez wzgledu czy jest dzień czy noc. Marzę o tym by ciągiem przespać 5 godzin . Herbatkę czarną słabą piję kilka razy dziennie.
Maju a Laurka jak długo się już meczy z katarem?
Asieńka nie poddawaj się. Może to tylko takie kiepskie początki. Nam espumisan też pomaga mam nadzieję że tak zostanie.
Aniu
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
My dziś byliśmy w końcu na wizycie kontrolnej u pediatry. Mikołaj ma 4850 gr. Prawdziwa goloneczka już z niego . Oczywiście mamy zaopatrzyć się w wit C w kropelkach. No i te cholerne odparzenia. Dołączam do grona niezadowolonych z pampersów. Kupiłam dużą paczkę i na pewno już do nich nie wrócę. Muszę spróbować dady a jak nie będę zadowolona to wracam do bella happy. Montresor Ty polecałaś bambo nature, bo już nie pamiętam ?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monika_1985
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 91
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
kasiah juz podae CALCIUM HASCO bezsmakowe w syropie czasem jest nazwa CALCIUM HASCO ALERGIC ale to to samo
Asik ja herbate pije z biedroni i nic małej jak na razie nie jest choć rzadko pijam herbate bo najczęściej zastępuje ja rumiankiem,może własnie to neutralizuje w jakims stopniu ból brzuszka u małej, hoc zaem jej sie zdarza ale rzadko a ja jem naprawde juz wiele np dzis zjadłam kilka frytek a jutro zamierzam zupę pomidorowa wprowadzic do menu choc sie troche boje bo włwśnie po zupie go bolał brzuch, ale przeciez każde dziecko inne więc jestem dobrej mysli, a za kilka dn wprowadze frytki i to nie kilka tylko normalnie ale pieczone w piekarniku a nie na patelni smażonhttp://www.zapytajpolozna.pl/forum/media/kunena/emoticons/whistling.pnge.
Asienka nie ma za co jak tylko będe mogła służe rada, bo nie raz sama jej potrzebuje i inni też mi rada słuzyli
Monika my juz z katarem sie męczymi tydzień, ale jeszcze nie widać końca Jeśli chodzi o chrzciny to dobre pytanie bo ja tez nie za bardzo wiem co należy kupić, gromnice i coś jeszcze??? A ta gromnice to u księdza czy w sklepie??? ana razie tez nie mam pomysłu na kreacje na chrzciny, na pewno jakas sukienka tylko jeszcze nie wiem jaka i nawet w jakim kolorze ale u mnie chrzciny to dopiero w czerwcu więc mam jeszcze troche czasu.
Ja też nie jestem zadowolona z tych zielonych pampersów z pampersa. Wiem że białe sa dobre z pampersa ale drogie dady tez nie najgorsze, z babydream rosmanowskie do nieczego, Tak więc chyba po skończeniu pampersa zielonych kupie dady na razie,
A ja dzis byłam na zakupach z małym i kupiłam sobie w koncu buty na wiosne oraz Oskarkowi, o Laurce tez nie zapomniałam zakupiłam jej spioszki i body.
Mam tez pytanie do was jak ubieracje swoje dzieci w domu??? Ja zakładam malutkiej kaftanik z dlugim rekawem na to koszulke z dlugim rekawkiem i spioszki i zastanawiam sie czy nie ubieram małej za grubo, moze zamiast kaftanika z długim rekawkiem powinnam załozyć body z krótkim rekawek?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- kasiah06
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 77
asieńka
anna zdrówka dla malutkiej i dla ciebie ja też mam pompowane koła i wiem o czym mówisz rewelka w prowadzeniu
monika gdybyś się decydowała na zakup to zadzwoń do kobity i kup poza allegro wychodzi taniej, sama ta babka mi to zaproponowała i można jeszcze dokupić jak się coś chce ja np.zakupiłam sweterek (w razie jakby było zimno) i kamizelkę (bo w Wielkanoc idziemy na chrzciny więc ubiorę malutkiemu kamizelkę i już będzie miał inny strój ) jedno i drugie po 18 zł więc cena b.dobra a witaminę c masz podawać na przeziębienie czy profilaktycznie? rośnie twój Mikołajek jak na drożdżach co do pieluch to ja szczerze polecam dady używamy od samego początku i nie ma żadnych odparzeń ani innych problemów
maja super że zakupy udane ja właśnie w domu zakładam krótki rękawek i na to długi
monika, maja u nas jest taka tradycja świece kupuje chrzestny a szatkę i kwiatki chrzestna, ja do wózka wezmę jasny kocyk mam taki kremowy i tyle. a co do mojej kreacji to wbijam się w taką wizytową sukienkę z przed ciąży bo tylko raz miałam ją założoną to się akurat nada
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Anna duzo zdrowka dla corci niech wkoncu wyzdrowieje.. a mozna ona ma te kolki jak tak placze ?
Monika ja swiece napewno kupiev na chrzciny .. ale co jeszcze to tak nie myslalam bo chrzciny w kwietniu to pewnie w marcu zaczne myslec a mam zamiar jakas sukienke nalozyc jak juz schudne hehe a jak nie to leginsy i tunika jakas zapewne bedzie elegancko co do pokarmu lepiej ale mam taki problem ze mala np je teraz i za godzine z dwoch cycow to za te 3 godz wiszczy bo wlasnie prawie nic nie leci i musze jej mm dawac ale to sie dzieje tylko wtedy jak czesciej je cyca ... w nocy mala spala 6 godz to jak sie obudzialam to myslalam ze mam silikony haha nadodatek mnie zalalo wiec jest lepiej ja uzywam pampersy firmy pampers i u mnie nie ma odparzen.. twoj maly wazy tyle co moja mala przy porodzie haaha
Maja ja moja mala zazwyczja ubieram w body na krotki rekaw i w bluzeczke jakas + spodnie i skarpetki i wydaje mi sie ze jest ok czasami tylko body na dlugi rekaw + spodnie
Asienka
U nas dobrze mala dwa dni caly czas przesypia wogule ani razu jeszcze nie zaplakala od przedwczoraj normalnie dzieciaka nie poznaje w nocy przesypia 6 godz i dopiero wstaje normalne to ja juz po 3 godz sama sie budze i mysle ze cos nie tak jest hehe juz sie tak przestawilam
Dla tych ktore nie maja fejsa wrzucam fotke corci
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- ela85
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 68
Monika naprawdę polecam ten Alantan, teraz używam go na zmianę z bepampthenem żeby się dupka nie przyzwyczaiła. A Mikołaj ładnie waży.
Martadina ale fajniutki twoja oórcia i jaka fryzurka , mój Olek to jest teraz łysawy bo na samym czubku główki powycierały mu się włoski.
Co do chrztu to ja kupuję świecę i biała szatkę.
Mmaja ja małego ubieram jak w śpiochy to pod spód body z długim rękawkiem, a jak pajac to body z krótkim.
Anna zdrówka dla was.
A u nas od wczoraj biegunka, zielone kupy widnieje a od nocy ze ślubem. Pani doktor przez tel, kazała mi małego obserwować do 18 i dać jej znać. Jak to powiedziała ze albo złapał jakiś wirus albo jest to tak zwana biegunka przejściowa znaczy dzieci około 6tyg mogą mieć biegunkę, jeśli jelita się nirmuja. Kazała małemu podać 5kropelek dickoflor. Jak na razie ilość kup się zmniejsza bo juz 2"pieluszki były czyste, z tym ze jedna zanim podałam kropelki. Wiec chyba to było to o czym ona mówił. A na dodatek Olkowi chyba cofnęla się szpitalna szczepionka, bo na rączce gdzie ma szczepionkę zrobił mu się rumień i jakby ropa podeszła.
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 12
Ela mi w szpitalu mówili ze moze sie właśnie cos takiego zrobić
Anna i jak po wizycie kontrolnej? Widzialam na fejsie ze cos nie tak chyba???
- Anna1991
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 18
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
a myslicie ze jak dlugo treba smarowac cialko.maja ladne juz wiec niewiem.
ja ubieram w domu w body na krotki plus pajac badz body na dlugi i spiochy.
na chrzciny ktore mam ze swoim slubem mam siwa sukienke.kurcze tylko buty bedzie problem kupic
- martadiana
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 41
Ela no wlosy ona ma takie dlugie ze kucyki moge robic hehe ojj biegunka nie fajnie oby szybko przeszlo
Ja dzis sie tak nudzilam ze wlaczylam muze na fula i tanczykysmy z mala az po 40 minutach padla mi na rekach hehe przy takim halasie az sie zdziwilam
Pozniej pojechalysmy do centrum handlowego kasy tyle wydalam ze glowa mala .. najgorsze bylo jak w polowie zakupow mala sie obudzila na cyca i tak wyla ze az mi glupio bylo musialam szybko do samochodu z nia leciec zeby ja nakarmic
Uciekam bo zaraz brat ma przyjechac
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No to odpisuje dalej,
Maja ja ubieram zawsze jedną warstwę ale to dlatego ze u mnie w pokoju jest zawsze ciepło, zakładam body 3/4 rękawka i półśpiochy albo pajacyk no i czasami skarpetki ale tylko po wywietrzeniu pokoju
Anna no to dobrze ze antybiotyk pomógł trzymam kciuki zeby wyniki były dobre wsumie to muszą byc dobrze i koniec
Noniczka a kiedy macie ten najważniejszy dzien ? Kurcze jestem ciekawa jak to będzie wyglądało i chcialabym zebys mi po wszystkim streściła bo moze i ja z mężem sie zdecydujemy i weźmiemy jeszcze ten kościelny, a robisz normalne wesele? Czy tylko "dwa placki, dwa świadki"?
- ninoczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 27
- Asik92
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- maja001
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
Ja przy mojes sklerozie która mnie jednak po ciązy nadal nie opusciła i tonie obowiązków nie pamiętam znów kto o co pytał, dlatego napisze ogólnie
Dzięki dziewczyny ze napisałyście jak ubieracje dzieci, widze teraz ze ja mja przegrzewałam, ale juz kilkakrotnie zauważyłam że ma spocona glówke i czase kark z tad było moje pytanie, Dzis ubrałam ja w kaftanik i spiochy i to na tyle.
Jeśli chodzi o ta szczepione naręce to może odchodzic ropą i zrobic sie strupek, nie wolno tego zrywać samemu ani zamaczać musi odpaść samo i taki stan to cos normalnego, tak miałam przy synku i tez się martwiłam ale pediara mi wytłumaczyła że tak musi być.
Buziaczki dla wszystkich chorusków i nich szybciutko wracaja do zdrowia
ninoczka to ślub juz iedługo, mam nadzieję ze pochwaisz się nam jakimis foteczkami po imprezie.
Ja też mam tylko slub cywilny ale ksiadz na razie nie pytał o slub kośvielny i mam nadzieje ze juz nie zapyta
A u nas nadal chorbsko dreczy Laurke. Leki juz odstawiłam a malutka nadal męczy katar, teraz jest tak gęsty ze ciężko go ściagnąć malutka się tyko meczy. Mysle ze w poniedziałaek pojde z nia do pediatry na kontrol tylko znów mam stresa czy te baby w przechodni mnie przepuszcza a z takim maluszkiem na pewno nie będe czekac w kolejce, jak nie będą chciały przepuścic do wejde do pediatry i zapytam czy mnie przyjmie bez kolejki.