BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu #921277 przez luska
Patio no aż mi zabrakło słów na tego lekarza , porażka , szkoda było twojego czasu tylko i zdrowia , tylko się zdenerwowałaś ........

K1C1 no delikatnie sie zaokroglił , ja takie pewnie mam bez ciąży :P

Meli to igg to od toxoplazmozy jak dobrze kojarzę tak ?? no koniecznie musiz sie do lekarza wybrać
Szkoda , ze nie zrobił lekarz usg , a nóż widelec byś się dowiedziała kogo nosisz pod serduszkiem , chociaż powiem Wam , ze ja mam takie przeczucie , że u nas lekarz się pomylił i jest parka , no ale muszę poczekać do 30 września
Widze , że mega na dziewczynkę się nastawiasz :)
A brzusio tobie też juz ładnie siee zaokrąglił

J.J ale teraz jaka będziesz miala omoc w córce , fajnie , ze jednak na drugie się zdecydowaliście

Kocham cię hheh no padłam z tej szkoły życia , ale masz racje , mój się ciszy ,że teraz chłopaki , bo jak stwierdził , będzie musiał ich pilnować , a nie trzech wsi :PAle ja mu powiedziałam , żeby się nie zdziwił , bo no nie wiem co raz bardziej utwierdzam się w tym , ze z tym jednym o się lekarz pomylił

A co do ciuszko znalazłam takie różżżżżżżżżżżżżżzowe po mojej Pelagi i o mało się nie popłakałam , zostawiam w razie W

Lina supeer brzusio , ja mam cos takiego jak ty

Meli daj spokój z tymi rozstępami, ja jestem cała , ale co już teraz zrobię.........

Ejka najważniejsze , że sprawdziłaś , tylko szkoda że lekarka tak jest ....dziwna i z łaski

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921285 przez J.J.
Meli: nie jest tak źle z twoim brzuchem ja mam ogromną bliznę po woreczku żółciowym boję się jak będzie wyglądała po ciąży.

Dziękuję kolejnym dziewczynom za powitanie.

A z tymi pracodawcami to jest koszmar. Ja pracowałam do końca trzeciego m-ca. Po 11 godzin co 2-gi dzień ale dało mi to w kość, a zwłaszcza jak koleżanka poszła na urlop to przez cały tydzień pracowałam. Kręciło mi się w głowie, było mi niedobrze a ciśnienie leciało w górę. Niestety 2 dni przed końcem danego m-ca miałam krwawienie i trafiłam do szpitala więc nie mogłam dopracować tych 2-óch dni. No ale polecieli mi po premii 250 zł. Za 2 dni pracy!!!! Najlepiej jakbym zacisnęła nogi i pracowała dalej. Teraz jestem na L4. Nie ma się dla kogo poświęcać.

Suwaczki rzeczywiście się nie pokrywają ale to nic, my wiemy swoje.

10 lata 4 miesiąc temu #921320 przez wer26
Witam was Kochane :*
Parę dni mnie nie było i musiałam wszystko nadrobić, ale tego tyle, że przepraszam, że na wszystko nie odpisze :(
Mel tabelka super :) i ciuszki też, ja zaczynam kupować wyprawkę po usg połówkowe (25.09) prawie mój M wtedy już wraca na stałe :) Już ma zapowiedziane malowanie pokoju i różne inne prace domowe :)
Marti dobrze, że mały już zdrowy!
Ejka jeśli chodzi o te bóle ja też jak pamiętasz je mam, ale mi narazie pomaga magnez, zobaczymy czy się powtórzą.

Któraś z was pisała o wrednym pracodawcy. Współczuję i też bym tego tak nie zostawiła.
Moim zależało, żebym przyszła jeszcze do pracy, a że czuję się dobrze, zgodziłam się. Jednak chodzę tylko na 4 h dziennie a płacą mi za cały etat ;) hihihi 8 h to trochę już dla mnie za dużo.

Byłam wczoraj na wizycie. Niestety bez usg ( muszę czekać na połówkowe) Przełożyła mi jednak to urządzenie co serduszko słychać, więc jestem spokojna :) Na moje bóle powiedziała, że nie zagraża to ciąży i akurat po prawej jest żyła główna, która może być uciskana i.żeby starać się wypoczywać na lewej stronie i brać magnez.

Ja też mam już malutki brzuszek, zaraz wrzucę jakieś zdjęcie.
Witam nowe mamusie :) Jest nas co raz więcej i jest co czytać :)
Miłego dnia Kochane ( pogoda koszmar u mnie)
Postaram się częściej zaglądać.

10 lata 4 miesiąc temu #921326 przez wer26

Oto mój brzuszek :D a jeszcze 2 tygodnie temu prawie nic nie było :D
Co do ruchów czasem czuje takie bulgotanie ale to nie cały czas i nie regularnie więc nie wiem czy to juz ruchy czy nie, a tak bym już chciała regularnie czuć. W końcu praktycznie już 18 tydzień.
Miłego dnia dziewczyny :*
Wasze brzuszki też śliczne, ale kocham Cie Ty masz z tych zdjęć chyba największy :D Ale brzuszki to nasz atut teraz, mi się bardzo podobają kobiety w ciąży, mój mąż też zachwycony :)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #921327 przez wer26
Nie wiem dlaczego takie poziome weszło??? I jak się to robi, żeby inni nie widzieli?

10 lata 4 miesiąc temu #921403 przez luska
Wera najważniejsze , że u lekarza wszystko oki , brzuszek masz taki zgrabniutki , mój to generalnie uważa , że ja najładniej wyglądam w ciąży :whistle:
a jak chcesz ,żeby było nie widoczne to hmmmm hehe ja ci chyba tego nie opiszę , ale nad emotkami masz tez pasek i tam masz spojler (jak najedziesz myszka to ci się nazwa wyświetli i ukryty tekst dokładnie jest to nad emotkami tymi :blink: :blush:

10 lata 4 miesiąc temu #921416 przez luska
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921460 przez GabrysiaSta
Hej ale już dużo lutóweczek :) na pierwszej stronie dodałam Meli listę :)
Pozdrawiam

10 lata 4 miesiąc temu #921465 przez Marta27
Witajcie dziewczyny
nie odzywałam się bo ostatnio miałam trochę na głowie. Hubert po szczepieniu do szczepieniu dostał mi gorączkę i dwa dni miałam wyjęte z życiorysu. Dziś już jest lepiej 37,4 stopnie i mój synek zaczął się wreszcie uśmiechać .
Do tego to ciągłe siedzenie w domu chyba doprowadzi mnie do jakieś depresji czy któraś oprócz mnie ma jeszcze zwolnienie leżące.
Do tego z firmy mnie denerwują a więc to chyba normalne dzwonią że za późno im zwolnienie przyniosłam i źle zrobili wypłatę a przecież po macierzyńskim byłam na urlopie wypoczynkowym.

Mel lista jest świetna. Ja ciuszków nie kupuję bo jak mam mieć chłopca to wszystkie rzeczy mam po Hubercie.

Jeśli chodzi o brzuszki to macie świetne postaram się dziś wrzucić swój. Ja od paru dni spie z poduszką takim rogalem bo inaczej nie mogę się ułożyć.
Jeśli chodzi o ból brzucha i ciągniecie to mnie to ominęło w pierwszej ciąży i teraz także brak tych dolegliwości

HUBERT

10 lata 4 miesiąc temu #921482 przez K1C1A
Luska ,wer sliczne brzuszki :) :)
lutoweczki czekamy na reszte brzuszkow :)
marta dobrze ze z synkeim juz lepiej , po jakiej szczepionce goraczkował?
Gabrysia dziekujemy za dodanie listy,pozdrawiam :)

10 lata 4 miesiąc temu #921494 przez Dżasta86
Chyba mam prywatnego ,, 13 w piatek,, dzisiaj. Zaczelo sie po polnocy moj mnie tak wkurzul ze spac nie moglam, podbrzusze zaczelo napierdzielac, do tego podnioslam sie za szybko z lozka i bol w pachwinie mnie zlapal. Rano nie moglam sie podniesc wiec czekalam az mnie glod zmusi, zeszlam na dol do kuchni ostatkiem sil zrobilwm pyszne bulki i wchodzac na gore potknelam sie i caly talerz na ziemie ...az sie rozbeczalsm z tego wszystkiego. A teraz znowu mi jeszcze te dusznosci wrocily ... no pech pech.. jednego sie przynajmniej nauczylam ze nie mozna szybko sie podrywac z lozka bo lapie bol .

10 lata 4 miesiąc temu #921500 przez wer26
Lusiula Ty jak na bliźniaki to masz bardzo zgrabniutki brzuszek :) To głównie chyba zależy od ułożenia dzieciątka.

Dżasta to masz dzień... Czasami tak bywa, ja też dziś jakoś bez nastroju :/ Jutro będzie lepiej. Mojego w domu nie ma a i tak mnie wczoraj też wkurzył, taka ich już chyba rola.

Marta ja byłam teraz na L4 ale miałam "2" czyli mogłam chodzić, choć słyszałam ( tak mi koleżanka powiedziała) , że nawet na takim L4 nie mogę się plątać za dużo co wg mnie wydaje się bez sensu, bo jestem nie zdolna do pracy w pewnych warunkach ale na spacery i do pracy mi chyba wolno.

GabrysiaSta i co u Ciebie Kochana?

10 lata 4 miesiąc temu #921503 przez J.J.
Dżasta86 - nie przejmuj się tymi bułkami, ja za to jestem rozkojarzona niczym nastolatka, nie potrafię się skupić na niczym, i też mnie dużo rzeczy wkurza a przecież mamy się nie denerwować. No i zwolnij. Już nie możemy być takie prędkie, po woli do lutowego celu.

Marta27 - fajnie że z twoim synkiem jest już lepiej, nie ma to jak zarwane noce w ciąży, nie przechodziłam tego ale sobie wyobrażam. Ja jestem obecnie na L4 leżącym do 11.09 zobaczymy co dalej. Ale i tak muszę być w domu bo jestem dodatkowo chora żeby było tego mało. A dzisiaj tak ładnie za oknem :(

10 lata 4 miesiąc temu #921508 przez Dżasta86
Wer 26 widzisz czyli jest nas juz dwie, przynajmniej razniej.
Marta i Wer nie trzymajcie sie az tak tego co macie napisane nawet jak masz jedynke to mozesz wyjs z domu i kontrla ma prawo cie nie zastac, zazwyczaj przylaza zaraz na drugi dzien, zostawiajac info o ktorej szanowne panstwo beda.
Ja mam obecnie tez ,, 2,, i nie ma ograniczen co do chodzenia, dlatego sobie jade na wakacje krotkie.
Tak czy siak kontrole to rzadkosc naczesciej badane przy wysokich zarobkach :)

10 lata 4 miesiąc temu #921514 przez Ejka84
Witam mamuśki. Ja siedzę w pracy, robota idzie tak, że lepiej nie mówić :unsure: . Nic mi się dziś nie chce... Może kwestia pogody :huh: . Od wczoraj nie mogę się wyspać, a śpię jak zabita po prostu - myślałam, że czasy I trymestru mam za sobą, ale znów mnie dopadło :cheer: .Przeglądam sobie allegro i już jestem w zupełnie innym świecie, nie w głowie mi faktury i papiery haha. Mój brzuchol się jakoś wyciszył. Biorę nospę, ale raz dziennie z samego rana, żeby w pracy było o.k., a jak wracam do domu to intensywnie leżakuję, staram się nie robić gwałtownych ruchów :P . Niby mi przepisała aż 3 razy na dzień, ale jakoś się boję tak faszerować :unsure: . Jak się zmotywuję to i mój "bojler" wrzucę na tapetę :laugh: .
Trzymam kciuki za szybkie powroty do zdrowia chorujących mamuś i dzieciaczków.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia