BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921515 przez Dżasta86
I jeszcze dodam ze pomimo tego ze mam ,, 2,, na zwolnieniu to tez lapie domowa dpresje, z domu ciezko mi sie wygramolic. Poza tym w Warszawie z kims sie umowic wymaga przygotowan i ludzie maja problemy z czasem, do tego odleglosc. W sumie mi tez juz sie lekko odechcialo gonic przez cala wawe na kawe.
Chyba nie marudze zbytnio :whistle:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #921518 przez Ejka84
A jeszcze takie pytanie z innej beczki. Jak intensywnie, czym i czy w ogóle smarujecie ciałko przed rozstępami? Ja smaruję i brzuszek i uda, ale mam dziwne wrażenie swędzenia, takiego gilgotania skóry na brzuchu :blink: . Nieraz się muszę drapnąć :cheer: . Macie takie odczucia? Boję się, że mimo tych smarowideł i tak wywali mi rozstępy...

10 lata 4 miesiąc temu #921522 przez Ejka84
Dżasta i ja właśnie nie chcę zwolnienia póki co, bo bym chyba wcale z domu nie wychodziła, nie ubierała się i nie czesała - o zgrozo :laugh: . A tak to muszę wstać i się ogarnąć jakoś hehe. Mnie wysyłają na szkolenie do Warszawy w październiku :woohoo: , aż mi się płakać chce na samą myśl. Muszę się jakoś wymigać ;)

10 lata 4 miesiąc temu #921526 przez Marta27
K1C1A gorączkował po szczepionce na świnkę odrę i różyczkę. Po poprzednich szczepieniach nic mu nie było. Miałam dylemat przed szczepieniem tymi skojarzonymi czy refundowanymi wybraliśmy te skojarzone ale bez dodatkowych czyli rotawirusy itp

Dżasta86 a czy pracodawca może mnie też skontrolować? Myślałam że przy jedynce jest się uziemionym w domu.
A jeśli chodzi o rozkojarzenie to też tak mam

HUBERT

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921549 przez meli1990
luska tak to igg to od toxoplazmozy. spróbuje jutro albo w piątek się dostać do tego lekarza może mnie przymnie. dzisiaj pojechałam z Dominikiem i zrobiłam badania od gina i od endokr. zobaczymy co się okaże po tym drugim mam nadzieje ze te wyniki były takie złe tylko dlatego że mnie tak męczyło. bo ja polowałam na dziewczynkę przed owu i myślałam że się jednak nie udało a tu była niespodzianka w piątym cyklu starań bo okazało się owulację mam późno. ale co będzie to się okaże. może się udało trafić na dziewczynkę. super masz brzuszek jak na bliźniaki

J.J. te moje blizny to też po woreczku żółciowym który mnie złapał w ciąży z Dominikiem a wycięty miałam jak miał rok dopiero bo nie mogłam się doprosić na jakieś badania rodzinnej lekarki

wer 26 ja tez słyszałam wczoraj serduszko. super brzuszek masz. wy macie takie piłeczki a mój taki bardziej rozlany jest. tez taki chce jak wy :(

Ula dzięki ale jeszcze będę kombinować jak to zrobić by było bardziej wyraziste to wszystko

Marta27 zdrówka dla Huberta. mój Dominik tez gorączkował po tej szczepionce jako jedynej. a miał tą refundowaną

Dżasta86 toś nie ciekawie dzień zaczęła. ale z tym wstawanie za szybko to prawda że trzeba uważać

Ejka84 może cię skóra swędzieć bo się rozciąga albo mas mało wody w organizmie. ja mam jakiś balsam z bielendy chyba ale jeszcze go nie używałam

Ulka własnie jak tam po wizycie u gina? jest zielone światło?

10 lata 4 miesiąc temu #921557 przez Ania92
Dziewczyny, chcialabym was zapytac, bo juz drugi raz mi sie to zdarzylo. Rano po przebudzeniu lezalam jeszcze chwile bodajze na prawym boku, pozniej wstalam, dotykam brzuch i po lewej stronie troche pod pepkiem mialam uwypuklony brzuch, w tym miejscu byl dosc twardy, a po prawej stronie nic. Normalnie bylo widac, ze brzuch jest nierowny i po tej lewej stronie troche odstaje. Tak jakby od srodka wycisniety piescia. Moze mialyscie tak kiedys? Albo wiecie co to moze byc?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921571 przez meli1990
Ania92 może dzidziuś się wypycha. ja tez mam nie raz takie uczucie. pokaz brzuszek? nie pamiętam czy dodawałaś

chyba dziecko wymordowałam na tym mieście bo już 2 h śpi. choć to dziwne bo prawie cały czas w wózku był. a ja nawet nie mam siły coś zrobić w domu bo musiałam go pchać

10 lata 4 miesiąc temu #921575 przez Ania92
Jak mi sie uda to dzisiaj zrobie zdjecie i dodam. Tylko nie wiem czy tam zobaczysz jakikolwiek brzuch, bo tak jak pisalam, on raczej na ciazowy nie wyglada. :)

10 lata 4 miesiąc temu #921577 przez meli1990
damy radę :) jak jesteś szczupła to możesz mieć takie uczucie jak pisałaś bo dziecko rośnie

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #921600 przez Dżasta86
Ejka gilgocie na brzuch, ogolnie o ile dobrze pamietam nie mozna wysylac K w ciazy na delegacje i szkolenia. Ale jak juz bedziesz to wpadaj na kawe.

Ania pierwsze slysze o takim brzuchu ale skoro nie bolalo nic to nie na co sie martwic.

Dziewczyny czy jest ktos kto nie bedzie szczepic swoje dziecko, chodzi mi o zawarta rtec i konsekwecje np wodoglowie itp.

10 lata 4 miesiąc temu #921613 przez Justa82
Dziewczyny, jak Wy używacie tej poduszki rogala? Gdzie ją się podkłada i co daje?
Ja smaruję brzuch naturalnym olejkiem arganowym. Też często swędzi mnie skóra, ale to chyba normalne. W końcu zaczęła się rozciągać.
Co do szczepień to mam mieszane uczucia. Ja się zastanawiam czy będę szczepić malucha. Tyle się ostatnio słyszy o skutkach ubocznych. Z drugiej strony: jak nie zaszczepię a maluch zachoruje to będę miała wyrzuty sumienia, że mogłam temu zapobiec. I bądź tu człowieku mądry :(

10 lata 4 miesiąc temu #921635 przez J.J.
Ania92 - też tak miałam tylko nie podczas leżenia ale podczas stania, tak jakby to dziecko było nie wiadomo jak duże. A przecież jest jeszcze malutkie.

Jeśli chodzi o smarowanie to w pierwszej ciąży stosowałam samą oliwkę dla dzieci oraz podczas prysznica robiłam masaż ostrą stroną gąbki - efekt- oprócz piersi które mi bardzo urosły nie miałam żadnych rozstępów. Teraz kupiłam z Tołpy wygładzający balsam antycellulitowy ale na razie mało używałam, muszę się wziąć za siebie.

Justa 82
- nie używałam na razie poduszki ale rzeczywiście robi się niewygodnie podczas spania więc może trzeba coś pomyśleć.

Meli - zrobiłam tabelkę z wszystkimi dziewczynami w Exelu ale nie wiem czy ją zamieścić, jeśli się zgadzasz to chyba tylko jako załącznik się uda.

Udało mi się zrobić zdjęcie, więc zamieszczam je pod spodem.
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #921644 przez Ania92
A macie jakies nowe zdjecia z usg? Jesli tak to pochwalcie sie. Ja jutro ide do lekarza, wiec jutro tez dodam. :cheer:

10 lata 4 miesiąc temu #921655 przez Marta27

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

HUBERT

10 lata 4 miesiąc temu #921657 przez wer26
Ale macie ładne brzuszki, fajnie, że już zaczynają być widoczne.
Mam wykształcenie można powiedzieć medyczne i trochę liznełam farmakologii dlatego też jestem absolutnym przeciwnikiem szczepień dodatkowych a tym bardziej skojarzonych!!!! Nie będę tłumaczyć o co chodzi,bo to nie temat na krótką notkę tylko na długą debatę. Każdy ma swoje zdanie :)

Mel też masz śliczne brzuszek :) Może Ci się udało dziewczynkę. Kiedy masz usg połówkowe?

Ania92 nigdy tak nie miałam, ale skoro nie bolało to pewnie nic złego, zapytaj lekarza na wizycie.

Która pierwsza ma usg połówkowe?

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia