BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920600 przez kocham_cie
luska bo ty te swoje bliźniaki to chyba w cyckach nosisz :P
a za czape i komin zapłaciłam 25zł :) babeczka prowadzi grupe zamkniętą na facebooku i tam wszystko co chcesz możesz sobie zamówić... takie komplety robi we wszystkich możliwych kolorach i rozmiarach :)
www.facebook.com/groups/szwalnia/

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920605 przez J.J.
Do Luska:
Jeśli chodzi o więcej informacji o mnie to mam 35 lat i jedną 14-letnią córkę Patrycję. Miałam dość długa przerwę ale to u nas dziedziczne. Moja mama urodziła mnie gdy miała 36 lat. Nie wiem co więcej napisać. Chyba tylko tyle że nie mogę się doczekać lutego. Na razie jeszcze nie wiem co tam w brzuszku siedzi. Czekam na 2 badanie prenatalne 25.09 może wtedy maleństwo się ujawni.

Patrycja
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #920613 przez luska
Dziewczyny która jest w Wawy(Patio dobrze pamiętam ) potrzebuje jutro nawigatora , lub namiar na zaufanego taryfiarza

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920618 przez Justa82
Kocham_cie, ale piękny brzuszek!!! Jeśli chodzi i zgagę to u mnie sprawdzają się migdały. Wystarczy zjeść kilka i jak ręką odjął.
Ja dzisiaj wróciłam do pracy po urlopie. Koszmar jakiś! Już się nie mogę doczekać zwolnienia. Będę szła na nie od następnej wizyty 19.09.

10 lata 4 miesiąc temu #920625 przez patio
Cześć Dziewczyny, ostatnio cierpię na brak czau i tylko zaglądam Was podczytywać. Przerażają mnie te listy wyprawkowe, bo ja nie mam nic - zupełnie nic. I czasem piszecie o rzeczach o których w życiu bym nie pomyślała. Mam taki plan że za dwa tygodnie rozpoczynam na poważnie kompletowanie listy, szukanie wózka, łóżeczka i innych gadżetów. Póki co, to jutro wybieram się na USG (umówiłam się w Lux Med), i liczę na to że poznam płeć, no i przekonam się że wszystko jest z dzidzią OK i mogę spokojnie udać się na urlop.
Od kilku dni czuję ruchy dziecka. Na początku nie byłam pewna czy to na pewno dzidziuś (czy to moje jelita płatają mi psikusa), ale teraz jestem już na pewno przekonana, że to moja Rybunia :) Te ruchy są coraz intensywniejsze - nie sądziłam, że tak szybko poczuję Maleństwo (choć po cichu na to liczyłam).

Meli, widzę że jesteś na bieżąco z nowymi mamusiami (które przy okazji serdecznie witam :) ), jak i z wynikami USG odnośnie płci, dlatego prześlę Ci plik excel i proszę uzupełnij go, bo ja tak jak wspomniałam wcześniej - cierpię na brak czasu, a i nie będzie mnie przez tydzień.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920639 przez meli1990
kocham_cie Wszystkiego Najlepszego dla Antosia. brzuszek śliczny i chłopaki też. ja taka szczupła nie jestem i się trochę wstydzę brzuch pokazywać

J.J. witaj

Patio jak mi się uda otworzyć plik to postaram się uzupełnić. gratuluje ruchów dzidzi i trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę

Byłam w rosmanie i kupiłam rożek cena 29,99 ale jeszcze taniej zapłaciłam o 3 coś bo mam 10 % rabatu. jeden rożek już mam ale już taki brzydki sprany. polecam skoczyć do rosmana bo są rożne rzeczy teraz dla dzidzi i nie które się opłacają. jak np. pieluchy tetrowe z nadrukiem za 5 szt za 15,99. dodam wam linka jak znajdę te artykuły

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

10 lata 4 miesiąc temu #920654 przez Dżasta86
Boshe gdzie ja pracowalam..... zajebiscie moj pracodaeca odcial mi opieke medyczna bo oszczedzic chce. Jeszcze mi kopara sie nie zamknela... Z laski po interwencji przedluzy o miesiac. A ja jutro ide do PIPu bo czuje sie zdyskryminowana. Cholera chcialam uniknac takich sytuacjibale chyba sie nie da...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920657 przez meli1990
Dżasta86 no to nieźle cię urządził.

dziewczyny piszcie co mam dopisać do tabeli. na czasie ja uzupełnię jak dam rade otworzyć plik

miałam dodać linka do rzeczy z rosmana www.rossnet.pl/skarb/e-wydanie,092014 na początku pokazane gazetki kilka stron od 6 chyba

10 lata 4 miesiąc temu #920700 przez Daria86
Hej, co do wyprawki to poczekamy do poznania płci, generalnie ta sprawa spędza mi sen z powiek,a dokładnie ceny i to jaka ja zielona jestem! Najgorzej z rzeczami typu proszek i kosmetyki, każda z koleżanek inaczej radzi a ja nie mam pojęcia której słuchać :huh:
Co do brzuszka to u mnie też spory ale to chyba dlatego że przed ciążą byłam chudzina 50kg na 168cm wzrostu,a teraz juz 56i chyba większość to brzuch :blink:
Ostatnio przez 4dni migrena mnie męczyła,a paracetamol tylko łagodził, myślałam że oszaleję aż prawie odmroziłam sobie wczoraj głowę okładami z lodu w ręczniku i nareszcie przeszło.. Jak któraś też cierpi to napiszcie co robicie, bo mi nawet drzemki nie pomagały, ból mnie budził, a z tym lodem to się boję żeby zatok czy czegoś nie przeziębić :blush:

10 lata 4 miesiąc temu #920702 przez Marti
Kocham_cie, no ja na pewno nie przebiję! Brzuszek pięknościowy :) U mnie ledwo ledwo widać jak się wypnę :P Nie ma mowy o ustępowaniu miejsca w autobusie.

A i Twój roczniak superprzystojny! Sto lat!!! Robiliście mu tę zabawę, że wybiera spośród różnych przedmiotów i co chwyci pierwsze przepowiada jego przyszłość? My robiliśmy i niestety jak te głupki wybraliśmy na jeden z przedmiotów do wyboru minibuteleczkę whisky. Zgadnijcie co młody chwycił :silly:

J.J. witamy!

Dżasta, co za świnia z tego Twojego pracodawcy! A Ty nie miałaś opieki medycznej w umowie? Jak on może Ci tak odciąć? Z tego co pamiętam, to kartę na fitness też Ci anulował?

luska, ja jestem z Wawy, mów co Ci potrzeba :)

Piotrusiowi dzisiaj temperatura wzrosła do 37,8, ale sama spadła bez leków. Więc już chyba wychodzimy na prostą, uff nie było tak źle.

10 lata 4 miesiąc temu #920708 przez Marti
Daria, z kosmetykami niestety jest tak, że dzieci różnie reagują na różne, więc pewnie dlatego każda koleżanka ma inne doświadczenia, a i Ty będziesz miała swoje... Ja mam migreny regularnie, chociaż na szczęście w ciąży i przy karmieniu są mniej uciążliwe. Też robię zimne okłady, ale mi bardziej na kark pomagają. Do tego smarowanie amolem albo maścią himalaya herbals pain balm. I pomaga mi też jedzenie kwaśnych rzeczy, zwłaszcza bardzo zimnych, np. mrożonych wiśni albo malin.

10 lata 4 miesiąc temu #920710 przez Dżasta86
Marti karte benefit jeszcze moglam pezymknac oko ale opieke lekarska nir ma szans ide do pipu o dyskryminacje. Znajomych prawnikow sie ma wiec moze znizke dadza. Tylko mnie narazie az
Pikawa z nereow kluje. Stac mnie na lekarzy tylko chodxi o przyzwoitosc ludzka...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #920711 przez meli1990
Nick Imię Data porodu Płeć
kocham_cie Magda 02/06.02.2015 dziewczynka
Justyna_1709 Justyna 03.02.2015 chłopiec
sylwiaja4 Sylwia 04.02.2015
wer26 Weronika 05.02.2015 chłopiec
patio Patrycja 06.02.2015
Marta27 Marta 07.02.2015 chłopiec
olka_ka 07/14.02.2015
Jana Asia 08.02.2015
my_baby 12.02.2015
daria8913 Daria 13.02.2015
magda113 Magda 13.02.2015
Daria86 Daria 13.02.2015
luska Luiza 14.02.2015 bliźniaki chłopcy
meli1990 Monika 14.02.2015
J.J. 16.02.2015
linka29j 18.02.2015
Marti Marta 21.02.2015
K1C1A Sylwia 24.02.2015
Pinezka Aga 24.02.2015 chłopiec
monique1983 Monika 25.02.2015 dziewczynka
Dżasta86 26.02.2015
Alexia Ola 27.02.2015
MagdaK Magda 28.02.2015
NiebieskaSmerfetka
Asiulkap3
violusia
crystal25
Ejka84 chłopiec
GabrysiaSta Ula Aniołek

10 lata 4 miesiąc temu #920714 przez meli1990
piszcie co jest źle albo co brakuje to będę poprawiać. narazie tak będzie to wyglądać bo inaczej nie dam rady dodać

10 lata 4 miesiąc temu #920753 przez Ania92
Chętnie dołączę do listy z moim terminem 21.02 :P

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia