- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj zaliczyłam mój pierwszy dzień w pracy po urlopie i nie było jakoś tragicznie Później rozpoczęłam maraton z przewożeniem dzieci na tańce, angielski itp. Wróciłam padnięta do domu, że już nie wiedziałam jak się nazywam. Te poniedziałek to bede miała zwariowany, ale kolejne dni będą spokojniejsze.
Kupiłam jednak ten wózek bardzo się wahałam ale cena jego mnie skusiła. Na początku myślałam o jakimś z komisu ale jak pojeździłam to stwierdziłam że są mocno rozklekotane a i tak muszę wydać około 600 zł, a tak mam nowy i na gwarancji. Już przy kolejnym dziecku taki totalny zapał zakupowy mija. Fajne w nim jest to że gondola może spełniać funkcję fotelika. Nie wiem tylko jak będzie z tymi trzema kółkami, ale tak sobie myślę iż ciężko znalezc coś co w 100% będzie spełniało nasze oczekiwania więc klamka zapadła. Oto on :
a tu gondola
Mojej kolezance na zgagę pomagała rzodkiewka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Wczoraj zaliczyłam mój pierwszy dzień w pracy po urlopie i nie było jakoś tragicznie Później rozpoczęłam maraton z przewożeniem dzieci na tańce, angielski itp. Wróciłam padnięta do domu, że już nie wiedziałam jak się nazywam. Te poniedziałek to bede miała zwariowany, ale kolejne dni będą spokojniejsze.
Kupiłam jednak ten wózek bardzo się wahałam ale cena jego mnie skusiła. Na początku myślałam o jakimś z komisu ale jak pojeździłam to stwierdziłam że są mocno rozklekotane a i tak muszę wydać około 600 zł, a tak mam nowy i na gwarancji. Już przy kolejnym dziecku taki totalny zapał zakupowy mija. Fajne w nim jest to że gondola może spełniać funkcję fotelika. Nie wiem tylko jak będzie z tymi trzema kółkami, ale tak sobie myślę iż ciężko znalezc coś co w 100% będzie spełniało nasze oczekiwania więc klamka zapadła. Oto on :
a tu gondola
Mojej kolezance na zgagę pomagała rzodkiewka
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
a co do wózka to my kupiliśmy :
bubumarket.pl/pl/p/zestaw-2w1-spacerowka...DGE-wysylka-0zl-/288
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
- monika86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Życzę dużo zdrówka wszystkim chorym mamusiom!
mamdwaserca współczuję zgagi, w poprzedniej ciąży też mnie strasznie męczyła i migdały jadłam kilogramami, nie ruszałam się z domu bez paczuszki w torebce, ale chyba bardziej pomagała mi sama świadomość tego, że pomogą niż mi pomagały ale na każdego działa co innego, więc życzę Ci, żeby ta metoda pomogła a co do owłosienia dzieciątka i zgagi to chyba faktycznie coś w tym jest, bo męczyła mnie niemiłosiernie i mój Bartek miał takie długie włoski, że położne twierdziły, że jeszcze nie widziały noworodka z takimi długimi włoskami
Fajnie macie, że już sobie kompletujecie wyprawki ja muszę jeszcze przeszło miesiąc czekać aż poznam płeć i może wtedy z małżem wyruszymy na podbój sklepów póki co nie pozwala mi nic kupować, bo twierdzi, że zaczniemy po poznaniu płci wrrrr a ja bym chciała JUŻ
Dziewczyny myślałyście już o wyborze szpitala w którym będziecie rodzić? Wiem, że jeszcze wcześnie, ale wchodząc na różne stronki szpitali spotykam się z informacją, że do szkoły rodzenia zapraszają ok. 22 tyg. ciąży. Ja mam mętlik w głowie, mój lekarz nie pracuje w żadnym ze szpitali w którym jest porodówka a rodzić w moim szpitalu miejskim po przejściach 1 porodu poprostu nie chcę i się boję :/ Dobrze, że ode mnie z Rudy Śląskiej dojazd do miast ościennych jest w miarę dobry, więc jest w czym wybierać, ale co wybrać? Czy któraś z Was też ma taki dylemat czy tylko ja może poprostu wymyślam?
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
mamdwaserca, jasne, że to możliwe, że siara się produkuje, ale problemy z karmieniem zależą raczej od techniki przystawiania niż od tego jak wcześnie pojawi się siara.
MagdaK, fajny wózio, na pewno trzy kółka są lżejsze niż cztery.
My jeszcze czekamy z decyzją (głównie o kolorze) do czasu poznania płci. Nie mogę się już doczekać!
- monika86
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Kuruj się kuruj, żeby bardziej cię nie rozłożyło
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
Meli, rutinoscorbin raczej można, jak mi w poprzedniej ciąży krew z nosa leciała, to mi właśnie lekarka zaleciła rutinoscorbin na wzmocnienie naczynek. Chociaż ja już z tymi lekami niczego nie jestem pewna. Raczej można jeszcze tantum verde do płukania gardła albo psikania, bo to się podaje nawet niemowlakom.
Dżasta, jeszcze nie byłam w Medi na usg, dopiero 29 września idę pierwszy raz, to powiem Ci wtedy, czy polecam tego lekarza, do którego mnie zapisali (nawet nie pamiętam nazwiska ). W LuxMedzie chodziłam do Szałkowskiego albo Mrozka - obu poleciła moja ginka i byli bardzo dobrzy.