BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #925978 przez Kasiuszka
Ja od momentu kiedy dowiedziałam się o ciąży nazywałam dzidziusia Lilianką:) Dopóki 22.08. nie poszłam do lekarza, który stwierdził, że to chłopak ;) Więc od razu pojawił się problem z imieniem. Na ten moment najbardziej Leoś:), Adam, Staś, Franio...Ale żadne z imion nie przypadło mi aż tak do gustu, żebym pomyślała: Tak właśnie dam na imię mojemu synkowi:) Także problem z imieniem jest ogromny!

A jeśli chodzi o wózki to fajnie, że cos przybliżacie:) Ja niestety pojęcia o markach nie mam żadnego...jak na razie przypadł mi do gustu firmy bebetto:)

Pozdrawiam Was! Dzisiaj mam lepszy dzień, lepszy do działania:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925984 przez asiawe22
Hej Dziewczyny
Widze ze tu strasznie duuzo chlopaków:)) gratuluje wszystkim mamusiom chlopców i dziewczynek, oby wszystkie dzieciaczki były zdrowe
Ja dzis mam usg i poznamy płeć po cichu licze na córe i tez tak jak monique podoba mi sie POla, o imieniu dla chlopca nawet jeszcze nie myslelismy :/
mamdwaserca współczuje, na pewno sie nastawilas na to USG a tu taki zawód :(
luska no to widze ze wydatek naprawde duzy za podwójny wózek, ale radosc potem tez podwójna :)
Wszyskim chorym mamusiom polecam herbatkę z duzą ilością miodu i cytryną, ja do tego jeszcze biorę pół paracetamolu, wit C i do łóżka :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #926005 przez mamdwaserca
Ja się tak nastawiałam na chłopaka, a tu niespodzianka :D
Ale te różowe ciuszki takie fajne są :P

10 lata 3 miesiąc temu #926030 przez asiawe22
Mam nadzieję ze tez bede mogla rózowych nakupowac, chociaz szczerze to bardziej podobają mi sie wizualnie niebieskie, bezowe, albo wogóle kolorowe.
Ale w sobote planuje szalenstwo zakupów, kurcze dziewczyny Wy juz o wózkach, a ja nawet nie wiem jaki :dry: , wiem tylko ze 3 w 1, ze skrętnymi kołami i niezbyt cięzki, przeglądam internet i juz mnie glowa boli :lol:

10 lata 3 miesiąc temu #926042 przez mamdwaserca
My póki co to ciuszki w kolorach różowych, szarych, białych i beżowych mamy :)
wózek juz stoi Quinny Speedi sx :)
a koleżanka kupiła teraz bebetto luca, też bardzo fajny zobacz sobie :)

10 lata 3 miesiąc temu #926048 przez meli1990
U dentysty z Dominikiem było super. gorzej było w nocy. bo nie wiem czy to przeżywał czy choroba się zaczęła. bo bardzo płakał i kaszlał, a rano katar. od razu wzięłam go do lekarza okazało się że infekcja. wygląda na to ze go zaraziłam a wizyta u dentysty tylko to przyśpieszyła. za tydzień kolejna wizyta u dentysty jak dalej będzie w nocy płakał to pewnie narazie będę musiała przerwać leczenie

monique1983 to wiesz na co się nastawiać i będziesz może nawet wcześniej wiedziała o terminie narodzin dzidzi

monika86 to fajnie z dzidzią wszystko dobrze. a o to że chudniesz to się nie martw

oj widzę że coraz więcej chorowitków jest. trzymajcie się dziewczyny

patio to super ze z dzidzią wszystko w porządku. gratuluję dziewczynki

mamdwaserca jak narazie to mamy tak:
12:4 dla chłopców

chłopcy:
Luska bliźniaki
Pinezka
wer26
Marta27
Ejka84
Justyna_1709
Sylwiaja4
daria8913
Dżasta86
lenusia24
Kasiuszka

dziewczynki:
kocham cie
monique1983
mamdwaserca
patio

10 lata 3 miesiąc temu #926052 przez mamdwaserca
meli1990 dziewczynki będą miały tyle chlopaków do wyboru hih :)
w sumie wczoraj lekarz mi uświadomił, że mam się nastawić na styczeń bo w lutym to może już byc po wszystkim ;p

10 lata 3 miesiąc temu #926064 przez lenusia24
Witam mamusie:-) piękny dzień i na dodatek ja się lepiej czuje:-) pozdrawiam cieplutko:-D

10 lata 3 miesiąc temu #926065 przez monique1983
Dżasta - brałam taką ewentualność pod uwagę, tzn. spodziewałam się, że tak może być, także psychicznie jestem przygotowana na taką opcję. Szczerze mówiąc z tym uciskaniem dysków na nerwy, drętwieniem nóg, promieniowaniem bólu na pośladki, biodra, nogi, nawet nie wiem czy dałabym radę rodzić sn. No i jak jeszcze poród sn ma dobić ten kręgosłup to może cc to będzie najlepsza opcja w tej sytuacji. Zresztą okaże się jeszcze jak to wyjdzie w praktyce, nie zawsze zaświadczenia są respektowane w szpitalach.

Patio - gratuluję dziewczynki :)

monika86 - współczuje, że tak długo dokuczają CI te mdłości i wymioty.

luska - najwyżej przy porodzie nie będę się męczyć ;)

asiawe22 - no ten wybór wózka dosyć problematyczny jest, jak już coś znajdę co mi się widzi, to zawsze coś wyczytam o jakichś minusach.

10 lata 3 miesiąc temu #926079 przez Dżasta86
Moniq a miałas robiony rezonans ? jak tak to co ci wyszło ?

10 lata 3 miesiąc temu #926087 przez meli1990
J.J. możesz wysłać Uli tabele na pierwsza strone?

10 lata 3 miesiąc temu #926110 przez Marti
O, widzę, że temat imion wrócił przy okazji poznawania płci :) To ja już skrzętnie zapisuję, których będzie najwięcej, żeby tak nie nazwać dziecka :P

A tak poważnie, to u nas też będzie problem. Nawet jeszcze nie podjęliśmy tematu z szanownym małżonkiem. Ale poprzednio aż do końca mieliśmy tylko shortlistę, a wyboru dokonaliśmy jak zobaczyliśmy malucha na żywo - więc może te z Was, które mają problem, też zostaną oświecone widokiem dzidzi :cheer:

Pozdrawiam wszystkie chorusie mamusie - wracajcie szybko do zdrowia! Przedszkola to niestety wylęgarnia wirusisków, najgorsze jest podobno pierwsze pół roku - nas to niedługo czeka niestety :unsure:

10 lata 3 miesiąc temu #926119 przez monique1983
Dżasta86 - miałam w zeszłym roku robioną tomografię komputerową, opis jest długi, ale tak w skrócie dyskopatia wielopoziomowa, generalnie najbardziej chodzi o odcinek L5 - S1.

10 lata 3 miesiąc temu #926133 przez K1C1A
Mamdwaserca szkoda ze nie mialas usg szybko ci zleci do kolejnj wizyty :)
Asiawe trzymam kciuki za wizyte obys zobaczyla dzidziusia i to co skrywa miedzy nogami ;)
Meli zdrowka dla Dominika
Ja dzis wyszlam wreszzcie z mlodym na spacer , pogoda piekna niech bedzie taka jak najdluzej :)
Wczoraj zrobilam ciasto 3 bit i troche zaluje bo strasznie mi smakuje a malo kaloryczne to ona raczej nie jest a mnie po ciazy kilogramy uparcie sie trzymaja, oby jak najmniej takich zachcianek ;)

10 lata 3 miesiąc temu #926144 przez kocham_cie
hej girls :)
Położyłam szerszenia na drzemkę więc w końcu mam chwilę dla siebie i dla was :) ciekawe czy jak Kajka będzie już na świecie będę miała czas na takie przyjemności :P

mamdwaserca wracając do naszych "kruszynek" to niestety nie chcę cię straszyć ale przygotuj się raczej na dużą dziewczynkę bo mój antek jak był jeszcze w brzuszku to rósł dokładnie tak jak nasze dziewczyny teraz i rodząc się w 37 tyg ważył prawie 3800 i lekarz powiedział że mam szczęscie że pęcherz płodowy już nie wytrzymał i pękł bo jakby tak dotrwać do końca a nie daj boże przenosić go to pewno było 4,5kg jak nie więcej

Witam nowe mamy... ależ nas dużooo... a jeśli chodzi o te dziewczyny które się nie odzywają to ja myślę że koło 30 tygodnia zrobimy przegląd tabelki i usuniemy te które po przywitaniu się więcej nie zaglądały bo po co robić sztuczny tłok :P

Pinezka to gratuluję 100% siusiora :laugh:

J.J. jeśli chodzi o rozkojarzenie to u mnie też dramat... stwierdziłam że chyba powinnam przestać prowadzić auto w ciąży bo wczoraj jadąc 10km chyba z trzy razy bym komuś w dupe wjechała bo oglądałam co się dzieje wokól mnie zamiast na drogę patrzeć :P

meli1990 swietnie że udało się u dendysty... ja nie umiem zrozumieć tego podejścia że ząbków mlecznych nie trzeba leczyć... i chodza maluszki z pognitymi zębami... szok

monika86 oj nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę tego że waga nie rośnie a wręcz spada! u mnie wręcz odwrotnie każdego dnia więcej i więcej a do okruszków nie należę więc okropnie mnie to martwi :dry: no ale tych wymiotów to już nie zazdroszczę... mnie na szczęscie nic nie rusza :)

patio no gratulacje... super niech nam troszkę przybedzie tych dziewczynek :) a i pochwal się ile waży ten twój motylek?

luska ten zoom to ten pierwszy który pokazywałaś tak??? ten najdrozszy i najladniejszy :laugh:

ooo wiecie jak mi się podoba imię POLA ... piękne i nie idzie kretyńsko zdabniać :cheer: ale mój mąż jak usłyszał to stwierdził że mnie chyba coś sie w głowie popieprzyło :blink: jak to powiedział Pola z pola??? oj męskie myślenie jak dla mnie slicznie... no a Lili to już wogóle jak myślałam że antek będzie dziewczynką to miał być właśnie Lilianą :)

K1C1A witaj wśród żywych :) a ty taka drobniutka jesteś ze wcinaj tego 3bita ze smakiem :)

A ja w końcu spięłam poślady i zadzwoniłam do gina żeby umówić się do gina i co NIESPODZIANKA doktorek na urlopie i aż do 4 października komplet pacjentek a ja z L4 do 26.09 i połówkowe do zrobienia... uff położna się zlitowała i wcisnęła mnie na 29.09 :) oj tam za darmo tego doktorek nie robi i za 20 min dostanie znowu 150 zł więc niech nie marudzą ;)

Wczoraj z Damianem żeśmy się zastanawiali gdzie my wciśniemy do naszej sypialni kołyskę dla kajki bo coś mi się wydaje że jednak nie uda mna się eksmitować do porodu Antka do jego pokoju...będzie ciężko nasze łóżko łożeczko antka i jeszcze kołyska.... nie ma to jak mnieć 60m2 i gnieździć się w 4 w jednym pokoju :) hihhihi

Dobra trzymajcie się laseczki miłego wieczorka :)

Magda M

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia