BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #925471 przez kocham_cie
No ze znieczuleniem bywa różnie u nas w szpitalu jest za darmo Ale jak kobieta jako tako sobie radzi z bólem to nie chcą dawać bo Ono bardzo spowalnia poród i często zatrzymuje akcję skurczowa... No i nie dadzą szybciej niż przy 5-6 cm rozwarcia.

A z wyborem szpitala hmmm moim Zdaniem najważniejsze jest to jakie są położne na oddziale bo lekarza to niewiele widać przy prawidłowym porodzie, a dobra położna naprawdę jest niezbędna.

Magda M

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #925494 przez lenusia24
Hej jestem tu nowa, mam termin na 14 luty. Pozdrawiam wszystkie mamusie:-D

10 lata 3 miesiąc temu #925509 przez Pinezka
Witaj Lenusia :) To termin w sam raz na walentynki? ;)

Ja wlasnie wrocilam od gina, wszystko ok, ten gin tez potwierdza, ze chlopiec bedzie, ladnie nozki rozlozyl :lol: dziec, nie gin :woohoo: Jedyne co, to mam lozysko z przodu i poki co dosc nisko, wiec bedzie mnie obserwowal pod tym katem, czy w miare wzrostu macicy sie uniesie. I pewnie tez dlatego nie czuje jeszcze ruchow, bo dziec kopal jak szalony, no ale jesli ma taki materac na moim brzuchu...

Co do szpitala na porod, to faktycznie zawsze dylemat miedzy wyposazeniem, podejsciem personelu itp. Rzadko sie zdarza wszystko w jednym.

10 lata 3 miesiąc temu #925558 przez luska
Monique , to ciekawe czy nic nie urośnie , ale pewnie nie :lol: Najważniejsze , że dzidziuś zdrowy

Dżasta ja się zgadzam z Mart , że teraz tego jest tyle , że nie uchronimy się przed tym

Mamdwaserca jest syropek na przeziębienia dla kobie w ciąży prenalen polecam . www.cefarm24.pl/3063,prenalen-syrop-dla-...-w-ciazy-115-ml.html o masz nawet

Siary ja nie mam , ale to raczej nie oznacza , że cycuch nie będą mlekopędne :P

MagdaK wózek prezentuje sie fajnie , ale wiele rzeczy i tak wyjdzie w praniu , ale mi się podoba

Meli tobie też polecam ten syropek i zdrówka

Mamdwaserca tez fajny wózeczek
Ogólnie fajnie , że macie już mniej więcej upatrzone , ja nadal w kropce .Napaliłam się na tego zoom , ale cena ....... stwierdzilismy , że kupimy używkę ale w stanie bdb .Znalazłam fajne ale 2w1 i jak na razie na necie w razie co brak adapterów do kupienia osobno , a nie wiem jak w sklepach , w jednym mi powiedzieli , że nie ma możliwości domówienia :blink: Znowu dziś oglądam odpowiednik polski allegro.pl/twinni-babyactive-wozek-blizn...2w1-i4385627706.html cena super , ale już opinie średnie , nie złe , ale właśnie podzielone , i już sama nie wiem co robić ...... Zoom jest na pewno większy

Monika współczuje bólu głowy , mnie boli ciągle.Na szczęście nie mocno ale praktycznie 20h na 24 , ponoć to normalne w ciąży

Ja szpital mam już od dawna wybrany ,tam pracuje mój lekarz , już raz tam rodziłam także wiem mniej więcej co mnie czeka:)

Kocham cię zdrówka i dla twoich chłopaków

Ejka heheh to masz pomysły :)i gratuluje bulgotania w brzuszku :laugh:
Witam nową mamusię

Pinezka to grtaki i mamy kolejnego potwierdzonego mężczyznę:D

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925562 przez mamdwaserca
luska my już ten wózek mamy w domu, mielismy go wybrany, nie chciałam kupować tak szybko ale trafiła mi się taka okazja na allegro, że aż grzech było nie zamówić :P a następnego dnia poszłam do komisu dziecięcego i dorwałam maxi cosi za dosłownie śmieszne pieniądze :)
ogólnie nie wiem jak inne mamusie ale ja mam tak, ze nie muszę mieć wszystkiego nowego :)
ciuszki też czasami w komisie takie fajne sie trafiaja i za parę groszy, że aż szkoda nie kupic :)

Jacie, ale się nie moge doczekać jutrzejszej wizyty !! :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #925567 przez kocham_cie
Kurnwłaśnie kska[/b] ty to będziesz miała wydatek z tym wózkiem :blink: ten co dziś wstawiłas taki jakiś niezgrabny mi się wydaje ale z drugiej strony to zawsze 2000 mniej do wydania, ale za to ten za 4 tys prezentuje się lepiej ;) oooo i taka ze mnie pierdola od razu zakładam że jak coś ładniejsze to pewnie lepsze... :) Ale ja już tak mam!

A i wlasnie któraś się nad X- landerem zastanawiała a marti pisała żeby zwrócić uwagę na oparcie w spacerowce i miała rację bo dziś patrzyłam u sąsiadki w jej X i rzeczywiście twarde to jak cholera :/

A i jeszcze tak mi się przypomniało dla mam które chcą mały lekki wózek w miarę dobrej cenie to niech sobie oznacza navington cadet.

Magda M

10 lata 3 miesiąc temu #925580 przez lenusia24
Mi gin powiedział ze mam chłopca. Tez fajnie było widać. ..ciekawe czy to juz na 100%...on twierdzi, że tak. Fajnie by było bo mamy juz 3 letnia córkę:-D. Choć dla mnie najważniejsze żeby zdrowe bylo:-) pozdrawiam i miłego dnia życzę.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #925582 przez Kasiuszka
Hej dziewczyny!
Jestem w 17 tyg. ciąży i prawdopodobnie chłopak, ale jeszcze nie na 100%;)
Fajnie się czyta Wasze rady i spostrzeżenia, ale faktem jest, że zaczęłam od kilkunastu ostatnich stron:P, bo naprawde dużo tu tego:)

mamdwaserca ja to samo, zgaga, zgaga i jeszcze raz zgaga:/ Biorę rennie i mi pomaga najbardziej i oczywiście dietka lekkostrawna. Ale spróbuję tych migdałów zawsze to bardziej naturalne rozwiązanie.

Pozdrawiam Was!
P.S. Jak zrobic ten suwaczek na dole z tygodniami ciąży? :D

10 lata 3 miesiąc temu #925595 przez J.J.
Hej dziewczyny!

Witam nowe mamusie, fajnie że jest nas aż tyle. Napiszcie coś więcej o sobie.

Kasiuszka - czyżbyś miała na imię Kasia? a może inaczej, napisz proszę też termin porodu, wprowadzę Cię wtedy z Lenusia24 do tabeli lutówek, jest na pierwszej stronie, niedługo będzie uaktualniona.

Jeśli chodzi o suwaczek, to najpierw musisz go sobie stworzyć, ja mam z www.fajnamama.pl (prawie się pokrywa z rzeczywistością), a potem to: profil, edytuj, informacje o profilu, i w podpisie wklejasz adres BBCode ze stworzonego wcześniej suwaczka, zapisz i gotowe.

Lenusia24 - proszę o imię i więcej info o sobie, jakie były początki itp.

mamdwaserca - daj znać po wizycie :)

Ja też mam wybrany szpital. Jeśli nic się nie zmieni to będzie to ten sam w którym rodziłam 14 lat temu (27.09 będzie 14 lat). Byłam zadowolona wtedy, ale wg mnie to i tak loteria.

Dziewczyny wy też jesteście ciągle takie rozkojarzone jak nastolatki? A pamięć mam jak u 100-latki :(

Ale mamy dużo chłopaków. Może mnie też się uda. Byle do 25.09.

A jak tam nasze chorowitki? Mam nadzieję że już lepiej.
Podziękowania: Kasiuszka

10 lata 3 miesiąc temu #925619 przez Kasiuszka
A więc mam na imię Kaśka:) Termin porodu z miesiączki 27.02.2015 a z usg 23.02.2015;) Jestem z Gdańska.
To moja pierwsza ciąża więc jestem w wielu rzeczach niedoinformowana i potrzebuję troche naprowadzenia :)

Od 9 tygodnia jestem juz na zwolnieniu z powodu krwawienia. Teraz już wszystko w tej sprawie jest ok, ale na zwolnieniu ciągle bo inne rzeczy doskwierają m.in. problemy gastryczne:( Chociaż przyznam, że powoli wariuję, mogłabym robić mnóstwo rzeczy ale po prostu od kilkunastu dni na nic nie mam ochoty, a czasu mnóstwo jak nigdy :P(może dlatego nie potrafię się odnaleźć;)).

J.J. dzięki za suwaczek, już mam! I co do rozkojarzenia to witam!

Buziaki:*

10 lata 3 miesiąc temu #925645 przez mamdwaserca
Kasiuszka - witam :)
J.J. - jasne, ze dam znać, tylko muszę dotrwac do 17, a już się tak niecierpliwię :)
Mam nadzieję, że mojej malutkiej nic nie wyrosło między nóżkami :laugh:

10 lata 3 miesiąc temu #925648 przez luska
Mamdwaserca ja też nie muszę mieć wszystkiego nowego , a zwłaszcza dla takich maluszków , bo te rzeczy z drugiej ręki to i tak jak nówki są.

Kocham cię pocieszaj mnie dalej ja od rana walczę z tymi wózkami , wieczorem nie mogłam aż zasnąć , bo to właśnie jest kasa od 1000 za uzywkę w górę .......(ale nie widziała nic poniżej 1500zól 3w1 a i ten za 1500 wiadomo jaki stan.....)Wkurza juz się jak nie wiem ...... a to jeszcze musi byc wygodne , w sklepach ciężko z dostępnością żeby sobie obejrzała i muszę zapierdzielać np 180km do sklepu gdzie jest na stanie dany wózek i mogę go dotknąć w realu i obejrzeć masakra jakaś ......

Kurcze ale na przybywa , fajnie .o ja i same chłopaki , szał jakiś .......

Dziewczyny oddajcie mi troche tego czasu , bo ja dziś pierwszy lajtowy dzień od poczatku września , ale za 30 minut znowu na obroy trzeba wskoczyć ......

a co myslicie o tym wózku
allegro.pl/bebetto-wozek-blizniaczy-42-3...4w1-i4510921760.html .

10 lata 3 miesiąc temu #925653 przez mamdwaserca
luska ten bebetto śliczny ale cena już nie :P
tamten czarno niebieski też mi się podoba :)

10 lata 3 miesiąc temu #925665 przez Justa82
Cześć dziewczyny! U mnie dzisiaj piękny słoneczny i ciepły dzień. Od razu nastrój się poprawia, a ostatnio z nim kiepsko. mam teraz dziwna fazę i wszystko mnie denerwuje. Chodzę jak bomba, która w każdej chwili może wybuchnąć :laugh: Nie wiem, jak wszyscy ze mną wytrzymują, bo ciągle się czepiam ;) Mam nadzieję, że to się wkrótce skończy.
Ostatnio lepiej mi się śpi za sprawą mojego rogala. Super sprawa! Kręgosłup w końcu mnie nie boli po przebudzeniu. Za to jak niektóre z Was męczy mnie cholerna zgaga. Kupiłam w aptece Gaviscon i dobrze się sprawdza. No i można go stosować w ciąży.
Co do wózków ja rozważam zakup Bebetto Silvia. Któraś już o nim wspominała. Wybieram się niedługo do sklepu, żeby obejrzeć go na żywo.
Luska twoje Bebetto też wygląda solidnie, choć przyznam, że wózki bliźniacze robią na mnie zabójcze wrażenie!

10 lata 3 miesiąc temu #925671 przez meli1990
ja też mogę pić mleko z czosnkiem i miodem a ja nawet masło daję :). dziś trochę lepiej się czuję. dziś byłam w aptece i okazało się że w ciąży nie można magnezu do rozpuszczania i co ja mam teraz brać to jest pytanie. ale nie wiem czego dokładnie. mama mói że chyba dlatego ze musuje a przecież i tak takiego odrazu nie pije. muszę się spytać doktorka za tydzień w środę

lenusia24 witaj. ja mam taki sam termin. napisz coś o sobie?

Pinezka to fajnie ze z dzieckiem ok. i już oficjalnie gratuluję chłopaczka

Kasiuszka witaj

mamdwaserca moich większość rzeczy dla dziecka do tej pory jest z drugiej ręki. jakbym miła wszystko kupować nowe to by na jedzenie brakowała. nawet pościele czy kołdrę mam z ciucholandów a ciuchy do tej pory kupuje bo nie raz jest dat że Dominik po jednym razie tak wyciepie że się nie nadaje na pole

mi mąż powiedział ostatnio że jak będzie dziewczynka to będzie Maja a jak chłopak to Kacper. dla chłopca to się zgadzam 100 % a dla dziewczynki chciałabym Liliana ale pewnie się nie uda

Luska ten ostatni jest fajnie. ale te ceny bliźniaczych wózków rzeczywiście szaleństwo

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia