- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
ojjj, coś mi się wydaje, że po kilku nieprzespanych nocach, jeszcze zmieni plany Ale mnie to buduję, bo widzę, jak się cieszy z maleństwa. No i prawie już pogodził się z wybranym przeze mnie imieniem. Będzie Ksawery. Chyba, że jeszcze mi się odmieni, ale od dawna to imię mi się podoba - zanim jeszcze serialowe dzieci tak zaczęto nazywać... Od zawsze zakochana jestem w głosie Ksawerego Jasieńskiego...
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
Otóż, jakiś czas temu chwaliłam się Wam, że poczułam kopniaki i to dość solidne, przynajmniej do odróżnienia od "marszu kiszek", ale od wczoraj nie czuję już jak dzidzia kopie, czy to coś normalnego, że nieraz czuje się dwa razy na dzień, a potem jest taki zastój ?? Wizytę mam dopiero w piątek i odchodzę od zmysłów (znowu). Nawet jak się położę na plecach to nie czuję .
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Ps. chociaż nie jestem doświadczoną mamą, to tak intuicyjnie ja to odbieram
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Patio - dobra dobra pokaż zdjecie jakies z Turcji:) aha w jakim byłas hotelu ? Mi zostało jeszcze troche, ale już doczekać sie nie mogę
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
- Ejka84
- Wylogowany
- budujemy zdania
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Dzasta - zdjęcia załączę jak będę miała dostęp do kompa bo na razie only phone. Mój hotel to Blue Fish. Ogólnie dużo ruskich tam i wszystko szykowane pod nich. Taki to rejon Turcji. Ale Polaków zjechało się w końcu tyle, że tylko polski było słychać :-P Mieliśmy w ogóle bardzo zgraną ekipę polaków. Przez cały pobyt nikt nie zauważył ze jestem w ciąży. Wiedzieli tylko Ci, którym się pochwaliłam :-P i nie dowierzali ze to początki 5 miesiąca, bo brzucha zero O ile dobrze pamiętam, to jesteś z Wawy, prawda? Jak chcesz to możemy się spotkać przed wyjazdem.
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Marti tak mój wózek to Jedo fan i też kupując go miałam małe obawy co do kolorystyki. Okazał się jednak mało brudzący a jak już się pobrudził to łatwo było ściągnąć i wyprać.
mamdwaserca na mnie w poprzedniej ciąży działały migdały a w tej jeszcze jej na szczęście nie miałam.
Ejka84 jeśli chodzi o ruchy maleństwa to jest sprawa bardzo indywidualna. Ja pierwsze ruchy teraz poczułam w 17 tyg a przez parę dni nie czułam w ogóle i teraz to też tak raz czy dwa razy dzienne czuję. Nasze maleństwa są jeszcze małe ale uwierz mi niedługo codziennie będziesz widziała i czuła ruchy dziecka.
Jeśli chodzi o Aspargin to mi w poprzedniej ciąży jak i w tej służy. Ale z tego co wiem to jest bardzo duży wybór tabletek z magnezem i każda musi dopasować je pod siebie.
- Marti
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 5
mamdwaserca, mi też pomagały migdały, podobno też zimne mleko dobrze działa, ale na pewno nie na mnie, bo ja mam s...czkę po mleku Ale jak dobrze tolerujesz krowie mleko, to możesz spróbować.
patio, super, że wyjazd się udał Jak byłam kiedyś w Turcji to faktycznie Rosjan było zatrzęsienie. Byli wszędzie i bardzo głośno. No ale na to się trzeba przygotować jadąc do Turcji.
Marta27, to fajnie, poprzednio zastanawiałam się nad jasnym kolorem wózka, ale nie byłam przekonana właśnie ze względu na kwestię zabrudzeń. Tym razem czekam jeszcze na płeć, bo mam ochotę na czerwony, ale mój mąż raczej nie przeboleje czerwonego wózka dla chłopczyka...
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Ejka84 - ja biorę aspargin 2x1, ale nigdy nie miałam takich dolegliwości, aż dziwne, że po 1 tabletce dziennie taka reakcja, może to po czym innym?
Justyna_1709 - też mi się podoba imię Ksawery
Marta27 - też myślę o jakimś jasnym kolorze wózka, beżowym, tylko właśnie się obawiam tego brudzenia.
Dzisiaj mam wizytę na 17:00 mam nadzieję, że u maleństwa wszystko ok
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
co do ruchów to ja tez tak mam że jeden dzień czuje a później nie. ale za to brzuch mi się nie raz napina. a ja nawet nie wiem w którym miejscu mam łożysko. nie wiem czy mi to umknęło czy mi lekarz nie mówił