BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #923709 przez mamdwaserca
Witam :)
dopiero co się tutaj zarejestrowałam :)
więc mam na imię Patrycja i w lutym zostanę po raz pierwszy mama na 95 % dziewczynki :)
termin z om na 8 lutego, z usg na 1 lutego :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #923728 przez MagdaK
Dzięki dziewczyny za propozycje wózków. Teraz to dopiero mam mętlik w głowie. Dla mnie wózek jest ważny bo przy moich dziewczynach i ich dodatkowych zajęciach jest dużo przemieszczania, wiec muszę mieć też łatwość w pakowaniu go do auta. Nie będę ukrywać że patrzę na cenę bo już więcej dzieci nie zamierzam mieć.
Meli widzę ze ubrankowo juz jesteś gotowa. Ja jeszcze daleko w lesie ale tak czekam na ujawnienie płci.
Dzasta ja wczoraj miałam również turbo ból głowy masakra jakaś, ale widzę ze dziś może być podobnie, bo już obudziłam się z pobolewaniem a to zły znak.
Sorki za błędy ale piszę z telefonu

10 lata 3 miesiąc temu #923729 przez MagdaK
O witam również nowa mamusię :)

10 lata 3 miesiąc temu #923751 przez J.J.
Witam nową mamusię, już Cię dodaję do tabelki lutówek. Napisz coś więcej o sobie :)

10 lata 3 miesiąc temu #923780 przez Marta27
Witajcie dziewczyny :-)

Nie odzywałam się parę dni bo jakoś nie miałam weny na pisanie. Moje dziecko już w piątek nie miało temperatury ale stał się strasznie marudny nie chciał się bawić spać i całe dnie był nie do zniesienia. Od poniedziałku jest już ok myślałam że to zęby ale nic się nie wyłoniło.
Meli Ty to masz już chyba wszystkie ciuszki dla maleństwa a u mnie jeszcze w kartonie w piwnicy leżą i tylko myślę gdzie ja to wszystko mam upchnąć.
Marti jeśli chodzi o wózek to ja mam spacerówkę z firmy babydesing i Hubert ją uwielbił potrafił w niej zasypiać i przespać kilka godzin. Teraz używana jest sporadycznie bo Hubert woli być już na nóżkach.
kocham_cie ja również się cieszę że już nie muszę kupować wózka bo jak pamiętam im więcej ich oglądałam jak byłam w ciąży z Hubertem to miałam większy mętlik w głowie. Ja mam dokładnie taki

HUBERT

10 lata 3 miesiąc temu #923781 przez Ejka84
Hej dziewczyny. Odebrałam wczoraj te nieszczęsne wyniki z AFP... No i oczywiście normy podane takie, że się w żadnej nie mieszcze!
Mój wynik podany jest taki jaki wyszedł rzeczywiście, a normy podane są w miedianach :blink: , i gdzie tu logika?
Powinny być przedziały dla poszczególnych tygodni ciąży, a nie jakiś mediany :angry: . A jak szukałam informacji w necie, to na wszystkich portalach medycznych jest przedział podany norm, jakie mogą byc i mieszczę się idealnie. No ale znając życie i moją nadpobudliwą lekarkę powie, że jest coś nie tak i da mi może jeszcze na jakieś inne gó..na za przeproszeniem. A dla mnie te badania są w ogóle nie czytelne tzn, wyniki tych badań bo porównują je nie wiadomo jak i do czego... :angry: . Jestem po prostu wściekła.
Po co tak mnie stresuje, usg prenatalne mam dobrze, testy paapa mam dobrze, a ta wymyśla i wymyśla a dla mnie to ogromy stres :(

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923782 przez Dżasta86
Retyyy Magda chyba coś w powietrzu wisi . Dzień podobny do wczorajszego, chociaż wczorajszy ból głowy był ekstremalny. Postanowiłam wypić kawę, zaraz sie zmuszę na basen może powietrze mi dobrze zrobi.

Marti jak klikniesz na zdjęcie z obrazkiem ramy Silvia po prawej stronie to włączy sie filmik, pokazuje wszystkie opcje składania i kombinacje. Wydaje mi się że gondola nie jest skladana a szkoda. Odnośnie sklepów , to u mnie kiepsko w Warszawie ;/ mieszkam zbyt krótko żeby wiedzieć co i gdzie. Pewnie trzeba będzie trochę pogoglować, bo chyba w smyku takich wózków nie znajdziemy. A może ty jestes w stanie polecić jakieś sklepiki z akcesoriami dla mam i dziec. Nie koniecznie chciałabym robić zakupy w galeriach bo chyba tam sporo sie przepłaca, a może sie myle.
Kocham cie zaje fajny wóz :) własnie tez myślałam o trzech kółkach. Musze zobaczyć jak to się sprawdza.
Ejka może zmień tego lekarza ;] ??

10 lata 3 miesiąc temu #923794 przez Marta27
Dżasta86 ja dziś obudziłam się z bólem głowy ale wypiłam słabą kawkę i jakoś mi przeszło. Wczoraj cały dzień brzuch mnie pobolewał wzięłam aspargin i jakoś ból się złagodził a dziś już jest dobrze.
Jeśli chodzi o sklepy w Warszawie to niestety nie pomogę bo niestety nie znam. Ja wózek (spacerówkę) oglądałam na żywo właśnie w smyku ale zamówiłam w ich sklepie internetowym bo była jakaś promocja akurat i zapłaciłam gdzieś z 150 zł mniej. ja często robię zakupy w sklepie Akpol Baby ale nie ma go niestety w Warszawie ale mają sklep internetowy.
Ejka84 ale Ty się nerwów najesz przy tej pani doktor może lepiej ją zmienić.

Przy okazji witam nową mamusię

HUBERT

10 lata 3 miesiąc temu #923795 przez Ejka84
Dzasta, żebyś wiedziała, że mam ochotę ją zmienić bo nic mnie tak nie irytuje jak wizyty u niej.
Mam wizyte 19.09, potwierdzę płeć już na 100% i uderzam w miasto :P , na zakupy oczywiście.
Dzisiejszy dzień w Kielcach nie nastraja pozytywnie, pogoda do bani, leje, wieje. Brrr
Jutro biorę urlop, chociaz na 1dzień, przedłużę weekend. Odpocznę, pośpię, pojem i znów pośpię ;)
Ah, z tego wszystkiego zapomniałam przywitać nową mamusię - oczywiście witamy i czekamy na relacje z tego pięknego okresu ciążowego :cheer: .

10 lata 3 miesiąc temu #923803 przez Daria86
Witam Was mamusie ;)
To mój typ wózka www.adbor.pl/pl/5,ARTE-3x3-ALU
Widzę, że niektóre też migreny i bóle głowy dopadły...Mi teraz przeszło ale całkiem niedawno 3 dni walczyłam :(
Mam głupie pytanie... Jak to jest z tymi rozmiarami ubranek, bo zaraz po połówkowym zamierzam po maleńku zacząć kupować i ciągle nie wiem ile czego w jakim rozmiarze, a już najbardziej nie mam pojęcia jaki kombinezon-pajacyk na początek kupić... Jak mam przewidzieć jaka ta nasz dzidzia będzie duża... Czy to ma być 62 czy 54? Bo przecież równie dobrze może być maleńka, jak i taka ciut większa? Wytłumaczcie mi proszę czym Wy się kierujecie, bo ja to taka zielona jestem że masakra :huh:

10 lata 3 miesiąc temu #923854 przez kocham_cie
Dzień dobry (chciałam napisać z rana ale to już południe :)
Szerszeń zakatarzony więc ciężkie dni przed nami :unsure: ufff sezon przeziębień chyba rozpoczął się na dobre :dry:

mamdwaserca witaj :) i czekamy na troszeczkę wiecej info o tobie... troszkę ekshibicjonizmu nie zaszkodzi :P

Ejka84 chyba rzeczywiście troszkę zbyt nadgorliwa ta twoja ginekolog, więc stresu z tego niż pożytku

Dżasta86 niby 3 kołowiec ok ale ja zamierzam właśnie dokupić podwójne koło do przodu bo to co jest jakoś nie bardzo mi leży i zdecydowanie w wersji 4 kołowej się lepiej prowadzi a na szczęście mam taką możliwość w tym modelu :)
A co do zakupów to zdecydowanie polecam internet bo ceny wózków i np łóżeczek są nawet o 30% niższe niż w sklepach stacjonarnych

Magda M

10 lata 3 miesiąc temu #923861 przez Ejka84
Marta, wyczytałam, że na bóle bierzesz aspargin i pomaga. Mi kazała brac własnie jakiś dodatkowy magnez i nospę na te moje nieszczęsne pachwiny.. Mam co prawda w zestwie: vita min plus mama trochę magnezu, ale jest go za mało :unsure: . Polecasz ten aspargin? Bo ona chyba jeszcze potas o ile się nie mylę, a akurat potasu w zestawie z olimpu nie mam wcale...
Daria, ja też nie byłam bardzo kumata w rozmiarówce, ale koleżanki doradziły, żeby nie kupować teraz ubranek na 56 ani mniejszych, bo dzidzia szybko rośnie i po miesiącu mogą być za małe. Lepiej kupić rozm.62, może być trochę duży ale zawsze lepszy większy niż za mały, no i dłużej posłuży...
Bo nie wiadomo jak duży dzidziuś się urodzi, a w ostateczności zawsze tych parę spioszków na ostatnią chwilę można kupić jak już w usg wyjdzie mniej więcej jak duży będzie :lol: . I ja zrobiłam tak,że kupiłam 2 body z długim na 56 i dwa z krótkim, tak, żeby w szpitalu było w co ubrać po porodzie, śpiochy mam póki co same na 62. W kaftaniku zawsze mozna rękawek wywinąć i będzie git. A jak nakupujesz samych na 56 na początek to potem znowu hurtem trzeba kupować większe :lol: za jakiś miesiąc, dwa. To taka moja rada, ale ja też chętnie się poradzę jeszcze bardziej doświadczonych mam :cheer:

10 lata 3 miesiąc temu #923869 przez kocham_cie
A właśnie zapomniałam jeśli chodzi o ubranka to ja kupuję od 62 bo antek urodził się 58 cm i 62 było dobre a jak nie to podwijalam rękawki i wkladalam skarpetki a po tygodniu czy dwóch już było ok :) a na początek bardzo fajne są pośpiochy bezuciskowe bo można je wywinac na górze i są ok do tego bodziak i już :) ja np śpiochów wogole nie używałam tylko pajace, bodziaki i pośpiochy:) a i kilka bluzek czy kaftanikow też by się przydalo do wietrzenia pepuszka bo w bodziaku czy spiochach nie ma go jak odsłonić

Magda M

10 lata 3 miesiąc temu #923892 przez monika86
Witam wszystkie Przyszłe Mamusie :)
postanowiłam dziś do Was dołączyć, choć nie ukrywam, że podczytuję Was od dłuższego czasu ;)
Mam na imię Monika, mam prawie ( :P ) 28 lat, jestem mamą 5 letniego Bartusia, termin porodu z OM mam na 18 lutego.
Przedwczoraj po raz pierwszy zapukała do mnie Dzidzia, niestety płeć poznam dopiero 20 października, bo na ten dzień mam wyznaczone usg połówkowe.

[/url]

[/url]

[/url]

10 lata 3 miesiąc temu #923898 przez Ania92
Witaj Moniko i Patrycjo :P

Fajnie, ze dolaczylyscie do nas. Mam nadzieje, ze opowiecie jak u Was wygladaly poczatki.
Ja tez juz dlugo nie pisalam co u mnie. W sumie nic szczegolnego sie nie dzieje. Ruchow dziecka jeszcze nie czuje, choc jestem szczupla a lozysko jest na tylniej scianie. Chyba, ze myle to z bulgotaniem w jelitach, ale nie jestem jeszcze w stanie tego rozroznic. Czasami mam nudnosci i sporadycznie sie zdarzy, ze zwymiotuje. Ogolnie samopoczucie ok.
Chcialabym juz poznac plec, bo nie moge sie doczekac zakupow.
Od pazdziernika na studia, potem to juz do lutego przeleci.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia