- Otrzymane podziękowania: 111
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2015
Mamusie Luty 2015
- Pinezka
- Wylogowany
- rozmowna
Asiawe, dla mnie to niewyobrazalne, ze w Anglii czy Irlandii podchodza do ciazy na zasadzie "co ma byc to bedzie", a juz zwlaszcza w przypadku problemow w przeszlosci
Ja mieszkam w Hiszpania i tu generalnie ciaze tez prowadzi polozna, ale wizyty sa regularne + usg I, II i III semestru u gina i w razie potrzeby usg dodatkowe. Jakos ze mam tez ubezpieczenie prywatnie, chodze sobie na usg co okolo miesiac, bo u mnie nie ma komplikacji zadnych, ale co 3 mies to dla mnie za rzadko.
Co do wagi - ja przed ciaza ok 55 kg przy 165 cm wzrostu, teraz ok 56 kg. Apetyt mam normalny, jak przed ciaza, zadnych zachcianek czy atakow glodu, wiec mam nadzieje, ze nie przytyje nie wiadomo ile
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- J.J.
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Wózek faktycznie tylko dobrze wyglądal na pierwszy rzut oka.
Kocham cie to fajnego masz męża moj mi odradza i mowi że jestem piękna blabla bla . Ja mam konsultacje w maju 2015 do piotrowskiego czy jakos tak, póki co chce sobie zrobić uszy to moje odwieczne marzenie i obiecałam sobie że do 30 stki nie ma bata będę mięc uszy cud miód Po porodzie sie zobaczy jak bedę miała worki zamiast cycków to czemu nie pójde hurtem. Aj moją młodszą siostre pokarało po ciązy, nie smarowała sie, i mleko zaraz po porodzie spuściła bo nie mogla karmić teraz niestety ale opadły plus rozstępy no kiepsko to wyglada ;/. Ja chucham i dmucham na moje bimbalki, spie nawet w biustonoszu bo są duże i ryzyko jest większe. Jak to nie pomoże to trudno przynajmniej dałam z siebie wsyztsko, są jeszcze te cwiczenia na wzmocnienie klatki piersiowej ale mi sie nie chce wystarczy mi basen póki co.
PS. Kocham Cie jak Ty masz na imie, bo jakos mi dziwnie sie pisze Twoj nick ty to tak specjalnie !
W sumie narzekalam na miejsce zamieszkania, a tu na uliczce powoli robi sie dzieciarnia. sąsiadka nie tak dawno urodziła podobno są ok, ale jeszcze ich nie znam, druga sąsiadka ma roczne dziecko tez jej nie znam chociaz słyszałam że są lekko walnięci ;]
Witam nowe mamy!!
Zazdroszcze Hiszpani !!!! Anglii ciut wspólczuje coś wiem o angielskich metodach leczenia
- asiawe22
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Wiem dziewczyny, ze tu są dziwne metody, jesli idziesz do lekarza z jakims problemem to zazwyczaj na pewno poleci Ci Paracetamol albo zacznie sprawdzac w internecie co to może być hi hi
Ja na razie jestem dobrej mysli bo wszystko przebiega w miarę dobrze, ok 12 tygodnia miałam bardzo silne mdłości, bez względu na porę dnia, robiło mi się słabo, raz nawet zemdlałam w metrze dostałam więć trzy tygodnie zwolnienia lekarskiego, teraz wróciłam do pracy, ale zaczyna mnie bolec kregosłup w odcinku krzyżowym, czasem promieniuje na prawą nogę i wtedy trudno mi chodzic, muszę powiedziec o tym mojej poloznej w czwartek., dodatkowo pojawiły mi się pajączki na łydkach, ale u mnie w rodzinie wszystkie kobitki to dotknęło, no i strasznie pękają mi naczynka krwionośne, na rękach, buzi, okropne
Poza tym wszystko ok, specjalnych zachcianek nie mam, jedynie owoce, szczególnie truskawki
Waga: przy 175 ważę obecnie 67,5 kg, czyli przytyłam 1,5 więc nie jest zle
Tak bardzo nie widac brzuszka, bardziej jakbym sie najadla.
Powiedzcie dziewczyny, co stosowałyscie w poprzednich ciążach i obecnie przeciwko rozstepom?? Ja na razie używam zwyklego balsamu, jeszcze nic nie zauwazylam ale wole dmuchac na zimne
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekamy na drugie dzieciątko
- Otrzymane podziękowania: 53
J.J. niezły sajgon był u tego lekarza. szkoda że nie zrobił ci usg. ciuszki fajne
asiawe22 witaj. dużo już przeszłaś by zajść w ciąże. a na pewno teraz będzie wszystko super. a suwaczki czasem szaleją
do wózków się nie wypowiadam bo na tych modelach się nie znam. ale jakbym miała kasę to chętnie by kupiła jakiś inny
kupiłam dziś pajaca na ciuchach za 3.99 bo był fajny ale trudno było coś znaleźć większego. dużo było super do 3 miesiąca i śliczny komplet na zimę 56 różowy spodnie i kurtka za 8,99 jakbym miała pewność że będzie dziewczynka to bym go wzięła
a co do tego usg 3d/4d to ja tak czekałam że może będzie za darmo gdzieś w Rzeszowie a tu nie ma w tym roku. mi też nie zależy na tych 3d/4d tylko chodzi żeby zbadać czy ze serduszkiem wszystko dobrze i resztą. jakby nie to to bym tyle kasy nie wydawała
a i powiedzcie mi gdzie kupić łóżko dla Dominika takie rozsuwane? bo muszę się rozglądnąć w najbliższym czasie. bo stwierdziłam że lepiej przenieść Dominika do łóżka i niemowlaka do łóżeczka i już bym nie kupowała tej kołyski
- asiawe22
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Justa82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Przyszedł mi dzisiaj rogal. W samą porę, bo rano wstałam z takim bólem kręgosłupa, że myślałam, ze się nie podniosę. Zobaczymy, czy to coś pomoże.
Jeśli chodzi o wagę to ja przed ciążą miałam 54 kg, a teraz 56. Ciekawe ile się jeszcze do mnie przyklei
Fajnie, że rozwinął się temat wózków. Ja jestem w tym zielona, więc dużo mi pomagacie. dopiero zaczynam łapać, na co zwracać uwagę
Witam nowe mamy. Fajnie, że jest już nas tak dużo!
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- MagdaK
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 6
I ja byłam dziś pooglądać wózki i znalazłam jeden sprzed dwoch sezonów firmy Jane slalom wygląda całkiem fajnie tylko ma 3 koła. Cena również zachęcająca 999zł no i teraz mam zagwostkę.
Meli pewnie że lepiej zainwestować w łóżko dla Dominika.
- meli1990
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Kocham Cie KAJA bardzo ładnie i pocieszam cię i tak wydasz fortunę na cudaczne różowe przesłodkie ciuszki , a jak już ci sie róż znudzi , to będzie mała eleganka , także po synku zacznij wydawać sprzedawać prowadzić handel wymienny
Jusyna co do tych informacji , to mi lekarz nie mówi , że połówkowe itd Raczej amol wylewny jest ale mega przemiły i konkretny , ma bardzo duzy szacunek do kobiet.Na każdy badniu przyklada się i chyba dla niego nie ma różnicy , bo każde usg jest dokładne ,co prawda na ostatni ( i o tym mnie poinformował ) skupił się głównie na macicy łożysko przepływach i szyjce
Magada strasznie cie męczą te wymioty ,kochany niech wraca ci jak najszybciej ten lepszy humor .ruchami tez się nie przejmuj , bo ja też nie czuję
Ejka ty i tak twarda jesteś , że pracujesz:) Mi ostatnio brak sił i o 20 potrafię już z szarańczą słodko chrapać.Gratuluje ruchów maluszka wyczuwalnych juz tylko pozazdrościć
Marti u nas tez bunt dwulatka w pelni , ale nic nie działa .nie jestem pobłażliwa mamą , raczej jak to mówia hetera i nic i tak księżniczka chce rządzić i ścięcia mam przeokrutne.Jej niech już jej przejdzie i generalnie uważam , że chłopcy jakoś delikatniej przechodzą , dziewuch to jakiś hardcor
I nie tylko tobie ten czas leci jak szalony , bo mi tez dopiero co były dwie krechy a tu zaraz polowa , a potem u mnie pewnie z górki , jakieś malowanie , prani ciuszków po drodze święta
Ejak ja tez żadnych markerów nie miałam , a w sumie rodzina ojca cała na raka wymarła ........ powiedz lekarce o swoich obawach i zapytaj czemu dała ci skierowanie na te badania . I nie stresuj się na pewno wszystko będzie oki , a tym bardziej m ze wszystko do tej pory było w normie
Meli najważniejsze , że wyniki jednak oki i nie ma o co się już tak zamartwiać
Dzasta jasne każdy ma prawo o swoich wyborów itd , ja akurat nie wytrzymała bym bez usg
Tobie również granuluje pierwszych kopniaków
Magdak wózki to jest generalnie kosmos , tyle tego jest .Ale ostatnio miałam okazje prowadzić xlander i był genialny , moje dwa ogry siedziały (stały na nim ) a 7 miesięczna gwazda siedział i nie miałam problemu
allegro.pl/x-lander-x-pulse-wozek-2w1-ko...wor-i4543856200.html
i jako doświadczona olewam wygląd musi być funkcjonalny i wygodny podstawa
My na 100% kupimy ten allegro.pl/wozek-abc-design-zoom-3w1-bli...czy-i4573729141.html
Ejka mnie też mochery w kolejkach do lekarza drażnią .Generalnie widać kiedy naprawdę człowiek jest schorowany a kiedy z nudów chodzi .........
Ja hahaha uśmiałam się z tym pojemnikiem U nas tez ostatnio komary grasują , ale olewam bo mnie nie gryzą , ale za to mąż szaleje jak jest komar
Meli ja na moje spokojnie i na moja dwójkę by wystarczyło
Co do bólu głowy to widzę , ze nie tylko mnie tak prześladuję .I tak się zasanawiam czy te plastry chłodzące Appap można w ciązy stosować ??
Witam nową mamusię , o nawet dwie
Daria co do ciuszków , o ja na moje kupowałam 62 , teraz troszkę inna sytuacja i na pewno znaczne od 56 , a nawet 50.....
I też lubię półśpiochy
Dżasta Gratuluje siusiaka:D
Ja podczas prasowania nadrabiam zaległości serialowe , także przeżyje
U mnie jak na razie 0,5 kg od wagi wyjściowej ......
Ania ja znam , ale to dzieci .....
Mari ja będe w wawie 29 na cały dzień , to poproszę cie o adresy tych sklepów , bo raz już ten moj wózek oglądałm , ale co mi tam jeszcze raz chcę
J.J wow jakie ciśnienie.ja am nie lubię wchodzić po za kolejka bo mnie drażnią za bardzo te spojrzenia
Witam kolejna mamusię , o jak fajnie , że nas coraz więcej
A tym podchodzeniu lajowy w Angli .... porazka.Przecież wiele ciąż jest do uratowania
asiawe22 ja stosowałam a i tak jestem cała w rozstępach do szczyta jak pójdę to majek zostawie , cycki -nie sa złe ale co , flaczek zamist brzucha no i te rozsępy trzeba usunąć , a i pośladki chciała bym ponieść
Meli ja na razie porobiłam miejsce w szafach komodach , bo jestem przerażona , ale mam zamiar zakupić jeszcze jedna komodę , do przedpokoju te wieszaki z szafkami , ale też czekam za kasa , już sie wkurzam bo terminy płataności minęły a u nas pustki , a jeszcze dzieciaka chciałam lampki nowe , nowe pościel , do nas chciała nowe lampy nocne , rolety zasłony i milon pierdoł .......Musze gdzieś pomieścić tą zgraję .......
- patio
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Antoś 05.04.2014
Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d
- mamdwaserca
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak więc o ciąży dowiedziałam się dzień po dniu spodziewanej miesiączki, podejrzewałam, że mogę być w ciąży ale i tak te dwie kreski mnie tak ucieszyły
Od samego początku byłam strasznie senna i na nic nie miałam siły, a Mateusz mi wypominał, że jestem leń
Później pierwsze USG i widoczny tylko pęcherzyk, na kolejnym już mała fasolka i bijące serduszko, a teraz na każdym kolejnym USG coraz większy słonik
Mała w 16 tyg miała już 203 gramy kiedy inne bobaski mają tyle w 19/20 tyg
Pokazała też, że jest dziewczynką Tatuś bardzo szczęśliwy, a ja byłam przekonana, że będzie chłopak
Chociaż teraz jak kupuję te wszystkie różowiutkie ciuszki to myślę, że dobrze, że jest dziewczynką. Ale i tak najważniejsze by była zdrowa
1 października jedziemy do Katowic na badania prenatalne
Poza tym mieszkam w Raciborzu
- K1C1A
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U nie masakra cala nasza 3 chora Glowa mi peka,nos odpada a przez gardlo nic nie chce przejsc tak boli nie wiem jak ja jurtosie zajme synem ,2 minuty stania koncza sie zawrotami glowy.