BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2015

10 lata 3 miesiąc temu #926451 przez MagdaK
Ula ogromniaste gratulacje. Jak ja się cieszę. Koniecznie dawaj nam znać co u Ciebie i maleństwa :-)
Dziewczyny przepraszam że nie udzielam się na bieżąco ale jak wracam z pracy to padam na twarz. Czytam na bieżąco.
Gratuluję poznania płci i zakupów wózkowych. Ja usg połówkowe mam 11 października, ale z moimi dziewczynami o płci dowiedziałam się dopiero w 30 tygodniu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #926453 przez lenusia24
Honorata, mam 24lata

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926454 przez MagdaK
Znowu mi chciało dodać post podwójnie

10 lata 3 miesiąc temu #926461 przez patio
Dżasta - to ja mówiłam, że zdecyduję się na cesarkę. Chyba czytałam ten artykuł (lub podobny), ale do mnie to nie przemawia. Moja sis miała cesarkę na życzenie, i przyznam, że jej córa chowa się książkowo. Ma 8 lat a nie wie co to antybiotyk. Ogólnie zdania są podzielone. Szanuję i podziwiam te, które chcą SN, ale ja nie dam się do tego przekonać. Częściowo wynika to też z tego, że studiowałam położnictwo i spędziłam trochę czasu na porodówce. Wiem jakie mogą być konsekwencje jednego i drugiego porodu. Świadomie decyduję się na CC.

Antoś 05.04.2014

Link - tabela Luty 2015 docs.google.com/spreadsheets/d/1ggTDIhF6...ldX8v_MCU/edit#gid=0
Link - przydatne rzeczy docs.google.com/spreadsheets/d

10 lata 3 miesiąc temu #926462 przez Daria86
Witam Was :)
GabrysiaSta wielkie gratulacje,czytałam Twoją historię od początku i bardzo się cieszę że się udało i jestem pewna że będzie dobrze, napisz który to tydzień i jak się czujesz?
Rozpisałyście się na całego :cheer:
Wszystkim chorym współczuję i życzę powrotu do zdrowia! Ja znowu cierpię na migrenę już drugi dzień...mam naprawdę dość :( jeszcze do tego zęba złamałam i czeka mnie dentysta :angry:
Ja mam 23połówkowe i z jednej strony bardzo się cieszę ale z drugiej boję się i zastanawiam się ciągle nad tą przeziernością...oby wszystko było dobrze...

10 lata 3 miesiąc temu #926464 przez Pinezka
GabrysiaSta - súper :woohoo: ale sie ucieszylam :) Koniecznie dawaj nam znac co jakis czas co u was slychac, ty taka nasza jestes ;)

A przeziebienie dopada teraz mnie :( Katar, kichanie i bol glowy :( Cale szczescie, ze temperatura na razie mi sie nie podnosi...

10 lata 3 miesiąc temu #926466 przez kocham_cie
oooo Ula moje wielkie gratulacje :) trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na informacje dotyczące waszej fasolki :)

J.J. ojej to się jeszcze pomęczysz z tymi zatokami... oby tylko po porodzie wszystko minęło.
A jeśli chodzi o brzuch a tak własciwie macice to mi też tak twardnieje... po kilka razy dziennie ale pomaga chwila odpoczynku... choć oczywiście wspomnę o tym mojemu lekarzowi na wizycie.

olka_ka mutsy- super bryka :)

Marta27 powodzenia na wizycie i czekamy na relację :)

K1C1A ja też sobie obiecuję że mała na pewno nie wyląduje ze mną w łóżku!

Marti wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :) zabawcie się z mężem z tej okazji :P ;) :woohoo:
A jeśli chodzi o tą moją małą marude to właśnie w tym jest problem że nie mam co mu tłumaczyć bo on i tak jeszcze nie rozumie... a nie mogę czekać z jego eksmisją do narodzi kaji bo to wówczas byłby dla niego totalny dramat... a przecież nie ma takiej możliwości żeby Antek spał z nami i noworodkiem w pokoju bo będzie się budził razem z nim co 2 godziny ... przecież trzeba dziecko przewinąć nakarmić i uspać... oj dała dupy w tej kwestii i muszę to teraz jakoś wszystko poukładać!

patio Aniela mi się strasznie podoba... nawet mi po głowie chodziła ale mój mądry mąż opowiedział mi o krowie o imieniu aniela i jakoś mi się odechciało

lenusia24 wiesz dziwi mnie troszkę twoje podejście do tego badania... przecież ono jest bardzo ważne przede wszystkim po to aby w razie problemów z serduszkiem można było jak najszybciej pomóc maluszkowi, urodzić w specjalistycznym szpitalu a może nawet dokonać operacji jeszcze w mamy brzuszku, a tym bardziej że lekarz powiedział że jego sprzęt nie do końca może sprawdzić czy z serduszkiem wszystko jest ok.
A twoja córcia to biedna się musiała namęczyć z tym zapaleniem :dry:

Dżasta86 chodzi ci pewnie o Patio... ona ma zaplanowaną cesarkę ale jej uświadamiać nie musisz bo studiowała położnictwo więc myślę że doskonale zna wszystkie za i przeciw :)
edit: o teraz widzę żę patio sama ci powiedziała :)

MagdaK mój antek też był bardzo skryty i nie chciał się długo ujawnić a tym razem mała pokazała się już w 16 tyg więc trzymam kciukasy żeby fasolka i ciebie nie trzymała tyle czasu w niepewności :)

Magda M

10 lata 3 miesiąc temu #926471 przez lenusia24
Masz racje, powinnam iść na te badania. Mam wrażenie ze bardzo wszystko przeżywam a przecież to już moja 2ga ciaza:-D

10 lata 3 miesiąc temu #926476 przez delma2
Hej dziewczyny moge jeszcze dolaczyc;) mam termin na 13 luty ;d ..ale chyba bede midc cc planowo.jestem oo usg i chyba bedzie chlopczyk. Jak wasze brzuszki? Duze juz sa?? Mi jeszcze niewidac a nie moge sie doczekac dopiero 1kg przytylam:/ a jak to jest u was? Pozdrawiam

10 lata 3 miesiąc temu #926491 przez Justa82
Ja już po wizycie. Miałam tylko króciutkie usg. Serduszko ładnie biło 150 uderzeń na minutę :) Kocham ten dźwięk ! Dostałam zwolnienie :) huurrra ! Następna wizyta 17.10 - usg połówkowe :)

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926503 przez GabrysiaSta
dziękuję wszystkim za miłe słowa ! ja Was cały czas staram się czytać bo moje moje serducho do Was ciągnie jak to Pinezka napisała czuję się Wasza ;). Tym razem wierzę, że nam się uda ale nie ukrywam, że na serduszko będę czekała w stresie.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #926533 przez K1C1A
Witaj Gabrysiasta gratulacje dla ciebie ,trzymam kciuki za was, :) :)
Meli biedny Dominis niech szybko wraca do zdrowia, ja sie strasznie boje o zeby mlodego, on chce sam czyscic a raczej smyrac migdalki szczoteczka wiec jest u nas placz i lament bo mama zabiera i czysci, ale chociasz jestem pewna ze ma czyste.
Marti udanego swietowania ,u mnie za 3 dni druga rocznIca
Patio,Dzasta - ja swojego cc wcale zle nie wspominam bolec bolalo ale po naturalnym pewnie tez boli ,wszystko zalezy od organizmu.
Delma pewnie ze mozesz dolaczyc Witaj :) :)
Justa super ze slyszalas serduszko moja gin nie wlacza glosu, wiecc bicie serducha uslysze dopiero na ktg a do tego jeszcze daleko.........
Co raz wiecej mam chorupsko rozklada nie dajcie sie dziewczyny, mleko,miodzik,cytrynka i sie wygrzewac.
Jakas padnieta dzisiaj jestem ,zmykam spac dobranoc brzusie i mamusie

10 lata 3 miesiąc temu #926535 przez Marta27
GabrysiaSta bardzo się cieszę że tak szybko Wam się udało. Na pewno wszystko będzie dobrze :)

A ja się melduję po połówkowym wszystko jest jak najbardziej w porządku i płeć potwierdzona w 100% a więc w domku będę mieć aż trzech mężczyzn :laugh:
Ciąża jest o prawie tydzień młodsza niż wynika to z @ i mały waży już 300g

delma2 Witaj :-) napisz coś więcej o sobie

HUBERT

10 lata 3 miesiąc temu #926540 przez Ejka84
Witam wszystkie mamusie, zwłaszcza nowe :lol: . Ja też już po wizycie, wszystko jest o.k., maluszek pięknie się rozwija, wszystko prawidłowe, waży 230 g i ma ok.18 cm :P . Dowiedziałam się dziś, ze mam łożysko na przedniej ścianie :blink: , zaskok totalny. No i kontynuacja luteiny bo łożyskoczęściowo nachodzi na szyjkę i mogę, jak to stwierdziła gin, podkrwawiać po stosunku ;) , nie miałam żadnych plamień od początku, a tu taka informacja hehe ;) , ale co do płci to się niestety nie upewniłam na 101%, bo tak się maleństwo pozakrywało rękami i nogami, że nie było sposobu :silly: ., wiec zostaje chłopak z poprzednich badań na 80%. Ale to nic, ważne że reszta dobrze wyszła.
Takze jestem super szczęśliwa :laugh: . A i moja gin jakaś dzisiaj niezwykle uprzejma, aż miło :) .
A na komary zaopatrzyłam się w olejki lawendowe i cynamonowo, skropiłam dookoła wszystko, trochę za dużo, ale co tam, mam nadzieje że poskutkuje bo jak nie to kolejna noc zarwana :woohoo: .

10 lata 3 miesiąc temu #926553 przez mamdwaserca
Jacie, dziewczyny ale się rozpisałyście :laugh:
Jeden dzień mnie tu nie było i juz tyle zaległości.
Niestety koniec wakacji :P
Jutro 4 godziny w szkole, a w przyszły piątek tylko 2, sobota wolna, plan mamy super :D
Tylko ciężko mi wysiedzieć na du... haha :P
Obiecuję, że nadrobię was po weekendzie :kiss:

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia